-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
η σωστοτερη ρυθμιση ειναι αυτη για να δωσει την μεγιστη μακροζωια στο σετ αμπραγιαζ, αρκει να μην ειναι τοσο χαμηλα που θα χτυπουν οι ταχυτητες και ειδικα η οπισθεν.Ποια εννοεις σωστοτερη, την χαμηλή ρύθμιση? Δεν πιέζει έτσι το ρουλεμάν συνεχώς τα χτενια?
-
σε ολη τη νεκρη διαδρομη που εχει το πεταλι το ρουλεμαν δεν πιεζει τα χτενια, εκει που καταλαβαινεις να βαραινει το πεταλι μεχρι το τελος της διαδρομης πιεζει τα χτενια. για αυτο και ειναι καλυτερα ετσι γιατη σε ολη την διαδρομη του πεταλιου η αποσταση που πιεζονται τα χτενια ειναι μικροτερη.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Καλημέρα. Χτες το απόγευμα σε διαδικασία παρκαρίσματος σε μέτρια ανηφόρα, παρατήρησα ότι το μοτέρ σα να ανέβασε στροφές (πατινάρισε ο συμπλέκτης) και μύρισε ελάχιστα ο τελευταίος. Τα χλμ του αυτοκινήτου είναι 168000 και δεν έχει αλλαχτεί δίσκος-πλατώ. Μέχρι σήμερα δεν είχα κάποιο εμφανές θέμα κατά τη σύμπλεξη-αποσύμπλεξη. Να περιμένω εξελίξεις (δυσλειτουργία συμπλέκτη) από δω και πέρα; Γενικότερα, πόση είναι η αναμενόμενη διάρκεια ζωής του σετ συμπλέκτη εφόσον γίνεται συνετή χρήση και το αυτοκίνητο δεν ζορίζεται συχνά σε ανηφόρες, φορτωμένο κλπ;Σήμερα έχω 381.000 χλμ με το εργοστασιακό σετ συμπλέκτη! Δεν είναι ότι καλύτερο σε αίσθηση,βασικά πότε δεν ήταν απλά χειροτέρεψε αλλά δεν πατινάρει ακόμη.Δεν έχω συναντήσει κάποιον με περισσότερα χλμ από εμένα ως τώρα οπότε κάπου εδώ στα λίγα παραπάνω χλμ από μένα φαντάζομαι να βρίσκεται η μέγιστη διάρκεια ζωής.
-
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Καλημέρα. Χτες το απόγευμα σε διαδικασία παρκαρίσματος σε μέτρια ανηφόρα, παρατήρησα ότι το μοτέρ σα να ανέβασε στροφές (πατινάρισε ο συμπλέκτης) και μύρισε ελάχιστα ο τελευταίος. Τα χλμ του αυτοκινήτου είναι 168000 και δεν έχει αλλαχτεί δίσκος-πλατώ. Μέχρι σήμερα δεν είχα κάποιο εμφανές θέμα κατά τη σύμπλεξη-αποσύμπλεξη. Να περιμένω εξελίξεις (δυσλειτουργία συμπλέκτη) από δω και πέρα; Γενικότερα, πόση είναι η αναμενόμενη διάρκεια ζωής του σετ συμπλέκτη εφόσον γίνεται συνετή χρήση και το αυτοκίνητο δεν ζορίζεται συχνά σε ανηφόρες, φορτωμένο κλπ;
Σήμερα έχω 381.000 χλμ με το εργοστασιακό σετ συμπλέκτη! Δεν είναι ότι καλύτερο σε αίσθηση,βασικά πότε δεν ήταν απλά χειροτέρεψε αλλά δεν πατινάρει ακόμη.Δεν έχω συναντήσει κάποιον με περισσότερα χλμ από εμένα ως τώρα οπότε κάπου εδώ στα λίγα παραπάνω χλμ από μένα φαντάζομαι να βρίσκεται η μέγιστη διάρκεια ζωής.
Σε ποια επαρχια ζεις?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Στα Γιαννιτσά, το γράφει κάτω από την φώτο.
Χωρίς παρεξήγηση, cson.
@ panorg η τοποθεσία που ζεις λέει πολλά για την διάρκεια ζωής του συμπλέκτη σου. Σε μεγάλη πόλη ούτε τα μισά δεν θα άντεχε. -
Οκ, απο tapatalk είμαι και δεν βλέπω τιποτα. Με σωστη οδήγηση σε επαρχια και χωρίς κάποια αστοχία υλικού, μπορεί ενα σετ να μην χρειαστεί ποτε αλλαγή σε ολόκληρη τη ζωή του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οκ, απο tapatalk είμαι και δεν βλέπω τιποτα. Με σωστη οδήγηση σε επαρχια και χωρίς κάποια αστοχία υλικού, μπορεί ενα σετ να μην χρειαστεί ποτε αλλαγή σε ολόκληρη τη ζωή του αυτοκινήτου.Σόρυ δεν παίζει η κλασική τσίφρα tapatalk και δεν το πήρα γραμμή.
Για την δεύτερη πρόταση θα συμφωνήσω απόλυτα. -
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Στα Γιαννιτσά, το γράφει κάτω από την φώτο.
Χωρίς παρεξήγηση, cson.
@ panorg η τοποθεσία που ζεις λέει πολλά για την διάρκεια ζωής του συμπλέκτη σου. Σε μεγάλη πόλη ούτε τα μισά δεν θα άντεχε.Εννοείται πως οι συνθήκες οδήγησης είναι ευνοικές για τον συμπλέκτη.Αλλά δεν είμαι ο μοναδικός οδηγός της επαρχίας αυτής. Θέλει και λίγο 'τέχνη'
-
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Εννοείται πως οι συνθήκες οδήγησης είναι ευνοικές για τον συμπλέκτη.Αλλά δεν είμαι ο μοναδικός οδηγός της επαρχίας αυτής. Θέλει και λίγο 'τέχνη'
Σίγουρα θέλει 'τέχνη' και πραγματικά μπράβο σου που την κατέχεις
-
Σε Audi A3 1.6 του 2007 με 100000km τις προηγούμενες μέρες είχα έντονο πατινάρισμα (ανέβασμα στροφών χωρίς επιτάχυνση ή με καθυστερημένη καλύτερα επιτάχυνση) στη 2η και στην 3η ταχύτητα. Είπα θα είναι δίσκος. Σήμερα και χθες δε μου το κάνει. Δεν ξέρω αν η χαμηλή θερμοκρασία των προηγούμενων ημερών έπαιζε ρόλο σε αυτό.
Επίσης δοκίμασα το (αξιόπιστο;) τέχνασμα χειρόφρενο + ταχύτητα + πάτημα γκαζιού και σβήνει (υποτίθεται αν ο συμπλέκτης ήταν τελειωμένος δε θα έσβηνε αλλά θα ανέβαζε στροφές).Ο μάστορας είπε ότι θέλει συμπλέκτη παρ' όλα αυτά...
Προβληματίζομαι γιατί το κόστος δεν είναι αμελητέο...
-
Παιδί καλησπέρα έχω ένα θέμα με τον συμπλέκτη είναι σε kia Sorento 2005 εδω και κανα 20 ήμερο μου δημιούργησε ενα θέμα δεν μπορούσε να απομονωσει την ταχύτητα, αλλά το έκανε μια φορά και μετά όλα καλά (συμπλέκτης υδραυλικός) το ξαναέκανε αλλη μια φορά πριν απο μια βδομάδα, οπότε το ψηλοτσεκαρα και είδα ότι τα υγρά φρένων είχαν πέσει λίγο η στάθμη (στην μέση απο το min-max ) θα το έβλεπα μετά τις γιορτές γιατί δεν μου το ξανακανε, αλλά δεν πρόλαβα με την πρώτη καλή παγωνιά ο συμπλέκτης δεν απομονωνε καθόλου μετα από 5 σμπλεκταρισματα έμπαινε ταχύτητα αλλά μετά ξανά το ίδιο ο συμπλέκτης εκεί που φαίνεται ότι είναι οκ εκεί γίνεται πολύ ελαφρύς και δεν απομονωνει, δίσκος δεν πατηναρει, οπότε τι μπορεί να ειναι;
Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης mcpchemicals έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα έχω ένα θέμα με τον συμπλέκτη είναι σε kia Sorento 2005 εδω και κανα 20 ήμερο μου δημιούργησε ενα θέμα δεν μπορούσε να απομονωσει την ταχύτητα, αλλά το έκανε μια φορά και μετά όλα καλά (συμπλέκτης υδραυλικός) το ξαναέκανε αλλη μια φορά πριν απο μια βδομάδα, οπότε το ψηλοτσεκαρα και είδα ότι τα υγρά φρένων είχαν πέσει λίγο η στάθμη (στην μέση απο το min-max ) θα το έβλεπα μετά τις γιορτές γιατί δεν μου το ξανακανε, αλλά δεν πρόλαβα με την πρώτη καλή παγωνιά ο συμπλέκτης δεν απομονωνε καθόλου μετα από 5 σμπλεκταρισματα έμπαινε ταχύτητα αλλά μετά ξανά το ίδιο ο συμπλέκτης εκεί που φαίνεται ότι είναι οκ εκεί γίνεται πολύ ελαφρύς και δεν απομονωνει, δίσκος δεν πατηναρει, οπότε τι μπορεί να ειναι;Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αφού λείπουν υγρά γιατί αναρωτιέσαι τι είναι ?
Για τα υγρά του συμπλέκτη έχει ξεχωριστό δοχείο ή είναι μαζί με τα υγρά των φρένων ?
Τα υγρά που λείπουν ( χαμηλή στάθμη ) ίσως δεν είναι από διαρροή αλλά γιατί έχει φαγωθεί ο δίσκος ή και τα τακάκια ( αν τα υγρά είναι ίδια με των φρένων )
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Αφού λείπουν υγρά γιατί αναρωτιέσαι τι είναι ?Για τα υγρά του συμπλέκτη έχει ξεχωριστό δοχείο ή είναι μαζί με τα υγρά των φρένων ?
Τα υγρά που λείπουν ( χαμηλή στάθμη ) ίσως δεν είναι από διαρροή αλλά γιατί έχει φαγωθεί ο δίσκος ή και τα τακάκια ( αν τα υγρά είναι ίδια με των φρένων )
Αν θα είχε φαγωθεί π δίσκος λογικά δεν θα πατηναρε; από την άλλη τα υγρά δεν έχουν πέσει κάτω απο το min δείκτη αλλά είναι μεταξύ min και max, λογικά δεν θα έπρεπε μια να πέφτει σχεδόν ο συμπλέκτης στο πάτωμα και να μην απομονωνει και μετά πάλι να απομονωνει σωστά; η ένδειξη των υγρών είναι ποιο πάνω απο το min για να πεις ότι φταίνε τα υγρά, ταπεινή μου άποψη με την λογική, τώρα δεν ξέρω μήπως παίζει κάτι άλλο ρόλο για το οποίο αγνοω.
-
Καλημέρα.
Ερώτηση κρίσεως.
Χρειάστηκε να ρυμουλκήσω ένα αμάξι για μερικά μέτρα, αλλά ήταν ανηφορικά
και έφαγε αρκετό ζόρι ο συμπλέκτης με αποτέλεσμα για αρκετό διάστημα να μυρίζει καμμένο.
Οι σχέσεις κουμπώνουν κανονικά χωρίς πρόβλημα παρ' όλο το παραπάνω γεγονός.
Σήμερα που αξιώθηκα να ανοίξω το καπώ και να κάνω ένα τυπικό έλεγχο(λάδια, ξύδια κτλ)
βλέπω ότι υπάρχει μια ελαφριά στρώση απο βαλβολίνη πάνω στο σαζμάν.
Οπως ανέφερα παραπάνω δεν ζορίζονται να μπουν οι ταχύτητες καθόλου.
Να ανησυχώ;Υ.Γ Πρόσφατα έγινε επισκευή στα ρουλεμάν του σαζμάν και αλλαγή βαλβολινών επίσης.
-
ΕΠΕΙΓΟΝ!!!
Καλησπέρα,
χθες ενω οδηγουσα το αμαξι μου (ford fiesta 1250cc 2006) εγινε ποιο δυσκολο ν βαζω τις ταχυτητες, μετα η πρωτη εμπαινε πολυ δυσκολα και μετα εγινε ο συμπλεκτης πολυ μαλακος (επανερχεται ομως) και εμεινα.
Το παω συνεργειο (δεν εχει γινει διαγνωση ακομα) και μου ειπε ο μαστορας οτι μπορει να ναι η αντλια του υγρου ή δισκο πλατω αλλα οπως και να εχει στο συγκεκριμενο αυτοκινητο πανε ολα μαζι. Δηλαδη ειναι ενα πραγμα που δεν χωριζεται και θα πρεπει να κατεβασω σασμαν και να τα αλλαξω ολα.
Το αμαξι εχει γυρω στα 130.000χλμ.
Εχετε καποιοα παρομοια εμπειρια?
Ειναι δυνατον να πηγαινουν ολα μαζι και να πρεπει να τα αλλαξω ολα? -
Ξεχασα να πω οτι εχανε υγρα το αμαξι στο συνεργειο. Γι αυτο μου ειπε οτι ειναι αντλια κατα πασα πιθανοτητα και ποιο δυσκολα δισκο πλατω. Το περιεργο που ξαναεγραψα ειναι οτι μου ειπε οτι αντλια δισκο πλατω πανε ολα μαζι, οτι ειναι ενα μπλοκ.
-
Για οτι και να αλαξεις απο τα 2 (σετ αμπραγιαζ ή αντλια-ρουλεμαν συμπλεκτη) πρεπει να κατεβει το σαζμαν, οποτε τα αλλαζεις ολα μαζι για να μη ξαναπληρωνεις ανεβα-κατεβα σαζμαν.
-
Το οτι για να γινει αλλαγη αντλίας συμπλέκτη πρεπει να κατέβει το σασμαν ειναι ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αυτοκινητου και της φορντ η γενικό φαινόμενο;
Ρωτάω γιατι σίγουρα γνωστός μου εχει κανει αλλαγη αντλίας συμπλέκτη χωρις να κατεβάσει σασμαν (όχι σε φορντ). -
Αρκετα αυτοκινητα πλεον εχουν υιοθετησει αυτη την πρακτικη.
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ