-
Ωραια, τωρα μη τσιγκουνευτητε, πες του να αλλαξετε οτι ειναι απαραιτητα να παει σωστα το αμαξι. Δεν νομιζω να εχει και αυτος ορεξη να ανεβοκατεβαζει συνεχεια το σασμαν(και μαλιστα δωρεαν), ειναι επιπονη διαδικασια.
Τα Αισιν ειναι απο τα κορυφαια ανταλλακτικα ιαπωνεζικα. Το ΚΜ πρωτη φορα το ακουσα εδω απο σενα και το ψαξα στο νετ...ειναι δευτερης διαλογης ανταλλακτικα. Τα κορυφαια γερμανικα ειναι LUK & SACHS
-
Τη βρίσκω σωστή την άποψή σου cson, θα δώσω ότι χρειαστεί για να υπάρξει άριστο αποτέλεσμα,αλλά το αυτοκίνητο θα γίνει οπωσδήποτε σωστό. Αύριο θα έχει τελειώσει το θέμα. Σε ευχαριστώ πολύ για την πολύ καλή διάθεσή σου να με βοηθήσεις, πάω για ύπνο τώρα φίλε μου, αύριο έχει δουλειά. Καληνύχτα...
-
Ο χρήστης ejinta έγραψε:
Δυστυχώς φίλε μου Alexis δεν ήμουν μπροστά λόγω εμπιστοσύνης. Δεν κατάλαβα εάν η απορία σου για τα 70€ άλλαγμα δίσκο πλατώ σου φάνηκαν λίγα ή πολλά.Ειναι λιγα.... πολυ λιγα θα ελεγα!!!
Αν δεν σου κανει κοπο μπορεις να μου πεις σε πια πολη γινεται αυτο?
Απλα ειμαι της αποψης πως οσο πιο χαμηλη ειναι μια τιμη τοσο πιο ευκολα μπορεις να πεσεις θυμα απατης....
Στο περιστερι ηταν ενας μηχανικος που για σασμαν επερνε 60-70€ + το σετ του συμπλεκτη που ηταν σε τιμη.... αγορας.... και στην πραγματικοτητα το μονο που εκανε ειναι να στελνει τον δισκο για καρφωμα.... και οσοι του πηγεναν τα ανταλλακτικα εκανε το ιδιο και κρατουσε τα καλα για να τα πουλησει σε αλλον πελατη!!!
Μην κανετε την κλασικη ερωτηση..... αν σας εδινε τα παλια πισω.... γιατι με τετοια μαυριλα που εχουν θα στα διξει επανω στον παγκο (και σιγα μην μπορεις να καταλαβεις αν ειναι ο δικο σου)... δεν θα τα παρεις σπιτι σου... και αυτος θα τα διξει σε αλλον!!!....και πιστευω πως δεν ειναι μονο ενας!!!!
Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ποιός τα άλλαξε ? Δεν έγινε έλεγχος του βολάν για στράβωμα ? Το πιθανότερο είναι ότι έχει αρπάξει και έχει hot-spots.
Ενδιαφέρον. Ερώτηση: Ελαφρύ σκορτσάρισμα στο ξεκίνημα και ενας ανεπαίσθητος κραδασμαος στο ρελαντί μπορεί να είναι απο αρπαγμένο βολάν? Διότι μέχρι τώρα υποπτευόμουν μόνο βάση μηχανής ή σασμάν.
-
Τι εγινε τελικα το avensis?
-
Καλησπέρα σας και πάλι, συγνώμη που άργησα να εμφανιστώ για να σας πω τί συνέβη αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη οριστικά το θέμα. Καταρχάς να απαντήσω στο φίλο Alexis, είμαι από την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το αυτοκίνητο το πήρα στα χέρια μου χθές, Παρασκευή απόγευμα. Επειδή εργάζομαι με πιεστικούς ρυθμούς μου ήταν αδύνατον να παρακολουθήσω από κοντά την επισκευή του αυτοκινήτου, οπότε στηρίζομαι στα λεγόμενα του μάστορα. Από ότι μου είπε, καταρχάς διέγνωσε βλάβη σε ένα εξάρτημα με πολλά γρανάζια που έμοιαζε με τη μηχανή του χρόνου , με γρανάζια αντικριστά μεταξύ τους και 'δύο χωνιά' όπως τα ονόμασε ο μάστορας. Το ένα χωνί είχε αρπάξει και προκαλούσε κραδασμούς. Δυστυχώς δεν ξέρω πως λέγεται το περιέργο εξάρτημα, αν και ζήτησα από τον μαστορα να μου το ονομάσει δεν το έκανε............επιτέλους, μετά από ώρες ψαξίματος και φωτογραφιών μάλλον βρήκα πως λέγεται το περίεργο εξάρτημα: Διαφορικό, αυτό άλλαξε. Μου είχε πει πως όταν έβαλε το αυτοκίνητο για ζύγισμα είδε πως το ένα ημιαξόνιο άρπαζε ενώ το άλλο όχι. Άλλαξε το διαφορικό και τοποθέτησε τη μηχανή στο αυτοκίνητο. Έβαλε μπρος και ενώ στην κίνηση προς τα μπροστά δεν είχε πια σκορτσάρισμα όταν έβαλε την όπισθεν το αυτοκίνητο έτρεμε. Ξανάνοιξε τη μηχανή την Παρασκευή το πρωί, έβγαλε τα δίσκο πλατό της AISIN και τοποθέτησε γνήσια της TOYOTA. To πλατό ήταν μεταχειρισμένο, ο δίσκος δεν ξέρω ακόμη, δεν μου το ξεκαθάρισε, όπως δεν ξεκαθάριστηκε το τί θα πληρώσω. Το θέμα είναι πως το αυτοκίνητο δείχνει να πηγαίνει πολύ καλά. Αυτό που θα τον ρωτήσω είναι το γιατί έβγαλε τα AISIN και έβαλε ξανά της TOYOTA. Μου έβαλε στη μόρσα τον δίσκο της AISIN και τον δίσκο της TOYOTA, ο δίσκος της TOYOTA ήταν σίγουρα πιο στιβαρός, ενώ αυτός της AISIN λυγιζε πιο εύκολα και είχε επάνω του πολλά λαμάκια με περτσίνια ενώ της TOYOTA ήταν ενιαίος. Πάντως έχοντας φορέσει επάνω στο αυτοκίνητο μέσα σε μία εβδομάδα τρία διαφορετικά δίσκο πλατό , αυτά των KM, AISIN, TOYOTA έχω να πω πως το AISIN με εντυπωσίασε με το πόσο αθόρυβη είχε γίνει η μηχανή. Περιμένω φίλοι μου να έρθει η Δευτέρα να δω τι θα μου πει για την τιμή και γιατί μου άλλαξε τα AISIN.
Φίλοι μου, οτιδήποτε σας έρχεται σαν σκέψη να μου προτείνετε είναι καλοδεχούμενη. -
Τελευταια 2 γνησια σετ δισκοπλατο που πηγαμε απο την ΤΟΥΟΤΑ ηταν aisin.... τωρα τι διαφορα εχει ενα σετ aisin με ενα toyota δεν μπορω να καταλαβω.... πλην της αστοχιας υλικου.... αν και ειναι απιστευτα σπανιο... εκτος αν ειναι ανακατασκευης!
Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το ΤΟΥΟΤΑ που σου βαλε παλι επανω ηταν αυτο με τα 290.000χλμ? ή σου βαλε γνησιο ΤΟΥΟΤΑ αλλα μεταχειρισμενο απο αλλο αμαξι? Καλα κανεις και απορεις γιατι δεν αφησε πανω τον καινουριο ΑΙΣΙΝ
-
Δυστυχώς δεν είχα καθόλου χρόνο να τον ρωτήσω λεπτομέρειες γιατί είχα άμεσο ραντεβού στης 16:30 για να αλλάξω λάστιχα, από την άλλη με ενδιέφερε να μην μείνω χωρίς αυτοκίνητο το Σαββατοκύριακο. Εν το μεταξύ, ο ίδιος ήταν που μου είχε πει τα καλύτερα λόγια για τον AISIN. Σίγουρα φίλοι μου θα σας ενημερώσω για τα τεκταινόμενα.
-
Σε τι κατασταση βλεπετε το παλιο σετ? Το ρουλεμαν γυριζε τρελλα χωρις καμια αντισταση. Αλλακτηκε προληπτικα στα 135.000. Το καινουριο που βλεπετε με καποιες διαφοροποιησεις(ενισχυσεις να το πω?) ειναι του diesel, το οποιο ταιριαζει στο βενζινοκινητο το δικο μου. Απο hyundai tucson ειναι ο συμπλεκτης.
-
ειχες σκορτσρισμα απο οτι βλεπω, το βολαν ηταν σωστο?
-
Το βολαν ηταν οπως το πλατο και καθαριστηκε με γυαλοχαρτο και εγινε ματ οπως το καινουριο πλατο.
Σκορταρισμα δεν ειχα κατα τη συμπλεξη(στο πατιναρισμα δηλαδη). -
Επιτέλους έχω τελικά μαντάτα. Αφού ο μάστορας έβγαλε άχρηστο το πρώτο σέτ δίσκο-πλατό της ΚΜ, έβγαλε άχρηστο και το δίσκο-πλατό της AISIN το οποίο ο ίδιος εκθίαζε πιο πρίν. Μου έβαλε μεταχειρισμένο διαφορικό και μεταχειρισμένα δίσκο-πλατό της TOYOTA από άλλο avensis με 100.000χλμ. Δεν ανέλαβε καμμία ευθύνη για λάθος των υπαλλήλων του (δεν περίμενα φυσικά να κατηγορήσει την επιχείρησή του, ούτε να μειώσει την 'αξία' των υπαλλήλων του) γιατί τα σετ τα αγόρασα εγώ και όχι αυτός ώστε να αναλάβει την ευθύνη. Μου είπε πως το AISIN όλως τυχαίως είχε αστοχία υλικού και πως συμβαίνουν αυτά αλλά δεν είπε ότι η αστοχία υλικού προκλήθηκε από το παραπαίδι του. Αποτέλεσμα: το αυτοκίνητο με τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, στα 110χλμ/ώρα βγάζει βόμβο και στα 140χλμ/ω. βγάζει βουητό στην καμπίνα των επιβατών. Τελικό κόστος 370€ και σίγουρα με εντελώς δυσαρεστημένο εμένα. Σε αυτή την περίπτωση, επειδή έχει την τεχνογνωσία ο φίλος δεν μπορώ να αντιπαρέλθω σε διάλογο γιατί θα με βγάλει τρελό με πατέντα. Ο φίλος, όπως φαίνεται δεν θα ξαναδεί το αυτοκίνητό μου ούτε για αλλαγή λαδάκια και φυσικά δεν μπορεί να περιμένει ούτε μία καλή κουβέντα από μένα προς όποιον γνωρίζω.
-
Αυτες ειναι οι γνωστες ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Σου βαλε πανω οτι μεταχειρισμενο υπηρχε χωρις λογο. Και φυσικα δεν λειτουργουν σωστα…
-
Γιατί σου άλλαξε διαφορικό;
Αυτό που έχεις τώρα δείχνει να είναι από το μεταχειρισμένο διαφορικό -
Για την αλλαγή διαφορικού την μία μέρα μου είπε πως πρόσεξε όταν έβαλε το αυτοκίνητο στη ράμπα με αναμμένη μηχανή και ταχύτητα στο κιβώτιο το ένα ημιαξόνιο να πιάνει ενώ το άλλο όχι, την άλλη μέρα μου είπε πως όταν έβαζε ταχύτητα στο κιβώτιο με αναμμένη μηχανή το ένα ημιαξόνιο κουνιόταν πάνω κάτω.
-
Αν δεν κανω λαθος σε τετοιες περιπτωσεις παει για αλλαγη ο εσωτερικος μπιλιοφορος.
Οτι να ναι, τελος παντων ακρη δεν βγαινει, αλλαξε συνεργειο απλα. -
Γεια σας να σας πω και εγώ τη εμπειρία μου (και μια ερώτηση) Πριν 30.000 km αλλάζω δίσκο πλατώ (Golf III) 97 μοντέλο και τωρα μου τα ξανατρώει. Να πω επίσης οτι την προηγούμενη φορα δεν ειχα αλλαξει το ρουλεμάν και τώρα χτύπησε αυτό, μπορεί το ρουλεμάν να φάει το πλατώ ?
-
Ο χρήστης Golf III έγραψε:
Γεια σας να σας πω και εγώ τη εμπειρία μου (και μια ερώτηση) Πριν 30.000 km αλλάζω δίσκο πλατώ (Golf III) 97 μοντέλο και τωρα μου τα ξανατρώει. Να πω επίσης οτι την προηγούμενη φορα δεν ειχα αλλαξει το ρουλεμάν και τώρα χτύπησε αυτό, μπορεί το ρουλεμάν να φάει το πλατώ ?ναι.
-
Ο χρήστης Golf III έγραψε:
Γεια σας να σας πω και εγώ τη εμπειρία μου (και μια ερώτηση) Πριν 30.000 km αλλάζω δίσκο πλατώ (Golf III) 97 μοντέλο και τωρα μου τα ξανατρώει. Να πω επίσης οτι την προηγούμενη φορα δεν ειχα αλλαξει το ρουλεμάν και τώρα χτύπησε αυτό, μπορεί το ρουλεμάν να φάει το πλατώ ?Ναι φρακαρει δεν γυριζει και τρωει τα χτενια του πλατο και τα σπαει στο τελος. Καλυτερα να μην αλλαζες πλατο παρα ρουλεμαν, που λεει ο λογος, για να καταλαβεις την σημαντικοτητα αυτου του φθηνου ανταλλακτικου το λεω.
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ