Υπερβολές, υπερβολές και υπερβολές.
Εμένα πάντως δεν με μάθαν απ' το σπίτι να αντιγράφω, μόνος μου μπήκα στον κακό τον δρόμο!
Σοβαρά τώρα:
Υπάρχει απαξίωση των σχολείων; Φυσικά και υπάρχει!
Ποιοί φταίνε γι' αυτό; ΟΛΟΙ!
Οι γονείς, οι μαθητές, οι φροντιστηριάδες, οι καθηγητές.
Στο δικό μου σχολείο η συντριπτική πλειοψηφεία των καθηγητών ήταν πολύ καλοί. Προσπαθούσαν να μας μάθουν όσα μπορούσαν, όσο τους επέτρεπε ο χρόνος και η αδιαφορία των περισσότερων από εμάς.
Μάλιστα, κρίνοντας εκ των υστέρων, πιστεύω πως άνετα θα έγραφα τους ίδιους βαθμούς χωρίς φροντιστήριο σε φυσική και χημεία. Τα μαθηματικά είναι άλλη ιστορία, καθώς τα θέματα των Πανελληνίων μπαίνουν από την Ένωση Μαθηματικών και είναι πολλάκις δυσκολότερα από αυτά των σχολικών βιβλίων (γιατί άραγε; ).
Υπάρχουν στραβοί γονείς; Ναι, υπάρχουν! Αλλά δεν είναι η πλειοψηφία και ούτε πηγαίνουν στο σχολείο με το δίκανο. Και αν υπάρχει ένας τσαμπουκάς (με την καλή ένοια) διευθυντής, να δεις πως όλα μπαίνουν στη θέση τους.
Η απαξίωση από πλευράς των μαθητών οφείλεται κυρίως στην όλη μ@λ@κι@ του συστήματος. Κάνεις ένα σωρό πράγματα στο φροντιστήριο και μετά τα ξανακάνεις στο σχολείο απ' την αρχή, λογικό είναι να βαριέσαι. Και μη μου πεις ότι είναι άχρηστα τα φροντηστήρια με το ισχύον σύστημα γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! Ειδικά αν δεν είσαι τυχερός με τους καθηγητές του σχολείου!
Με λίγα λόγια όσο συνεχίζει αυτό το ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ που λέγεται β'βαθμια εκπαίδευση, προκοπή δεν βλέπουμε! Γιατί όλα είναι φαύλος κύκλος! Η αδιαφορία του ενός φέρνει την αδιαφορία του άλλου, προσθέτουμε και την απίστευτη κουρασαη, το άγχος...
Βέβαια το σύστημα δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει εκ βάθρων για τον πολύ απλό λόγο ότι θα μείνουν χιλιάδες άνεργοι, αν 'καταργηθούν' τα φροντιστήρια.
Και εις του αιώνας των αιώνων, αμήν...