-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Angel πάω στοίχημα ότι δεν την έχεις δει από κοντά. Πίστεψέ με και εμένα στην αρχή από τα περιοδικά μου φαινόταν ένα ταπεινό hatchback. Όταν την είδα από κοντά έπαθα τρελή πλάκα.
Περισσότερο παραπέμπει στην αισθητική δεκαετίας '70. Ρίξε μια ματιά σε Alfetta, Bora κλπ. Οι φωτογραφίες την αδικούν απίστευτα.
Όσο αντικειμενικός και να θέλει κανείς και να είναι αν σκεφτείς ότι η Ζ4 κυκλοφορεί υπερβολικά στην Αθήνα για ακριβό sport αυτοκίνητο και αν δεις το -ημιτελές για μένα- εσωτερικό της μπορεί και να το σκεφτείς καλύτερα για την 2,2.Την έχω δει από κοντά. Και ενώ μέχρι τη μέση μου αρέσει μετά τελειώνει απότομα. H GT μου αρέσει περισσότερο.
+1
-
Η GT ειναι πραγματικα κομψοτεχνημα
-
Και η GT είναι πολύ πιο όμορφη απ' ότι στις φωτογραφίες αλλά διαφωνώ για τη Brera...
Σχετικά με το πιο καθαρόαιμο μη βιάζεσαι...
'Προπέλα' είναι και η 130... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
meco σου ξαναθέτω το ερώτημα που φυσικά απαξίωσε να απαντήσει ο IKE(A). Να συγκρίνω την 147 1,6 με την 316 Coupe; Χάτσμπακ το ένα, κουπέ το άλλο. Η (αναμενόμενη) διαφορά στο βάρος στέλνει την 316 περίπατο (εδώ η Compact είναι μακρυά...).Δεν κατάλαβα πως με ρώτησες. Προσπερνώ τον αστεϊσμό με το ΙΚΕ(Α) και απαντώ.
Μεταξύ 316 και 147 εγω θα επέλεγα την 316. Είναι ελάχιστα πιο αργή (παρά τα 120 κιλά επιπλέον), έχει πολύ μεγαλύτερους χώρους αν εξαιρέσεις τους χώρους τους πίσω επιβατών (αν και μπορούν να ταξιδεψουν ενήλικες), έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά, είναι πισωκίνητη, πιο άνετη και καίει και λιγότερο.
Εκτός απο τη μικρή διαφορά σε επιδόσεις λοιπόν και τους χώρους για τους πίσω επιβάτες δεν βλέπω κανένα σημείο υπεροχής της 147 και η 316 θα ήταν η προσωπική μου επιλογή, μου φαίνεται πολύ καλύτερο αυτοκίνητο.
ΥΓ. Δεν ξέρω αν η καινούρια 3 θα βγεί 2πορτη 316, αναφέρομαι στην προηγούμενη.
-
Χαίρομαι που απάντησες. Λοιπον:
0-100 ΣΤΟΙΧΕΙΑ DRIVE147: 10,5 316 Ci: 12,1
0-1000
147: 31,7 316 Ci: 33,4
Αυτά αρχικά περί του ελάχιστα πιο αργή που είπες.
Η κατανάλωση είναι στο ίδιο επίπεδο 10+
Για ροπές δεν μπαίνω καν στον κόπο...
Μόνο στη τελική είναι μπροστά η 316 με 206 τελική έναντι 195.
Και διαφορά στην τιμή τελείως ενημερωτικά 19.000 με 28.000
Για μένα τα αμάξια αυτά δεν έχουν σύγκριση. Απλά στο έφερα σαν παράδειγμα για να σου δείξω πόσο χαζή είναι η σύγκριση Brera Golf. Αν εσύ γουστάρεις να το έχεις έτσι στο μυαλό σου με γειά σου με χαρά σου.
Εγώ πάντως αν έβλεπα κάποιον alfista, tifoso ή όπως αλλιώς θες να κάνει μια τέτοια σύγκριση (147-316Ci) θα του έλεγα να πάει να κοιταχτεί σε κανενα γιατρό. Μπορεί στην ευθεία να είναι πιο γρήγορη η 147 όμως δεν νομίζω ότι θα έμπαινε κανένας αγοραστής σε τέτοιο δίλημα.
Θα σκεφτόταν κανείς να αγοράσει τη Brera και θα κατέληγε με Γκόλφω;;; Ε δε νομίζω... Αλλά είπαμε. That's marketing. Τεράστια μαγκιά της VW εκείνο το συγκριτικό. Mille bravo VW... -
Αλλά είπαμε. That's marketing. Τεράστια μαγκιά της VW εκείνο το συγκριτικό. Mille bravo VW...θεωρείς ότι ήταν μαρκετινίστικο κόλπο το εν λόγω συγκριτικό ??
-
Γιατί να μην το σκεφτεί; Εμένα πάντως ακόμα και ως ιδέα συγκριτικού μου φαίνεται πολύ καλή.
-
των ξεπουλημενων περιοδικων,ναι...
-
EDDIE_147 εγω κοίταξα τις εργοστασιακές επιδόσεις, οι δικές σου απο που είναι?
Αν έχει κανείς τις μετρήσεις των 4Τ θα ήταν ακόμα καλύτερο.
Ακόμα και έτσι όπως τα λες να ειναι πάντως και ή 316 να είναι πιο αργή απ'οσο φαίνεται απο τις εργοστασιακές τιμές η προτίμισή μου παραμένει.
Φυσικά και είναι ακριβότερη αλλά εσύ επέλεξες την σύγκριση χωρίς να καταλάβω τι θες να αποδείξεις.
Μπορείς να αναλύσεις τους** ιερούς κανόνες συγκρίσεων** για να διδαχτούμε όλοι απο την σοφία σου?
-
Και η GT είναι πολύ πιο όμορφη απ' ότι στις φωτογραφίες αλλά διαφωνώ για τη Brera...
Σχετικά με το πιο καθαρόαιμο μη βιάζεσαι...
'Προπέλα' είναι και η 130...Ποιος μίλησε για 130;;;
-
Μιάω για μετρήσεις πραγματικές και όχι ανακοινώσιμες επιδόσεις από το εργοστάσιο. Μη μου πεις ότι δεν έχεις παρατηρήσει μια ...μικρή απόκλιση από ότι ανακοινώνουν οι εταιρείες...
Π.χ (πόσες φορές Θεέ μου θα γράψω αυτό το παράδειγμα;) η Audi ανακοινώνει για το Α3 1,6 ένα μεγαλοπρεπές 10,6. Δηλαδή ΙΔΙΟ ακριβώς με αυτό που ανακοινώνει το παλιομάγαζο από το Μιλάνο για την 147. Ε σε πληροφορώ στο δρόμο το Α3 θέλει κυάλι για να με δει. Τα περιοδικά το μετράνε στο 11,5. Αυτά περι μετρήσεων.
Διάλεξα το παράδειγμα 147-316 Ci για να σου δείξω πόσο άκυρο και εκτός θέματος ήταν το συγκριτικό Brera-Golf. Όσο βλακεία δλδ είναι να συγκρίνεις ένα coupe με ένα χάτσμπακ.
Αν ήταν μαρκετινίστικο κόλπο; Χμ...
Ερώτηση: Πόσοι αγόρασαν στην Ελλάδα το προηγούμενο R32; Ελάχιστοι. Γιατί; Γιατί δεν το ήξερε η μάνα του. Πραγματικά ελάχιστοι ήξεραν την ύπαρξη του συγκεκριμένου. Πολλοί θεωρούσαν ότι δεν εισάγεται κιόλας...
Οπότε το τεστάκι αυτό έκατσε κουτί.
Τους ιερούς κανόνες συγκρίσεων τους αφήνω για τον Πατέλο. Εγώ απλά αναπολώ παλιότερα συγκριτικά που πραγματικά βοηθούσαν κάποιον που ήθελε να πάρει αμάξι. Αρκετά από τα τεστ που γίνονται σήμερα σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων. Να κάνουμε και τη μπίζνα με τις εταιρείες, να πουλάμε και τεύχη γιατί θα τρέξουν τα μόγγολα να διαμαρτυρηθούν και άρα να ξαναπάρουν το τεύχος να δουν τι άλλη παπαριά θα έχουμε γράψει.Π.χ Brera-CLK (DRIVE). Μπορεί να είναι στην ίδια κατηγορία (αν και κανονικά θα έπρεπε να βάλουν την Sportscoupe) αλλά σύγκριση εν Μπανανία μιας Alfa με αστεράκι ένα μόνο στόχο έχει: ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Και πραγματικά στο συγκεκριμένο τεύχος μπήκε διαφήμιση της Alfa μετά από 1,5 χρόνο που είχαν πλακωθεί.
Εμένα η απορία μου είναι άλλη. Βλέποντας σύγκριση με τον τίτλο Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ανάμεσα σε Evo και GT 3,2 αναρωτήθηκα: όταν βγει η GTA θα βάλουν ένα συγκριτικό με το Evo; Έτσι για να γελάσουμε λίγο βρε αδερφέ... -
Αμφιβάλλεις ότι το EVO θα είναι ταχύτερο απο την GTA?
-
Δηλαδή το παράδειγμά με την 316 και 147 απέδειξε κάτι?
Αφού ειναι ανώτερης κατηγορίας η Brera δεν θα έπρεπε να έβγαινε καλύτερη? Αλλά είναι πουλημένα τα περιοδικά..
....ΟΛΑ
Πάντως συγκριτικό evo vs οτιδήποτε, πολύ δύσκολα να μην εξελιχθεί σε ΣΦΑΓΗ. Αν μπείς σε ένα evo ή STi θα καταλάβεις.
-
όταν βγει η GTA θα βάλουν ένα συγκριτικό με το Evo; Έτσι για να γελάσουμε λίγο βρε αδερφέ...προς το παρόν τη σύγκριναν με ένα ταπεινό Golf
συγκριτικό Brera 2.2 - TT 2.0 πότε θα υπάρξει ?
περί γέλιων με EVO, ας μην προτρέχεις, ακόμα δεν υφίσταται GTA Βrera
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δηλαδή το παράδειγμά με την 316 και 147 απέδειξε κάτι?Αφού ειναι ανώτερης κατηγορίας η Brera δεν θα έπρεπε να έβγαινε καλύτερη? **Αλλά είναι πουλημένα τα περιοδικά..
....ΟΛΑ**
Πάντως συγκριτικό evo vs οτιδήποτε, πολύ δύσκολα να μην εξελιχθεί σε ΣΦΑΓΗ. Αν μπείς σε ένα evo ή STi θα καταλάβεις.Σχεδον ολα....
το CAR διασωζεται απο τον ελληνικο τυπο.
Δες αν βρεις την ευκαιρια την εκπομπη ΤOP GEAR στον ΣΚΑΙ...
Εκει τα λενε εξω απο τα δοντια... -
Και τα ξένα περιοδικά πουλημένα? Το Top Gear το φέρνεις σαν παράδειγμα αντικειμενικής ενημέρωσης?
-
Απέδειξε ότι αν θες να πουλήσεις φούμο και να δημιουργήσεις εντυπώσεις το κάνεις για όποια εταιρεία θέλεις. Ανώτερης ποιότητας είναι η Brera. Μήπως η ουσία του άρθρου ήταν η ποιότητα της Brera έναντι του Golf; Δεν νομίζω. Το ψητό ήταν τα νούμερα...
Δεν μίλησα για σφαγή. Απλά όπως και στην περίπτωση της M3, η GTA θα είναι λογικά πολύ πιο γρήγορη στην ευθεία και από εκεί και πέρα τρέχα γύρευε. Είδες τι έγραφαν και στο Evo-Cayman. Και για να μην παρεξηγούμαστε σε καμμία περίπτωση δεν αναγνωρίζω ότι Evo και Sti είναι ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ και φυσικά όπου φτερούγα respect. Αλλά επικοινωνιακά είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις ένα Evo να τρώει σκόνη.
Άμα ο συντάκτης πεινάει και θέλει να φάει αγαπητέ ΙΚΕ σε ταίζει και σένα και μένα ότι γουστάρει. Εγώ το παραδέχομαι ότι το ότι στράφηκα στην 147 έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το ότι την περίοδο 2001-2003 δεν υπήρχε περιοδικό που να μην την εκθείαζε. -
Δεν μίλησα για σφαγή. Απλά όπως και στην περίπτωση της M3, η GTA θα είναι λογικά πολύ πιο γρήγορη στην ευθεία και από εκεί και πέρα τρέχα γύρευε. Είδες τι έγραφαν και στο Evo-Cayman. Και για να μην παρεξηγούμαστε σε καμμία περίπτωση δεν αναγνωρίζω ότι Evo και Sti είναι ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ και φυσικά όπου φτερούγα respect. Αλλά επικοινωνιακά είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις ένα Evo να τρώει σκόνη.Η Μ3 V8 φοράει, οπότε το αν θα την περνάει στην ευθεία η GTA (όταν και αν τελικά βγει) άσε να το δούμε τότε.
Στο EVO-Cayman τι το παράλογο γράφτηκε? Που έφαγε σκόνη το EVO? (Για το συγκριτικό του DRIVE μιλάμε ε?)
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Και τα ξένα περιοδικά πουλημένα? Το Top Gear το φέρνεις σαν παράδειγμα αντικειμενικής ενημέρωσης?Ναι...γιατι θεωρειται η πιο αντικειμενικη εκπομπη στην ευρωπη...αλλωστε τα νουμερα της τηλεθεασης τα λενε ολα...
Εξαλλου ο hamond,ενω καποιοι πηγαν να του τα σκασουν,δεν μασησε και τους ειπε στο καναλι ''ή αυτοι ή εγω''...και φυσικα σιγα μην τον εδιωχναν...
Και γενικα οι Βρετανοι δεν πολυχαμπαριαζουν οπως εμεις οι Ελληνες,που εχουμε καταντησει σκλαβακια και υποτελεις των Γερμανων,λες και τους χρωσταμε κατι... -
Απέδειξε ότι αν θες να πουλήσεις φούμο και να δημιουργήσεις εντυπώσεις το κάνεις για όποια εταιρεία θέλεις. Ανώτερης ποιότητας είναι η Brera. Μήπως η ουσία του άρθρου ήταν η ποιότητα της Brera έναντι του Golf; Δεν νομίζω. Το ψητό ήταν τα νούμερα...
Δεν μίλησα για σφαγή. Απλά όπως και στην περίπτωση της M3, η GTA θα είναι λογικά πολύ πιο γρήγορη στην ευθεία και από εκεί και πέρα τρέχα γύρευε. Είδες τι έγραφαν και στο Evo-Cayman. Και για να μην παρεξηγούμαστε σε καμμία περίπτωση δεν αναγνωρίζω ότι Evo και Sti είναι ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ και φυσικά όπου φτερούγα respect. Αλλά επικοινωνιακά είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις ένα Evo να τρώει σκόνη.
Άμα ο συντάκτης πεινάει και θέλει να φάει αγαπητέ ΙΚΕ σε ταίζει και σένα και μένα ότι γουστάρει. Εγώ το παραδέχομαι ότι το ότι στράφηκα στην 147 έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το ότι την περίοδο 2001-2003 δεν υπήρχε περιοδικό που να μην την εκθείαζε.Από ποιο έφαγε σκόνη το Ενο; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα φάει από τη GTA;
Z4 Coupe - SLK 350 - Cayman 2,7 - Brera 3,2