-
-
Ερώτηση :
Γνωρίζει κανείς το ετήσιο κόστος συντήρησης μιας 360 Modena (2002-2004)
με μέσο όρο χρήσης 5.000-7.000 km./ χρόνο ?
Να προτιμήσω Manual gearbox ή F1 automatic transmission ? -
Ο χρήστης Nicholas Van Orton έγραψε:
Ερώτηση :
Να προτιμήσω Manual gearbox ή F1 automatic transmission ?F1
Για το κόστος νομίζω κάπου 2.000-3.000 ευρώ....;;;
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Ερώτηση :
Να προτιμήσω Manual gearbox ή F1 automatic transmission ?F1
Για το κόστος νομίζω κάπου 2.000-3.000 ευρώ....;;;
Ευχαριστώ.
Αν το κόστος είναι αυτό, τότε είναι πολύ λογικό. -
Ερώτηση :
Να προτιμήσω Manual gearbox ή F1 automatic transmission ?Εαν προκειται για περιστασιακη χρηση, και αντιμετωπιση του ως 'γρηγορο παιχνιδι'
προσωπικα θα πηγαινα σε manual, με την κλασσικη χτενα για full συμμετοχικοτητα
στην οδηγηση...
Τωρα για το κοστος, θα πρεπει να αναφερθουν κατοχοι της, ή εστω της μεταγενεστερης 430
για να υπαρχει μια ιδεα. -
Συμφωνώ, και εγώ θα προτιμούσα το Manual.
Δεν το έχω οδηγήσει όμως για να γνωρίζω τα υπέρ και τα κατά.
Και νομίζω στα πρώτα μοντέλα, το F1 ήταν κάπως ποιο ευπαθή. -
Γενικα παντως απ οτι ειχα διαβασει σε ενα τευχος των 4τ το συνολικο κοστος κυλισης μιας Φερραρι ειναι (ηταν) γυρω στα 2.5 € το χιλιομετρο.
2.500 € κανει ενα πληρες σερβις μιας Boxster.
Το 2003 ειχα ρωτησει καποιον που πουλαγε μια 993 4S του 97 με 90.000 χλμ και μου ειπε οτι ειχε συνολικα 22 εκ. σερβις σε τιμολογια μαζι με κατι μικροτρακαρισματα.
Ενας συμπλεκτης μιας 993ΤΤ κανει 10.500€ με τοποθετηση στη Γερμανια.
Γενικα θελει καλη ερευνα το κοστος χρησης γιατι ειναι πολυ ευκολο να βρεθεις προ εκπληξεων. -
πολυ λιγα μου φαινονται τα 2-3 αν σκεφτεις ασφαλεια κ τελη εκτος αν ο φιλος ρωταει μονο για σερβις λαστιχα κλπ
και εγω manual θα προτιμουσα για πολλους λογους
το θεμα ειναι αν θα την εμπιστευοσουν σε καποιο απλο μηχανικο που εχει γνωσεις η θα πηγαινεις με κλειστα ματια( κ κατεβασμενα τα παντελονια ) στον επισημο
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Γενικα παντως απ οτι ειχα διαβασει σε ενα τευχος των 4τ το συνολικο κοστος κυλισης μιας Φερραρι ειναι (ηταν) γυρω στα 2.5 € το χιλιομετρο.
Το 2003 ειχα ρωτησει καποιον που πουλαγε μια 993 4S του 97 με 90.000 χλμ και μου ειπε οτι ειχε συνολικα 22 εκ. σερβις σε τιμολογια μαζι με κατι μικροτρακαρισματα.
Ενας συμπλεκτης μιας 993ΤΤ κανει 10.500€ με τοποθετηση στη Γερμανια.
Γενικα θελει καλη ερευνα το κοστος χρησης γιατι ειναι πολυ ευκολο να βρεθεις προ εκπληξεων.Ευχαριστώ
Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου πρέπει κανείς να υπολογίζει (με χρήση 5000-7000 Km./χρόνο) κατά μέσω όρο περίπου 15% της αξίας κτίσης του αυτοκινήτου για ετήσια συντήρηση.
Κάθε πόσα χιλιόμετρα χρειάζεται να γίνεται service ? -
Ο χρήστης ninja kabamaru έγραψε:
πολυ λιγα μου φαινονται τα 2-3 αν σκεφτεις ασφαλεια κ τελη εκτος αν ο φιλος ρωταει μονο για σερβις λαστιχα κλπκαι εγω manual θα προτιμουσα για πολλους λογους
το θεμα ειναι αν θα την εμπιστευοσουν σε καποιο απλο μηχανικο που εχει γνωσεις η θα πηγαινεις με κλειστα ματια( κ κατεβασμενα τα παντελονια ) στον επισημο
Συμφωνώ. Και εμένα λίγα μου φαίνονται τα 2-3 χιλιάρικα το χρόνο.
Δεν νομίζω ότι ένας απλός μηχανικός θα αναλάμβανε το service.
Ο επίσημος αντιπρόσωπος είναι μονόδρομος για αυτά τα αυτοκίνητα. -
Ρε παιδιά τι γράφουμε ο καθένας οτι έχει ακούσει απο γνωστό γνωστού και πράσινα άλογα και παραπλανούμε τον άνθρωπο όταν το φόρουμ έχει τουλάχιστον 2 ιδιοκτήτες ferrari
Την πιο τεκμηριωμένη απάντηση μπορούν να την δώσουν αυτοί και μόνο αυτοί. -
-
Ερώτηση :
Να προτιμήσω Manual gearbox ή F1 automatic transmission ?Παντα ημουν υπερ του χειροκινητου κιβωτιου αλλα μολις ειδα το F1 αλλαξα κατευθειαν γνωμη,τα paddles δεν παιζονται
-
πολυ λιγα μου φαινονται τα 2-3 αν σκεφτεις ασφαλεια κ τελη εκτος αν ο φιλος ρωταει μονο για σερβις λαστιχα κλπ
και εγω manual θα προτιμουσα για πολλους λογους
Συμφωνώ. Και εμένα λίγα μου φαίνονται τα 2-3 χιλιάρικα το χρόνο.
Δεν νομίζω ότι ένας απλός μηχανικός θα αναλάμβανε το service.
Ο επίσημος αντιπρόσωπος είναι μονόδρομος για αυτά τα αυτοκίνητα.Καλά εγώ προφανώς μιλούσα για κόστος που δεν έχει να κάνει με λάστιχα, φρένα, αλλαγή εξαρτημάτων κ.λπ.! Μιλούσα για τα απλά service!
Τουλάχιστον έτσι ξέρω. Ίσως να κάνω και λάθος, δεν είπα ότι είμαι 100% σίγουρος!
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
1300 περιπου
-
Mια τετραδα λαστιχα αλλαξες στα 3 χρονια,η καθε χρονο εβαζες απο μια τετραδα???Γιατι αν ισχυει το 2ο τοτε μονο για λαστιχα εδωσες περιπου 4500 ευρω.
-
χμμμ... ξεκινησαν οι προπωλησεις ;;;
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/443653/
ωραια ρε gmt αλλα με χαλαει που δεν εχει τους πισω αερεγωγους οπως η 430.... αρχιζω να πιστευω πως συνολικα στην εμφανιση η 430 υπερεχει στα σημεια...
στις διαστασεις εχουν μεγαλη διαφορα ;;; (ειδικα στο πλατος ;;)
-
θα ήθελα πάντως ένα/δυο λόγους γιατί κάποιος να προτιμήσει την 458 από την νέα Mclaren
(επειδή μπορεί είναι ο λόγος αλλά θα ήθελα να δω πως τη βλέπουν -τη mclaren- αυτοί που μπορούν να την πάρουν)
-
@βraker
458: 1937 mm
430: 1923 mm -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
θα ήθελα πάντως ένα/δυο λόγους γιατί κάποιος να προτιμήσει την 458 από την νέα Mclaren(επειδή μπορεί είναι ο λόγος αλλά θα ήθελα να δω πως τη βλέπουν -τη mclaren- αυτοί που μπορούν να την πάρουν)
because its a f@(&!vg Ferrari
Ferrari Forum (aka REALZEUS' topic)