-
Ναι, για αυτους τους 1.8Τ μονο καλα λογια εχω να πω. Εχει ο αδερφος μου το προηγουμενο Octavia και ειμαστε και οι δυο πολυ ευχαριστημενοι
-
Εγω πάλει θα μείνω νε το παράπανο..(κανεις δεν θα σχολιάσει τους δείκτες αξιοπιστίας που εκδίδονται κάθε χρόνο από γερμανικούς οίκους έχοντας στις πρώτες θέσεις πάντα mazda;
Και για να είμαι δίκαιος και στην πέμπτη octavia 1.8 turbo αν θυμάμαι καλά..Καληνύχτα
-
δεν ειναι κακη και η 5η θεση
αλλωστε ενα αυτοκινητο το παιρνεις να το χαρεις, αν παιρνεις με βαση την αξιοπιστια και εχεις μια ζωη αγχος για το αν θα σου χαλασει τι νοημα εχει?
δεν ειπαμε να παρεις κατι τελειως αναξιοπιστο, αλλωστε και τα πιο αξιοπιστα αυτοκινητα σου μενουν στο χερι αν εισαι γκαντεμης.
μια χαρα ειναι η mazda, απλα πρεπει να ανανεωσει τα μοτερ της
-
Με καλυψες πληρως
-
Ο χρήστης nipe81 έγραψε:
200.000χλμ απροβλημάτιστα με turbina;
μου φαίνεται λίγο ουτοπικό.. αν κρίνω απο rx7 γνωστών...Ενώ τα ατμοσφαιρικά RX-7...
Εγω πάλει θα μείνω νε το παράπανο..(κανεις δεν θα σχολιάσει τους δείκτες αξιοπιστίας που εκδίδονται κάθε χρόνο από γερμανικούς οίκους έχοντας στις πρώτες θέσεις πάντα mazda;
Και για να είμαι δίκαιος και στην πέμπτη octavia 1.8 turbo αν θυμάμαι καλά..
ΚαληνύχταΑναρωτήσου τώρα τι δουλειά έχει ένα αυτοκίνητο με μηχανικά μέρη ολόιδια με το υπόλοιπο VAG στην 5η θέση ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται στις τελευταίες και βγάλε συμπέρασμα για τις έρευνες αξιοπιστίας. Ένα μόνο θα πω εγώ. Μη τις έχεις για ευαγγέλιο γιατί δεν είναι σε καμία περίπτωση.
Αγόρασε αυτό που σου αρέσει εσένα και όχι αυτό που σου επιβάλλουν οι έρευνες, γιατί εγώ προτιμώ να οδηγώ ένα αυτοκίνητο που μου αρέσει (όχι μόνο σαν εμφάνιση) και ας ρισκάρω μια ταλαιπωρία ενός χαλασμένου ηλεκτρικού καθρέφτη παρά μία αδιάφορη δήθεν αξιόπιστη 'σαχλαμάρα'. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
200.000χλμ απροβλημάτιστα με turbina;
μου φαίνεται λίγο ουτοπικό.. αν κρίνω απο rx7 γνωστών...Ενώ τα ατμοσφαιρικά RX-7...
Και για να είμαι δίκαιος και στην πέμπτη octavia 1.8 turbo αν θυμάμαι καλά..
ΚαληνύχταΑναρωτήσου τώρα τι δουλειά έχει ένα αυτοκίνητο με μηχανικά μέρη ολόιδια με το υπόλοιπο VAG στην 5η θέση ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται στις τελευταίες και βγάλε συμπέρασμα για τις έρευνες αξιοπιστίας. Ένα μόνο θα πω εγώ. Μη τις έχεις για ευαγγέλιο γιατί δεν είναι σε καμία περίπτωση.
Αγόρασε αυτό που σου αρέσει εσένα και όχι αυτό που σου επιβάλλουν οι έρευνες, γιατί εγώ προτιμώ να οδηγώ ένα αυτοκίνητο που μου αρέσει (όχι μόνο σαν εμφάνιση) και ας ρισκάρω μια ταλαιπωρία ενός χαλασμένου ηλεκτρικού καθρέφτη παρά μία αδιάφορη δήθεν αξιόπιστη 'σαχλαμάρα'.Εντάξει να παρουμε όλοι Alfa romeo, Renault και σεατ tote...
-
Ο χρήστης nipe81 έγραψε:
Εντάξει να παρουμε όλοι Alfa romeo, Renault και σεατ tote...Γιατί όχι; Σου φαίνεται περισσότερο λογικό να αγοράζουμε όλοι Toyota, Nissan και Honda;
Ή μήπως είναι ηλίθιοι οι ευρωπαίοι που επιλέγουν σε συντριπτική πλειοψηφία ευρωπαϊκά αυτοκίνητα σε σχέση με τα ασιάτικα και εμείς είμαστε οι έξυπνοι? -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Γιατί όχι; Σου φαίνεται περισσότερο λογικό να αγοράζουμε όλοι Toyota, Nissan και Honda;
Ή μήπως είναι ηλίθιοι οι ευρωπαίοι που επιλέγουν σε συντριπτική πλειοψηφία ευρωπαϊκά αυτοκίνητα σε σχέση με τα ασιάτικα και εμείς είμαστε οι έξυπνοι?+1. Προτιμώ να οδηγώ κάτι που μου αρέσει και ας με ταλαιπωρήσει και λίγες φορές. Δεν είπαμε να είναι η χαρά του συνεργείου βέβαια. Όμως δεν πιστεύω ότι όσοι αγοράζουν ευρωπαϊκά περνούν όλη την ώρα στο συνεργείο. Μην υπερβάλλουμε.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Εντάξει να παρουμε όλοι Alfa romeo, Renault και σεατ tote...
Γιατί όχι; Σου φαίνεται περισσότερο λογικό να αγοράζουμε όλοι Toyota, Nissan και Honda;
Ή μήπως είναι ηλίθιοι οι ευρωπαίοι που επιλέγουν σε συντριπτική πλειοψηφία ευρωπαϊκά αυτοκίνητα σε σχέση με τα ασιάτικα και εμείς είμαστε οι έξυπνοι?Με την διαφορά ότι το golf που αγοράζει ο Γερμανος φτιαχνεται στην Γερμανία κα όχι στην Τουρκία.
Και επίσης το πληρώνει λιγότερο εχοντας όμως πλουσιότερο εξοπλισμό.
Εδω πουλάνε Β-class, καθιστώντας ένα ceed πιο λογική και τίμια επιλογή. -
μηπως οι ευρωπαιοι αγοραζουν ευρωπαικα για να στηριξουν τα προιοντα τους?μιας κ οι περισσοτερες χωρες εχουν αυτοβιομηχανιες?ενω η ελλαδα δεν εχει?μηπως κ το επιπεδο των εργαζομενων στα συνεργεια των εκαστοτε αντιπροσωπων στο εξωτερικο ειναι ανωτερο?μηπως εχουν γνωση του αντικειμενου της μηχανολογιας κ ξερουν τι κανουν?εν αντιθεσει με τα ελληνικα δεδομενα οπου ειναι φιλοι φιλων που τους αρεσουν τα αυτοκινητα κ βρεθηκαν να ξεκινουν απο απλες αλλαγες λαδιων να κανουν κ αλλαγες κινητηρων κ κιβωτιων χωρις να εχουν πτυχια μηχανολογιας?μηπως γιατι toyota-honda εχουν στα συνεργεια τους ατομα που εχουν εκπαιδευτει τουλαχιστον πανω στους συγκεκριμενους κινητηρες που παραγει η εταιρια?κ που δεν δεχονται ως εργαζομενους ενθερμους υποστηρικτες της αυτοκινησης ομως ασχετους απο μηχανολογικα?
κ να καταληξω με μια αλλη ερωτηση..αντε οι ευρωπαιοι αγοραζουν ευρωπαικα επειδη ειναι τα καλυτερα κ οχι επειδη θελουν να αλληλοστηριχθουν ..οι αμερικανοι τοτε γιατι δεν αγοραζουν τοσα ευρωπαικα αλλα προτιμουν ιαπωνικα?μαλλον εκει δεν ξερουν απο καλα αυτοκινητα,ε?.. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
μηπως οι ευρωπαιοι αγοραζουν ευρωπαικα για να στηριξουν τα προιοντα τους?μιας κ οι περισσοτερες χωρες εχουν αυτοβιομηχανιες?ενω η ελλαδα δεν εχει?μηπως κ το επιπεδο των εργαζομενων στα συνεργεια των εκαστοτε αντιπροσωπων στο εξωτερικο,εχουν γνωση του αντικειμενου της μηχανολογιας κ ξερουν τι κανουν?εν αντιθεσει με τα ελληνικα δεδομενα οπου ειναι φιλοι φιλων που τους αρεσουν τα αυτοκινητα κ βρεθηκαν να ξεκινουν απο απλες αλλαγες λαδιων να κανουν κ αλλαγες κινητηρων κ κιβωτιων χωρις να εχουν πτυχια μηχανολογιας?μηπως γιατι toyota-honda συνεργεια τους ατομα που εχουν εκπαιδευτει τουλαχιστον πανω στους συγκεκριμενους κινητηρες που παραγει η εταιρια?κ που δεν δεχονται ως εργαζομενους ενθερμους υποστηρικτες της αυτοκινησης ομως ασχετους απο μηχανολογικα?
κ να καταληξω με μια αλλη ερωτηση..αντε οι ευρωπαιοι αγοραζουν ευρωπαικα επειδη ειναι τα καλυτερα κ οχι επειδη θελουν να αλληλοστηριχθουν..οι αμερικανοι τοτε γιατι δεν αγοραζουν τοσα ευρωπαικα αλλα προτιμουν ιαπωνικα?μαλλον εκει δεν ξερουν απο καλα αυτοκινητα,ε?..Φαντάσου να πεις στον Αμερικάνο να αγοράσει seat exeo..
-
οι αμερικανοι τα εχουν σε ιδιαιτερη εκτιμηση τα ευρωπαικα και λεγοντας ευρωπαικα εννοω γερμανικα και απο ιταλικα τα supercars
τα ιαπωνικα τα εχουν για να κουβαλανε ξυλα και κατι evo, s2000 και 350Ζ που ειναι παμφθηνα τα παιρνουν οι καγκουρες πιτσιρiκαδες που ειδαν το fast and furious αντι για mustang ή διπλοκαμπινο
και μη μου πεις οτι υπαρχει η lexus..αυτη υπαρχει γιατι ειναι φθηνοτερη απο τα γερμανικα τα οποια για τα λεφτα που εχουν συνηθισει να δινουν οι αμερικανοι ειναι πανακριβα
exeo μπορει να μην παιρνουν , αλλα το Α4 το τιμουσαν και τιμουν αρκετα
τα υπολοιπα ευρωπαικα (renault, psa ) δεν τα ξερουν οπως δεν ξερεις κι εσυ τα saturn και η fiat προσπαθει με το ζορι να την μαθουν
-
Ε μόνο supercars πουλάνε οι Ιταλοί εκεί Γιώργο. Η Fiat, Alfa, Lancia δεν αντιπροσωπεύονται καν... σε κανένα 2 χρόνια θα επιστρέψουν στην αγορά των ΗΠΑ.
-
τα ιαπωνικα τα εχουν για να κουβαλανε ξυλα
O καθείς βγάζει τα συμπερασματά του...
-
μαλλον εγω μιλαω για αλλη αμερικη..εκει οπου η toyota-honda-lexus κ πλεον κ η hyundai(με τα αλματα προοδου που εχει κανει τα τελευταια χρονια) ειναι κορυφαιες εταιριες..εκει που δεν χρησιμοποιουν τα ιαπωνικα αποκλειστικα για εργασιες..εκει που οι αγοραστες δεν ψωνιζουν με βαση τη μαρκα αλλα με βαση την πραγματικη αξια του αυτοκινητου..εκει που προτιμουν οντως ενα 350ζ αντι μιας καρρερα,καθοτι κανει σχεδον τα ιδια πραγματα με λιγοτερα λεφτα,εκει που προτιμουν μια κορβετ αντι ενος ρ8 μιας κ σε αυτα που πρεπει να κανει ενα υπεραυτοκινητο,η κορβετ υπερεχει..εκει που ισως δεν εχουν αναγκη απο ενα ευρωπαικο αυτοκινητο για να ανεβουν(υποτιθεμενα) ενα επιπεδο σε θεματα προσωπικοτητας κ κυρους(γιαυτο υπαρχει η δουλεια,η οικογενεια κτλ)..
αυτο που δεν μπορω να κατανοησω ειναι γιατι να υπαρχει τοσο κολλημα με συγκεκριμενες εταιριες..ειμαι ιαπωνοφιλος(ναι,προτιμω να μην χαλαει κ να ειμαι αργοτερος απο τους αλλους,απο το να ειμαι ταχυτερος οταν δεν εχω μεινει πεζος),αλλα τα τελευταια 2 αυτοκινητα μου ηταν ευρωπαικα.παρολα αυτα θεωρω οτι δεν υπαρχουν καλυτερα αυτοκινητα απο τα toyota-honda.καθοτι δεν μου εχουν αποδειξει μεχρι στιγμης οσα ευρωπαικα ειχα στην κατοχη μου,οτι ειναι καλυτερα.αν πετυχω καποιο που θα θεωρησω οτι ειναι καλυτερο θα το παραδεχτω κ ας μην ειναι ιαπωνικο.αυτο ομως δεν το βλεπω σε αρκετους..πολλοι βασιζουν την ανοδο του επιπεδου τους στην αγορα μιας ''ελληνικα'' καταξιωμενης μαρκας αυτοκινητων..
αλλα ειπα οτι το γεγονος οτι τα ιαπωνικα ειναι καλυτερα ειναι ακριβως γιατι εχουν καλυτερο after sales.γιατι στην ελλαδα τουλαχιστον,εχουν τεχνικους με πραγματικες γνωσεις στο αντικειμενο..ποτε δεν εχω ακουσει σε αντιπροσωπεια toyota αυτο που ακουσει ο θειος μου στην vw..οτι δηλαδη το προβλημα που ειχε στο κιβωτιο το jetta του δεν ηταν μηχανικο,αλλα ηταν ψυχολογικο..οσο για το θεμα της αξιοπιστιας,που καποιοι προτιμουν τα λιγοτερο αξιοπιστα,θυμιζει το προβλημα που ειχε η ρεαλ στο ποδοσφαιρο.παικταραδες που με μια κινηση ισως να εκαναν την διαφορα,αλλα συχνα τραυματιες,οποτε διαφορα δεν εκαναν..
-
Ο χρήστης nipe81 έγραψε:
τα ιαπωνικα τα εχουν για να κουβαλανε ξυλα
Καλα ρε παίδες συγκρίνετε αυτοκίνητα που καίνε λάδια καινούρια με made in japan αυτοκίνητα;
Βεβαια θα μου πείτε ότι πολλοι από εσάς τα έχετε ή τα πουλάτε(αντιπρόσωποι ή εμποροι με τόνους VAG στις αποθήκες τους).
και φυσικα το αποθεωτικο:
Οταν όμως ακούς να συγκρίνουν mazda με seat , ή άλλους να αναρωτιούνται γιατί να επιλέξει κάποιος ατμοσφαιρικό κινητήρα και αλλά τέτοια από άτομα μάλιστα με χιλιάδες posts, δεν μπορείς απλά να παρακολουθείς την συζήτηση αλλά να επέμβεις..
Ποιος εχει κολληματα, εμπαθειες, παρωπιδες... ποιος εχει κανει επαγγελμα του τον ισοπεδωτισμο... δεν χρειαζεται αναλυση νομιζουμε.
-
οσο για το θεμα των καγκουρων πιτσιρικαδων με τα ιαπωνικα στην αμερικη,μαλλον ξεχασες τι συμβαινει με ''ανωτερου επιπεδου'' νεαρους η μεγαλυτερους ελληνες-''ευρωπαιους'' με τα διαφορα ''φτιαγμενα-πειραγμενα'' golf,passat,polo,a3,a4,tt,octavia,ibiza,leon(κ εννοειται κ αρκετα ιαπωνικα,αλλα αυτα δεν τα αναφερω,οπως δεν αναφερεις εσυ τα καγκουροφτιαγμενα μ3-μ5-μ6 που εχουν αλλα καγκουροαμερικανακια)..
ζωντας στο εξωτερικο εχω δει πολλους που κανουν πραγματικα ''track days'' να αγοραζουν 350ζ κ σ2000 αντι των σ3,γκολφ κτλ..κ οι οποιοι λενε οτι με τα λεφτα που διαθετουν ειναι οτι καλυτερο σαν συνολικο πακετο.αν ηθελαν κατι περισσοτερο θα πηγαιναν σε ακριβοτερες κ ειδικοτερες κατασκευες..κ τοτε ναι,θα κοιτουσαν 911 gt3-turbo,lotus,lambo,ferrari,caterham,ariel,gtr..κ να φανταστεις,οτι ειναι ευρωπαιοι!παραδοξως!
κ καταληγω,το οτι μας πασαρουν στην τηλεοραση οτι ταχα μου οι αμερικανοι εχουν τα ιαπωνικα για fast n furious καταστασεις,δεν σημαινει οτι ειναι κ πραγματικοτητα..γιατι επισης στην αμερικανικη τηλεοραση(ναι,εκεινη που σου εμφανιζει τα ιαπωνικα ως καγκουροαμαξα για κοντρες) εμφανιζουν τα ιαπωνικα ως τα καλυτερα οικογενειακα μακρας διαρκειας.. -
Εντάξει ρε παιδιά τέρατα αξιοπιστίας τα Ασιάτικα αλλά συγκρίνεται το εσωτερικό τους με αυτά των ευρωπαικών?
Ταπετσαρίες εμπριμέ και πλαστικά γκρί σαν τα στρατιωτάκια που έπαιζα μικρός?
Φυσικό κι επόμενο είναι να είναι φτηνότερα λοιπόν.Προτιμώ να μπαίνω στο αυτοκίνητο μου και να έχω την αίσθηση ότι είμαι στο σαλόνι μου παρά ότι είμαι σε ένα κονσερβοκούτι με λουλουδάκια και πολύχρωμα σχέδια στα καθίσματα.
Πάντως με 5 γερμανικά αυτοκίνητα που πέρασαν από την οικογένεια και με τα 2 άνω των 250.000, τα άλλα 2 αγορασμένα μεταχειρισμένα και το δικό μου καινούριο κανένα δεν είχε θέμα αξιοπιστίας...μέχρι τώρα τουλάχιστον.
Υ.Γ το Audi 80 1.6 του 91' πουλήθηκε με 280.000χλμ 3.500 € παρακαλώ!!!! Με βιβλίο service άριστο εσωτερικό και κανένα πρόβλημα σε όλη την διάρκεια της ζωής του.
Αναρωτιέμαι αν είχαμε Νissan ή Τoyota της ίδιας ηλικίας πόσο θα το πουλούσαμε...ή μάλλον πως θα είχε καταντήσει μέσα...για τα μηχανολογικά του δεν αμφιβάλω. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Εντάξει ρε παιδιά τέρατα αξιοπιστίας τα Ασιάτικα αλλά συγκρίνεται το εσωτερικό τους με αυτά των ευρωπαικών?Ταπετσαρίες εμπριμέ και πλαστικά γκρί σαν τα στρατιωτάκια που έπαιζα μικρός?
Φυσικό κι επόμενο είναι να είναι φτηνότερα λοιπόν.Προτιμώ να μπαίνω στο αυτοκίνητο μου και να έχω την αίσθηση ότι είμαι στο σαλόνι μου παρά ότι είμαι σε ένα κονσερβοκούτι με λουλουδάκια και πολύχρωμα σχέδια στα καθίσματα.
Πάντως με 5 γερμανικά αυτοκίνητα που πέρασαν από την οικογένεια και με τα 2 άνω των 250.000, τα άλλα 2 αγορασμένα μεταχειρισμένα και το δικό μου καινούριο κανένα δεν είχε θέμα αξιοπιστίας...μέχρι τώρα τουλάχιστον.
Υ.Γ το Audi 80 1.6 του 91' πουλήθηκε με 280.000χλμ 3.500 € παρακαλώ!!!! Με βιβλίο service άριστο εσωτερικό και κανένα πρόβλημα σε όλη την διάρκεια της ζωής του.
Αναρωτιέμαι αν είχαμε Νissan ή Τoyota της ίδιας ηλικίας πόσο θα το πουλούσαμε...ή μάλλον πως θα είχε καταντήσει μέσα...για τα μηχανολογικά του δεν αμφιβάλω.Στην αρχή νόμιζα ότι μιλούσες για Ευρώ...
Πάντως Mazda Xedos 6 του 93 με 210.000 χιλιόμετρα είναι μέσα άριστο και χωρίς πολλούς τριγμούς (έχει κάποιους λίγους αλλά περισσότερους έχω ακούσει σε BMW και Audi ίδιας ηλικίας). Βέβαια το 93 κόστιζε 1 εκατομμύριο δραχμές περισσότερο από την αντίστοιχη 3άρα και για αυτό είχε κορυφαίας ποιότητας υλικά και συναρμογή.
-
μα το θεμα ειναι να αντιληφθουμε ολοι γενικοτερα οτι η καθε εταιρια εχει τα θετικα της κ τα αρνητικα της.ναι,οι ιαπωνες πασχουν απο ελλειψη σχεδιασμου.ναι οι ευρωπαιοι πασχουν απο ελλειψη τεχνολογιας σε βαθος χρονου-αξιοπιστια,ναι οι αμερικανοι πασχουν απο ελλειψη ποιοτητας κατασκευης,ναι οι κορεατες πασχουν απο ιστορια στην αυτοκινηση(μιας κ στα υπολοιπα ανεβαινουν με αλματα οπως προειπα)ναι οι κινεζοι πασχουν απο τα παντα κ κυριως απο ελλειψη φαντασιας-ασφαλειας..αυτο δεν σημαινει οτι μπορουμε να ισοπεδωνουμε τα παντα..ξερω οτι θα παρω ευρωπαικο κ θα ειναι ομορφοτερο,αλλα δεν μπορω να απαιτω να ειναι αρτιο μηχανολογικα για παντα.θα παρω ιαπωνικο κ θα ειναι υπερτεχνολογικο,αλλα ας μην περιμενω ιταλικο σχεδιασμο(μιας κ οι ιταλοι ειναι δεκαετιες εμπροσθιως των υπολοιπων σε αυτο τον τομεα,κ τους παραδεχομαι σε θεματα σχεδιασμου σε οτιδηποτε,οχι μονο σε αυτοκινητα),κ.ο.κ.
Νέο Mazda 3