-
...Πρός mods: Το κάνω και εδώ post μήπως το δούνε περισσότεροι και πάρω κάποια απάντηση. Το αρχικό post είναι στo θέμα του Peugeot 307...
Help παιδιά...
Σήμερα το 307 μου μου έκανε κάτι περίεργο και θέλω την γνώμη σας για το πόσο ανησυχητικό είναι.
Με σταθερό γκάζι - και σε πολλά χιλιόμετρα (>120) αλλά και σε λίγα - κάνει κοψίματα, σαν να αφήνω το γκάζι και να το ξαναπατάω ή σαν να πατάω στιγμιαία τον συμπλέκτη και να τον αφήνω απότομα... Βενζίνη έχω 1/3 του ρεζερβουάρ μέσα, ΒΡ κανονική, την έβαλα προχτές από γνωστό βενζινάδικο...
Πέρα από χάλια βενζίνη υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι πιο σοβαρό? Έχει συμβεί σε κανέναν και αν ναι τί ήταν?
thnx
[edit] Πρόσθεσα και 20
-
...Πρός mods: Το κάνω και εδώ post μήπως το δούνε περισσότεροι και πάρω κάποια απάντηση. Το αρχικό post είναι στo θέμα του Peugeot 307...
Help παιδιά...
Σήμερα το 307 μου μου έκανε κάτι περίεργο και θέλω την γνώμη σας για το πόσο ανησυχητικό είναι.
Με σταθερό γκάζι - και σε πολλά χιλιόμετρα (>120) αλλά και σε λίγα - κάνει κοψίματα, σαν να αφήνω το γκάζι και να το ξαναπατάω ή σαν να πατάω στιγμιαία τον συμπλέκτη και να τον αφήνω απότομα... Βενζίνη έχω 1/3 του ρεζερβουάρ μέσα, ΒΡ κανονική, την έβαλα προχτές από γνωστό βενζινάδικο...
Πέρα από χάλια βενζίνη υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι πιο σοβαρό? Έχει συμβεί σε κανέναν και αν ναι τί ήταν?
thnx
[edit] Πρόσθεσα και 20
-
Help παιδιά...
thnx
[edit] Πρόσθεσα και 20
-
Πόσα χλμ έχεις συνολικά;
-
81200
-
τρομπα βενζινης ισως...
-
Μπορεί και τρόμπα. Σε συνθήκες τέρμα γκάζι-pedal-to-the-metal πώς πάει;
Μπεκ έχεις καθαρίσει;
-
Ξεκίνησε να το κάνει σήμερα το πρωί ενώ έφευγα από τα διόδια της ΑΟ, σπασμένος...
Τώρα το απόγευμα γυρνώντας έκανε και κάτι περίεργα και στο ρελαντί, αλλά μία - δύο φορές... Στην πορεία με νεκρά ήταν οκ. Το κάνει όταν έχω ταχύτητα μέσα κυρίως...
Μπεκ δεν θυμάμαι αν καθάρισα.. Μπουζί πρέπει να άλλαξα στις 60Κ ή 75Κ οπότε φαντάζομαι ίσως καθάρισαν και μπεκ?
-
Μπα, να τα καθάρισαν μόνοι τους δύσκολο. Κάψε 1 τεπόζιτο. Αν συνεχίσει το πρόβλημα, δες μπεκ, αντλία, πολλαπλασιαστή. Πήγαινε σε ένα συνεργείο δλδ.
-
thnx... μάλλον είναι η καλύτερη και πιο σίγουρη ιδέα
θα σας ενημερώσω πάντως για το αποτέλεσμα...
-
Ωραίος!
-
[quote='babiz']...Πρός mods: Το κάνω και εδώ post μήπως το δούνε περισσότεροι και πάρω κάποια απάντηση. Το αρχικό post είναι στo θέμα του Peugeot 307...
Help παιδιά...
thnx
[edit] Πρόσθεσα και 20
-
Ο χρήστης babiz έγραψε:
Με σταθερό γκάζι - και σε πολλά χιλιόμετρα (>120) αλλά και σε λίγα - κάνει κοψίματα, σαν να αφήνω το γκάζι και να το ξαναπατάω ή σαν να πατάω στιγμιαία τον συμπλέκτη και να τον αφήνω απότομα... Βενζίνη έχω 1/3 του ρεζερβουάρ μέσα, ΒΡ κανονική, την έβαλα προχτές από γνωστό βενζινάδικο...Αν το κάνει σε ένα συγκεκριμμένο σημείο της διαδρομής του γκαζιού (συνήθως εκεί που το πατάς όταν ταξιδεύεις) μέτρα το TPS.
-
stam69, Μπουζοκαλώδια όχι, δεν έχω αλλάξει.
leonp, το κάνει σε διάφορα φάσματα...
Τί είναι το TPS?
-
Throttle position sensor, αισθητήρας θέσης γκαζιού. Μπορεί στο σημείο που σου είπε ο leonp να έχει 'φαγωθεί' και να μην κ'ανει καλή επαφή, οπότε ο εγκέφαλος δεν βλέπει καλά πόσο γκάζι πατας, και μπερδεύεται. Εξ'ου και τα κοψίματα. Καλά δεν τα λέω;
-
Ακριβώς αυτό ειναι...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Throttle position sensor, αισθητήρας θέσης γκαζιού. Μπορεί στο σημείο που σου είπε ο leonp να έχει 'φαγωθεί' και να μην κανει καλή επαφή, οπότε ο εγκέφαλος δεν βλέπει καλά πόσο γκάζι πατας, και μπερδεύεται. Εξ'ου και τα κοψίματα. Καλά δεν τα λέω;babiz είχα το ίδιο πρόβλημα διακοπής της τροφοδοσίας και αιτία ήταν αυτή ακριβώς που αναφέρει ο drdino. Η επισκευή μου κόστισε θεωρητικά 8-10 ευρώ αν θυμάμαι καλά, όσο μου χρέωσε δηλαδή ο μηχανικός της Fiat για να μου αλλάξει το φις του ποτενσιόμετρου του γκαζιού. Το θεωρητικά έγκειται στο γεγονός ότι είχε αλλαχτεί ήδη τσάμπα για τον ίδιο λόγο η αντλία βενζίνης
Περιττό να πω ότι για να δοθεί μια λύση σε αυτό το καταπληκτικά περίπλοκο πρόβλημα έζησα με το αυτοκίνητο να κάνει διακοπές τουλάχιστον ένα χρόνο Αυτά παθαίνει κανείς όταν πηγαίνοντας στο συνεργείο ξαφνικά το πρόβλημα λύνεται και φεύγοντας από κει επανέρχεται. Μα καλά, πόσο γκαντέμης μπορεί να είναι κανείς; -
κανονας που εφαρμοζω σε ολα τα αυτοκινητα που ειχα μεχρι τωρα.
μπεκ καθαρισμα καθε 50000km
μπουζι καθε 20 με 25000km
λαδια συνθετικα καθε 7500-8000km
βενζινη οσο το δυνατο απο συγκεκριμενο βενζιναδικο
φιλτρο αερα φυσημα προσεκτικα και απο αποσταση 1 φορα το μηνα και αλλαγη καθε 10000km,τωρα που φοραω JR καθε 5000Km πλυσιμο.
φιλτρο βενζινης καθε 15000km.
αυτα τα ολιγα οτι παραπανω απο αυτα δεν προκειται να το εφαρμοσω ποτε.
-
Αισθητήρας λ. Τουλάχιστον αυτό ήταν στο δικό μου με παρόμοιο πρόβλημα.
-
Αισθητήρας υποπίεσης ήτανε σύμφωνα με το συνεργείο, ο οποίος και αλλάχθηκε. 75
-
Αυτά τα κοψίματα που λες, 2 φορές ήταν από τα μπεκ και τα πήγα να τα καθαρίσουν, μία φορά από μπουζοκαλώδια. Όπως λένε και οι άλλοι φίλοι μπορεί να είναι και φίλτρο βενζίνης, μπουζί, αντλία βενζίνης ακόμα και το τεπόζιτο έτυχε σε αυτοκίνητο να αλλαχτεί!!. Θέλει ψάξιμο καλό και μάστορα τσάκαλο για να μην κάνει πειράματα πληρώνεις και δε βρίσκεις φως στο πρόβλημά σου.
Κοψίματα / Βυθύσματα κατά την πορεία...