-
Η υπόθεση και η στάση μας απέναντι στο θέμα μου θυμίζει την περίπτωση των καμένων και χτισμένων δασών.
Όλοι βρίζουμε, όλοι φωνάζουμε, αλλά αν έχουμε κανένα οικοπεδάκι στην περιοχή (άρα -> προσωπικό συμφέρον) το γυρνάμε στον καλαματιανό 'έλα μωρέ τώρα, όλοι για το περιβάλλον σκάμε, αλλά γιατί να ζει ο βλάχος στο πράσινο κι εμείς στο διαμέρισμα, εσένα ήρθα να σου πω πως να χτίσεις, γιατί μιλάς σ' εμένα που μικρός έσωσα ένα σπουργιτάκι, όλοι τους πτωχούς κοιτάτε ενώ οι τύποι με τις Μερτσεντές αλωνίζουν κλπ κλπ'.Όλοι οι άλλοι φταίνε, εμείς είμαστε αθώοι μεροκαματιάρηδες. Το κεφάλαιο και ο υπουργός τα έκαναν πλακάκια αλλά σ' εμάς τα ρίχνουν οι πουλημένοι οι δημοσιογράφοι και οι καναπεδάτοι.
Περαστικά μας και ας είναι καλά τα φροντιστήρια και τα ΑΕΙ της αλλοδαπής.
Ρε 'σεις, εμένα δεν με πειράζει. Ιδιαίτερα στα παιδιά μου θα κάνω ο ίδιος με τη γυναίκα μου, σχεδόν όλα τα ξέρουμε και καλύτερα από τους περισσότερους εκπαιδευτικούς. Και δόξα τω Θεώ χρήμα και κεραμίδι υπάρχει, καλά να είμαστε να δουλεύουμε. Εσάς να δω τι θα κάνετε που θεωρείτε πως όλα θα είναι καλά και ανθηρά με τους ρέμπελους της μειοψηφίας να σας κλείνουν τις πόρτες των σχολείων σήμερα και των δημόσιων υπηρεσιών και ΔΕΚΟ μεθαύριο γιατί γουστάρουν πεντάγωνη τυρόπιτα ή τετράγωνο φακελάκι.
Άντε καληνύχτα μας. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ιδιαίτερα στα παιδιά μου θα κάνω ο ίδιος με τη γυναίκα μου, σχεδόν όλα τα ξέρουμε και καλύτερα από τους περισσότερους εκπαιδευτικούς.Εντελως φιλικά:
Αν περασετε αυτη την νοοτροπια στα παιδια σας,θα αντιμετωπισουν πολλα προβληματα.
-
Περαστικά μας και ας είναι καλά τα φροντιστήρια και τα ΑΕΙ της αλλοδαπής.
Αν και καταλαβαίνω τον τρόπο που το λές, στο εξωτερικό τους φοιτητές απο Ελληνικά Πανεπιστήμια τους έχουν ψηλά.
DAP, διάβασα το ποστ σου...........έφαγα ένα 5' για να γράψω κάτι αλλά....πραγματικά τπτ, εκτος απο το ότι .....στην Ελλάδα είμαστε!
Αυτή η έκφραση 'Έλα μωρέ στην Ελλάδα είσαι' με ενοχλεί όποτε την ακούω, με ενοχλεί μέσα μου....όσοι έχουν πάει έστω και για 2-3 μήνες να εργαστούν ή σαν φοιτητές (μην μου πει κανείς για διακοπές ) εκτός ελλάδας, μάλλον καταλαβαίνουν πως το λέω!
Για τις καταλήψεις.....γενικά ποτέ δεν με περιόριζαν οι γονείς μου - σε λογικά πλαίσια- μου είχαν εμπιστοσύνη, σε κατάληψη δεν κοιμήθηκα ποτε μέσα, καταρχήν γιατί έχω σπίτι να κοιμηθώ, το σχολείο δεν μου παρέχει καμία ασφάλεια την ώρα που κοιμάμε -τόσο ωραίο παιδί που είμαι μπορεί να πλακώσουν οι θαυμάστριες και να μου σκίσουν τα ρούχα! - και τέλος πάντων το θεωρώ μαλακία, το τι δοκιμάζει κανείς στην κατάληψη και τι όχι.........το θεωρώ λίγο άκυρο. Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει κάτι, δεν είνα ιανάγκη να πάει στην κατάληψη για να το βρεί. Επίσης αν κάποιος θέλει ή έχει την περιέργεια να δοκιμάσει κάτι τέτοιο δεν θα πάει Β ή Γ λυκείου για να του δωθεί η ευκαιρία.
Εγώ δεν είμα ικατά των καταλήψεων γενικά των κινητοποιήσεων, ακόμα και αιτήματα να μην υπάρχουν -γιατί και να υπάρχουν δεν πρόκειται να τους τα ικανοποιήσουν- μόνο το κτηριακό, τα περισσότερα λεφτά για την παιδεία....και οι στρογγυλές τυρόπιτες αρκούν! 1-2 βδομάδες κατάληψη για τους χαβαλέδες τέλη οκτώβρη αρχές Νοέμβρη είναι καλή...για αυτούς που έχουν στόχους πάλι καλή είναι, έχουν χρόνο να διαβάσουν για τις πανελλήνιες, τέλος πάντων απο την στιγμή που δεν γίνονται καταστροφές, εντάξει δεν έγινε και τπτ, στην ηλικία τους ίσως να είναι καλό να τα αφήνεις να νομίζουν ότι τα έβαλαν με το σύστημα!
-
To πιο εξοργιστικο 'αιτημα' ειναι το κτιριακο.
ΠΟΙΟΣ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΟΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΑΒΛΟ??
Η Γιαννακου, ο Χριστοδουλας, ο Μητσοτακης??
Η μηπως εσεις ρε κακομαθημενα κωλοπαιδια?? -
Δεν ξέρω που πήγες σχολείο....εγώ Γυμνάσιο πήγα στην οδό Μ.Βόδα το σχολείο ήταν παλιό σπίτι ενός πρίγκηπα ή κάτι τέτοιο (σε παλάτια κάναμε μάθημα ) το οποίο όποτε έβρεχε ανοίγαμε ομπρέλα ήτανε γενικά για τον φούτσο, μια αίθουσα είχε και νιπτήρα
Λύκειο ακριβώς απέναντι, 2-3 δημοτικά υπήρχαν μέχρι κα ιημιυπόγειες αίθουσες και φυσικά το λύκειο, το οποίο ήταν σχετικά καλό σαν κτήριο, 3 δημοτικά 1 γυμνάσιο και 1 λύκειο αυτά που σου λέω μέχρι και το 1997 και το μόνο που ήταν αξιοπρεπές ήτνα το λύκειο 1/5 κτήρια.....
-
συγνωμη αλλα το οτι οι λιγοι επιβαλλουν να γινεται καταληψη σε ενα σχολειο απο το μυαλο σας το βγαλατε?η απο τις δημοσιογραφικιστικες συζητησεις?επισης οι βανδαλισμοι που κολλανε?υπαρχουν σχολεια που ειναι για τα πανηγυρια κτηριακα και εσεις λετε για βανδαλισμους(που δν εχουν σχεση με τις καταληψεις-καθε μερα γινονται)
οπως ειναι φυσικο την καταληψη την οργανουνε καποια ατομα δεν μπορουνε 300 ατομα ενος σχολειου να πανε στις 6 το πρωι και να φερουν ολοι αλυσιδες για να κανουν καταληψη
πανε 10 ατομα και μαζευονται υπογραφες για το αν θα συνεχιστει η καταληψη η οχι ή αποφασιζεται με συνελευση αν θα γινει καταληψη απο πριν.ετσι κ αλλιως οποιο παιδι εχει τοση μεγαλη λαχταρα να παει σχολειο σιγουρα θα πηγαινει φροντηστιριο αφου δν προκειται χωρις αυτο να κανει τιποτα κ δν θα χει ελλειψεις
οσο για τα αιτηματα ειναι γνωστα η ελλαδα βρισκεται καπου στην 53 θεση παγκοσμιως στην εκπαιδευση...........το συστημα ειναι μπορντελο τελειως και με το που βλεπεις τη μαριετα να κανεις δηλωσεις γελας με μια τετοια τραγελαφικη φιγουρα να αποφασιζει για το μελλον εκατομυριων νεων ανθρωπων
εκτος αν κανεις απο σας νομιζει οτι στην ελλαδα ειναι ολα οκ με την εκπαιδευση και δεν υπαρχει λογος για να αντιδρασει καποιος.......σημειωση:παω ακομα σχολειο και αυτα που λεω δν τα υποθετω
επισης InsaneDriver πρεπει να εισαι κανας παππους 70 χρονων για να τα λες αυτα...πραγματικα που ζεις για να νομιζεις οτι η καταληψη ειναι θεμα μαγκιας.....και νταξει για να ξερεις και μονο στις καταληψεις γινονται οργια τα οποια καθοδηγουνται απο τους 'μαγκες' που κανουν την καταληψη και απεξω ειναι 270 αγανακτισμενα παιδια που ξυπνησανε γεματα λαχταρα και ενεργεια για αλλη μια μερα στο σχολειο γεματη γνωση που βγαζουνε τα σταυρουδακια τους και σκορδα και φωναζουν 'οχι στο προγαμιαο σεξ'!
-
Tiger
δεν ξέρεις την οικογενειακή μου κατάσταση, γι' αυτό το λες. Αν θες διευκρινίσεις, pm.zastava
μη νομίζεις ότι μιλάς στον πατέρα σου. Από το ίδιο σύστημα βγήκαν οι περισσότεροι εδώ μέσα και γνωρίζουμε πως και κυρίως γιατί υπερψηφίστηκαν οι καταλήψεις. Επίσης είμαστε αρκετά παλιοί ταυτόχρονα για να ξέρουμε που ήταν η παιδεία πριν κάμποσα χρόνια και από ποιους πήγε στον πάτο - και κυρίως γιατί. Έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά μου με λίγα λόγια.
Η Γιαννάκου, που σίγουρα μόνο άσχημα ακούς εις βάρος της από τους καμένους αρμόδιους στο σχολείο σου, μίλησε για χρήματα στην παιδεία και σους εκπαιδευτικούς, εφόσον όμως αλλάξουν διάφορα πράγματα - πώς εσένα που δέχεσαι ότι η παιδεία είναι 'μπορντέλο' σε βρίσκει αντίθετο αυτό, είναι απορίας άξιον. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
skye επειδη εμεις καναμε-νε καταληψεις (χωρις λογο αν το διαπιστωσες) και μεγαλωσαμε και εχουμε εμπειριες ,εχουμε και δικαιωμα να συζητησουμε και να κραξουμε και και.....
εκει ξερεις βασιζεται ο πολιτισμος,τη γνωση που εχεις τη μεταφερεις στους επομενους ωστε να μη χρειαστει να ξαναρχισουν απτην αρχη,να μη ξανακανουν τα ιδια λαθηαυτα που αναφερεις βεβαια δε ξερω γιατι νομιζεις οτι ειναι ακραια μαλλον η συνηθισμενη περιπτωση ειναι
χωρις λογο;
συγνωμη.. ειχε βαση ο νομος αρσενη;
ρε παιδια.. μεταξυ μας τωρα ειμαστε..
η παιδεια ειναι μπουρδελο.
μπαινει ο καθε μαλακας, γαμαει, αφηνει τους σπορους του για να μεινει στην ιστορια ως μεταρυθμιστης (;) και φευγει.δε ξερω αν ειχε βαση...... ξερω οτι ηταν καλυτερα που εγραψα 9 μαθηματα αντι για 4 ή 6 και αυτο μου αρκει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Tiger
δεν ξέρεις την οικογενειακή μου κατάσταση, γι' αυτό το λες. Αν θες διευκρινίσεις, pm.Δεν αμφισβητω το μορφωτικο σας επιπεδο,το οποιο οντως δεν γνωριζω.
Αμφισβητω την μηδενιστικη και υπεροπτικη σας στάση. -
Ο χρήστης zastava έγραψε:
επισης InsaneDriver πρεπει να εισαι κανας παππους 70 χρονων για να τα λες αυτα...πραγματικα που ζεις για να νομιζεις οτι η καταληψη ειναι θεμα μαγκιας.....και νταξει για να ξερεις και μονο στις καταληψεις γινονται οργια τα οποια καθοδηγουνται απο τους 'μαγκες' που κανουν την καταληψη και απεξω ειναι 270 αγανακτισμενα παιδια που ξυπνησανε γεματα λαχταρα και ενεργεια για αλλη μια μερα στο σχολειο γεματη γνωση που βγαζουνε τα σταυρουδακια τους και σκορδα και φωναζουν 'οχι στο προγαμιαο σεξ'!Kαι εσύ με ανακάλυψες...Είμαι 75 ετών, είχα πάει σχολείο μαζί με τον Καραϊσκάκη και τον Κολωκοτρώνη...
Θα δεις μόλις φτάσεις και γίνεις φοιτητής πόσο διαφορετικά θα τα βλέπεις όλα αυτά...πως σε χρησιμοποιούσαν και πότε έκανες κατάληψη για συγκεκριμένα αιτήματα και πότε απλά για χαβαλέ και επειδή είναι trendy.
-
Oντας (πολυ) μεγαλυτερος σας και μη εχοντας ζησει τετοιες καταστασεις δεν επρεπε να μπω τωρα εδω και τι να πω; Οτι θεωρω τις καταληψεις μοδα και αν με τη πρωτη καταληψη που ουτε ξερω γιατι και ποτε εγινε,εμπαινε μια τιμωρια των πρωταιτιων,αλλα αντιθετα υποστηριχθηκε απο πολιτικα μεσα,τωρα δεν θα ειχαμε αυτη τη κατασταση.
Πιστευω στην επιδραση του πληθους και της δημοσιοτητος και αν οι γονεις θελουν μπορουν να σταματησουν τισ καταληψεις.Υποκειμενικα δεν συμπαθω τους καταληψιες λογω ενος και μονου γεγονοτος το οποιο ομως μου αφησε πληγη.
Ενα τσογλανι μπροστα μου προλαβε και εκλεισε ενα αφυλακτο δρομακο που εβγαζε σε ενα νοσοκομειο. -
-
Και το '98 είχαμε κινητοποιήσεις ενάντια στα ΠΣΕ (ΜΕΓΑΛΗ αρπαχτή... η οικογένεια Αρσένη έβγαλε ΤΡΕΛΛΑ λεφτά απ'αυτήν την ιστορία), αλλά εκεί είχαμε τουλάχιστον την αξίωση να μην μπαίνει κόσμος στην ανώτατη παιδεία απ'το παράθυρο και ζητούσαμε τα πανεπιστήμια να είναι χώρος για όσους όντως θέλουν να σπουδάσουν κι όχι για όσους θέλουν να αγοράσουν ένα κωλόχαρτο.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν θέλετε διευκρινήσεις, εδώ είμ' εγώ.Πολυ ευαισθητοι εχουμε γινει τωρα τελευταια...
Οι φοιτητες συμπαριστανται στους μαθητες, οι μαθητες στους φοιτητες και ολοι μαζι συμπαρασταση στους δασκαλους και καθηγητες!
Αυτο θα πει πνευμα αλληλεγγυης!Τα συγκεκριμενα παιδια του αρθρου δεν ξερουν που τους πανε τα 4...θελουν και καταληψη...κανουν ο,τι θελουν δηλαδη 5 κwλοπ@ιδα!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Tiger
δεν ξέρεις την οικογενειακή μου κατάσταση, γι' αυτό το λες. Αν θες διευκρινίσεις, pm.Δεν αμφισβητω το μορφωτικο σας επιπεδο,το οποιο οντως δεν γνωριζω.
Αμφισβητω την μηδενιστικη και υπεροπτικη σας στάση.Καθηγήτρια που κάνει ιδιαίτερα σου αρκεί για αρχή;
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
...κανουν ο,τι θελουν δηλαδη 5 κwλοπ@ιδα!Δεν μετράτε καλά, κύριε. 3 είναι.
-
Αν φτάνει ένας γονιός όσο δίκιο και να έχει -αν έχει- να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, απέναντι σε ανήλικα παιδιά -οκ ορισμένα είναι τσογλάνια, αλλά είναι έφηβοι- τότε μάλλον η κοινωνία μας έχει πρόβλημα!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν θέλετε διευκρινήσεις, εδώ είμ' εγώ.Καλά, τελείως από τα Γκράβαρα είναι οι άλλοι γονείς; ΕΚΕΙΝΟΙ δικαιούνται να υποβάλλουν μηνύσεις, όχι οι καταληψίες. Τα παιδιά τους εμποδίστηκαν να εισέλθουν σε δημόσιο χώρο =>παράνομη βία. Οι ίδιοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των παιδιών τους στην παιδεία που παρανόμως παρεμποδιζόταν από τον κανακάρη της δικηγορέσσας και θα βγουν χρεωμένοι;
Κακώς δεν έκαναν μήνυση επί τόπου κατά των χειροδικησάντων μαθητών και των γονέων τους. Έπρεπε να είμαι εγώ εκεί.ratanplan
φυσικά η κοινωνία έχει πρόβλημα. Όταν λίγοι θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν εις βάρος των πολλών και το πρότυπο αυτό το περνάνε στα παιδιά τους.
Όταν η νομιμότητα υπερκεράζεται από την παρανομία και ο 'τσαμπουκάς' υπερισχύει του λόγου.
Όταν οι αρμόδιοι να πράξουν τα δέοντα (αστυνομία, δικαστική εξουσία) την παίζουν εξισώνοντας τους πάντες, φταίχτες και θύματα. -
Άσε που η εγκυρότητα των 'συνελεύσεων' είναι άλλη ιστορία... Στα πανεπιστήμια νομίζετε ότι ψηφίζουν στις γενικές συνελεύσεις ΜΟΝΟΝ φοιτητές;
Και που βάζετε το γνωστό κόλπο των ΠΚΣιτών/ΕΑΑΚιτών με τις ατέρμονες συζητήσεις, οι οποίες κάνουν όλους τους άλλους φοιτητές να φύγουν, ώστε να μείνουν και να ψηφίσουν μόνον ΠΚΣ και ΕΑΑΚ;
Ε, αυτά τα μαθαίνουν από νωρίς στα σχολεία - έχουν φτάσει κι εκεί οι κατηχητές βλέπετε.
-
Ηλια στην αρχη πιστεψα οτι εσυ ησουν ο γονιος που μπουκαρησε. αλλα φευ ,διαψευστηκα.
Καθηγητές στα σχολεία