-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλησπερα και στην εδω παρεα...(καινουργιο τουτου κ εχω ερωτησεις).
Εχω ενα mini cooper r50 2005 facelift 1,6 και εχω παρατηρησει εναν θορυβο οταν ειναι κρυο σαν κροταλισμα αλλα οχι πολυ ενοχλητικο,το οποιο με το που παταω συμπλεκτη σταματαει!Και μολις ζεσταθει το σασμαν σταματαει τελειως...Υπαρχει κανα ρουλεμαν εκει στους δισκους?Επισης αρκετες φορες στα φαναρια,δυσκολευεται να μπει η 1η ταχυτητα,πρεπει δλδ να κουμπωσω 2α να κουνησω λιγο το αμαξι κ μετα την παιρνει μια χαρα...Η αλλιως να την ''τριξω'' για να μπει...Η αισθηση του συμπλεκτη εινα μια χαρα και δεν εχω δειγματα οτι ''μπατιναρει'' το αμαξι...
Τι θα πρεπει να κοιταξω?
Εσύ μάλλον τίποτα. Σηκωμένο στον δικόλωνο, με ακουστικά ο συνάδελφος, νε ψάξει για θόρυβο ρουλεμάν , σύρσιμο διαλογής, κούμπωμα συγχρονιζέ. Πρώτα ένα ρεγουλάρισμα – έλεγχο συμπλέκτη και έλεγχο βαλβολίνες.
Α.Εγω το μονο σίγουρο ειναι οτι δεν μπορω να κανω κατι....Απλα να ξερω περιπου τι θα μπορουσε να ειναι...Μην μου πει οτι θελει αλλαγη το σασμαν!!!Να εχω μια ιδεα ετσι.... Ευχαριστω παντος....Μαλλον θα το παω στην αντιπροσωπεία να δω τι θα μου πουνε!
-
Προτού δόσεις εντολή, σε συμφέρει να μας ανακοινώσεις εργασίες και κοστολόγια.
Α. -
uparxei mia periptwsh na xanei varvolini apo mesa to sasman kai na paei pano sto disko kai ekei na patinarei kai na ton trwei ...10 stagones ama pane ftanoun gia na sou kanoun tin zhmia ...se periptwsh omws pou den exeis diaroh uparxei periptwsh na min apomononei kala to plato ...na kolane ta xtenia dhladh ....an den einai oute auto ...tote prepei na kitakseis an exei udraulikh trompa i automath ntiza sumplekth ...to autokinito pou les logika exei ugraulikh trompa iswss ...na kolaei authn stin epistofh ....na min episteyei ta ugra kala dld kai na krataei patimeno ton sumplekth ....sigousa an to pas se enan kalo mhxaniko tha katalavei amesws ti exei
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Στο brava του πατέρα μου έχουμε αλλάξει δύο φορές δίσκο πλατό, χωρίς να πατινάρει καθόλου, και με σχεδόν όλα τα χιλιόμετρα στην εθνική γιατί ξαφνικά έμπαιναν με δυσκολία οι ταχύτητες. Ισχύει κάτι τέτοιο ή μας δούλευαν χοντρά? Αν και πηγαίναμε χρόνια δεν ξαναπατήσαμε στο συνεργείο αυτό....
Υπάρχει και η ένια της λέξεις ρεγουλάρισμα, εχθρός του κλέφτη!.
ΑEχεις δικιο μαστορα,ο μηχανικος μου μαζεψε οσο μπορουσε το συμπλεκτη και κουμπονουν κανονικα οι ταχυτητες αλλα μου συνεστισε την προσοχη στην χρηση του γιατι το πλατο ειναι αρκετα στραπατσαρισμενο.
-
Παιδιά καλησπέρα. Έχω ένα πρόβλημα με το αμάξι μου Hyundai Coupe 04'.
Όταν πατάω τον συμπλέκτη ακούγεται ένας μικρός θόρυβος, όχι σα να τρίβονται μέταλλα μεταξύ τους αλλά σαν ένας χαλαρός υμάντας. Ξέρω ότι ο συμπλέκτης δεν έχει καμία σχέση με υμάντες αλλά το αναφέρω για να καταλάβετε το θόρυβο. Το πήγα στο συνεργείο και μου είπε είναι αρχή προβλήματος για δισκο-πλατό. Επειδή είμαι ψιλοάσχετος από μηχανικά, θέλω να μου πείτε κατά πόσο ισχύει αυτό και αν χρειάζεται άμεσα αλλαγή, αν είναι επικίνδυνο δηλαδή.Ευχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης sotos_2002 έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα. Έχω ένα πρόβλημα με το αμάξι μου Hyundai Coupe 04'.
Όταν πατάω τον συμπλέκτη ακούγεται ένας μικρός θόρυβος, όχι σα να τρίβονται μέταλλα μεταξύ τους αλλά σαν ένας χαλαρός υμάντας. Ξέρω ότι ο συμπλέκτης δεν έχει καμία σχέση με υμάντες αλλά το αναφέρω για να καταλάβετε το θόρυβο. Το πήγα στο συνεργείο και μου είπε είναι αρχή προβλήματος για δισκο-πλατό. Επειδή είμαι ψιλοάσχετος από μηχανικά, θέλω να μου πείτε κατά πόσο ισχύει αυτό και αν χρειάζεται άμεσα αλλαγή, αν είναι επικίνδυνο δηλαδή.Ευχαριστώ πολύ!
Το ίδιο πρόβλημα είχε και η ξαδέρφη μου και ακουγόταν σαν να ήθελαν σφίξιμο τα λουριά (είχε αλλάξει ιμάντες πριν 3 ημέρες...)
Ο ήχος παρουσιαζόταν όμως μόνο όταν είχες πατημένο το πεντάλ του συμπλέκτη.
Ο Ηλίας Α μου είχε πει τότε -σωστά- ότι είναι ρουλεμάν συμπλέκτη και όχι δίσκο πλατώ...
Βέβαια αλλάχτηκαν κι αυτά αφού μπήκε στη διαδικασία κατεβάσματος σασμάν αλλά η βλάβη ήταν το ρουλεμάν. -
Ακριβώς, μόνο όταν πατάω συμπλέκτη ακούγεται. Όταν τον αφήνω σταματάει. Το ρουλεμάν μπορεί να αλλάξει μόνο του ή πρέπει να αλλαχθεί όλο σετ μαζί με δίσκο πλατό;
-
Ο χρήστης sotos_2002 έγραψε:
Ακριβώς, μόνο όταν πατάω συμπλέκτη ακούγεται. Όταν τον αφήνω σταματάει. Το ρουλεμάν μπορεί να αλλάξει μόνο του ή πρέπει να αλλαχθεί όλο σετ μαζί με δίσκο πλατό;Μπορει, αλαλ ειναι τοσα τα εργατικα και η ωρα που παιρνει, που ειναι ασυμφορο να μην τα αλλαξεις και να ξανακανεις τη δουλεια μερικες χιλιαδες χλμ μετα.
-
Και από τιμές ξέρουμε πόσο περίπου θα πάει;
-
www.parts.gr
www.mister auto .grβρες το αυτοκινητο σου και παρε μια ιδεα για σετ συμπλεκτη
-
Σας ευχαριστω πολυ παιδια!
-
Nα σας ρωτησω κατι. Οταν μενεις απο συμπλεκτη και αλλαζεις δισκο πλατω χρειαζεται να αλλαξεις και ρουλεμαν συμπλεκτη η τρομπα συμπλεκτη η κατι αλλο προλυπτικα; Και αυτα περιλαμβανονται στο σετ συμπλεκτη η τα αγοραζεις ξεχωριστα;
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Nα σας ρωτησω κατι. Οταν μενεις απο συμπλεκτη και αλλαζεις δισκο πλατω χρειαζεται να αλλαξεις και ρουλεμαν συμπλεκτη η τρομπα συμπλεκτη η κατι αλλο προλυπτικα; Και αυτα περιλαμβανονται στο σετ συμπλεκτη η τα αγοραζεις ξεχωριστα;καλο θα ηταν να αλλαζετε μαζι σε αυτοκινητα που εχουν το κλασικο ρουλεμαν αυτο ειναι μεσα στο σετ, σε αυτοκινητα που το ρουλεμαν ειναι και αντλια μαζι, δινετε ξεχωριστα.
καλο θα ηταν να αλλαζετε μαζι και το ρουλεμαν στο βολαν (σε οσα αυτοκινητα εχουν) καθως και ενας ελεγχος στο βολαν και ρεκτιφιαρισμα αυτου αν εχει χασει την επιπεδοτητα του ή αν ειναι 'αναμμενο' το βολαν. -
Μηπως μπορεις να πεις τι παιζει για corsa c facelift 1.4 twinport γιατι εχω μπερδευτει λιγο και δεν βλεπω να αναφερεται τι περιλαμβανει το σετ. Κωδ. κινητηρα Ζ14ΧΕΡ
Και κατι αλλο οταν λεμε τρομπα συμπλεκτη εννοουμε την αντλια. Επισης βλεπω δυο ειδη αντλιων.
Η μια ειναι η ανω αντλια συμπλεκτη και η αλλη Ομοκεντρική κάτω αντλία-ρουλεμάν συμπλέκτη. Ποια απο τις δυο θελει προληπτικη αλλαγη οταν αλλαζουμε δισκο πλατο καθως ειναι ξεχωριστα ανταλλακτικα;
Σορυ για τις ερωτησεις αλλα σκοπευω να αγορασω ανταλλακτικα μονος μου και να παω στο συνεργειο απλα για να μου τα περασουν. -
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Μηπως μπορεις να πεις τι παιζει για corsa c facelift 1.4 twinport γιατι εχω μπερδευτει λιγο και δεν βλεπω να αναφερεται τι περιλαμβανει το σετ. Κωδ. κινητηρα Ζ14ΧΕΡ
Και κατι αλλο οταν λεμε τρομπα συμπλεκτη εννοουμε την αντλια. Επισης βλεπω δυο ειδη αντλιων.
Η μια ειναι η ανω αντλια συμπλεκτη και η αλλη Ομοκεντρική κάτω αντλία-ρουλεμάν συμπλέκτη. Ποια απο τις δυο θελει προληπτικη αλλαγη οταν αλλαζουμε δισκο πλατο καθως ειναι ξεχωριστα ανταλλακτικα;
Σορυ για τις ερωτησεις αλλα σκοπευω να αγορασω ανταλλακτικα μονος μου και να παω στο συνεργειο απλα για να μου τα περασουν.η κατω πρεπει να αλλαχτει μαζι με το δισκο πλατω.
-
Να προτιμάτε τα σετ κομπλέ από καλές μάρκες. Αυτοί μαθαίνουν, κλέβουν ή αγοράζουν τεχνολογία και εσείς κερδίζετε την εξασφάλιση!.
Α -
Για sachs λεω
-
Δισκο πλατω ρουλεμαν aisin με τοποθετηση 250 στο ignis.Νομιζω ειναι πολυ καλα.
-
Σε ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ ΙμπρεΖΑ 1.5 μυ 2008 107 ΑΛΟΓΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ, οταν ξεκιναω τη μιζα στο ρελαντι κανει τσιου τσιου...παταω το συμπλεκτη ελαφρα και σταματαει. Βαζω 1η να ξεκινησω κανει ξανα τσιου τσιου. Ξαναπαταω συμπλεκτη εν κινησει και σταματαει το τσιου τσιου. Το ιδιο και στα φαναρια σταματημενος χωρις ταχυτητα εχω τσιου τσιου. Αμα κανω καμμια 500αρια μετρα σταματαει το τσιου τσιου στο ρελαντι.
Πηγα σε εξουσιοδοτημενο Σουμπαρου σερβις και ρωτησα και με σιγουρια ο αρχιτεχνικοσ ειπε ρουλεμαν συμπλεκτη φαγωμενο, λογικο στα 87000 χλμ. Α οκ λεω ενα ρουλεμαν ειναι. Μου λει σ αυτο το αμαξι παει σετ το κιτ αλλαγης ολου του συμπλεκτη ειναι κλειστο-πρεσαριστο...ακριβη δουλεια δηλαδη.
Σε ερωτηση μου αν γινει μεγαλυτερη ζημια μου ειπε αστο ετσι και οταν ειναι πολυ ενοχλητικο και συνεχεσ ελα να το αλλαξουμε.
Εσεις τι λετε...
- μπορει να γινει μεγαλυτερη ζημια σε αλλα συστηματα?
- ειναι σωστο οτι το ρουλεμαν μονο δεν αλλαζει-λαδωνεται-σφιγγεται..κλπ και πρεπει να παω σε σετ?
- καμμια αλλη αποψη?
Τα σερβις τα εκανε συνεχεια στον ιδιο εξουσιοδοτημενο απο την πρωτη μερα. Σε κανα 2μηνο θα παει για σερβις των 90000.
-
Πες του βλαμμένου να βγάλει το καναρίνι από μέσα !!!
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ