Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Εγώ παιδιά πρόλαβα την εποχή που στο δημοτικό ερχόταν 'επιθεωρητής' εκπαίδευσης και είχαμε και ελέγχους σε κάθε τρίμηνο...
Για να πρόλαβες τον επιθεωρητή στο δημοτικό πρέπει να είσαι γύρω στα 36 σου, περισσότερο ναι, λιγότερο όχι.
Για ψάχτο λίγο καλύτερα , για το που ανάγεται αυτός ο θεσμός.
Κι ένα άλλο: Σήμερα υπάρχουν στελέχη εκπ/σης γυναίκες. Πολλές.
'Επιθεωρητίνες' , γιατί δεν υπήρχαν; Ψάχτο κι αυτό.
Μήπως μπορείς να μου πεις, τι σημαίνει ένα '8' σε έναν 'Α' μαθητή και ένα '9' σε έναν άλλον; Τι ακριβώς σημαίνει αυτό το νούμερο;
30 είμαι. Μέχρι τετάρτη δημοτικού (πήγαινα στου Αποστολόπουλου στην Καλλιθέα της Αθήνας) είχαμε ελέγχους και μέχρι και τη δευτέρα τάξη έρχονταν επιθεωρητές και μάλιστα θυμάμαι ΚΑΙ γυναίκα επιθεωρητή (καταρρίπτοντας έτσι τον ισχυρισμό σου). Αργότερα ξέρω ότι αυτοί αντικαταστάθηκαν από μια σωρεία 'συμβούλων εκπαίδευσης' που ποτέ δεν πατάνε στα σχολεία, ΠΟΤΕ δεν κάνουν κάποιο 'υπόδειγμα διδασκαλίας', ΠΟΤΕ δεν ασχολούνται με το αντικείμενό τους. Επιτέλους, σταμάτα ό,τι δεν σου αρέσει να το παρουσιάζεις ως... ιδεολογικό όργανο της φρειδερίκης ή ως κάτι ανάλογο. Αυτές οι μέθοδοι του 'σιδερένιου' δεν περνάνε πια. Είμαστε στο 2006 και θα πρέπει πια να το πάρεις είδηση. Δε χωράνε πια 'ρητορείες' γλώσσης κατασκευασμένης από μασίφ μαόνι, περί 'επαράτου δεξιάς' και 'τι μας κάνανε στον εμφύλιο'.
Το ζήτημα είναι ότι η φουρνιά μου - που αποφοίτησε από το λύκειο το '94 - είχε πολύ καλύτερες ικανότητες ΚΑΙ στην κρίση απ'ό,τι είδα να μας έχει έρθει για σπουδές στην τριτοβάθμια από εκείνο το σημείο και μετά. Όχι γιατί είναι σκάρτο γενετικά το υλικό, απλά γιατί πρώτον οι γονείς δεν ασχολούνται να κάνουν τα παιδιά τους να σκέφτονται και να διαβάσουν να μάθουν μερικά πράγματα (τα'χουν αναθέσει στην τηλεόραση που προβάλλει - βεβαίως - ως πρότυπο το να κάτσεις στο μαρκούτσι κάποιου παραγωγού/προαγωγού για να γίνεις 'φίρμα'), δεύτερον, γιατί με ευθύνη των 'αριστερών' και 'προοδευτικών', το παλαιό κομματικό σύστημα της 'επαράτου δεξιάς', αντί να ανατραπεί, επεκτάθηκε, εκχυδαΐστηκε έτι περαιτέρω και απλώς λειτουργεί 'υπό νέα διεύθυνση'.
Μην πας λοιπόν να μου το φέρεις το θέμα σε 'ιδεολογίες' και κοτσάνες, γιατί όλους τους εμπόρους ιδεολογιών τους έχω φάει στη μάπα και τους σιχαίνομαι.