-
Η φερραρι ειναι φερραρι και φυσικα απευθυνετε σε γερες τσεπες και οχι αδικαιολογητα .Σε σχεση με την Μ3 απο την φιλοσσοφια κατασκευεις της μεχρι την τελευταια βιδα ολα ειναι σαφως πιο μελετημενα και τεχνολογικα προηγμενα .
Και εγω εχω το κουπε με 487 αλλογα!!!!!! ,,,,,,φιλου μου!!!! ,,,και τα πιτσιρικια το περνουν για φερραρι.
Αλλο αυτοκινητο το Μ3 και αλλο η φερραρι.!!!! -
-edit-
-
340 km/h en Ferrari F430 Scuderia Novitec Rosso !
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Καλά απο τότε που Ιαπωνεζοι σχεδιαζουν Ferrari ο πάτος δεν εχει τελειωμό...
Ίσως αν τις έφτιαχναν κιόλας να ήταν πιο αξιόπιστες ...
.
Βαλε και για σημα ενα Sumo rampante.
Ελεος παληκαριμ.....
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
.Σε σχεση με την Μ3 απο την φιλοσσοφια κατασκευεις της μεχρι την τελευταια βιδα ολα ειναι σαφως πιο μελετημενα και τεχνολογικα προηγμενα .
Τώρα φίλε coupeas, αυτό ισχύει γιατί απλώς το ισχυρίζεσαι εσύ ?
Και οι Rolls είναι ακριβότερες απ' τις Ferrari αλλά δεν πληρώνεις παραπάνω τεχνολογία αλλά το hand-made και το exclusive της κατασκευής ...
Φυσικά οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί να συνεχίζει να πιστεύει σε μύθους.
Σίγουρα ομορφαίνει την ζωή μας να πιστεύουμε ότι ο κόσμος πίσω απ' το τιμόνι μιας Ferrari δείχνει διαφορετικός.Σιγουρα δεν ειναι μονο δικη μου αποψη,,αλλα και οι ρολλς και οι φερραρι για μας τους κοινους θνητους ειναι ενας παραμυθενιος μυθος θαυμασμου ,,,,,και οχι μια M3,,,!!!!
To hand made με ολη την σημασια της .
Το θεμα ειναι πως οταν οδηγησα μια F430 στην πιστα πραγματικα εχασα την επαφη με τον κοσμο οχι απο την τεχνολογια αλλα γιατι ειναι το απολυτο (γνωμη μου) για'αυτο που αντιπροσωπευει,,,,,ολοκληρωμενο σπορ υπεραυτοκινητο και δεν συγκρινεται με καμμια Μ3.
Αισθηση καθαροαιμου ,θορυβος απαιχτος,με τα κλαπετακια να ανοιγουν και οι στροφες να ανεβαινουν στριγκλιζοντας,,,,,ενταξει με μια Μ3 ονειροπολεις πως περιπου μπορει να ειναι μια φερραρι.!!!
Γνωμη μου παντα.!!!!
Α,,να συμπληρωσω πως σιγουρα αν ηταν να συγκρινω μια Μ3 θα το εκανα με το GTR (πιο κοντα στην τιμη) ,,αλλα και παλι νομιζω οτι χανει στα σημεια .! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
... το hand-made και το exclusive της κατασκευής ...Θα σε λυπήσω αλλά πάνε αυτά εδώ και αρκετές δεκαετίες, τώρα μόνο mass production και monocoque πλαίσια. Ας μην μιλήσουμε για σχεδιασμό καλύτερα. Αλλα αν αρέσουν στους Αμερικάνους και στους Κινέζους τότε πάσο.
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
... το hand-made και το exclusive της κατασκευής ...
Θα σε λυπήσω αλλά πάνε αυτά εδώ και αρκετές δεκαετίες, τώρα μόνο mass production και monocoque πλαίσια. Ας μην μιλήσουμε για σχεδιασμό καλύτερα. Αλλα αν αρέσουν στους Αμερικάνους και στους Κινέζους τότε πάσο.
Συμφωνώ απόλυτα στο θέμα της αισθητικής, θα διαφωνήσω στο 'mass production' όμως. Ακόμα η δουλειά που έχει σημασία να γίνεται στο χέρι εμ... γίνεται στο χέρι. Τα μηχανήματα έχουν αναλάβει να κάνουν τη δουλειά που καλύτερα να μην ακουμπάει άνθρωπος.
Βλέπω τα αυτοκίνητα διαλεγμένα ένα κι ένα, Τρύφωνα. Ειδικά την 308 βλέπω έχεις πάρει την 'καλή', όχι τυχαίο, σίγουρα.
-
Μου φαίνεται ότι έχεις δει εκείνο το ντοκιμαντέρ που κυκλοφορεί για το εργοστάσιο στο Maranello.
Αν το σκεφτείς όμως και δεις τα πράγματα αντικειμενικά θα καταλάβεις τι παίζει.
Δυστυχώς, και πραγματικά λυπάμαι, με τις αλλαγές που έχουν προέλθει στον τρόπο κατασκευής των αυτοκινήτων δεν υπάρχει πια ουσιαστική αρχιτεκτονική διαφορά μεταξύ ενός BMW και μιας Ferrari.
Ανέφερα τον τρόπο κατασκευής του chassis γιατί είναι ο πιο εμφανής. Δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάχνουν αυτοκίνητα σε τέτοιους ρυθμούς (και αριθμούς) με space frame chassis όπως παλαιότερα. Σήμερα τα φτιάχνουν με λαμαρίνες πρεσαρισμένες όπως ΟΛΟΙ οι άλλοι κατασκευαστές. Μόνο το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον τερματισμό της χειροποίητης δουλειάς. Τέρμα το σφυρί στη λαμαρίνα που τότε δεν ήταν παρά μια επιδερμίδα του αυτοκινήτου. Τέρμα το γεγονός ότι δεν έβγαιναν ΠΟΤΕ δυο αυτοκίνητα ίδια από το Maranello. Οι διαφορές τότε έφταναν και τα 3 εκατοστά ανά αυτοκίνητο. Το κάθε κομμάτι είχε τον αριθμό του chassis για το οποίο προοριζόταν. Π.Χ. ξεμοντάροντας τα καπάκια που σκεπάζουν τα φώτα μου για να αλλάξω λαμπάκια βλέπω γραμμένο με κιμωλία τον αριθμό chassis, γιατί; Γιατί δεν εφαρμόζονται σε άλλο λόγο διαφορών που είναι αποτέλεσμα του χειροποίητου chassis. Στα Dino δε που έχω συναναστραφεί από πολύ κοντά οι διαφορές είναι κραυγαλέες.
Και το θέμα παει λέγοντας.
Θα ήταν λύση να συνεχίσουν όπως παλιά, δεν νομίζω, ο κόσμος περιμένει από την εταιρία την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και καλά κάνει. Απλά επισημαίνω ότι ωραία τα 600 άλογα και το carbon αλλά το πνεύμα έχει πια αποβιώσει. -
Αν λες το ντοκιμαντέρ που δείχνει τη διαδικασία παραγωγής της 599GTB Fiorano, ναι το έχω δει φυσικά. Και εδώ έγκειται και η διαφωνία μου μαζί σου, στο ότι δηλαδή προσωπικά θεωρώ πως είναι καλύτερα έτσι, ακριβώς επειδή πλέον όλα τα panels φτιάχνονται ίδια και ταιριάζουν σε όλα τα αυτοκίνητα της σειράς. Το ότι παλιότερα το κάθε ένα αυτοκίνητο ήταν ξεχωριστό δημιούργημα, σαφώς και έχει την ιδιαίτερη γοητεία του, αλλά ήταν ακόμα και τότε μάλλον ανεπιθύμητο και 'αναγκαίο κακό'. Είναι ο λόγος που είπα πως καλύτερα που πλεόν οι μηχανές κάνουν τις δουλειές που δεν πρέπει να μπαίνει χέρι, καθαρά από οικονομοτεχνικής πλευράς, καθώς και αξιοπιστίας και κόστους χρήσης. Σίγουρα λείπει κάποιο μέρος από την 'ψυχή' (cue: εγκάθετοι ) που είχαν οι Ferrari του παρελθόντος, αλλά ακόμα οποιαδήποτε Ferrari απέχει παρασάγγας από το να θεωρηθεί άψυχη.
-
Οπότε καλύτερο το Omega φτιαγμένο από robot από το Jaeger LeCoultre φτιαγμένο από ωρολογοποιούς...
-
Όχι ρε συ, με κατέστρεψες τώρα.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
.
Βαλε και για σημα ενα Sumo rampante.
Ελεος παληκαριμ.....
Καλά του τα είπες, δε χρειάζονται οι Ιάπωνες και οι Κινέζοι αρκούν.
-
Αν δεν χαλαγαν οι φερραρι δεν θα ηταν φερραρι ,,,,Αυτη η ζημια κανει την διαφορα απο τα συνηθησμενα τελειωμανη Ιαπωνεζικα κατασκευασματα.Η ειρωνια ειναι οτι παρ'ολα αυτα οι ιδιοι οι Ιαπωνες ονειρευονται για εναν μυθο παρομοιο της. ,,Γιατι ομως?
-
Δεν νομίζω ότι οι Ferrari χαλάνε πιο συχνά από άλλα αυτοκίνητα.
Το θέμα με τα Ferrari είναι ότι ένα πράγμα είναι να το αγοράσεις και άλλο να το συντηρείς. Και γι’αυτό το λόγο πολλοί ιδιοκτήτες προσπαθούν να «κόψουν» κάτι από τη συντήρηση με αποτελέσματα συχνά καταστροφικά.
Από τότε που τα θηρία στο Maranello αποφάσισαν ότι για να αλλάξεις ιμάντες πρέπει να κατεβάσεις μηχανή (από 348 και μετά) η συντήρηση έχει μετατραπεί σε διαπραγματεύσεις με την τράπεζα σου... -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οχι πιά.Η δικιά μου έχει καδένα (430)
Μικρή διαφορά...περίμενε να δεις τις λυπητερές.
Οι ιμάντες δεν είναι παρά ένα παράδειγμα.
Πρόσθεσε και το γεγονός ότι οι πιο πολλές αντιπροσωπείες είναι άκρον άσχετες και καθημερινά πραγματοποιούν κακουργήματα και παίρνεις μια ιδέα.
Ακόμα και στο Maranello, από τότε που βασιλεύουν τα robot η γνώση χάνεται. -
Καλά οκ..Απο πότε οι Γιαπωνέζοι σχεδιάζουν Ferrari?Επειδή δηλαδή εχει εμπλακεί ενας γιαπωνέζος στη σχεδίαση σημαίνει οτι τις Ferrari τις σχεδιάζουν γιαπωνέζοι?Δηλαδή οι τελευταίες Ferrari δεν είναι όμορφες??οκ..Λοιπόν οι Ferrari είναι μια χαρά κούκλαρες και με προσωπικότητα.Απλά ίσως μερικούς τους χαλάνε λίγο,αλλά αυτό δεν συμβαίνει επειδή τις σχεδιάζουν γιαπωνέζοι αλλά επειδή πλέον η σχεδίαση καθορίζεται περισότερο απο τις αεροδυναμικές ανάγκες του οχήματος.Πιστεύω ξέρουμε όλοι πως για το σχεδιασμό μιας Ferrari δεν είναι υπεύθυνο ενα μόνο άτομο.Και αυτός που τελικά αποφασίζει ΔΕΝ είναι ο γιαπωνέζος.Καλά οσο για το οτι θα έπρεπε να τις φτιάχνουν γιαπωνέζοι επειδή και καλά χαλάνε,το θεωρώ αστείο...Τέλος,αν οι Ferrari εχουν χάσει κάτι λόγο της πιο αυτοματοποιημένης μονάδας παραγωγής,αυτό είναι ενα μέρος απο τη 'μοναδικότητα' τους και τίποτα απο την προσωπικότητα και την ψυχή τους.Εξάλλου αρκετά μεγάλο μέρος τους είναι ακόμα χειροποίητο.Η ψυχή μιας Ferrari δεν προέρχεται απο τις όποιες ατέλειες λόγο της χειρονακτικής εργασίας αλλά απο ενα σωρρό άλλα πράγματα και φαίνεται απο τα συναισθήματα που σου προκαλούνται όταν οδηγείς μια...Προσωπικά δεν εχω κάποια,αλλά εχω την τύχη να μπορώ να οδηγώ αρκετά συχνά μια 355..Η Ferrari ήταν πάντα στην κορυφή του κόσμου και για να παραμείνει έπρεπε ν'ακολουθήσει τα σημεία των καιρών και να θυσιάσει κάτι απο τη μοναδικότητα των αυτοκινήτων της προκειμένου να τα κάνει ακόμα καλύτερα.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Η ειρωνια ειναι οτι παρ'ολα αυτα οι ιδιοι οι Ιαπωνες ονειρευονται για εναν μυθο παρομοιο της. ,,Γιατι ομως?Και ποιός δε θα ήθελε τη φήμη και την λατρεία που συνοδεύει τα αυτοκίνητα της Ferrari; Μόνο οι Ιάπωνες; Προσωπικά πιστεύω πως και προς Sant A'gata μεριά θα ήθελαν να έχουν πετύχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο.
Αν δεν χαλαγαν οι φερραρι δεν θα ηταν φερραρι ,,,,Αυτη η ζημια κανει την διαφορα απο τα συνηθησμενα τελειωμανη Ιαπωνεζικα κατασκευασματα.
Θα αστειεύεσαι προφανώς. Αυτά έλεγαν και οι Alfisti τις προηγούμενες δεκαετίες με τα όποια αποτελέσματα.
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Τέρμα το γεγονός ότι δεν έβγαιναν ΠΟΤΕ δυο αυτοκίνητα ίδια από το Maranello. Οι διαφορές τότε έφταναν και τα 3 εκατοστά ανά αυτοκίνητο. Το κάθε κομμάτι είχε τον αριθμό του chassis για το οποίο προοριζόταν. Π.Χ. ξεμοντάροντας τα καπάκια που σκεπάζουν τα φώτα μου για να αλλάξω λαμπάκια βλέπω γραμμένο με κιμωλία τον αριθμό chassis, γιατί; Γιατί δεν εφαρμόζονται σε άλλο λόγο διαφορών που είναι αποτέλεσμα του χειροποίητου chassis. Στα Dino δε που έχω συναναστραφεί από πολύ κοντά οι διαφορές είναι κραυγαλέες.Χωρίς να είμαι ειδικός οι διαφορές που λές μου ακούγονται τεράστιες ακόμα και για τα δεδομένα του χειροποίητου. Αν δέν μπορούσαν να βγάλουν ένα κομάτι λαμαρίνας στο ίδιο μήκος φαντάσου τί διακυμάνσεις θα είχαν απο αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο σε δυναμική συμπεριφορά, επιδόσεις, παθητική ασφάλεια κτλ.
Τελικά κάποια πράγματα ίσως είναι καλό που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
-
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ να κλαψετε....
http://carscoop.blogspot.com/2008/10/fe ... crash.html -
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ να κλαψετε....
http://carscoop.blogspot.com/2008/10/fe ... crash.html' target='_blankΤο ιστολόγιο που ψάχνετε δε βρέθηκε.
Ferrari Forum (aka REALZEUS' topic)