-
[quote='ratanplan']Λοιπόν εγώ σου είπα ότι είναι τσάμπα μάγκες γιατί είπες ότι οι υπόλοιποι που δεν απεργούμε είμαστε 'σφάξε με πασά μου να αγιάσω' κα ισου εξήσα ότι με το να απεργείται μόνο τον μισθούλη σας χάνεται!
Λοιπόν πάρτε εσείς 1400, να απεργούν και οι γιατροί νοσηλευτές επί 1 μήνα και να ζητάνε 50% αύξηση στους μισθούς, να μην δουλεύει κανείς, να ψοφάμε στο δρόμο, ε τι θα κάνουν δεν θα τα δώσουν?
Μετά να κάνουν απεργία οι μπάτσοι (οι οπιοι ξαναλέω δεν έχουν καν 5μερο) ένα μήνα και να ζητάνε και αυτοί 50% αύξηση, να μπένουν να μας κλέβουν να βιάζουν κλπ κλπ, ε του πούστη να μην τα δώσει και σε αυτούς?
ΚΑι στο τέλος για να μην το τραβήξω, ξέρεις πόσα λεφτά πέρνουν οι πιλότοι στην ΠΑ? Να μην σου πώ, ας κάνουν και αυτοί μια απεργία να βολτάρουν οι τούρκοι πάνω απο την Ακρόπολη!
Εγώ δεν έχω πρόβλημα, έτσι και αλλιώς πόσο να ανέβει το ποσοστό της φορολογίας μου
Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι τα λεφτά που ζητάνε είναι εκτός Ελληνικής πραγματικότητας, ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙA! Αυτό το παιρνάμε στο ντούκου?
Α, και μη μου μιλάς για εξωτερικό, γιατί ναι συμφωνώ ότι είμαστε γενικά πολύ κάτω σε μισθούς, αλλά θες να μιλήσουμε για τιμές Αγγλίας? Όσο είχε εδώ η βενζίνη το 2003 είχε και εκεί.......σε λίρες Όμως! Το κιλό οι ντομάτες 4,5
-
Λες βλακείες. Τα παιδιά οι ΓΟΝΕΙΣ τα ανατρέφουν και ό,τι συμπεριφορά τους διδάξουν οι γονείς, αυτήν θα μεταφέρουν στο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί δεν άλλαξαν ακόμα - οι ίδιοι είναι που ήταν και το '90, και το '95. Γιατί ΤΩΡΑ έγινε τόσο χάλια η κατάσταση, ενώ παλιά δεν ήταν; Γιατί ΤΩΡΑ γίνεται της πουτάνας στα σχολεία ενώ παλιά οι κοπάνες ήταν η εξαίρεση; Γιατί το '90 γινόταν μάθημα και τώρα δε γίνεται; Οι καθηγητές είναι οι ΙΔΙΟΙ. Δεν πρόλαβαν να βγουν στη σύνταξη για να'ρθουν οι καινούργιοι, οι 'άχρηστοι', όπως με τόση ευκολία τους χαρακτηρίζεις.
Και σε ρωτώ ξανά, αν και θ'αρχίσεις πάλι τις γαβρίλικες ειρωνείες (πρόβλημά σου βεβαίως...):
Τι μάθημα να κάνεις, όταν από κάτω οι μαθητές ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να παρακολουθήσουν; Όταν είναι εξ αρχής αρνητικοί; Όταν οι γονείς, αντί να κοιτάξουν να συνετίσουν το παιδί τους που ούτε παρακολουθεί μάθημα ούτε διαβάζει ούτε τίποτα, παρά μόνο κοροϊδεύει τους πάντες, τα βάζουν με τον καθηγητή και το αφήνουν λάσκα (εν ονόματι της... 'προοδευτικότητος'), τι μάθημα θα κάνει ο καθηγητής; Σε ποιον; Προφανώς, μόνον σ'αυτούς που πραγματικά το θέλουν. Ε, μ'αυτούς κάνουν δουλειά και τους άλλους τους αφήνουν, αφού το'χουν πια πάρει απόφαση πως ό,τι κι αν κάνουν, χάνουν τον καιρό τους. Άμα δεν του'χει μάθει ο γονιός του παιδιού τι πα'να πει 'φιλότιμο'...
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
...όχι τυχαία νομίζω.....κι εγώ νομίζω ότι πρέπει να πάρεις την 'Καθημερινή' μεθαύριο, για να μας πεις τι λέει ο Γιανναράς για την απεργία.
Εάν έχεις και τις απόψεις του Καψάλη, του Βορίδη και του Χριστόδουλου ακόμα καλύτερα.
Τον 'Περίανδρο' τον μπαγλάρωσαν οπότε , δεν έχεις πρόσβαση.
Όχι όμως 'copy+paste' βάλε και κανένα δικό σου.Θα περιμένω με αγωνία
Υ.Γ ...και μην ερμηνεύεις, όπως σε βολεύει. Αν έχεις κάποια απορία , ρώτα : στα ίσα
-
Υπερβολές, υπερβολές και υπερβολές.
Εμένα πάντως δεν με μάθαν απ' το σπίτι να αντιγράφω, μόνος μου μπήκα στον κακό τον δρόμο!
Σοβαρά τώρα:
Υπάρχει απαξίωση των σχολείων; Φυσικά και υπάρχει!
Ποιοί φταίνε γι' αυτό; ΟΛΟΙ!
Οι γονείς, οι μαθητές, οι φροντιστηριάδες, οι καθηγητές.Στο δικό μου σχολείο η συντριπτική πλειοψηφεία των καθηγητών ήταν πολύ καλοί. Προσπαθούσαν να μας μάθουν όσα μπορούσαν, όσο τους επέτρεπε ο χρόνος και η αδιαφορία των περισσότερων από εμάς.
Μάλιστα, κρίνοντας εκ των υστέρων, πιστεύω πως άνετα θα έγραφα τους ίδιους βαθμούς χωρίς φροντιστήριο σε φυσική και χημεία. Τα μαθηματικά είναι άλλη ιστορία, καθώς τα θέματα των Πανελληνίων μπαίνουν από την Ένωση Μαθηματικών και είναι πολλάκις δυσκολότερα από αυτά των σχολικών βιβλίων (γιατί άραγε; ).
Υπάρχουν στραβοί γονείς; Ναι, υπάρχουν! Αλλά δεν είναι η πλειοψηφία και ούτε πηγαίνουν στο σχολείο με το δίκανο. Και αν υπάρχει ένας τσαμπουκάς (με την καλή ένοια) διευθυντής, να δεις πως όλα μπαίνουν στη θέση τους.
Η απαξίωση από πλευράς των μαθητών οφείλεται κυρίως στην όλη μ@λ@κι@ του συστήματος. Κάνεις ένα σωρό πράγματα στο φροντιστήριο και μετά τα ξανακάνεις στο σχολείο απ' την αρχή, λογικό είναι να βαριέσαι. Και μη μου πεις ότι είναι άχρηστα τα φροντηστήρια με το ισχύον σύστημα γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! Ειδικά αν δεν είσαι τυχερός με τους καθηγητές του σχολείου!
Με λίγα λόγια όσο συνεχίζει αυτό το ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ που λέγεται β'βαθμια εκπαίδευση, προκοπή δεν βλέπουμε! Γιατί όλα είναι φαύλος κύκλος! Η αδιαφορία του ενός φέρνει την αδιαφορία του άλλου, προσθέτουμε και την απίστευτη κουρασαη, το άγχος...
Βέβαια το σύστημα δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει εκ βάθρων για τον πολύ απλό λόγο ότι θα μείνουν χιλιάδες άνεργοι, αν 'καταργηθούν' τα φροντιστήρια.Και εις του αιώνας των αιώνων, αμήν...
-
manosk
Κοίτα: Όπως θα έχεις καταλάβει, κοντεύω να καταντήσω σαν τον Γαβρίλη από το πολλά ποσταρίσματα. Δεν έχω καμια 'φιλοδοξία' να πεθάνω πάνω στον Η/Υ.
Ετσι κι αλλιώς όπως σου είπα, είμαστε 'άλλοι κόσμοι'.Από Δευτέρα πάλι. Enjoy το τριήμερο
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Και αν υπάρχει ένας τσαμπουκάς (με την καλή ένοια) διευθυντής, να δεις πως όλα μπαίνουν στη θέση τους.Τώρα σώθηκες... Όταν κάμποσοι διευθυντάδες κοιτάνε να γλείφουν τους γονείς γιατί... έχουν πολιτικές βλέψεις (γκουχ-γκουχ) ή θέλουν ιδιαίτερα...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και αν υπάρχει ένας τσαμπουκάς (με την καλή ένοια) διευθυντής, να δεις πως όλα μπαίνουν στη θέση τους.
Τώρα σώθηκες... Όταν κάμποσοι διευθυντάδες κοιτάνε να γλείφουν τους γονείς γιατί... έχουν πολιτικές βλέψεις (γκουχ-γκουχ) ή θέλουν ιδιαίτερα...
Απ' όλο το κείμενο αυτό βρήκες να σχολιάσεις;
Τόσο χάλια τα γράφω;
-
Σ'αυτό είχα να κάνω παρατήρηση. Τα υπόλοιπα σωστά τα είπες.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Λες βλακείες.Τς τς τς.. Τι τρόποι είναι αυτοί αγαπητέ?
'βλακείες'? Γιατι? επειδη δεν εχεις επιχειρηματα και αναμασας τα ιδια και τα ιδια ενω σου έχω ήδη απαντησει? Επειδη δεν διαβαζεις καν τι γραφω παρα μόνο κοιτάς να επιβάλλεις το δικό σου? Οταν μάθεις να συνομιλεις, το ξανασυζηταμε!
Τα παιδιά οι ΓΟΝΕΙΣ τα ανατρέφουν και ό,τι συμπεριφορά τους διδάξουν οι γονείς, αυτήν θα μεταφέρουν στο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί δεν άλλαξαν ακόμα - οι ίδιοι είναι που ήταν και το '90, και το '95. Γιατί ΤΩΡΑ έγινε τόσο χάλια η κατάσταση, ενώ παλιά δεν ήταν; Γιατί ΤΩΡΑ γίνεται της πουτάνας στα σχολεία ενώ παλιά οι κοπάνες ήταν η εξαίρεση; Γιατί το '90 γινόταν μάθημα και τώρα δε γίνεται; Οι καθηγητές είναι οι ΙΔΙΟΙ. Δεν πρόλαβαν να βγουν στη σύνταξη για να'ρθουν οι καινούργιοι, οι 'άχρηστοι', όπως με τόση ευκολία τους χαρακτηρίζεις.
Μα εγω δεν αρνηθηκα ότι είναι συνυπευθηνοι οι γονεις. Αλλά εχουν πολυ μικροτερο μερίδιο ευθυνης σε σχέση με τους καθηγηταδες!
Για τις λοιπες ερωτησεις σου εχω ξαναπαντησει αλλά δεν διαβαζεις τι λεω. Οι καθηγητες βολευτηκαν με το συστημα φροντιστηρια. Αλλοι πηραν την ευθυνη της μαθησης οποτε και οι ιδιοι απλα διεκπεραιωνουν μια διαδικασια, ένα ωραριο. Τιποτα παραπάνω! Κατω απο αυτο και την δικαιολογια των κακομαθημενων παιδιων, αραζουν και ξυνονται!
Ισως τελικά ο λόγος που διαφερουν οι δασκαλοι από τους καθηγητες είναι ότι οι δασκαλοι μαθαινουν να ειναι παιδαγωγοι, οι καθηγητες απλά τελειωνουν μια σχολή!
Και σε ρωτώ ξανά, αν και θ'αρχίσεις πάλι τις γαβρίλικες ειρωνείες (πρόβλημά σου βεβαίως...)
Τι ωραια σχολιακια, ετσι για να ευθυμούμε!!
Τι μάθημα να κάνεις, όταν από κάτω οι μαθητές ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να παρακολουθήσουν; Όταν είναι εξ αρχής αρνητικοί; Όταν οι γονείς, αντί να κοιτάξουν να συνετίσουν το παιδί τους που ούτε παρακολουθεί μάθημα ούτε διαβάζει ούτε τίποτα, παρά μόνο κοροϊδεύει τους πάντες, τα βάζουν με τον καθηγητή και το αφήνουν λάσκα (εν ονόματι της... 'προοδευτικότητος'), τι μάθημα θα κάνει ο καθηγητής; Σε ποιον; Προφανώς, μόνον σ'αυτούς που πραγματικά το θέλουν. Ε, μ'αυτούς κάνουν δουλειά και τους άλλους τους αφήνουν, αφού το'χουν πια πάρει απόφαση πως ό,τι κι αν κάνουν, χάνουν τον καιρό τους. Άμα δεν του'χει μάθει ο γονιός του παιδιού τι πα'να πει 'φιλότιμο'...
Ο σωστος καθηγητης είχε, εχει και θα έχει τον τρόπο να κερδισει τον μαθητη. Χωρις ψευτοτσαμπουκαδες και χωρις ψευτο-φιλια με τους μαθητες. Με πραγματικο ενδιαφερον! Οσο κι αν ειναι κακομαθημενα τα παιδια παντα το εκτιμουσαν αυτο, και τρανη αποδειξη οι καλοι καθηγητες σε καθε σχολειο οπου όλα τα παιδια τους αγαπουν και τους σεβονται.
-
Ο καθηγητής όμως τους θυμάται και τον πιάνει πονοκέφαλος.
-
[quote='TRAVELLER'][quote='ratanplan']Λοιπόν εγώ σου είπα ότι είναι τσάμπα μάγκες γιατί είπες ότι οι υπόλοιποι που δεν απεργούμε είμαστε 'σφάξε με πασά μου να αγιάσω' κα ισου εξήσα ότι με το να απεργείται μόνο τον μισθούλη σας χάνεται!
Λοιπόν πάρτε εσείς 1400, να απεργούν και οι γιατροί νοσηλευτές επί 1 μήνα και να ζητάνε 50% αύξηση στους μισθούς, να μην δουλεύει κανείς, να ψοφάμε στο δρόμο, ε τι θα κάνουν δεν θα τα δώσουν?
Μετά να κάνουν απεργία οι μπάτσοι (οι οπιοι ξαναλέω δεν έχουν καν 5μερο) ένα μήνα και να ζητάνε και αυτοί 50% αύξηση, να μπένουν να μας κλέβουν να βιάζουν κλπ κλπ, ε του πούστη να μην τα δώσει και σε αυτούς?
ΚΑι στο τέλος για να μην το τραβήξω, ξέρεις πόσα λεφτά πέρνουν οι πιλότοι στην ΠΑ? Να μην σου πώ, ας κάνουν και αυτοί μια απεργία να βολτάρουν οι τούρκοι πάνω απο την Ακρόπολη!
Εγώ δεν έχω πρόβλημα, έτσι και αλλιώς πόσο να ανέβει το ποσοστό της φορολογίας μου
Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι τα λεφτά που ζητάνε είναι εκτός Ελληνικής πραγματικότητας, ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙA! Αυτό το παιρνάμε στο ντούκου?
Α, και μη μου μιλάς για εξωτερικό, γιατί ναι συμφωνώ ότι είμαστε γενικά πολύ κάτω σε μισθούς, αλλά θες να μιλήσουμε για τιμές Αγγλίας? Όσο είχε εδώ η βενζίνη το 2003 είχε και εκεί.......σε λίρες Όμως! Το κιλό οι ντομάτες 4,5
-
τουλαχιστον ξεφυγαμε απο το θεμα της 'απεργιας'...
προσωπικες αποψεις...
οι καθηγητες γυμνασιου και λυκειου ειδαν φως και μπηκαν... αφου ξερουμε τι συμβαινει γιατι δε τα λεμε? ποσους πετυχατε που να μπορουν να μαθουν στον εφηβο να ενδιαφερθει για τα αρχαια η για τα μαθηματικα?
εγω πετυχα μια μονο η οποια ηθελε πραγματικα να κανει διαλογο πανω στους αρχαιους συγγραφεις, δυστυχως ομως η ωρα δεν αρκουσε και το προγραμμα δεν εβγαινε...
ολοι οι υπολοιποι ηταν μηδενικα...σε ξενες χωρες θα τους εκανε εμετο το συστημα..δεν εχω να θυμαμαι τιποτα απο τη παιδευτικη προσφορα τους και ευτυχως που ξερω να ανοιγω και κανα βιβλιο και εμαθα και κατι παραπανω...γενικα, μου προκαλουν θλιψη το οτι βαζουν τετοιους ανθρωπους στα σχολεια χωρις ελεγχο!!!
δασκαλοι???????????????
μια βολτα στο παιδαγωγικο και στα δημοτικα θα σας πεισει...τι πρακτικες και τι εξετασεις...απελπισια!!!
ευτυχως που το κρατος φροντισε να τους απασχολησει προσλαμβανοντας τους κατα συρροη...
αν ποτε κανω παιδια ο δασκαλος τους θα περασει απο τριπλο ελεγχο ΚΤΕΟ με αυτα που εχουν δει τα ματια μου και εχουν ακουσει τα αυτια μου....σημειωση για να δειτε τη διαφορα...επειδη ετυχε να ειμαι στη κυπρο για τη μαμα πατριδα, η σημασια που δινουν οι Κυπριοι στο παιδαγωγικο τους τμημα ειναι απο αλλο ανεκδοτο...η σχολη θεωρειται παλουκι και οι αξιολογησεις που γινονται στους φοιτητες ειναι αδιστακτες...
φροντιστηρια??? για πειτε εναν τροπο να διατηρουμε ενα δευτερο παραλληλο εκπαιδευτικο συστημα που να απασχολειται μεγαλος αριθμος 'εκπαιδευτικων' που βγαζουν οι σχολες κατα συρροη....υπαρχει κατι καλυτερο απο τα φροντιστηρια?
μαυρα λεφτα...μηδαμινη εκπαιδευτικη προσφορα... αλλα καπως πρεπει να πληρωθει και ο ανεργος φυσικος τα 700 ευρω του...παιδια??? νομιζω οτι μεχρι το 2000 οι διαδικασιες αφηναν εκτος σχολων αρκετα παιδια που θα μπορουσαν να ηταν φοιτητες...τωρα μπαινει και η γιαγια μου χωρις να διαβασει τιποτα...αρα γιατι να βασανιστουν στο σχολειο? και φυσικα εφηβοι ειναι...μ@λακιες θα κανουν αμα ολα τους ειναι καπως ευκολα...
απεργια εκπαιδευτικων?????????
ασχολιαστο........... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Πολλοι που γραφουν εδω μεσα εχουν τοση γνωση για τα περι ΥΠΕΠΘ, οση εχω εγω για την αεροναυπηγικη...Πού σπούδασες αεροναυπηγική;
...όχι τυχαία νομίζω...
..κι εγώ νομίζω ότι πρέπει να πάρεις την 'Καθημερινή' μεθαύριο, για να μας πεις τι λέει ο Γιανναράς για την απεργία.
Εάν έχεις και τις απόψεις του Καψάλη, του Βορίδη και του Χριστόδουλου ακόμα καλύτερα.
Τον 'Περίανδρο' τον μπαγλάρωσαν οπότε , δεν έχεις πρόσβαση.
Όχι όμως 'copy+paste' βάλε και κανένα δικό σου.
Θα περιμένω με αγωνία**Δεν θα περάσει ο φασισμός, εδώ Πολυτεχνείο. Σας μιλάει ο ραδιοφωνικός σταθμός... γκαπ γκουπ!!! **:(
manosk
........
Ετσι κι αλλιώς όπως σου είπα, είμαστε 'άλλοι κόσμοι'. -
Star Trek Rules!!!
Πάω να διακτινιστώ μπροστά στην μπριζόλα μου τώρα...
-
Μη μου το χαλάς! Babylon 5!
Ελλάδα> Βαβυλωνία> Βαβυλώνα> Βαβέλ. 10.000.000 άνθρωποι, 10.000.000 απόψεις, 10.000.000 συμφέροντα και όλα πρέπει να επικρατήσουν. -
Τώρα το είδα από το quote του manosk, δλδ όποιος δεν συμφωνεί με την απεργεία των δασκάλων είναι χουντικός?
Τέσπα κάντε ότι θέλεται, ούτε παιδί έχω -και αν είχα φυσικά θα πήγαινε σε ιδιωτικό- ούτε μπάτσος είμαι ώστε να με κουράζουν οι διαδηλώσεις των δασκάλων.
Απλά με πιάνει τρελή αγανάκτηση με το θέμα αυτό!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πολλοι που γραφουν εδω μεσα εχουν τοση γνωση για τα περι ΥΠΕΠΘ, οση εχω εγω για την αεροναυπηγικη...
Πού σπούδασες αεροναυπηγική;
Εκει που σπουδασες πολιτικες επιστημες
-
Στο ίδρυμα Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, νομικό τμήμα.
Επίσης σε Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής έκανα τις επόμενες σπουδές μου.Νομίζω ότι κάτι ξέρω για τον τρόπο που δουλεύει το κράτος και η κοινωνία.
-
Σχετικο ειναι αυτο.
Απο την αλλη, οι εργαζομενοι στο ΥΠΕΠΘ κατι παραπανω θα ξερουν - για το μερος που περνανε το 8ωρο τους (και βαλε) - απο τα οσα γραφονται στις εφημεριδες ή ακουγονται στην τηλεοραση. -
Αν κρίνω απ' όσα ακούω από κάθε επαγγελματία για τη δουλειά του, όλοι περνάνε μια κόλαση.
Σκουπιδιάρηδες, μοντέλα, αεροσυνοδοί, δάσκαλοι, εργάτες στην οικοδομή, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί αυτοκινήτων, αστροναύτες, στρατιωτικοί, μάγειρες, τσατσάδες, πόρνες, ταξιτζήδες, ΟΛΟΙ ζούνε ένα δράμα, το κράτος δεν τους βοηθάει και οι πελάτες ζητάνε τον ουρανό με τ' άστρα.
Προτιμώ να βλέπω τα πράγματα απ' έξω ή πάντως από άτομα που έχουν το θάρρος να πουν τι συμβαίνει στον κλάδο τους ορθά-κοφτά.
Καθηγητές στα σχολεία