-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ πάντως τους βλέπω τους προπτυχιακούς και τραβάω τα μαλλιά μου.Ορθογραφία; ΜΗΔΕΝ. Σύνταξη; ΜΗΔΕΝ.
Να πω ότι σκαμπάζουν μαθηματικά και φυσική; Καλά τώρα. Ούτε δευτεροβάθμια συνάρτηση δεν ξέρουν να παραγωγίσουν.
Μηδεν ισως απανταται σε κατι απομακρυσμενα χωρια της Ηλειας και της Κρήτης.Πουθενα αλλου!
Προφανως εισαι υπερβολικος. -
Μιλάει για προπτυχιακούς ο skullone, οπότε τους βρίσκεις και σε μεγάλα αστικά κέντρα, μια που εκεί έχει παιδαγωγικές σχολές. Πάντως γενικά δεν πρόκειται να βρεις δάσκαλο, φοιτητή τελευταίων ετών που να γνωρίζει οτιδήποτε γύρω από Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία. Από γλώσσα τα καταφέρνουν καλύτερα, αλλά πάλι δεν ξεχωρίζουν σε καμιά περίπτωση. Γενικές γνώσεις για ανέκδοτα...
-
Εγώ είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πάρα πολλοί καθηγητές που θέλουν και πασχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά πώς;
Όταν το λύκειο γίνεται προθάλαμος του πανεπιστημίου;
Όταν η εκάστοτε κυβέρνηση ασκεί πολιτική ανάπτυξης του εσωτερικού τουρισμού και δημιουργική λογιστική φτιάχνοντας δεκάδες τριτοβάθμιες σχολές χωρίς καμμία απολύτως μελέτη, απλώς για να δείξουν 'έργο' οι ευνοούμενοί της δήμαρχοι;
Όταν τα ΑΕΙ/ΑΤΕΙ πλέον έχουν καταντήσει πάρκινγκ ανέργων (η δημιουργική λογιστική που έλεγα πιο πάνω);
Όταν έχει εδραιωθεί στο παιδί η νοοτροπία 'αντίγραψε/κάνε το μάγκα/κάντα όλα πουτάνα στο μάθημα';
Όταν έχουμε κάνει τα παιδιά να λένε 'το σχολείο το'χουμε για το χαρτί και για τις απουσίες, το φροντιστήριο για να τα μάθουμε';
Όταν οι φροντιστηριατζήδες διαρκώς μιλούν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τα σχολεία για να προβάλουν τις επιχειρήσεις τους;
Όσοι νομίζουν ότι η δουλειά ενός εκπαιδευτικού είναι εύκολη, γελιούνται. Για μπείτε κύριοι σήμερα σε αίθουσα διδασκαλίας σχολείου, με τα κακομαθημένα απ'τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ γονείς να παίζουν με κινητά, mp3 players, να συμπεριφέρονται ως πιο τραβηγμένη εκδοχή του 'ρόδα τσάντα και κοπάνα' να δείτε τη γλύκα. Για πηγαίνετε να μην ξέρετε πώς να φερθείτε, γιατί ή θα σας τρέχουν στα κανάλια ότι... 'κάνετε χαβαλέ με τους μαθητές' ή 'είστε υπερβολικά αυστηρός και... φασίστας' με τα... αγγελούδια. Να μην τολμάτε να επιβάλετε μια στοιχειώδη έστω τάξη, γιατί θα σας τρέχουν στον εκάστοτε μαρκουτσοφόρο μαλάκα 'δημοσιογράφο' επειδή αποβάλατε το κωλόπαιδο που έφερνε μπάφους στην τάξη ή παρεμπόδιζε με τις βλακείες του το μάθημα.
Για δε τις ώρες εργασίας, επειδή κι εκεί ειπώθηκαν ΒΛΑΚΕΙΕΣ: Έστω κύριοι ότι ένας καθηγητής μέσης εκπαίδευσης κάθεται τρεις ώρες στο σχολείο, ή όσες ώρες έχει μάθημα την οποιαδήποτε μέρα, και μετά πάει σπίτι του. Ε πού θα πάει; Έχουν τα σχολεία γραφεία για τους καθηγητές; Εδώ ρε πενήντα καθηγητές μοιράζονται έναν τούρκικο χεζουλέ... Φυσικά και θα πάει σπίτι του, να δει τις ασκήσεις (και να του πέσουν ΞΑΝΑ τα μαλλιά με αυτά που θα διαβάσει απ'τα... φυντάνια), να ετοιμάσει το μάθημα της επόμενης ημέρας, να διαβάσει... Αυτά κύριοι θέλουν τουλάχιστον έξι ώρες δουλειάς. Κι αν πρόκειται και για καθηγήτρια με παιδί ή παιδιά... Καλά. Απ'έξω απ'το χορό κύριοι, πολλά τραγούδια λένε. Πηγαίνετε ν'αλλάξετε θέσεις με οποιονδήποτε εκπαιδευτικό - ΙΔΙΩΣ μέσης εκπαίδευσης και δη ΔΗΜΟΣΙΑΣ - να δείτε τη γλύκα και μετά ελάτε να μιλήσουμε.-
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν εχει καμια σχεση το επιπεδο.Και εγω που ειμαι 28 χρονων βλεπω τι μαθηματικα κανουν τωρα σε γυμνασιο και λυκειο και τραβαω τα μαλλια μου,σε λιγα χρονια θα φανταζω καθυστερημενος μπροστα τους.Από το Αλτσχάιμερ, ε;
-
Πηγαίνετε ν'αλλάξετε θέσεις με οποιονδήποτε εκπαιδευτικό - ΙΔΙΩΣ μέσης εκπαίδευσης και δη ΔΗΜΟΣΙΑΣ - να δείτε τη γλύκα και μετά ελάτε να μιλήσουμε.-Δεν νομίζω να την έδιναν εύκολα τη θέση...επειδή τυχαίνει και βλέπω μερικούς εκπαιδευτικούς δημόσιας εκπαίδευσης -πρωτοβάθμιας και μέσης- έχω να πω ότι αυτά που λες περί διόρθωσης, προετοιμασίας μαθήματος και λοιπά, τα κάνουν πράγματι, αλλά όχι σε καθημερινή βάση -εκτός αν είναι πρώτη φορά που διδάσκουν κάποιο συγκεκριμένο μάθημα ή βιβλίο. Δηλαδή, από κάποιο σημείο και μετά, η δουλειά είναι όντως τρίωρη και έχει να κάνει με την παρουσία μέσα στην τάξη. Όταν μόνοι τους αναφέρουν ότι η δουλειά παραείναι εύκολη και από κάποιο σημείο και μετά κάνουν τουρισμό, εγώ νίπτω τας χείρας μου σχετικά με το συγκεκριμένο επάγγελμα. Η παραπαιδεία ανθεί και λόγω αυτής της κατάστασης με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την άνεση του Δημοσίου κλπ.
Για τις δυσκολίες που έχουν με τα τσ@@@@α παιδιά, έχεις δίκιο, αλλά υπάρχει μια διαφορά: Δεν πρόκειται ποτέ να ελεγχθούν (από δημοσιογράφο; ούτε από τους ανώτερους τους) γιατί κάνουν χαβαλέ ή επειδή είναι αυστηροί, παρά μόνο αν βιαιοπραγήσουν. Και θέλω να πιστεύω ότι μάλλον κανείς τους δεν το θέλει αυτό, το μπλέξιμο θα είναι σαφώς χειρότερο...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν εχει καμια σχεση το επιπεδο.Και εγω που ειμαι 28 χρονων βλεπω τι μαθηματικα κανουν τωρα σε γυμνασιο και λυκειο και τραβαω τα μαλλια μου,σε λιγα χρονια θα φανταζω καθυστερημενος μπροστα τους.Σιγά τ'αυγά. Βγαίνουν απ'το λύκειο και δεν ξέρουν ούτε καν διαφορικό λογισμό. Το απλούστερο ολοκλήρωμα να τους βάλεις να επιλύσουν, κοιτάν το ταβάνι.
Ε βέβαια... 'Α, δεν το'χουμε ανάγκη το σχολείο... Θα τα μάθουμε στο φροντιστήριο'. Και βέβαια δε μαθαίνουν την τύφλα τους. Εννοείται βέβαια ότι οι γονείς ΔΕΝ καταλαβαίνουν, γιατί τα σκάνε σα ΜΑΛΑΚΕΣ σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα, τους παραμυθιάζει ο φροντιστηριατζής 'ναι, το παιδί πάει πολύ καλά' (τι καλά ρε καραγκιόζη; αφού λευκή κόλλα δίνει στις πανελλήνιες) και κάνουν φασαρία αν ο καθηγητής στο σχολείο δεν του βάλει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 18!!! Ρε σεις, συμμαθητές μου που παλεύανε να βγάλουν το 11 σήμερα θα είχαν 20άρια ολοστρόγγυλα με τέτοιο... 'συναγωνισμό'. Αλλά πού να καταλάβει κι ο γονιός; Τα σκάει και θέλει οι βαθμοί του σχολείου να αντανακλούν τα λεφτά που δίνει στο φροντιστήριο και στον εκάστοτε ιδιαιτερατζή. Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όμως ΟΛΑ. Και στις πανελλήνιες κλαίνε μανούλες...
Γι'αυτό και φρόντισαν ο Μάκης (ο Αρσένης), ο Πετράκης και το Giorgakis... Και να το δόγμα 'κάθε απόφοιτος λυκείου σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ', να σου όλοι οι ανεπαρκείς, που δεν είναι ικανοί να καταλάβουν τίποτα πιο περίπλοκο από το 'θρύλε ολέ', να γεμίζουν τα πανεπιστήμια και να τα κάνουν όλα μπουρδέλο.
Φταίνε οι καθηγητές μετά. Όχι κύριοι, η μαλακία που σας δέρνει φταίει, που μου θέλετε, ΧΩΡΙΣ ν'ασχοληθείτε με το παιδί σας, ΧΩΡΙΣ να το αναθρέψετε, ΧΩΡΙΣ να το στρώσετε για διάβασμα, να πάρει αριστείο και να περάσει σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ (για να ικανοποιήσει το κόμπλεξ σας 'μα πέρασε του γείτονα, το δικό μου δε θα περάσει;'). Δεν κοιτάμε λίγο ο καθένας την καμπούρα του λέω'γω...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Πηγαίνετε ν'αλλάξετε θέσεις με οποιονδήποτε εκπαιδευτικό - ΙΔΙΩΣ μέσης εκπαίδευσης και δη ΔΗΜΟΣΙΑΣ - να δείτε τη γλύκα και μετά ελάτε να μιλήσουμε.-
Δεν νομίζω να την έδιναν εύκολα τη θέση...
Κανείς δεν θα άφηνε εύκολα τη δουλειά του, γιατί έχει επενδύσει σ'αυτήν. Αλλά για να έρθει οποιοσδήποτε μιλά γενικώς και αορίστως για 'τεμπέληδες' καθηγητές, για 'άχρηστους χαραμοφάηδες' κλπ, να διδάξει ΜΙΑ ώρα σε σημερινό σχολείο (που, λόγω ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ των γονέων, κάθε έννοια ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ έχει χαθεί - τη θέση των εννοιών αυτών έχει πάρει η κοπάνα και η κουτοπονηριά) και να δούμε ΑΝ θ'αντέξει χωρίς να φύγει τρέχοντας.
-
Δεν κοιτάμε λίγο ο καθένας την καμπούρα του λέω'γω...Σωστά. Τέλος από εμένα...η συνέχεια στις μισθοδοσίες και κυρίως στο σημείο όπου ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα θα πυροδοτήσει το επόμενο επεισόδιο...
-
Ε δεν νομιζω να με χτυπησει απο τα 40
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
επειδή τυχαίνει και βλέπω μερικούς εκπαιδευτικούς δημόσιας εκπαίδευσης -πρωτοβάθμιας και μέσης- έχω να πω ότι αυτά που λες περί διόρθωσης, προετοιμασίας μαθήματος και λοιπά, τα κάνουν πράγματι, αλλά όχι σε καθημερινή βάση -εκτός αν είναι πρώτη φορά που διδάσκουν κάποιο συγκεκριμένο μάθημα ή βιβλίο. Δηλαδή, από κάποιο σημείο και μετά, η δουλειά είναι όντως τρίωρη και έχει να κάνει με την παρουσία μέσα στην τάξη. Όταν μόνοι τους αναφέρουν ότι η δουλειά παραείναι εύκολη και από κάποιο σημείο και μετά κάνουν τουρισμό, εγώ νίπτω τας χείρας μου σχετικά με το συγκεκριμένο επάγγελμα. Η παραπαιδεία ανθεί και λόγω αυτής της κατάστασης με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την άνεση του Δημοσίου κλπ....Στο Λυκειο δεν ειναι καθολου ευκολα τα πραγματα.
Η υλη αναπροσαρμοζεται καθε χρονο,και απαιτειται να καταναλωσεις χρονο για να μην σε πιασουν ξεβρακωτο οι καλοι μαθητες και για να μπορεις να κανεις τα-απαραιτητα- ιδιαίτερα.Το Δημοσιο προφανως ανεχεται την ολη κατασταση γιατι αν δεν την ανεχοταν,θα ειχαμε οχι απλα απεργιες,αλλα θα επεφτε ξυλο κανονικο.
Η πεθερα μου μεγαλωσε και σπουδασε τρια κοριτσια,ο μισθος της και του αντρα της δεν θα μπορουσε να καλυψουν κατι τετοιο εκτος εαν ζητιανευανε στον ελευθερο τους χρονο -
Καλα, ολα περιμενα να τ' ακουσω σ' αυτο το τοπικ, αλλα το οτι η Μαριετα (ξερει και) κανει καλα τη δουλεια της....
-
Η Μαριεττα ειναι σε αποστολη.Καμικαζι.
Στοχος να μην δωθει ουτε Ε για την παιδεια -
Φταίνε οι καθηγητές μετά. Όχι κύριοι, η μαλακία που σας δέρνει φταίει, που μου θέλετε, ΧΩΡΙΣ ν'ασχοληθείτε με το παιδί σας, ΧΩΡΙΣ να το αναθρέψετε, ΧΩΡΙΣ να το στρώσετε για διάβασμα, να πάρει αριστείο και να περάσει σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ (για να ικανοποιήσει το κόμπλεξ σας 'μα πέρασε του γείτονα, το δικό μου δε θα περάσει;'). Δεν κοιτάμε λίγο ο καθένας την καμπούρα του λέω'γω...Ωραιο το λογυδριο αλλά δεν είναι ακριβως έτσι τα πράγματα.. Υπεραπλούστευση αγαπητέ skullone!
Δεν μπορει να φταινε μονο οι γονεις και τα φροντιστηρια. Καπου φταινε και τα ιδια τα σχολεια, δηλαδη οι καθηγητες. Και οι ίδιοι εχουν βολευτεί στο συστημα των φροντιστηρίων. Δεν νοειται μαθητης β και γ λυκειου που να μην πηγαινει φροντιστηριο την σημερινη ημέρα. Και αυτό από τους ίδιους τους καθηγητες, που πέρα από το κηνυγι των ιδιων για ιδιαιτερα μεσα από πίεση συγκεκριμένη στο σχολείο, έχουν και οι ίδιοι στο μυαλό τους ότι όλα τα παιδια πάνε φροντιστήριο και μπαινουν στην ταξη παραδιδοντας μαθηματα.. επαναληψης!
Δηλαδη μηδεν προετοιμασία, θεωρουν ότι τα παιδια έχουν διδαχθει όλα αυτα που τους μαθαινουν! Που? Μα φυσικα στο φροντιστηριο! Ενας μαθητης που δεν πάει σε φροντιστήριο, δεν μπορει να παρακολουθησει στο σχολειο στις 2 τελευταιες τάξεις!
Προφανως και δεν είναι όλοι οι καθηγητες έτσι, αλλά ειναι οι συντριπτική πλειοψηφία! Στον φαυλο κυκλο σχολειο-φροντιστηριο-πανελληνιες έχουν τεραστιο μερίδιο ευθυνης, το μεγαλύτερο. Και φυσικά οι γονεις που θέλουν το καλυτερο για τα παιδια τους τα σκάνε. Γιατι όταν εχεις παιδι στην 3η λυκειου καιγεσαι να κανεις το καλυτερο και όχι να επαναστατήσεις εναντίον του συστήματος, κακά τα ψέμματα!
Θα συμφωνήσω ότι το λύκειο εχει γινει προετοιμασία πανεπιστημίου, ωστοσο θα διαφωνήσω στο ότι φταινε τα φροντιστήρια για τις λευκες κόλλες. Εγω (με λυπη μου το λέω) στο φροντιστηριο έμαθα ότι έμαθα. Και ελυνα και ολοκληρωματα και όρια και απ'όλα και στις πανελλήνιες έγραψα 18,3. Κι αυτό γιατι είχα όρεξη να διαβασω! Αμα δεν εχεις όρεξη να διαβασεις δεν μπορει ουτε το φροντιστηριο ουτε το σχολειο να σε μάθει τίποτα. Αλλά προς Θεου δεν θα κατηγορήσουμε τα φροντιστηρια για τις λευκες κόλλες.. Το ποσοστό που αποτυγχάνει είναι το φυσικό ποσοστό αποτυχίας! Απλά με τις 'νέες' σχολές και το καινουργιο συστημα που για να πάρεις απολυτηριο πρέπει να δωσεις και πανελλήνιες, είναι πιο έντονο απότι πιθανόν ήταν παλαιότερα!
Οι γονεις φταίνε στο βαθμο που δεν κοιτανε με βάση τις δυνατότητες τως τεκνων τους να κανουν το καλυτερο δυνατο για αυτά, αλλά θεωρουν επιτυχημενο το παιδι μόνο αν περάσει σε μία σχολη, ακόμα κι αν ειναι ΤΕΙ κλωστουφαντουργίας στην άνω Περδικούλα. Αυτό όμως είναι πάγια τακτικη του Ελληνα γονιου χρόνια τωρα..
Μην όμως βγαζουμε το σχολειο σαν άγιο! Το μεγαλύτερο μερος της ευθύνης είναι σ'αυτο! Αν εκει γινοταν σωστη δουλεια, κανενας δεν θα διάλεγε να πάει φροντιστήριο. Για να διαλέγουν όλοι κάτι φταίει...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η Μαριεττα ειναι σε αποστολη.Καμικαζι.
Στοχος να μην δωθει ουτε Ε για την παιδειαΣε πληρη συγχυση ειναι βασικα και σε κυνηγι φαντασματων αμα τη αναληψει των καθηκοντων της... και το Ε για την παιδεια δεν ειναι στο χερι της (κι αν ηταν δε θα αλλαζε κατι, φυσικα).
Αλλα το συμπερασμα που εγω βγαζω ειναι οτι ο ελληνας, πλεον, ενημερωνεται μονο απο το χαζοκουτι και καποιες (συγκεκριμενες) φυλλαδες.
Πολλοι που γραφουν εδω μεσα εχουν τοση γνωση για τα περι ΥΠΕΠΘ, οση εχω εγω για την αεροναυπηγικη... -
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Ωραιο το λογυδριο αλλά δεν είναι ακριβως έτσι τα πράγματα.. Υπεραπλούστευση αγαπητέ skullone!Έχεις γονιό εκπαιδευτικό μέσης εκπαίδευσης να στα περιγράφει από μέσα πώς είναι; Εγώ έχω.-
Η πλειοψηφία των καθηγητών δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που λες. Οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, ανίσχυροι να κάνουν τη δουλειά τους, με τους γονείς να είναι στην ΚΟΣΜΑΡΑ τους και τους μαθητές να κοιτάνε πώς θα γελοιοποιήσουν το μάθημα.
-
Ωραιο το λογυδριο αλλά δεν είναι ακριβως έτσι τα πράγματα.. Υπεραπλούστευση αγαπητέ skullone!
Έχεις γονιό εκπαιδευτικό μέσης εκπαίδευσης να στα περιγράφει από μέσα πώς είναι; Εγώ έχω.-
Δεν κατάλαβα δηλαδη, μονο όποιος έχει γονιό εκπαιδευτικό μπορεί να μου τα περιγράψει? Εγω που πηγαινα σχολειο στραβό ήμουνα, δεν έβλεπα? Εγω ως μαθητρια είχα την ευκαιρεια να δω τι δουλεια γινεται στο σχολειο και τι στο φροντιστηριο.. Και τα συμπερασματα ήταν σαφη!
Δεν καταλαβα γιατι να έχει άποψη μόνο ο καθηγητης. Οσα δικαιολογητικα και να έχει η πραγματικότητα υπάρχει και δεν γέρνει υπέρ του η πλάστιγγα. Και δεν βλέπω να ψαχνεις δικαιολογιες για το υπουργειο, τους γονεις, τα παιδια, τα φροντιστηρια.. Μονο για τους εκπαιδευτικούς? Μονομερης η θέση σου δηλαδή!
Και ναι έχω, νονά! Σου κάνει?
-
Και δηλαδή τι θες να σου κάνει ο καθηγητής; Όταν ο φροντιστηριατζής - και θα μιλήσω με ονόματα τώρα... π.χ. ο μακαρίτης ο Νασίκας ή ο Αγγελουσόπουλος στη Λάρισα - με στόμφο κοροϊδεύει τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο και κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά ότι στο σχολείο δε γίνεται τίποτα, ότι εκεί θα πάνε για να... δείξουν πόσο καλά τους τα μαθαίνει το φροντιστήριο, τι περιμένεις;
Έρχεται το βλαμμένο από τη δεύτερη ώρα στο σχολείο - την πρώτη δε μπορεί, γιατί... είναι βαρύ το πάπλωμα. Ο καθηγητής τι πρέπει να κάνει; Του βάζει απουσία, το πάει στο λυκειάρχη. Ε και; Γίνεται τίποτα; Ο γονιός είναι... φιλελεύθερος. Πού να καταπιέσει το καμάρι του να ξυπνήσει και να πάει σχολείο;
Καλεί ο καθηγητής το γονιό στο σχολείο και του λέει τα καθέκαστα - ΑΝ εμφανιστεί ο γονιός, γιατί το σχολείο το'χει κι αυτός χεσμένο. Του λέει ο καθηγητής για φασαρίες που κάνει ο κανακάρης... Καμαρώνει ο πατέρας: 'έτσι πρέπει να'ναι, για να'ναι άντρας'. Ή λέει 'μα να καταπιέσω το παιδί;'. Ή αρχίζει τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ευθύνες να τις μεταφέρει στον καθηγητή. Ε όχι, δουλειά δε γίνεται έτσι.
Περιμένεις δηλαδή ο καθηγητής να αναπληρώσει το ρόλο του γονιού που... το παίζει 'προοδευτικός' και 'φίλος με το παιδί του'; Ε ναι λοιπόν, στο τέλος θ'αδιαφορήσει κι ο καθηγητής. Θα πει άει σιχτίρ, αφού δε θέλουν να μάθουν τίποτα, κι εγώ δεν θα τα παίρνω στα σοβαρά κι ας κόψουν το λαιμό τους.
Σε ό,τι αφορά την... άποψη. Έχω βαρεθεί ν'ακούω αυτές τις μπούρδες 'για όλα φταίνε οι καθηγητές'. Τι να κάνουν, σε ξαναρωτάω; Αν το αποβάλει το μαλακισμένο που κάνει φασαρία ή δεν πατάει ποτέ στο μάθημα, την επόμενη μέρα θα τον τρέχουν στα κανάλια επειδή το απέβαλε. Αν το αφήσει να συνεχίσει αυτήν την πρακτική, θα λένε 'κοίτα το μαλάκα, αφήνει το σχολείο να γίνει μπουρδέλο'.
Ε φτάνει πια! Πιθανώς να μην έχεις πολλά χρόνια που τέλειωσες με τη μέση εκπαίδευση, αλλά όταν μεγαλώσεις και δεις ποιοι πραγματικά σε ωφέλησαν και ποιοι όχι (ή ποιοι απλώς ήθελαν να τ'αρπάξουν από σένα), τότε έλα να μιλήσουμε.
-
Δηλαδή είναι φοβερό πως οι δηθεν αντικειμενικοί του φόρουμ (ναι για σενα λέω) βλέπουν τα πράγματα από μια σκοπια μόνο δίνοντας άφεση αμαρτιων στους δικους τους!
Και δηλαδή τι θες να σου κάνει ο καθηγητής; Όταν ο φροντιστηριατζής - και θα μιλήσω με ονόματα τώρα... π.χ. ο μακαρίτης ο Νασίκας ή ο Αγγελουσόπουλος στη Λάρισα - με στόμφο κοροϊδεύει τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο και κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά ότι στο σχολείο δε γίνεται τίποτα, ότι εκεί θα πάνε για να... δείξουν πόσο καλά τους τα μαθαίνει το φροντιστήριο, τι περιμένεις;Τα ονοματα που (απειλεις οτι θα αναφερεις κιολας, λες και το χα εννοια ) δεν τα ξερω! Ο καθηγητης τι σχεση έχει με αυτα skullone? Ο κυριος ταδε ο μακαρίτης, προφανεστατα έβρισκε και τα κανε γιατι η πραγματικότητα τον επιβεβαίωνε πανηγυρικά! Αμα ειχαν αντερα, ας κανανε σωστα μαθημα να μην πλουτιζε ο μακαρίτης!
Έρχεται το βλαμμένο από τη δεύτερη ώρα στο σχολείο - την πρώτη δε μπορεί, γιατί... είναι βαρύ το πάπλωμα. Ο καθηγητής τι πρέπει να κάνει; Του βάζει απουσία, το πάει στο λυκειάρχη. Ε και; Γίνεται τίποτα; Ο γονιός είναι... φιλελεύθερος. Πού να καταπιέσει το καμάρι του να ξυπνήσει και να πάει σχολείο;
Skullone ενα παιδι στην β και στη γ ταξη δεν έχει ωρα ουτε να φτυσει! Διαβαζει και τρεχει από το πρωι! Οποτε αυτα είναι τουλάχιστον άδικα! Δεν ειναι βαρυ το πάπλωμα πάντα, υπάρχει κουραση, πίεση και αγχος σε παιδια που θα έπρεπε να εχουν ελευθερο χρόνο και δεν εχουν! Γιατι στα σχολεια η ύλη ειναι τεραστια, γιατι στις προηγουμενες ταξεις οι καθηγητες δεν εκαναν σωστα τη δουλεια τους και εχουν κενα, γιατι συνεχιζουν να μην κανουν σωστα και τρεχουν στα φροντηστιρια..
Και τι σχεση εχει στο κάτω κατω το αν θα βάλει ο καθηγητης απουσια! Πλακα μας κάνεις? Ας βάλει σε οποιον λειπει και ας κανει σωστα την δουλεια του με τους υπολοιπους! Στο κατω κατω οι απουσιες γιαυτο υπάρχουν!
Καλεί ο καθηγητής το γονιό στο σχολείο και του λέει τα καθέκαστα - ΑΝ εμφανιστεί ο γονιός, γιατί το σχολείο το'χει κι αυτός χεσμένο. Του λέει ο καθηγητής για φασαρίες που κάνει ο κανακάρης... Καμαρώνει ο πατέρας: 'έτσι πρέπει να'ναι, για να'ναι άντρας'. Ή λέει 'μα να καταπιέσω το παιδί;'. Ή αρχίζει τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ευθύνες να τις μεταφέρει στον καθηγητή. Ε όχι, δουλειά δε γίνεται έτσι.
Αχρηστα επιχειρηματα βλέπω. Τι σχεση εχουν όλα αυτά? Επαναλαμβάνω αν στο σχολειο γινοταν σωστη δουλεια όλοι θα το σέβονταν και θα το εκτιμουσαν! Κανενας γονιος δεν γουσταρει να πληρωνει και κανενα παιδι να εχει όλο του το απόγευμα φουλαρισμένο από μαθηματα και διαβασματα! Αφου δεν γινεται όμως? Και πάλι όμως ο καθηγητης θα πρέπει να κανει σωστα τη δουλεια του, κι εγω σου λέω το 98% ΔΕΝ την κάνει.. Και δε φταινε οι γονεις για αυτο!
Περιμένεις δηλαδή ο καθηγητής να αναπληρώσει το ρόλο του γονιού που... το παίζει 'προοδευτικός' και 'φίλος με το παιδί του'; Ε ναι λοιπόν, στο τέλος θ'αδιαφορήσει κι ο καθηγητής. Θα πει άει σιχτίρ, αφού δε θέλουν να μάθουν τίποτα, κι εγώ δεν θα τα παίρνω στα σοβαρά κι ας κόψουν το λαιμό τους.
Ωραιος!! Ετσι! Επειδη δηλαδη δεν μπορει να τα κουμανταρει, δεν προσπαθει να κανει σωστο μάθημα! Εξάλλου, θα τον διώξει κανένας? Δημόσιος υπάλληλος είναι! Γιατι αν στην δουλεια σου δεν εβρισκες αναταπόκριση δεν θα τα παραταγες, αλλά θα έφτυνες αίμα να την κανεις σωστα για να μην σε διωξουν! Σωστα? Σωστα!
Σε ό,τι αφορά την... άποψη. Έχω βαρεθεί ν'ακούω αυτές τις μπούρδες 'για όλα φταίνε οι καθηγητές'. Τι να κάνουν, σε ξαναρωτάω; Αν το αποβάλει το μαλακισμένο που κάνει φασαρία ή δεν πατάει ποτέ στο μάθημα, την επόμενη μέρα θα τον τρέχουν στα κανάλια επειδή το απέβαλε. Αν το αφήσει να συνεχίσει αυτήν την πρακτική, θα λένε 'κοίτα το μαλάκα, αφήνει το σχολείο να γίνει μπουρδέλο'.
Σιγα και θα βαλω τα κλάμματα! Ποσους εχεις δει στα καναλια επειδη απεβαλαν τον μαθητη? Στο κάτω κατω εκπαιδευτικοι είναι, με παιδια πρεπει να ξερουν να δουλευουν! Αμα δεν τους πάει, ας αλλαξουν καρριέρα! Εγω σου λέω το 2% που κάνει σωστα την δουλεια του, δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ προβλημα με τους μαθητες, όλοι τον σεβονται και ειναι αρνακια! Το υπολοιπο 98% που αδιαφορει.. λεει αει σιχτιρ που λες κι εσυ..
Εγω έχω βαρεθει από την αλλη αυτην την κλάψα των καθηγητων φταινε όλοι οι άλλοι και δεν δουλευουμε. Ενα σωστο μαθημα χρειαζεται να κανουν!
Ε φτάνει πια! Πιθανώς να μην έχεις πολλά χρόνια που τέλειωσες με τη μέση εκπαίδευση, αλλά όταν μεγαλώσεις και δεις ποιοι πραγματικά σε ωφέλησαν και ποιοι όχι (ή ποιοι απλώς ήθελαν να τ'αρπάξουν από σένα), τότε έλα να μιλήσουμε.
Εσυ έχεις καμια 20αρια ε? Εχω τόσα ωστε να μπορω να κρινω τι με βοηθησε και τι όχι. Και η πλειονοτητα των καθηγητων στο σχολειο ανήκουν στο 'όχι'.
-
Καλά, μιλάμε ή...; Τι δουλειά περιμένεις να κάνει το σχολείο όταν ο γονιός πάει και τα βάζει με τον καθηγητή επειδή έκανε παρατήρηση στο παιδί του; Όταν ο γονιός έχει την απαίτηση να βλέπει 20άρια στον έλεγχο, ενώ το βλαμμένο του δεν αξίζει ούτε για 11, τι δουλειά περιμένεις να κάνει το σχολείο; Ν'αναπληρώσει το γονιό που αδιαφορεί για την ανατροφή του παιδιού του;
Ε ναι λοιπόν, ο καθηγητής θα τα γράψει στο τέλος κανονικά τα βλαμμένα. Γιατί να σκάει στην τελική; Ή κακός θα γίνει και θα τον κάνουν βούκινο στα κανάλια ή καρνάβαλος και πάλι θα τον βγάλουν στα κανάλια έχοντας τραβήξει βίντεο με το κινητό τον καθηγητή να παίζει τάβλι με τους μαθητές εν ώρα μαθήματος. Ε λοιπόν, τα γράφει κι αυτός στα @@ του και κάνει δουλειά με όσους ΤΙΜΟΥΝ το θρανίο τους και τους φόρους που δίνουν οι γονείς τους και τους άλλους τους αφήνει στην τύφλα τους. Και καλά κάνει. Αφού οι γονείς τους αδιαφορούν και του τη λένε όταν πάει να κάνει τη δουλειά του, γιατί να ασχολείται μαζί τους;
Και αδιάψευστη απόδειξη γι'αυτά που σου λέω είναι αυτά που βλέπω όταν επιτηρώ τα μόγγολα που μου΄ρχονται για εξέταση. Το 80% τουλάχιστον έρχεται για να ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ. Αυτές τις αρχές τους μάθανε απ'το σπίτι, μ'αυτές συνεχίζουν. Αν τολμήσουμε να κάνουμε παρατήρηση, φωνάζουν κιόλας.
Για τα κακά χάλια της παιδείας οι πρώτοι που φταίνε είναι οι ΓΟΝΕΙΣ και πάρτε το όλοι χαμπάρι. Σταματήστε να κακομαθαίνετε τα παιδιά σας και να δείτε για πότε θα μάθουν γράμματα. Που έρχονται με το mp3 στο μάθημα και χοροπηδάνε μέσα στην αίθουσα ή έρχονται για εξέταση και λένε 'α, δεν έχω κομπιουτεράκι, θα κάνω τις πράξεις στο κινητό'. Και το παίζουν και φτωχαδάκια... 30 ευρώ για κομπιουτεράκι δεν έχουν, αλλά 300 για μοδάτα γυαλιά ηλίου και 100άρικο κάθε βδομάδα για clubbing τα έχουν. Και σκουλαρίκι το κινητό - και να'ναι και τελευταίο μοντέλο παρακαλώ, για να πουλάμε μούρη στα πουτανάκια...
Μια και τις έπιασα κι αυτές... Εν ώρα εξέτασης θυμούνται να χαμηλώσουν το ντεκολτέ (έτσι μάθανε από μικρές), ελπίζοντας ότι ο επιτηρητής είναι αρκετά λιγούρης για να θαμπωθεί από λίγο βυζάκι που θα δει και θα τις αφήσει ν'αντιγράψουν.
-
Αλλα ντάλλα της Παρασκευης το γαλα!
Ο καθηγητης δεν κάνει μαθημα με τους γονεις, κανει με τα παιδια. Και το συμπερασμα από οτι λες είναι ότι επειδη διαφωνει με 10 πρακτικες τα γραφει στα παλια του τα παπουτσια!
Ερχεσαι λοιπον στα λόγια μου, ότι εκει μεσα εχουν μαζευτει ενα ματσο αχρηστοι που ονομαζουν τον εαυτο τους εκπαιδευτικους, ενω θα επρεπε να ονομάζονται παρκινγκ παιδιων! Με εξαιρεσεις λαμπρες που επιβεβαιωνουν τον κανονα βεβαια, οπως και σε όλα τα πραγματα! Ευτυχως εγω είχα 2 καθηγητες διαφορετικους στο σχολειο και θα χω να θυμαμαι σαν προτυπο! Οι αλλοι..
Τα άλλα που λες περι επιτηρήσεων, ειναι άλλο πράγμα 'αδεκαστε Χίο'!
Καθηγητές στα σχολεία