Περαστικά μας και ας είναι καλά τα φροντιστήρια και τα ΑΕΙ της αλλοδαπής.
Αν και καταλαβαίνω τον τρόπο που το λές, στο εξωτερικό τους φοιτητές απο Ελληνικά Πανεπιστήμια τους έχουν ψηλά.
DAP, διάβασα το ποστ σου...........έφαγα ένα 5' για να γράψω κάτι αλλά....πραγματικά τπτ, εκτος απο το ότι .....στην Ελλάδα είμαστε!
Αυτή η έκφραση 'Έλα μωρέ στην Ελλάδα είσαι' με ενοχλεί όποτε την ακούω, με ενοχλεί μέσα μου....όσοι έχουν πάει έστω και για 2-3 μήνες να εργαστούν ή σαν φοιτητές (μην μου πει κανείς για διακοπές ) εκτός ελλάδας, μάλλον καταλαβαίνουν πως το λέω!
Για τις καταλήψεις.....γενικά ποτέ δεν με περιόριζαν οι γονείς μου - σε λογικά πλαίσια- μου είχαν εμπιστοσύνη, σε κατάληψη δεν κοιμήθηκα ποτε μέσα, καταρχήν γιατί έχω σπίτι να κοιμηθώ, το σχολείο δεν μου παρέχει καμία ασφάλεια την ώρα που κοιμάμε -τόσο ωραίο παιδί που είμαι μπορεί να πλακώσουν οι θαυμάστριες και να μου σκίσουν τα ρούχα! - και τέλος πάντων το θεωρώ μαλακία, το τι δοκιμάζει κανείς στην κατάληψη και τι όχι.........το θεωρώ λίγο άκυρο. Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει κάτι, δεν είνα ιανάγκη να πάει στην κατάληψη για να το βρεί. Επίσης αν κάποιος θέλει ή έχει την περιέργεια να δοκιμάσει κάτι τέτοιο δεν θα πάει Β ή Γ λυκείου για να του δωθεί η ευκαιρία.
Εγώ δεν είμα ικατά των καταλήψεων γενικά των κινητοποιήσεων, ακόμα και αιτήματα να μην υπάρχουν -γιατί και να υπάρχουν δεν πρόκειται να τους τα ικανοποιήσουν- μόνο το κτηριακό, τα περισσότερα λεφτά για την παιδεία....και οι στρογγυλές τυρόπιτες αρκούν! 1-2 βδομάδες κατάληψη για τους χαβαλέδες τέλη οκτώβρη αρχές Νοέμβρη είναι καλή...για αυτούς που έχουν στόχους πάλι καλή είναι, έχουν χρόνο να διαβάσουν για τις πανελλήνιες, τέλος πάντων απο την στιγμή που δεν γίνονται καταστροφές, εντάξει δεν έγινε και τπτ, στην ηλικία τους ίσως να είναι καλό να τα αφήνεις να νομίζουν ότι τα έβαλαν με το σύστημα!