-
Καλά τα γκάζια και οι στροφές αλλα όταν έρχετε η ώρα για γονείς έρχονται και τα δύσκολα.
Η μάνα μου μετά απο 15-20 χρόνια οδηγικης απραξίας αποφάσισε να πιάσει το βολάν.
Ετσι ένα αυτόματο θα προστεθει στο γκαραζ.
Το θεμα ειναι τι...
Τα κριτήρια ειναι
1ον καινουριο
2ον 4πορτο
3ον ομορφο (υποκειμενικο γιατι μηλάμε για μεγαλο άνθρωπο)
4ον μικρομεσαιο
(για πολη αλλα και ανετο ταξιδι)
5ον καλη οδικη συμπεριφοραΔικα μου κριτηρια μιας και το αμαξι στα χερια μου θα στροθει ειναι
Να πηγαινει ενα ταξιδι ανετα...τιποτα αλλοΣαν επιλογες εχω μεχρι τωρα¨
1ο opel astra 1.8 auto sport η καπως ετσι που βγαινει στα 23 και κατι
2ον yaris 1.3 auto καπου στα 17
(honda bmw mitsubishi εχουν αποκλιστει γιατι το 1ο δεν βγαινει αυτοματο civic το bmw ειναι του πανακριβου μιας και βγαινει μονο 2λιτρη η σειρα 1 αυτοματη (43000Ε) το 3ο λογο εμφανισης)Ως μη γνωστης αυτοματων λοιπον ζηταω την αποψη σας σε τεχνικα θεματα μιας και υπαρχει σε καποια το ημιαυτοματο σειριακο κλπ που δεν εχω ιδεα...και τα περιοδικα δεν εχουν κανει διαφωτηστικα τεστ που να μου δινουν καμια ιδεα.
Ετσι οποιος εχει καμια παραπανω γνωση παρακαλω να την μοιραστει.
Ευχαριστω -
Καλά τα γκάζια και οι στροφές αλλα όταν έρχετε η ώρα για γονείς έρχονται και τα δύσκολα.
Η μάνα μου μετά απο 15-20 χρόνια οδηγικης απραξίας αποφάσισε να πιάσει το βολάν.
Το θεμα ειναι τι...
Τα κριτήρια ειναι
1ον καινουριο
2ον 4πορτο
4ον μικρομεσαιο
5ον καλη οδικη συμπεριφοραΔικα μου κριτηρια μιας και το αμαξι στα χερια μου θα στροθει ειναι
(honda bmw mitsubishi εχουν αποκλιστει γιατι το 1ο δεν βγαινει αυτοματο civic το bmw ειναι του πανακριβου μιας και βγαινει μονο 2λιτρη η σειρα 1 αυτοματη (43000Ε) το 3ο λογο εμφανισης)Ως μη γνωστης αυτοματων λοιπον ζηταω την αποψη σας σε τεχνικα θεματα μιας και υπαρχει σε καποια το ημιαυτοματο σειριακο κλπ που δεν εχω ιδεα...και τα περιοδικα δεν εχουν κανει διαφωτηστικα τεστ που να μου δινουν καμια ιδεα.
Ευχαριστω -
Το θεμα ειναι τι...
Τα κριτήρια ειναι
1ον καινουριο
2ον 4πορτο
4ον μικρομεσαιο
Ευχαριστω -
Μικρο ή μεσαίο (Γιαρις/Αστρα)...
Αν θελεις μεσαιο δες και το Jazz. Εχω ακουσει καλα λογια για το αυτοματο του, ενώ για το αυτοματο της οπελ οχι και τα καλυτερα.
Θα κινείται στην πολη; Αν ναι γιατι να πας σε μεγεθος αστρα;
-
Μεγάλη γυναίκα πιάνει τιμόνι μετά από '15-20 χρόνια';
Όχι το astra, είναι πολύ 'ογκώδες' γι' αυτήν και δύσχρηστο στην πόλη. Κάτι μικρό θα τη βολέψει καλύτερα, πχ το corsa 1.4 (από 14200) ίσως αν της αρέσει το σουλούπι που μοιάζει του astra. Διαφορετικά yaris ή swift (14500) ή daihatsu sirion (από 13200).
Να τα οδηγήσει όμως όλα για να δει αν τη βολεύουν. -
To Jazz έχει το καλύτερο αυτόματο απο όλα αυτά που λές, είναι και πολύ καλό σαν αυτοκίνητο, αυτό εγω θα πρότεινα και με διαφορά.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Μικρο ή μεσαίο (Γιαρις/Αστρα)...Αν θελεις μεσαιο δες και το Jazz.
Μικρό είναι και το Jazz Ηλία. Έχει τεράστιους χώρους πάντως, και το καλύτερο αυτόματο κιβώτιο που μπορεί να βρει κανείς στα λεφτά του (και σε περισσότερα λεφτά δηλαδή...).
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μικρο ή μεσαίο (Γιαρις/Αστρα)...
Αν θελεις μεσαιο δες και το Jazz.
Μικρό είναι και το Jazz Ηλία. Έχει τεράστιους χώρους πάντως, και το καλύτερο αυτόματο κιβώτιο που μπορεί να βρει κανείς στα λεφτά του (και σε περισσότερα λεφτά δηλαδή...).
Συγνωμη, ήθελα να γραψω 'αν δεν θες μεσαιο'
-
Κώστα τσέκαρε το fiesta και το focus, απλά θα περιμένεις κανα 3μηνο, γιατί δεν υπάρχουν ετοιμα, και 99% δεν θα βρεις TD αυτά τα 2.
-
Και εγώ υποστηρίζω το αυτόματο Jazz (που το έχει φίλος) για τους λόγους που ήδη αναφέρθηκαν. Μέγεθος, χώροι, ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία, καλό αυτόματο και οικονομικό.
-
Καλύ λύση και το
Jazz CVT
Αstra 1.6 Easytronic (MTA)Yπάρχει και καποιο Focus C-max με Τ.Diesel και CVT το oποίο έχω ακούσει οτι δούλεβει πολύ καλά
-
Και εγω το jazz ελεγα...αλλα δεεεν αρεσει...εχουμε και περιεργα γουστα.
Το αυτοκηνιτο 1 φορα το μηνα θα τρεχει και μεχρι ξυλοκαστρο...οποτε να ειναι και λιγο μεσαιο...
Βεβαια και με το yaris πηγαινα πολυ πιο ανετα απο οτι με το Α4...αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα...
Το Αστρα το 3θυρο μας αρεσε πολυ αλλα...το 5θυρο ειναι χαλια.
Σημερα θα παμε στην Ford τη seat και στη mazda λογικα...
Το jazz μου το ειπε και ενας φιλος πωλιτης της honda αλλα ειναι πολυ μικρο-μικρο αμα ηταν πιο μικρο-μεσαιο...Τα περιοδικα δεν πρεπει να κανουν καααπια στιγμη κανενα συγκριτικο αυτοματων?
Ασχετο...τα diesel τα επιτρεψανε για αθηνα?
Θα της της πω να παρει ενα Caterpilar
-
Και το Yaris θα σε πάει ξυλόκαστρο μια χαρά.
Εγώ έχω αυτόματο FIAT Punto (CVT) και είναι υπερβολικά και ανέπλιστα άνετο στην εθνική αφού πάς με 150 χλμ/ώρα με 3000 στροφές μέ οτι αυτό συνεπάγεται για την ησυχία και την κατανάλωση.
Μάλιστα το προτιμώ από την αρκετά μεγαλύτερη Alfa μου στο Πάτρα-Αθήνα πού το κάνουν 2+ φορές το μήνα. -
Μετα απο Citroen, Peugeot, VW, suzuki, Seat, chevrolet...ως αποτελεσμα ειχαμε να βγαινει ωραια τιμη και ωραιο αμαξι το Λεον 2λιτρο αυτοματο
Αρα ανακεφαλαιονοντας...
1 Λεον
2 Αστρα
3 ΥαριςΑντε να παμε και στη mazda να τελειονουμε...
Τα μισω τα αυτοματααααααα.... -
Αν μιλαμε για μικρο αμαξι... Lancia Y DFN.... το Yaris... ειναι ενα απλο Yaris. Η Lancia ειναι κατι που θα χαιρεσαι να βλεπεις/οδηγεις.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αν μιλαμε για μικρο αμαξι... Lancia Y DFN.... το Yaris... ειναι ενα απλο Yaris. Η Lancia ειναι κατι που θα χαιρεσαι να βλεπεις/οδηγεις....
2ον 4πορτο
...Πόσο έρχεται το 2λιτρο το LEON ?
Και γιατί δε βολεύεται με το 75άρι το ΙΒΙΖΑ ? -
Mussa τοτε....
-
Aν και αργησα εγω θα σταθω στον τιτλο του θεματος.
Περιγραφικοτατος.Τι να λεμε!!!!
Και απαντω : Αμα θελει 'αυτοματο' να παρει Καλαζνικοφ. -
Ο Corsair έχει δίκιο...musa σκεφτήκατε; Πάτε να τη δείτε, νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει εύκολος νικητής!
-
Πόσο έρχεται το 2λιτρο το LEON ?
καπου στα 23000 φουλ (οταν λεω φουλ ενοω full extra και οχι γεματο βενζινη....αααα και οταν λεω leon ενοω seat leon και οχι το βασιλια της ζουγκλας...)
Επισης
1ον Αν ηθελα να παρω αυτοματο (οπλο) δεν θα επερνα καλασνικοφ γιατι δεν παω τους ρωσους.
2ον Δεν θα ρωταγα στους 4 τροχους
3ον Δεν κανει για τη μανα μου...
Αυτοματο