-
αληθεια ρε μαγκες ποσο χρονο χασατε για να το γραψετε αυτο;
Το χειροτερο ειναι οτι την 'βρισκετε' κιολας... -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
αληθεια ρε μαγκες ποσο χρονο χασατε για να το γραψετε αυτο;
Το χειροτερο ειναι οτι την 'βρισκετε' κιολας...Το βρηκαν στο νετ και κάναν copy-paste. Χρόνος: 10 δευτερόλεπτα!
-
jarjap και greo, είστε σίγουροι ότι είχε κάτι τέτοιο στο μυαλό του ο δημιουργός του τόπικ να συζητήσουμε?
Γιατί δεν τα βάζετε στα ανέκδοτα (edit από εδώ, paste εκεί), όπου και πάλι, τόσο μπινελίκι δύσκολα το βλέπει κανείς γραμμένο? Δεν κάνω τον ηθικολόγο, το 'χω και γω το βρωμόστομά μου, αλλά σε δημόσιο φόρουμ μου φαίνεται 'κάπως' να τα διαβάζω μαζεμένα... Και νομίζω δεν είμαι ο μόνος.
-
σκεψου οτι παραλληλα το διαβασαν κιολας...αν το εβαζαν στα ανεκδοτα θα το καταλαβαινα αλλα εδω επιμενω (παρολο που θα μου τα χωσουν μολις το διαβασουν) οτι προκειται για edit [Krusenstern] Δεν υπάρχει λόγος, ας μείνει εδώ το θέμα.
-
Έννοια σου και ο Οδυσσέας κάπως έτσι μίλαγε, όπως τα λέει η πορνοϊλιάδα!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
jarjap αυτο που το βρηκες; Γιατι εγω εχω αλλη βερσιον. Αυτη μου μοιαζει μεταγενεστερη με νεες ραψωδιες. Εγω εχω Ιλιαδα - Οδυσσεια 2 σε 1 που απο τα δικα σου εχει τον προλογο, τη ραψωδια Α' (κορυφαιο το:
*Πούτσα μου πως κατάντησες εσύ σε τέτοιο χάλι
που όταν μύριζες μουνί γινόσουνα μεγάλη.
Αγρίευες και θέριευες, γινόσουν άνω κάτω
και ξέσκιζες της κάθε μιας τον μούνο και τον πάτο
τώρα κλεισμένη στο βρακί δε μου ζητάς παιχνίδια
κάθεσαι κι' αναπάυεσε στα ένδοξα σου αρχίδια. *), με διαφορές τη ραψωδία Β' και οι τελευταιες 3 ραψωδιες με αλλη διαρθρωσηΕχω και καμια 12αρια ραψωδιες Οδυσσεια, τις οποιες αν δεν τις εχετε τις στελνω...
Μου την είχαν στείλει μαζί την συνέχεια (Οδυσσεια). Εδώ έβαλα μόνο το πρώτο μέρος (Ιλιάδα).
-
Βρε παιδιά μη το συνεχίσετε εδώ.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σημειωσούλα:Οσο ατρωτος ήταν ο Αχχιλέας,το ίδιο άτρωτος ήτανε και ο Αίας (που απεικονίζεται να παίζει πεσσούς μαζί του στήν παραπάνω εικόνα του Στρίφτη) ο ΤελαμώνιοςΑλλη σημειωσούλα (θα τίς ονομάζω σκέτο....'Σούλα' χαρην συντομίας μου φαίνεται )
Οι πεσσοί ήτανε ένα παιχνίδι πού παιζότανε με κάτι σαν ζάρια,και το επινόησε ο 'πρώτος ευρετής' Παλαμήδης,για να μήν βαριούνται οι πολεμιστές τίς μέρες που επικρατούσε ησυχία στα στρατόπεδα. -
Η υποκρισια, ο πουριτανισμος και η αμορφωσια σε ολο της το μεγαλειο.
10 χρονια σφαγες, ξεκοιλιασματα, βεβηλωσεις νεκρων, γενοκτονιας και αδερφοκτονιας σε ξενον αχερωνα επειδη καποιος ξενοπηδηξε, δε σοκαρουν τους ελληναρες γιατι βλεπεις ειμασταν (με το κεφαλι μας) οι νικητες.
Σοκαρονται απο ενα απο τα πιο ευφυη κειμενα που εχουν γραφτει στη συγχρονη Ελλαδα (φημες το αποδιδουν στο Βαρναλη) επειδη αντι το ξενοπηδημα να προκαλεσει αιματοκυλισμα, προκαλει όργιο και επειδη ορισμενα μερη του σωματος περιγραφονται με το κοινο τους ονομα.
Οι αρχαιοι, φιλοι μου δεν ειχαν την ατυχια να κανουν θρησκευτικα 12 χρονια στο σχολειο ουτε να εχει πιπιλιστει το μυαλο τους απο την χριστιανικη εκκλησια και ειμαι σιγουρος (οσο μπορω να ειμαι) οτι αν διαβαζαν κατι τετοιο θα ξεκαρδιζονταν στο γελιο οπως εκαναν και με τους κωμικους τους που χρησιμοποιουσαν αναλογη γλωσσα.
Τον ψευτοπουριτανισμο σας για τον εαυτο σας πληζ...
-
δεν σου αρνηθηκε κανεις να γραψεις οτι θελεις..αν πραγματι θεωρεις το κειμενο χιουμοριστικο γιατι δεν το εβαλες φιλε μου στα ανεκδοτα; Εφοσον υπαρχει καποιο τοπικ για αστεια δεν θα επρεπε να επιλεξεις εκεινο; Τωρα θα ξεκινησεις διαμαχη περι πουριτανισμου για ποιο λογο; Επειδη καποιος συμφοριμιτης ειχε την ιδεα να μας αναφερει ενα μυθολογικο επος και καποιες προεκτασεις του που ενδεχομενα οι πολλοι αγννουσαμε χαρακτηριζομαστε πουριτανοι; Ειλικρινα οσα γραφεις ειναι αστοχα...
Τις αποψεις σου επομενως να τις τεκμηριωνεις καλυτερα χωρις να προσβαλεις τους υπολοιπους...'πληζ...'
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τον ψευτοπουριτανισμο σας για τον εαυτο σας πληζ......και τους χαρακτηρισμούς, για τον δικό σου εαυτό. Πληζ.
-
Ωραίο πράμα να κρύβουμε τον δικό μας πουριτανισμό πίσω από λέξεις και επιθετικά κείμενα. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό.
Ο strifter άνοιξε ένα πολύ όμορφο θέμα, ωραίο και το κείμενο που βάλατε αλλά θα ταίριαζε καλύτερα σαν αυτόνομο θέμα. -
-
Εντάξει παιδιά, νομίζω ήρθε η ώρα η πικάντικη εκδοχή των επών να πάει σε άλλο θέμα, γιατί ο Strifter μάλλον δεν είχε κάτι τέτοιο στο νου του. Ας γίνει μια διάσπαση.
-
Πάνε κοντά 10 χρόνια από τότε που μαζέψαμε με τον έτερο καπαδόκκη Greo, κομμάτι κομμάτι από το internet (είχε και τότε...) τα διάσπαρτα κείμενα της σύγχρονης Ιλιάδας και Οδύσσειας, και τα κάναμε ένα. Ορίστε το link για όσους ενδιαφέρονται να το έχουν όλο (όσο βρήκαμε τότε...):
Ομήρου Ιλιάδα και Οδύσεια - Η αληθινή ιστορία
Ως μαθητές, γελούσαμε με αυτά, διαβάζοντας στιχάκι-στιχάκι την ώρα των αρχαίων. Φαντάζομαι το ίδιο κάναν και οι αρχαίοι στις κωμωδίες τους. Ευτυχώς Spyros.S, που δεν έζησες εκείνη την εποχή, μπορεί να συναντούσες τον Αριστοφάνη, να του έλεγες και κείνου τι μαλακίες είναι αυτές που γράφεις και να τον έπειθες να τα κάψει όλα...
Sorry προς τον δημιουργό του τόπικ, απλά έγραψα εδώ το post για να μεταφερθεί μαζί με τα άλλα, όταν και αν διασπαστεί...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Η υποκρισια, ο πουριτανισμος και η αμορφωσια σε ολο της το μεγαλειο.10 χρονια σφαγες, ξεκοιλιασματα, βεβηλωσεις νεκρων, γενοκτονιας και αδερφοκτονιας σε ξενον αχερωνα επειδη καποιος ξενοπηδηξε, δε σοκαρουν τους ελληναρες γιατι βλεπεις ειμασταν (με το κεφαλι μας) οι νικητες.
Σοκαρονται απο ενα απο τα πιο ευφυη κειμενα που εχουν γραφτει στη συγχρονη Ελλαδα (φημες το αποδιδουν στο Βαρναλη) επειδη αντι το ξενοπηδημα να προκαλεσει αιματοκυλισμα, προκαλει όργιο και επειδη ορισμενα μερη του σωματος περιγραφονται με το κοινο τους ονομα.
Οι αρχαιοι, φιλοι μου δεν ειχαν την ατυχια να κανουν θρησκευτικα 12 χρονια στο σχολειο ουτε να εχει πιπιλιστει το μυαλο τους απο την χριστιανικη εκκλησια και ειμαι σιγουρος (οσο μπορω να ειμαι) οτι αν διαβαζαν κατι τετοιο θα ξεκαρδιζονταν στο γελιο οπως εκαναν και με τους κωμικους τους που χρησιμοποιουσαν αναλογη γλωσσα.
Τον ψευτοπουριτανισμο σας για τον εαυτο σας πληζ...
Συμφωνώ απόλυτα...
-
Όμως ο Αριστοφάνης είχε κι αυτός τις στιγμές που δεν έκανε πλάκα. Δεν νομίζω ότι σε ένα επιστημονικό συνέδριο θα το εκτιμούσαν οι σύνεδροι πάρα πολύ αν κάποιος έβγαζε μια εισήγηση-παρωδία των άλλων. Το κάθε τι έχει το χώρο και την ώρα του. Φτιάξτε ένα θεματάκι και βάλτε εκεί τα - ευφυέστατα ομολογουμένως - αυτά κειμενάκια. Θα είναι πολύ καλύτερα. Και για τίτλους βρίσκουμε μπόλικους... π.χ. 'Ιλιάδος αποδόμησις' ή κάτι τέτοιο.
-
Ρε παιδιά;Να ρωτήσω τωρα κάτι σοβαρό;
Αυτός ο Βάρναλης,ήταν....λαχαναγορίτης;
-
Aναρχοκομμουνιστης κυνηγε! Εχθρος της Ελλαδος δηλαδης
Παντως αν σκεφτουμε ποσα και ποια κειμενα σωθηκαν, απο ποιους και γιατι σωθηκαν, μπορουμε να καταλαβουμε πολλα για την αρχαια ελληνικη γραμματεια τα οποια μαλλον θα ανετρεπαν την εικονα που εχουν πολλοι σο μυαλο τους.
Σιγουρα παντως τα επη του Ομηρου ΔΕΝ ειναι ιστροικα κειμενα και ο νοων νοειτο...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Παντως αν σκεφτουμε ποσα και ποια κειμενα σωθηκαν, απο ποιους και γιατι σωθηκαν, μπορουμε να καταλαβουμε πολλα για την αρχαια ελληνικη γραμματεια τα οποια μαλλον θα ανετρεπαν την εικονα που εχουν πολλοι σο μυαλο τους.
Ο.Κ.
Ασε τα συνομοσιολογικά σου,και λέγε
Ελπίζω να πείς κάτι καλό εδώ.Σιγουρα παντως τα επη του Ομηρου ΔΕΝ ειναι ιστροικα κειμενα και ο νοων νοειτο...
Υπάρχει κάποιος που ισχυρίστηκε ότι είναι ιστορικά κείμενα;Η ιστορία (όπως την εννοούμε εμείς σήμερα τουλάχιστον) εμφανίστηκε με τα κείμενα του Θουκυδίδη,δύο αιώνες μετα τα έπη του Ομήρου.Ούτε κάν ο Ηρόδοτος θεωρείται 'Ιστορικός' με τα σημερινά δεδομένα
Παλεύοντας τον Ανίκητο...