Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Δημοσκόπηση: Μηνιαίο εισόδημα
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Δημοσκόπηση: Μηνιαίο εισόδημα
    • 1
    • 2
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 13 / 13
    Αντίλογος
    67
    252
    520
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      koutsan last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:

α) Το βασικό λάθος που κάνει ο Γρηγόρης είναι ότι συνδέει το μηνιαίο εισόδημα κάποιου με την οικονομική του κατάσταση και την αγοραστική του δύναμη...

αν ειχες 5 πολυκατοικιες και νοικιαζες τα διαμερισματα, τα λεφτα που θα επαιρνες απο τα ενοικια δεν θα τα (συν)υπολογιζες στο μηνιαιο εισοδημα σου;

Φυσικά θα συνυπολόγιζα τα ενοίκια, αλλά δεν θα έβαζα

α) Το 1 εκατομ. που έχω σε προθεσμιακές ή ομόλογα κλπ και μου δίνει 45-50Κ ευρώ τόκους το χρόνο (με σημερινά δεδομένα)

β) Τα αμοιβαία που έχω και τις αποδόσεις τους (όπως ούτε τις χασούρες τους) ή το χαρτοφυλάκιο των μετοχών μου και τα μερίσματα (πχ πρόσφατα πατέρας φίλου εισέπραξε προμέρισμα από τις μετοχές της Eurobank 10.000 ευρώ : αυτό δεν θα το έβαζα )

γ)Το-α οικόπεδο-α που έχω παρατημένο στην Εκάλη και αν αποφασίσω να αλλάξω αυτοκίνητο και να πάω σε Ferrari το πουλάω (ή μάλλον το 'σκοτώνω' γιατί βιάζομαι και βαριέμαι) και παραγγέλνω 3 γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω χρώμα...

δ) Τις 3000 χρυσές λίρες που άφησαν ο παππούς και η γιαγιά και στέκονται στη θυρίδα...

ε) Τα ψιλά που διατηρώ στην τράπεζα σε απλό λογαριασμό και τα οποία σε αυτές τις οικονομικές κατηγορίες φτάνουν εύκολα για μια Χ5 για τη λαϊκή..

Στ) Τον πάμπλουτο μπαμπά μου ο οποίος πάνω στη χαρά του που γεννήθηκε το εγγονάκι του μου έσκασε 300 Κ για να αλλάξω επίπλωση

Κοινώς θα έβαζα ό,τι βάζω και στη δήλωση εισοδήματός μου (Ε1)

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A
        ammophila last edited by

Κοίταγα πρόσφατα τα στατιστικά που δίνει το ΙΚΑ σχετικά με τις μηνιαίες αποδοχές και μου φαίνονται υπερβολικά σε σχέση με αυτά που ακούω γύρω μου.

Επειδή γράφω μια μελέτη και θα ήθελα να έχω μια σχετική ενημέρωση (πέρα και απο τη γενικότερη περιέργεια), είπα να φτιάξω αυτό το Poll να πάρω μια πιο αντιπροσωπευτική εικόνα.

Για να λειτουργήσει σωστά καλό είναι να ακολουθήσουμε μερικούς κανόνες :

1. Μιλάμε για το καθαρό ποσό που μπαίνει στην τσέπη, έπειτα απο κρατήσεις φόρους κτλ.
        2. Επειδή άλλοι πέρνουν bonus άλλοι επιδόματα, άλλοι 14 ή 12 μισθούς , βγάλτε το μέσο όρο (σύνολο / 12). Τα bonus προσμετρώνται μόνο αν έρχονται σε συστηματική βάση.
        3. Μιλάμε για ατομικό εισόδημα, οπότε αφήστε το/τη σύζηγο σας απέξω!
        4. Αναφέρομαι σε εισόδημα που προκύπτει απο επαγγελματικές δραστηριότητες και όχι επενδυτικές κινήσεις (μετοχές, εισοδήματα απο ακίνητα κτλ..)

Αν έχετε καποια άλλη πρόταση για να κανονικοποιηθούν περισσότερο τα αποτελέσματα, προσθέστε την.

με αυτο τα ζητουμενα ο ανθρωπος ανοιξε 'ερωτηματολογιο' σε ενα 'καφενε' ενα τραπεζακι του οποιου ονομαζεται 'αντιλογος' και μιλαει και για normalized results

να μετακινηθει στα ανεκδοτα, χωρις παρεξηγηση. Εχεις ποτε γνωρισει ΕΛΛΗΝΑ (μηδε του ευαυτου σου εξαιρουμενου) που να δηλωνει τα πολλα η λιγα εστω εισοδηματα του σε ουχ ηττον απλη κουβεντουλα εστω και με τη γυναικα του ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΠΡΟΣΟΔΟΥΣ

give me a break , ακου 'κανονικοποιηση'

• V
          vasgti last edited by

Sorry αλλά που ξέρεις αν ο άλλος δεν τα βγάζει μαύρα? Υπάρχουν τόσα και τόσα επαγγέλματα που μπορούν να έχουν ΚΑΙ μαύρα έσοδα.

• P
            patro last edited by

σορρυ αλλα γιατι δεν ακολουθει κανονικη κατανομη? ή μαλλον γιατι θα επρεπε να ακολουθει? ειναι σωστα τα διαστηματα?
            το >3000 ειναι προβληματικο

εμενα μια χαρα μου φαινεται

1800 = 101

• A
              ammophila last edited by

ξαναδοκιμασε με percentile

• P
                patro last edited by

δεν ξερω τι εννοεις ,δεν ειμαι επαγγελματιας , γιατι δε μας δειχνεις εσυ ωστε να καταλαβουμε ? επισης θα πρεπει να αναμενεις οτι εδω μεσα τα αποτελεσματα θα ειναι λιγο παραμορφωμενα μονο και μονο λογω της φυσης του φορουμ.( ακομα και αν εξαιρεσουμε οτι ενα ποσοστο υπερβαλει)

• A
                  ammophila last edited by

δες τις μπαρες της ψηφοφοριας , το σχημα τους τη μορφη τους, και θα καταλαβεις τι εννοω.
                  Αυτο που θελω να πω ειναι οτι σε τετοιας φυσης ερωτηση, το αποτελεσμα θαειναι αυτοδικαιως 'παραμορφωμενο'
                  Ειναι σαν να ρωτας το σερβιτορο αν ειναι καλο το φαγητο που σου σερβιρει. Δηλαδη σαν τι φανταζεσαι οτι θα σου απαντησει??

• A
                    aserf last edited by

Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:

Σωστό....
                    μήπως έπρεπε να υπήρχε και άλλο μέτρο σύγκρισης.....δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες.

Τότε σημασία έχει και το μορφωτικό επίπεδο που πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα αυξημένο μέσα στο φόρουμ

Αυτο με βαση ποια δεδομενα το πιστευεις Αντριου;

Αυτο θα ρωταγα κι εγω...

Ε όπως και να το κάνουμε, αν οι συμφορουμίτες έχουν ένα υψηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο σε σχέση με το μέσο Έλληνα είναι και πιο πιθανό να έχουν και μια πιο καλοπληρωμένη δουλειά, πάντα σε σχέση με το μέσο Έλληνα.

• K
                      kovathe last edited by

Ο χρήστης koutsan έγραψε:
                      α) Το βασικό λάθος που κάνει ο Γρηγόρης είναι ότι συνδέει το μηνιαίο εισόδημα κάποιου με την οικονομική του κατάσταση και την αγοραστική του δύναμη...Μπορεί να απέχουν πολύ...(φίλος consultant πρόσφατα μου έλεγε για συνάδελφο (αγγλίδα) η οποία δουλεύει για καμιά 200ρια-300ρια χιλιάρικα ευρώ το χρόνο όταν είναι η μοναχοκόρη μπαμπά με πύργο, καμιά 15ρια μπάτλερ κ λοιπό προσωπικό και Rolls Royce etc etc...Ε αν τη ρωτήσεις το ετήσιο εισόδημά της δεν θα πάρεις πρέφα για την αγοραστική της δύναμη )

β) Και φυσικά με εισόδημα 1300 και παραμονή στο πατρικό σπίτι χαλαρά βγαίνει αμάξι 20Κ+ ευρώ...

γ)Τέλος φυσικά είναι θέμα ιεράρχησης και προτεραιοτήτων : άλλωστε στην χώρα μας είναι πολύ διαδεδομένο να κατέχουν οι Έλληνες αμάξια που με τα κριτήρια του Γρηγόρη (και τα δικά μου, δεν το κρύβω ) δεν θα έπρεπε ούτε να τα κοιτάζουν στις βιτρίνες (και δεν λέω για καταχρεωμένους που τους βγάζουν το σπίτι στο σφυρί αλλά απλά για ανθρώπους που κόβουν σχεδόν τα πάντα για χάρη του αυτοκινήτου τους ).

Γενικά με κάλυψες.
                      Στο (γ) που αφορά προτεραιότητες θα πρόσθετα πχ και αυτούς που πετάνε 500άρικα στα μπουζούκια, αφού έτσι 'διασκεδάζουν'. Και τα παραδείγματα νεοελληνικής βλαχιάς είναι αστείρευτα...

• H
                        highfidelity last edited by

Ο χρήστης koutsan έγραψε:
                        α) Το βασικό λάθος που κάνει ο Γρηγόρης είναι ότι συνδέει το μηνιαίο εισόδημα κάποιου με την οικονομική του κατάσταση και την αγοραστική του δύναμη...Μπορεί να απέχουν πολύ...(φίλος consultant πρόσφατα μου έλεγε για συνάδελφο (αγγλίδα) η οποία δουλεύει για καμιά 200ρια-300ρια χιλιάρικα ευρώ το χρόνο όταν είναι η μοναχοκόρη μπαμπά με πύργο, καμιά 15ρια μπάτλερ κ λοιπό προσωπικό και Rolls Royce etc etc...Ε αν τη ρωτήσεις το ετήσιο εισόδημά της δεν θα πάρεις πρέφα για την αγοραστική της δύναμη )

Σύμφωνοι σ'αυτό, απλά η συγκεκριμένη αν άκουγε πως υπάρχουν μηνιαία εισοδήματα της τάξης των 2000€ από μισθούς ή υπηρεσίες κλπ δεν θα της έκανε εντύπωση!

β) Και φυσικά με εισόδημα 1300 και παραμονή στο πατρικό σπίτι χαλαρά βγαίνει αμάξι 20Κ+ ευρώ...

Φυσικά βγαινει, αν δίνεις 800€ δόση και χαλάς τα 500€, αν θέλεις να το εξοφλήσεις σύντομα. Απλά είναι ανόητο το αυτοκίνητό σου να είναι ακριβότερο από το lifestyle σου... Το να μπαίνω στο Υ με κοστούμι Armani είναι τουλάχιστον ηλίθιο!

γ)Τέλος φυσικά είναι θέμα ιεράρχησης και προτεραιοτήτων : άλλωστε στην χώρα μας είναι πολύ διαδεδομένο να κατέχουν οι Έλληνες αμάξια που με τα κριτήρια του Γρηγόρη (και τα δικά μου, δεν το κρύβω ) δεν θα έπρεπε ούτε να τα κοιτάζουν στις βιτρίνες (και δεν λέω για καταχρεωμένους που τους βγάζουν το σπίτι στο σφυρί αλλά απλά για ανθρώπους που κόβουν σχεδόν τα πάντα για χάρη του αυτοκινήτου τους ).

Φυσικά θα συμφωνήσω κι εδώ! Για μένα, μιας και ούτως ή άλλως ένα σημαντικό ποσό του εισοδήματος πηγαίνει απλά στην κατοχή του αυτοκινήτου (ασφάλειες, τέλη, βενζίνη, συντήρηση), το να προχωρήσω στην αλλαγή, σημαίνει πως είτε δεν με καλύπτει πλέον, είτε έχει ανέβει κατακόρυφα το ποσό της συντήρησης! Κάποιοι δεν τα υπολογίζουν τοσο καλά... ΗΔΗ δίνω 1-1.5 μισθό το χρόνο για να έχω και να κινώ το υπάρχον αυτοκίνητο: καμία διάθεση δεν έχω τα έξοδα αυτοκινήτου μου, να πάνε στα ύψη! Ξαναλέω, προσπαθώ να τα μειώσω (leasing, φοροαπαλλαγές, ενοίκιαση κλπ) και ΟΧΙ να τα αυξήσω!
                        Αντιλαμβάνομαι βέβαια πως κάποιοι δεν σκέφτονται έτσι.

Γενικά με κάλυψες.
                        Στο (γ) που αφορά προτεραιότητες θα πρόσθετα πχ και αυτούς που πετάνε 500άρικα στα μπουζούκια, αφού έτσι 'διασκεδάζουν'. Και τα παραδείγματα νεοελληνικής βλαχιάς είναι αστείρευτα...

Εγώ πάντως δεν έχω σχέση με τα μπουζούκια, ούτε...δια ακοής! Επιπλέον, για κάποιους βλαχιά είναι και η μπουζουκερί, αλλά και το πιασοκώλικο επιτόκιο της τράπεζας για καινούριο αμάξι, όταν δεν έχεις τα χρήματα να το αγοράσεις και δανείζεσαι χωρίς αύριο. Είναι θέμα αντίληψης και προτεραιοτήτων, όπως λες κι εσύ.
                        Α και κάτι άλλο. ΔΕΝ με ενδιαφέρει τι φορολογική δήλωση κάνεις ή αν εχεις κρυφά εισοδήματα από ιδιοκτησίες, εμπόριο ναρκωτικών ή μαύρη αγορά! Ειλικρινά, δικά σου τα γένια, δικά σου και τα χτένια! Απλά, εξέφρασες μια εύλογη απορία για σένα, πού βρίσκουμε μισθούς 1800€ κι εγώ από την πλευρά μου εξέφρασα την δική μου απορία: πώς κάποιος που βρίσκει εξαιρετικά μεγάλο ένα μηνιαίο εισόδημα 1800€, θέλει ν'αγοράσει αυτοκίνητο 20Κ++.
                        Δεν βλέπω κάτι προσβλητικό στο ερώτημά μου, όπως δεν βλέπω και στο δικό σου. Είναι και τα δύο λογικά ερωτήματα νομίζω. Αυτά.

• K
                          kovathe last edited by

[quote='HighFidelity']
                          Φυσικά βγαινει, αν δίνεις 800

• T
                            thaliarque last edited by

Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
                            ...Απλά είναι ανόητο το αυτοκίνητό σου να είναι ακριβότερο από το lifestyle σου... Το να μπαίνω στο Υ με κοστούμι Armani είναι τουλάχιστον ηλίθιο!...

Ακόμα κι αν το πήρες γιατί σου αρέσει και δε δίνεις δεκάρα για μόστρα και
                            lifestyle? Στο αυτοκίνητό μου μπαίνω με τριμμένα, τρύπια, ξεφτισμένα ρούχα,
                            ακόμα και μαγιό και σαγιονάρα, όσο και με τα καλά μου, και το ίδιο θα έκανα
                            ό,τι αυτοκίνητο και να είχα επιλέξει, χωρίς να αισθάνομαι ηλίθιος. Και θα
                            χαιρόμουν αν ήξερα πως το ίδιο ισχύει για τους περισσότερους απ'όσους
                            γράφουν εδώ μέσα.

• P
                              pasxos last edited by

+1 ..

• First post
                                Last post
                              • 1
                              • 2
                              • 9
                              • 10