-
Η μονη λυση παιδια το γνησιο. Κυκλοφορει πολυ κοροιδία στο aftermarket. Γνησιο και εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
-
στο ΙΜΠΡΕΖΑ 1.5 που προ-ανεφερα με το τσιου τσιου οταν αφηνω συμπλεκτη (ρουλεμαν συμπλεκτη) περα οτι γινεται πιο εντονο και συχνα, παρουσιαζεται και ενα βουητο στην 1η + 2α οταν δινω γκαζι απο χαμηλες στροφες.
Νομιζω οτι την ακουει σιγα σιγα και δισκοπλατω...
Ρωτησα ειδικευμενο συνεργειο ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ (οχι εξουσιοδοτημενο) και μου ειπε 40 ευρω το ρουλεμαν+120 εργασια (πρεπει να κατεβει σαζμαν). Εναλλακτικα για πληρης αλλαγη συμπλεκτη (ρουλεμαν-δισκο-πλατω) στα 180 τα υλικα + 120 παλι εργασια.
Ερωτησεις που εχω
-
αξιζει να δωσω τοσα εργατικα για ρουλεμαν μονο, σε ενα συμπλεκτη 90000 χλμ...? η να παω για πληρη αλλαγη?..
-
μπορει ο μαστορας να εκτιμησει ποση ζωη περιπου εχει ακομη το δισκο-πλατω, αν εχει?
-
Στα 105000 χλμ (σε κανα χρονο δηλαδη) προβλεπεται η αλλαγη ιμαντα + ρυθμιση βαλβιδων. Συμφερει να την κανω την
αλλαγη αυτη τωρα να γλυτωσω τιποτα εργατικα η ειναι εντελωσ ασχετα τα 2 πραγματα μεταξυ τους (συμπλεκτης-
ιμαντες)...?
υπενθυμιζω οτι ειναι το 1.5 ατμοσφαιρικο με 107 αλογα..δηλαδη οχι κανα εξωτικο μοντελο, οχι πειραγμενο, οδηγουμενο 'θειστικα', (απο το ΘΕΙΑ και οχι απο το ΘΕΟΣ) και σπανιως σε μποτιλιαρισμα.
-
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Η μονη λυση παιδια το γνησιο. Κυκλοφορει πολυ κοροιδία στο aftermarket. Γνησιο και εχεις το κεφαλι σου ησυχο.Αυτό κατάλαβα κι εγώ. Το αφτερμάρκετ αν είναι καλό σαν το γνήσιο, θα είναι το ίδιο ακριβό ή και ακριβότερο, οπότε ποιος ο λόγος να πάρει κανείς αφτερμάρκετ; Για το πείραμα;
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
στο ΙΜΠΡΕΖΑ 1.5 που προ-ανεφερα με το τσιου τσιου οταν αφηνω συμπλεκτη (ρουλεμαν συμπλεκτη) περα οτι γινεται πιο εντονο και συχνα, παρουσιαζεται και ενα βουητο στην 1η + 2α οταν δινω γκαζι απο χαμηλες στροφες.Νομιζω οτι την ακουει σιγα σιγα και δισκοπλατω...
Ρωτησα ειδικευμενο συνεργειο ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ (οχι εξουσιοδοτημενο) και μου ειπε 40 ευρω το ρουλεμαν+120 εργασια (πρεπει να κατεβει σαζμαν). Εναλλακτικα για πληρης αλλαγη συμπλεκτη (ρουλεμαν-δισκο-πλατω) στα 180 τα υλικα + 120 παλι εργασια.
Ερωτησεις που εχω
-
αξιζει να δωσω τοσα εργατικα για ρουλεμαν μονο, σε ενα συμπλεκτη 90000 χλμ...? η να παω για πληρη αλλαγη?..
-
μπορει ο μαστορας να εκτιμησει ποση ζωη περιπου εχει ακομη το δισκο-πλατω, αν εχει?
-
Στα 105000 χλμ (σε κανα χρονο δηλαδη) προβλεπεται η αλλαγη ιμαντα + ρυθμιση βαλβιδων. Συμφερει να την κανω την
αλλαγη αυτη τωρα να γλυτωσω τιποτα εργατικα η ειναι εντελωσ ασχετα τα 2 πραγματα μεταξυ τους (συμπλεκτης-
ιμαντες)...?
υπενθυμιζω οτι ειναι το 1.5 ατμοσφαιρικο με 107 αλογα..δηλαδη οχι κανα εξωτικο μοντελο, οχι πειραγμενο, οδηγουμενο 'θειστικα', (απο το ΘΕΙΑ και οχι απο το ΘΕΟΣ) και σπανιως σε μποτιλιαρισμα.
Τα 90000 χλμ σα νουμερο δε λένε τίποτα. Θα μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα ή και πολύ πολύ αργότερα. Αν το ανοίξει μπορεί να κάνει εκτίμηση. Κάνε την αγορά του όποιου ανταλλακτικού μετά το άνοιγμα αντί να προσπαθείς να μαντέψεις.
-
-
τετρακινητο αυτοκινητο λογικα δεν εχει πολυ ακομα, να ξαναπληρωνει πανω κατω σαζμαν σε 10-20000km το βρισκω κουτο, τα αλλαζει ολα μαζι τωρα για εμενα καθως και τσιμουχα στροφαλου πισω απο το βολαν και ρουλεμαν βολαν αν εχει.
-
χμμμ σαν καλα τα λετε και σα να ξεκαθαριζει η εικονα....ασε που το πηρα με 58000 χλμ (4ετιας) οποτε δεν ξερω πως οδηγουσε ο προηγουμενος. Επειδη ηταν απο ληγμενο λησιγκ ειδα ολα τα τιμολογια στο κομπιουτερ (αρχειο εταιρειας) και δεν ειχε ξαναλλαξει κατι...μονο λαστιχα και τα τυπικα σερβις εκανε, στην ωρα τους..
οταν λετε-προτεινετε αλλαξε τα ολα τωρα, ενοειτε και ΙΜΑΝΤΑ χρονισμου η μονο το σετ αμπραγιαζ...?
-
χμμμ σαν καλα τα λετε και σα να ξεκαθαριζει η εικονα....ασε που το πηρα με 58000 χλμ (4ετιας) οποτε δεν ξερω πως οδηγουσε ο προηγουμενος. Επειδη ηταν απο ληγμενο λησιγκ ειδα ολα τα τιμολογια στο κομπιουτερ (αρχειο εταιρειας) και δεν ειχε ξαναλλαξει κατι...μονο λαστιχα και τα τυπικα σερβις εκανε, στην ωρα τους..οταν λετε-προτεινετε αλλαξε τα ολα τωρα, ενοειτε και ΙΜΑΝΤΑ χρονισμου η μονο το σετ αμπραγιαζ...?
Δεν ξέρω πως είναι το συγκεκριμένο αμάξι, αλλά συνήθως η αλλαγή συμπλέκτη δεν διευκολύνει την αλλαγή ιμάντων, οπότε κάνε τους ιμάντες στην ώρα τους. Εκτός αν υποψιάζεσαι γυρισμένα χιλιόμετρα.
-
το σετ χρονισμου (ιμαντας, τεντωτηρες και αντλια νερου οταν ειναι εσωτερικη και περνει κινηση απο τον ιμαντα του εκκεντροφορου για εμενα) παει με τα χιλιομετρα ή με την ηλικια αφτουνου που φορας, για τον συμπλεκτη ολα μαζι.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
χμμμ σαν καλα τα λετε και σα να ξεκαθαριζει η εικονα....ασε που το πηρα με 58000 χλμ (4ετιας) οποτε δεν ξερω πως οδηγουσε ο προηγουμενος. Επειδη ηταν απο ληγμενο λησιγκ ειδα ολα τα τιμολογια στο κομπιουτερ (αρχειο εταιρειας) και δεν ειχε ξαναλλαξει κατι...μονο λαστιχα και τα τυπικα σερβις εκανε, στην ωρα τους..
οταν λετε-προτεινετε αλλαξε τα ολα τωρα, ενοειτε και ΙΜΑΝΤΑ χρονισμου η μονο το σετ αμπραγιαζ...?
Δεν ξέρω πως είναι το συγκεκριμένο αμάξι, αλλά συνήθως η αλλαγή συμπλέκτη δεν διευκολύνει την αλλαγή ιμάντων, οπότε κάνε τους ιμάντες στην ώρα τους. Εκτός αν υποψιάζεσαι γυρισμένα χιλιόμετρα.
Ορθον, θα με απασχολουσε και εμενα στη συγκεκριμενη περιπτωση. Αν εχεις υποψιες γυρισματος χλμ, κανε την αλλαγη τωρα να μην το εχεις στο μυαλο σου. Εκτος αν ο κινητηρας ειναι non interference, οποτε θεωρητικα δε θα εχεις σοβαροτερο προβλημα αν κοπει.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ορθον, θα με απασχολουσε και εμενα στη συγκεκριμενη περιπτωση. Αν εχεις υποψιες γυρισματος χλμ, κανε την αλλαγη τωρα να μην το εχεις στο μυαλο σου. Εκτος αν ο κινητηρας ειναι non interference, οποτε θεωρητικα δε θα εχεις σοβαροτερο προβλημα αν κοπει.
νομιζω οτι στραβωνει βαλβιδες, αλλα και να μην στραβωνει το οτι θα μεινει χωρις να ξερει που και σε ποιες συνθηκες δεν αρκει?
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
αμα δε βρει το πιστονι πανω στις βαλβιδες (non interference) γιατι να στραβωσουν?
Για το αλλο συμφωνοι.νομιζω οτι στραβωνει βαλβιδες, αλλα και να μην στραβωνει το οτι θα μεινει χωρις να ξερει που και σε ποιες συνθηκες δεν αρκει?
-
τα impreza 2000cc turbo που εχουν και χαμηλωτερη σχεση συμπιεσης απ τα ατμοσφαιρικα βρισκουν τα εμβολα στις βαλβιδες και στραβωνουν, 1500 δεν εχω λυσει αλλα πιστευω οτι και αυτο βρισκει.
-
ΝΑΙ βρισκουν τα εμβολα, και στο 1.5, το εψαξα στο δικτυο.
Για χλμ ειμαι σιγουρος διοτι το πηρα απο εταιρεια λησιγκ και ειδα ολα τα τιμολογια με στρωτη ροη χκμ, σφραγισμενο βιβλιο σερβις, και τσεκαρισα με το κομπιουτερ του εξοθσιοδοτημενου που το πηγαινε ο προηγουμενος (SUBARU-ΦΙΛΟΘΕΗ) .
Εν τελει θα αλλαξω ιμαντα τωρα, μονο αν ο μαστορας μου πει οτι καποια εργασια ειναι κοινη με την εργασια συμπλεκτη και μοιρασει καπως τη διαφορα στα εργατικα του Ιμαντα....
-
ΝΑΙ βρισκουν τα εμβολα, και στο 1.5, το εψαξα στο δικτυο.Για χλμ ειμαι σιγουρος διοτι το πηρα απο εταιρεια λησιγκ και ειδα ολα τα τιμολογια με στρωτη ροη χκμ, σφραγισμενο βιβλιο σερβις, και τσεκαρισα με το κομπιουτερ του εξοθσιοδοτημενου που το πηγαινε ο προηγουμενος (SUBARU-ΦΙΛΟΘΕΗ) .
Εν τελει θα αλλαξω ιμαντα τωρα, μονο αν ο μαστορας μου πει οτι καποια εργασια ειναι κοινη με την εργασια συμπλεκτη και μοιρασει καπως τη διαφορα στα εργατικα του Ιμαντα....
αυτες οι δυο εργασιες δεν ειναι κοινες μεταξυ τους, τωρα το αν θα σου κανουν καποια καλυτερη τιμη ειναι αλλο καπελο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Η μονη λυση παιδια το γνησιο. Κυκλοφορει πολυ κοροιδία στο aftermarket. Γνησιο και εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Έχω γράψει πολλές φορές, μα φαίνετε ενώ πείθονται εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, υπάρχει δυστοκία στην ενότητα!!!!!!......
Δεν υπάρχει εξουσιοδοτημένο, μα προτεινόμενο!.
Η OBD δίνει το δικαίωμα στον σοβαρό ελεύθερο τεχνίτη, να διαβάζει από τα tester, ότι διαβάζουν και οι οπρελάτοι!.
Δεν υπάρχει γνήσιο ανταλλακτικό, μα «πρώτης τοποθέτησης», όπως γράφει ο νόμος της ΕΕ.
Τα σωστά συνεργία δεν ψωνίζουν εποχιακούς από τον ΟΑΕΔ μα έχουν τεχνίτες με γνώση και με πείρα.Στην ζωή πάντα θα υπάρχουν οι άσχετοι που θέλουν να το παίξουν πονηροί, και πέφτουν και με τα τέσσερα στην ‘λούμπα’ των επιτηδείων. Προσωπικά τους ξεχωρίζω από μακριά. Αυτοί είναι συνήθως φύρα για τους σοβαρούς συναδέλφους.
Από τους after market έμπορους, ποιο πολύ ψωνίζουν οι οπρελάτοι, από ότι εμείς οι ελεύθεροι. Όχι για να κερδίσουν περισσότερα, μα για να πουλήσουν φθηνότερε, για να μην τους χάσουν όσους τους έχουν απομείνει!!!!!!!.
Μεγάλες αντιπροσωπίες πρωτοκλασάτων αυτοκινήτων, στην λαμαρίνα αδειάζουν τον Γεωργακόπουλο!!!!!!!......
Τακάκι για ένα τσουτσέκι μοντέλο της Σουμπαρού, πωλείτε στην αντιπροσωπία με ελάχιστο κέρδος από αυτήν, (είδα δελτία εισαγωγής) προς 125ε το ένα!. Έψαξα στην αγορά και βρήκα ευρωπαϊκό, για ρενό, πανομοιότυπο, (αντιγραφή της δαγκάνας από τον ιάπωνα), με λιανική 17ε . είναι φίλοι μου και τους το πήγα. ξυπνάω τους φίλους μου…….
Μα για να γίνεις φίλος μου, δεν το λες μα το αποδεικνύεις….
Α. -
Εν αχρησιμο καταλογο εχει η Bosch για τα προιοντα της οπου υπαρχει και η πληροφορία αν και σε ποιο αυτοκινητο υπαρχει το ιδιο εξαρτημα με το δικό σας
http://www.bosch-automotive-catalog.com ... ation=true
-
Τακάκια για μοτοσυκλέτα Honda μπροστινά, γνήσια της Honda, 40 ευρώ το ζευγάρι, επειδή έχει δύο δίσκους μπρός, 80 ευρώ σύνολο. Πολύ δυνατό φρενάρισμα και δέν θέλουν σχεδόν καθόλου στρώσιμο, την δεύτερη ή τρίτη φορά που θα πατήσεις τη μανέτα έχουν στρώσει.
Υπάρχουν και τακάκια με τα μισά λεφτά, αλλά αυτά θέλουν τουλάχιστον 1000 χιλιόμετρα για να στρώσουν και ακόμα και τότε δέν έχουν τη δύναμη των γνήσιων. Όποτε έβαλα τέτοια το μετάνοιωσα.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Εν αχρησιμο καταλογο εχει η Bosch για τα προιοντα της οπου υπαρχει και η πληροφορία αν και σε ποιο αυτοκινητο υπαρχει το ιδιο εξαρτημα με το δικό σαςhttp://www.bosch-automotive-catalog.com ... ation=true
kai oxi monon.....
A. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τακάκια για μοτοσυκλέτα Honda μπροστινά, γνήσια της Honda, 40 ευρώ το ζευγάρι, επειδή έχει δύο δίσκους μπρός, 80 ευρώ σύνολο. Πολύ δυνατό φρενάρισμα και δέν θέλουν σχεδόν καθόλου στρώσιμο, την δεύτερη ή τρίτη φορά που θα πατήσεις τη μανέτα έχουν στρώσει.Υπάρχουν και τακάκια με τα μισά λεφτά, αλλά αυτά θέλουν τουλάχιστον 1000 χιλιόμετρα για να στρώσουν και ακόμα και τότε δέν έχουν τη δύναμη των γνήσιων. Όποτε έβαλα τέτοια το μετάνοιωσα.
να εισαι σιγουρος οτι στο εμποριο μπορεις να βρεις απο χειροτερα μεχρι και πολυ καλυτερα τακακια απο τα honda, λιγο ψαξιμο θελει.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τακάκια για μοτοσυκλέτα Honda μπροστινά, γνήσια της Honda, 40 ευρώ το ζευγάρι, επειδή έχει δύο δίσκους μπρός, 80 ευρώ σύνολο. Πολύ δυνατό φρενάρισμα και δέν θέλουν σχεδόν καθόλου στρώσιμο, την δεύτερη ή τρίτη φορά που θα πατήσεις τη μανέτα έχουν στρώσει.Υπάρχουν και τακάκια με τα μισά λεφτά, αλλά αυτά θέλουν τουλάχιστον 1000 χιλιόμετρα για να στρώσουν και ακόμα και τότε δέν έχουν τη δύναμη των γνήσιων. Όποτε έβαλα τέτοια το μετάνοιωσα.
Ακριβως αυτη τη συζητηση ειχα πρινα απο μια εβδομαδα με φιλο με μοτοσυκλετα.
'Πόσο κανουυυυν?',
'Ναι ρε συ, τα aftermarket ειναι περιεργη περιπτωση στη μοτοσυκλετα'Ασε που εχει και αλλα, αμα πατας πισω λεει δουλευει αυτοματα και το ενα μπροστα λιγο, οποτε τρωγεται το ενα ζευγαρι πιο πολυ.
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ