-
WTF is πατιναρισμα... ?
ΟΚ, εχω ακουσει, διαβασει, εχω μια ιδεα, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι μου εχει τυχει ποτε...Μπορει να περιγραφει με τροπο που να μη χωραει αμφισβητηση, ωστε να ελεγξω?
Πως καταλαβαινεις οτι ας πουμε 'πατιναρει με 3η'? Πειτε το μυστικο καποιος
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
WTF is πατιναρισμα... ?
ΟΚ, εχω ακουσει, διαβασει, εχω μια ιδεα, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι μου εχει τυχει ποτε...Μπορει να περιγραφει με τροπο που να μη χωραει αμφισβητηση, ωστε να ελεγξω?
Και γω αυτο δεν το καταλαβαινω ενω το λενε πολλοι φιλοι. (Ισως δεν μου εχει τυχει)
Μηπως λεω το καταλαβαινετε σε μια γρηγορη αλλαγη φορτωμενης 3ης σε 4η? Οχι λενε, πατιναρει κατα την επιταχυνση, δηλαδη ανεβαζει στροφες χωρις να επιταχυνει . Εγω ξερω οτι αν φτασει ο δισκος να πατιναρει σε μια 3η-4η-5η ειναι σε τελειωτικο σταδιο ο συμπλεκτης και το αμαξι πρεπει με τα βιας να ξεκιναει με 1η! -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εγω ξερω οτι αν φτασει ο δισκος να πατιναρει σε μια 3η-4η-5η ειναι σε τελειωτικο σταδιο ο συμπλεκτης και το αμαξι πρεπει με τα βιας να ξεκιναει με 1η!Από που προκύπτει αυτό?
Οι μεγάλες σχέσεις εμφανίζουν τη μεγαλύτερη αντίσταση στη ροπή του κινητήρα. Τι είναι πιο εύκολο, να ξεκινήσεις με πρώτη ή να ξεκινήσεις με τρίτη? Για αυτό το πατινάρισμα πάντα ξεκινά απο μεγάλες σχέσεις (4,5,6) και μετά όσο φθείρεται ο δίσκος προχωρά και στις υπόλοιπες.
-
WTF is πατιναρισμα... ?
Βρίσκεσαι και προχωράς με φυσιολογική ταχύτητα σε μια ήπια ανηφόρα (και στην ευθεία γίνεται απλά στην ανηφόρα γίνεται πιο εύκολα), έχεις 3η ή 4ή (ανάλογα), και ενώ βρίσκεσαι στην περιοχή ροπής του κινητήρα πατάς τέρμα γκάζι. Αν η στροφές αρχίσουν να ανεβαίνουν χωρίς να επιταγχύνει το αμάξι τότε πατινάρει (και χρειάζεται συμπλέκτη).
Ψάξε clutch slipping στο youtube, έχει αρκετά βίντεο.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
WTF is πατιναρισμα... ?
Βρίσκεσαι και προχωράς με φυσιολογική ταχύτητα σε μια ήπια ανηφόρα (και στην ευθεία γίνεται απλά στην ανηφόρα γίνεται πιο εύκολα), έχεις 3η ή 4ή (ανάλογα), και ενώ βρίσκεσαι στην περιοχή ροπής του κινητήρα πατάς τέρμα γκάζι. Αν η στροφές αρχίσουν να ανεβαίνουν χωρίς να επιταγχύνει το αμάξι τότε πατινάρει (και χρειάζεται συμπλέκτη).
Ψάξε clutch slipping στο youtube, έχει αρκετά βίντεο.
Οταν φτασει σε τετοιο σημειο ομως δεν ειναι πλεον αργα για το βολαν? Εχουν αρχισει και βρισκουν τα πριτσινια και στις δυο επιφανειες...
Ειδα τα βιντεο και καταλαβα τι εννοεις. Εγω αυτο το σταδιο το θεωρω τελειωτικο και δεν κυκλοφορω καν αμα υπαρξει τετοια υποψια. Συνηθως αλλαζω συμπλεκτη οταν αρχιζει και πιανει ψηλα και οταν βλεπω οτι στην εκκινηση με 1η σε καλη ασφαλτο δεν ''αρπαζει'' το αμαξι.
Η κατασταση οπου βγαινει ο δισκος σε αυτο το σταδιο ειναι λιγο πριν βρουν τα πριτσινια στο πλατο και στο βολαν. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ερωτηση για να ξερω ποσο μπορει να βγαλει ακομα..
Μαμα με 164.000km.. Εχει αρχισει και πατιναρει ελαφρα-ανεπαισθητα καμια φορα στο πολυ γκαζι με 3η-4η..χαρακτηριστικο επισης παραδειγμα μετα απο 200km ταξιδιου σταματαω σε κοκκινο φαναρι και στο πρασινο πατιναρε πολυ. επισης μεσα στη πολη αρχιζει και 'αγριευει' το αυτοκινητο στο πατημα του γκαζιου, σαν ανεπαισθητος κραδασμος μετα απο πολλες αλλαγες-μποτιλιαρισμα κτλπ.. εχει βαρυνει και λιγο.. πιανει και πιο ψηλα..ειναι 1 χρονος τωρα που εχει χειροτερεψει μετα απο εντονη νυχτερινη αναβαση-καταβαση.
Ρωταω κυριως γιατι μολις εβγαλε διπλωμα ο μικρος αδερφος και θα τον ταλαιπωρησει ιδιαιτερα απ οτι τον εχω κοψει τωρα στην αρχη οποτε θελω να ξερω αν αξιζει να φαει τα τελευταια του στον νεο οδηγο ή μηπως γινει ζημια στο βολαν..
Σίγουρα αυτό θα γίνει!.
Α. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Στο brava του πατέρα μου έχουμε αλλάξει δύο φορές δίσκο πλατό, χωρίς να πατινάρει καθόλου, και με σχεδόν όλα τα χιλιόμετρα στην εθνική γιατί ξαφνικά έμπαιναν με δυσκολία οι ταχύτητες. Ισχύει κάτι τέτοιο ή μας δούλευαν χοντρά? Αν και πηγαίναμε χρόνια δεν ξαναπατήσαμε στο συνεργείο αυτό....
Ναι, μπορει να σπασουν χτενια του πλατο, ή να εχει διαλυθει το ρουλεμαν. Και παρολα αυτα τα υλικα τριβης να ειναι ολοκαινουρια. Μια φορα την εχω παθει ετσι με sachs κιολας.
Πρόλαβαν περεταίρω δαπανηρότερες φθορές.
Α. -
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Στο brava του πατέρα μου έχουμε αλλάξει δύο φορές δίσκο πλατό, χωρίς να πατινάρει καθόλου, και με σχεδόν όλα τα χιλιόμετρα στην εθνική γιατί ξαφνικά έμπαιναν με δυσκολία οι ταχύτητες. Ισχύει κάτι τέτοιο ή μας δούλευαν χοντρά? Αν και πηγαίναμε χρόνια δεν ξαναπατήσαμε στο συνεργείο αυτό....
Υπάρχει και η ένια της λέξεις ρεγουλάρισμα, εχθρός του κλέφτη!.
Α -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
ΑΜ' αρέσεις!!!
Service μας κάνουμε και service δεν γίνεται. Πολλοί ελέγχουν 32 εκατομμύρια σημεία του αυτοκινήτου και σχεδόν κανένας δε ρεγουλάρει συμπλέκτη!!!!
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
ΑΜ' αρέσεις!!!
Service μας κάνουμε και service δεν γίνεται. Πολλοί ελέγχουν 32 εκατομμύρια σημεία του αυτοκινήτου και σχεδόν κανένας δε ρεγουλάρει συμπλέκτη!!!!
Καλέ μου φίλε, υπάρχουν δυο δοκιμές!. Μια προτού μπει το αυτοκίνητο στους χώρους εργασίας, και μια μετά την εργασία στον δρόμο πάντοτε. Όπως υπάρχουν και οι δυο έλεγχοι με tester, μια προ και μια μετά για να γλιτώσουμε το ξύλο!!!!!!.......
Την δοκιμή στο δρόμο, την κάνουν δυο έμπειροι τρεχαλιάρηδες……. Ο υπογράφον και ο παλιότερος μου 25 χρόνια!.
Εάν δεν τεστάρουμε, πως θα ξέρουμε τι θα φτιάξουμε για να χρεώσουμε!!!!!!!.......
Βέβαια φίλε μου, υπάρχουν και οι συνάδελφοι, που έχουν προσλάβει και χαρτορίχτρα ΤΑΡΟ!. Μια που ξέρω είναι ακριβή!!!!!!!!......
Συνεργείο χωρίς έμπειρο δοκιμαστή, εξοπλισμό, και έμπειρους τεχνίτες, είναι «συνεργείο»!.
«συνεργείο» με έμπυρους τεχνίτες, είναι της φωτιάς…….(πρόοδος ορθογραφίας εεεεεεεε
Ορθογραφικά η αποτύπωσης της σκέψεις μου!!!!!!!!!!!).
Α. -
Νεα απο το συμπλεκτη μου,εν κινησει οι ταχυτητες κουμπονουν κανονικα σταματημενος και με πατημενο συμπλεκτη σαν να μπλοκαρουν οι ταχυτητες και ψιλοτρεμει το αυτοκινητο οπως ακριβως οταν τον εχεις αφησει ελαχιστα.
Ειναι με ντιζα,παιρνει ρεγουλαρισμα αυτος; -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Ειναι με ντιζα,παιρνει ρεγουλαρισμα αυτος;
Nαι
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ειναι με ντιζα,παιρνει ρεγουλαρισμα αυτος;
Nαι
Kαλο αυτο
-
Καλησπερα και στην εδω παρεα...(καινουργιο τουτου κ εχω ερωτησεις).
Εχω ενα mini cooper r50 2005 facelift 1,6 και εχω παρατηρησει εναν θορυβο οταν ειναι κρυο σαν κροταλισμα αλλα οχι πολυ ενοχλητικο,το οποιο με το που παταω συμπλεκτη σταματαει!Και μολις ζεσταθει το σασμαν σταματαει τελειως...Υπαρχει κανα ρουλεμαν εκει στους δισκους?Επισης αρκετες φορες στα φαναρια,δυσκολευεται να μπει η 1η ταχυτητα,πρεπει δλδ να κουμπωσω 2α να κουνησω λιγο το αμαξι κ μετα την παιρνει μια χαρα...Η αλλιως να την ''τριξω'' για να μπει...Η αισθηση του συμπλεκτη εινα μια χαρα και δεν εχω δειγματα οτι ''μπατιναρει'' το αμαξι...
Τι θα πρεπει να κοιταξω? -
Ο χρήστης takis_koll έγραψε:
Καλησπερα και στην εδω παρεα...(καινουργιο τουτου κ εχω ερωτησεις).
Εχω ενα mini cooper r50 2005 facelift 1,6 και εχω παρατηρησει εναν θορυβο οταν ειναι κρυο σαν κροταλισμα αλλα οχι πολυ ενοχλητικο,το οποιο με το που παταω συμπλεκτη σταματαει!Και μολις ζεσταθει το σασμαν σταματαει τελειως...Υπαρχει κανα ρουλεμαν εκει στους δισκους?Επισης αρκετες φορες στα φαναρια,δυσκολευεται να μπει η 1η ταχυτητα,πρεπει δλδ να κουμπωσω 2α να κουνησω λιγο το αμαξι κ μετα την παιρνει μια χαρα...Η αλλιως να την ''τριξω'' για να μπει...Η αισθηση του συμπλεκτη εινα μια χαρα και δεν εχω δειγματα οτι ''μπατιναρει'' το αμαξι...
Τι θα πρεπει να κοιταξω?
Εσύ μάλλον τίποτα. Σηκωμένο στον δικόλωνο, με ακουστικά ο συνάδελφος, νε ψάξει για θόρυβο ρουλεμάν , σύρσιμο διαλογής, κούμπωμα συγχρονιζέ. Πρώτα ένα ρεγουλάρισμα – έλεγχο συμπλέκτη και έλεγχο βαλβολίνες.
Α. -
Μετα απο ερευνα αγορας για σετ συμπλεκτη εχω μεινει με μια απορια.
Εχουμε και λεμε: αμαξι hyundai tucson 2006 βενζινη.μαμα hyundai 150-170 ευρω
aisin (made in japan) 205-250 ευρω
valeo 76-80 ευρω (τι εγινε εδω ρε παιδια;;)
Πως κρινετε αυτο το χασμα στις τιμες;; Οι τιμες ειναι καθαρα ανταλλακτικων χωρις εργασια.
-
Σε διαφορα site που ειδα, η valeo ειναι πιο ακριβη απο aisin η καπως ετσι.
που τις βρηκες αυτες τις τιμες? -
Σε διαφορα site που ειδα, η valeo ειναι πιο ακριβη απο aisin η καπως ετσι.
που τις βρηκες αυτες τις τιμες?
Από την aisin (made in Japan) πάντα ελαφρά φθηνότερη!, στην περίπτωση και επειδή παράγει και ανακατασκευές, μάλλον κάτι τέτοιο βλέπω.
Α. -
Αυτες οι τιμες των aisin και valeo ειναι απο το ιντερνετ(ελληνικα μαγαζια) και απο μαγαζια ανταλλακτικων στην Αθηνα.
Εκτος της hyundai οπου το βρισκω μονο σε μαγαζια που πουλανε γνησια ανταλλακτικα.Η aisin θεωρητε η καλυτερη μαρκα να φανταστω;;
Η μαμα hyundai να σας πω οτι εχει βγαλει βελτιωμενη εκδοση με ενισχυσεις στα χτενια και πιο ισχυρα ελατηρια στο δισκο.
Πλεον πωλειται μονο αυτη η εκδοση για το tucson διοτι στο παρελθον ειχαν παρατηρηθει προβληματα στον συμπλεκτη ειδικα οσοι πηγαιναν λιγο off-road. -
Η Αisin είναι γνήσια Ιαπωνική, κατασκευάζει συστήματα ψεκασμού, φρένα, σαζμάν, διαφορικά, καρμπυρατέρ και άλλα 1ης ποιότητας εξαρτήματα αυτοκινήτου, είχα Mazda 323 και είχε διπλά καρμπυρατέρ, σαζμάν/διαφορικό aisin, δεν ζήτησε ποτέ τίποτα, βέβαια έχουν περάσει χρόνια από τότε, αλλά της Aisin είναι πολλά μηχανικά μέρη του Nissan GT-R, αν αυτό σου λέει κάτι για την ποιότητα της.
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ