-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Το χειρότερο δεν είναι ότι **εδώ **αποδεχόμαστε αμαχητί την αποτυχία του συστήματος που (εν τέλει εκτρέφουμε εμείς), αλλά ότι οι κυβερνώντες το προβάλλουν ως δικαιολογία (και μάλιστα αυτονόητη!!!) για τα πάντα.Είναι σα να εκλέγεται διοικητικό συμβούλιο σε μία εταιρεία και το πρώτο που ανακοινώνει είναι η πλήρης αποτυχία του στη διαχείρισή της με συνέπεια την παραχώρησή της σε τρίτους!
Συμφωνούμε απόλυτα, αρκεί να βγάλεις το 'εδώ'.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το περιμενα! Χωρις τον ΟΤΕ και την cosmote θα σου ελεγα που θα ηταν οι τιμες της κινητης τηλεφωνιας...Όπου είναι και στο Αμέρικα που δεν έχουν ΟΤΕ, φίλε.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
σνιπ πολλα και διαφοραΤον ιδιωτη τον εμποδιζει να κανει καλα ιδιωτικα πανεπιστημια, το ιδιο ακριβως που τον εμποδιζει να κανει και καλα ιατρικα ιδρυματα. Ξερεις τι ειναι αυτο; Το οτι ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ να ειναι καλο το ιδρυμα του.
Αφου τα κονομαει ετσι κι αλλιως. Αφου ο σκοπος του δεν ειναι η υγεια ή η παιδεια αλλα η τσεπη του ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Αφου ΞΕΡΕΙ οτι ο καθε ασχετος Ελληναρας μονο και μονο επειδη πληρωσε θα ειναι σιγουρος οτι το καμαρι του θα βγει Αινστάιν. Οπως ακριβως τα καμαρια πανε στα τυχαρπαστα poutseshire και μας λενε οτι πηγανε στα καλυτερα πανεπιστημια που καμια σχεση με τα ελληνικα (εδω συμφωνω αλλα για τον αντιθετο λογο )Αντι να μου το παιζεις ΚΑΙ εσυ θιγμενος για τους χαρακτηρισμους, καλυτερα κανε την αυτοκριτικη σου και αναρωτησου τι γυρευει σε μια συζητηση περι παιδειας ενας που λεει 'Καλυτερα που δεν σπουδασα'
-
Άρα ήτανε λάθος που καταργήθηκε το μονοπώλιο του ΟΤΕ
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
...Μηδενισμος ειναι να λες οτι οι Ελληνες ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ δεν μπορουν να κανουν ενα ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ πως το λενε πανεπιστημιο σωστο, αλλα πρεπει να ερθει το Χ κεφαλαιο να το κανει.Δεν ξέρω αν το 'χει πει κανείς αυτό, εγώ λέω ότι μηδενισμός είναι να λές 'μη γίνει ιδιωτικό, γιατί θα 'ναι χειρότερο από τα Βουλγαρικά'.
Ή το κανουν οι Ελληνες άρα ο λαος άρα ειναι δημοσιο ή το κανει ΕΝΑΣ ιδιωτης και ειναι ΔΙΚΟ ΤΟΥ και οχι των Ελληνων.
Διαφωνούμε. Αυτό είναι κομματική τοποθέτηση με χρώμα. Κάτι που γίνεται στον τόπο μου και με βοηθάει να κάνω έστω μισό βήμα μπροστά, το υιοθετώ.
Δευτερο ζητουμενο. Συγκριση τανκερ-ΤΕΙ. Ουτε να το συζητας φιλε μου. Ουτε να το συζητας. Εκτος αν εννοεις κανα ΤΕΙ με μονο τμημα λογιστικης οποτε και πολλα λες.
Εμένα γι' αρχή θα μου αρκούσε ένα ΤΕΙ που να έβγαζε τεχνίτες κατεργασίας μετάλλου κι ένα δεύτερο που να έβγαζε αγρότες.
-
ΙΚΕ, Θα δείξει...
Ακόμη δεν έχει δείξει, ούτε βέβαια έχει καταργηθεί.Πάντως τα ιδιωτικά ολιγοπώλεια για την ώρα καλά κρατούν (και βασιλεύουν).
Ililia, προσωπικά έχω φέρει κάποια παραδείγματα από την πραγματικότητα γιατί το πιθανότερο είναι να έχουμε 'Universitiy of Ano Rachoula'. Για το αν θα χτιστεί κι εδώ ένα 'Yale' (πέρα από την επιτυχία (διαφωνώωωωωω!!!!!!!!!) της Ολυμπιάδας) μόνο ευχολόγια καταγράφονται.
-
[quote='Petros']Θα δείξει...
Ακόμη δεν έχει δείξει, ούτε βέβαια έχει καταργηθεί.**Πάντως τα ιδιωτικά ολιγοπώλεια για την ώρα καλά κρατούν (και βασιλεύουν).[/**quote]
ξεχνας ποιος ειναι υπευθυνος γιαυτο το φαινομενο??
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δε μας δινεις ενα παραδειγμα; Καπου που υπηρχε κρατικο μονοπωλιο και ο ιδιωτικος τομεας βελτιωσε την κατασταση;
Τηλεφωνία (σύγκρινε τιμές ΟΤΕ και Vivodi πχ).
Ναι, αλλά ....
αλλά μάλλον είσαι ηλίθιος.
Επειδή οι πρόγονοι του greo έφτιαξαν κάποτε μια στοίβα με κρανία και τα κοπάναγαν με ξυλίκια για ν' ακούσουν τα κολλητάρια στην άλλη άκρη της πλαγιάς ότι γίνεται πάρτυ με ursus rotter tonight. Αυτά εκμεταλλεύτηκαν οι ιδιώτες και τώρα μας το παίζουν εξελιγμένοι. Τα κρανία, τα καφάο και το ξερό μας το καφάσι. -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Αν δε σου κανει κοπο απαντησε μου τελος σε δυο Ερωτησεις:
-Αφου εχεις τοση πολλη εμπιστοσυνη στο Δημοσιο Πανεπιστημιο τι σε ενοχλει να επιτραπει η Ιδρυση Ιδιωτικου??
Γιατι εγω ας πουμε ανυπομονω να απελευθερωθει η αγορα ενεργειας να μπουν ανταγωνιστες για να αποδειξω οτι η (Δημοσια) ΔΕΗ ειναι καλυτερη.
-Τι εκανε ολοκληρη η Ακαδημαϊκη κοινοτητα, εκτος απο απεργιες, καταληψεις, και βανδαλισμους (για να μη μιλησω για τις χεστρες της Παντειου, και τις λαμογιες του Δημοκριτειου) ωστε να προστατεψει το κυρος των ΑΕΙ??Συγνωμη αλλα οταν απαντησα δεν ειχες κανει εντιτ.
1.Να σου πω τι με ενοχλει; Με ενοχλει το ιδιο που με ενοχλει και με τους εγγλεζοφερμενους και με τους βουλγαροφερμενους. Θα γεμισει η αγορα με 'επιστημονες' που δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα. Και το χειροτερο ξερεις ποιο ειναι; Οτι η ελληνικη κοινωνια που εχει στο συνολο της τη νοοτροπια του ραγια θα θεωρει τα βλαμμενα που πληρωσαν για το χαρτι ειναι ανωτεροι επιστημονες μονο και μονο επειδη βγηκαν απο ιδιωτικο ΑΕΙ.
Με ενοχλει το οτι οι οροι με τους οποιους γινεται η συζητηση περι ιδιωτικων ΑΕΙ αποκλειουν την καλη τους ποιοτητα
Με ενοχλει το οτι ενας εκπαιδευτικος οργανισμος θα εχει ως ΔΕΥΤΕΡΗ προτεραιοτητα την εκπαιδευση.
2.Τι ακριβως μπορει να κανει; Να βγαλει το impact factor των εργασιων στο δρομο για να καταλαβει ο καθε ασχετος οτι ειναι καλοι επιστημονες; Το Χαρβαρντ τι κανει φερ'ειπειν; -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Θα δείξει...
Ακόμη δεν έχει δείξει, ούτε βέβαια έχει καταργηθεί.**Πάντως τα ιδιωτικά ολιγοπώλεια για την ώρα καλά κρατούν (και βασιλεύουν).[/**quote:dpram4qi]
ξεχνας ποιος ειναι υπευθυνος γιαυτο το φαινομενο??
[/quote:dpram4qi]
Ποιος;;;
Το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ, ο Στάλιν, ο Λένιν, ο Μάρξ, ο Μπακούνιν;;;
Μήπως η 'σοσιαλδημοκρατία' α λα ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούμενη από το 'λαϊκό -νεοθατσερικό- φιλελευθερισμό' της ΝΔ; -
Σου δίνω άλλες 2 προσπάθειες Πέτρο. Τη μια τη σκότωσες.
-
Την κουρτίνα 2
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αντι να μου το παιζεις ΚΑΙ εσυ θιγμενος για τους χαρακτηρισμους, καλυτερα κανε την αυτοκριτικη σου και αναρωτησου τι γυρευει σε μια συζητηση περι παιδειας ενας που λεει 'Καλυτερα που δεν σπουδασα'
Πλανασαι πλανην οικτραν αν θεωρεις 'σπουδαγμενο' μονον οποιον εχει μεγαλη πορτα ΑΕΙ διαβει...
Παραβλεπω φυσικα το γεγονος οτι δεν εχεις ιδεα αν εγω ή οποιοσδηποτε αλλος εχουμε 'σπουδασει' και τι.
Τελος το δε 'δικαιουσαι δια να ομιλεις' μας τελειωσε το 89 μαζι με μακαριτη το Μενιο.
Δικαιουμαι δια να ομιλω για τη παιδεια επειδη καποιοι απο τους φορους που πληρωνω πανε εκει.
Και απο τη στιγμη που καταληγουν ειτε στις τσεπες καποιων με τη μορφη αλαβαστρινων χεστρων και Φερραρι ειτε στους τραπεζικους τους λογαριασμους, ειτε γινονται τουβλα μπογιες και εξοπλισμος ωστε να επισκευαστουν τα καμμενα/λεηλατημενα δικαιουμαι οχι μονο δια να ομιλω αλλα και δια να διαμαρτυρομαι... -
Ililia τα έχω γράψει και ξαναματαγράψει.
Εν συντομία:- Απαγορευτικό κόστος για ιδιώτη
Να ξαναπώ λοιπόν ότι υπάρχουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ανύπαρκτες υποδομές
Πολύ καλό έχεις δεί υποδομές του Deree?
- Ελεγχτικοί μηχανισμοί που δεν υφίστανται ούτε καν στα χαρτιά.
Εδώ θα σε στεναχωρήσω, τα παραρτήματα που υπάρχουν εδώ -και δεν είναι αναγνωρισμένα- Ελένχοντε από τους οργανισμούς που ελένχουν και τα Αγγλικά πανεπιστήμια Edexcel για παράδειγμα, και πίστεψε με αν υπάρχει 1/1.000.000 να τα πάρει κάποιος Έλληνας που θα ήταν αρμόδιος να ελένχει, αυτοί δεν υπάρχει περίπτωση, όπως και πανεπηστήμια έχουν σταματήσει συνεργασία, τους την έχουν πάρει δλδ......προφανός γιατί δεν πληρούσαν κάποιες προυποθέσεις όπως είχε συμφωνηθεί, δεν θέλω να πώ όνομα Έλληνα επιχειρηματία, το Πανεπίστήμιο αν θυμάμαι καλά ήταν το Bangor (Wales)
- Η μόνη ανάγκη που αναμένεται να καλύψουν είναι το 'θέλω πτυχίο' (τα προπτυχιακά υπερκαλύπτονται από τη δημόσια εκπαίδευση, εκεί που χωλαίνουμε είναι τα μεταπτυχιακά όπου και το κόστος εκτοξεύεται στα ύψη).
Το θέλω να σπουδάσω δεν καλύπτεται δλδ?Εγώ που θεωρώ ανούσιο -τότε τουλάχιστον- να μάθω ένα βιβλίο ιστορίας απέξω μέχρι και το κόμμα, και ένα Π.Οικονομία, δεν πρέπει να σπουδάσω?
- Υπάρχουν ήδη ΑΔΕΙΕΣ σχολές (και όχι κατ' ανάγκη γιατί δεν τις προτιμούν οι υποψήφιοι φοιτητές)
Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κενό στην αγορά για Ιδ. Πανεπιστήμια
Ίσως και απλώς βλέποντας τα υπαρκτότατα 'ιδιωτικά κολέγια' στη χώρα, το επίπεδό τους, τα χάλια των 'πτυχίων' τους και βέβαια το κυριότερο, ο εντελώς ΑΝΕΞΕΛΕΓΧΤΟΣ τρόπος που δουλεύουν.
Να σε πληροφορήσω ότι, ελένχονται ΚΑΙ απο τον Αγγλικό φορέα που ελένχει τα πανεπιστήμια αλλά ΚΑΙ απο το ίδιο το Αγγλικό πανεπιστήμιο, επίσης αν κάνεις 2 χρόνια εδώ, σε παίρνουν τρίτο έτος Αγγλία.......και το τελειώνεις το Πανεπιστήμιο δεν πας ντουβάρι δλδ ούτε σου χαρίζουν βαθμούς
Και δεν έχω φτάσει καν στο ιδεολογικό ζήτημα (προσωπική υπόθεση άλλωστε). Μιλώ με όρους -ελεύθερης- οικονομίας.
Και οι επιχειρηματίες επίσης, και για να συνεχίζουν μάλλον υπάρχει τεράστιο κενό στην αγορά, δε νομίζεις?Και φαντάσου ότι οι πελάτες τους ΞΕΡΟΥΝ ότι το πτυχίο που θα πάρουν δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα....σκέψου λοιπόν τι θα γίνεται αν αναγνωρίζεται κιόλας
Πέτρο ελπίζω να μην το παίρνεις προσωπικά απλά τυχαίνει και κάνω quote δικά σου ποστ.
-
Ρε παιδιά, ακούσαμε 'πανεπιστήμια' και είδαμε μια Ελλάδα γεμάτη ... γιατρούς;
Δεν είναι έτσι, ρε παιδιά....
-
Πέτρος,
Η **κουρτίνα 2 **περιέχει τη χωρίς αξιολόγηση ανεξαρτησία των ΑΕΙ, όπου δίνονται δισεκατομμύρια και για όλα αποφασίζουν ελάχιστοι άνθρωποι που δεν ελέγχονται από κανέναν. Οι κυβερνήσεις είναι ανίσχυρες να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα στα ΑΕΙ, ο κάθε καθηγηταράς διορίζει καθηγητές-αχυρανθρώπους του, διορίζει μαζί τους το λοιπόν 'επιστημονικό' προσωπικό και πλουτίζει ζητώντας κι άλλα που θα φαγωθούν χωρίς αντίκρυσμα.Ως δώρο παρέχεται το κουτί Α που περιέχει πολλές φοιτητικές παρατάξεις, οι οποίες είναι τόσο σοβαρές ώστε ΠΟΤΕ δεν έχουν 'καταφέρει' να κάνουν αξιόπιστες εκλογές στις οποίες να συμφωνήσουν για τα ποσοστά που τους έδωσαν οι φοιτητές και που έχουν μεγαλύτερη αποχή κι από τις εκλογές των πολιτικών που τους βρίζουν σχεδόν όλοι . Εντούτοις οι συγκεκριμένοι που έχουν ακρωτηριάσει την πανεπιστημιακή δημοκρατία και την ακαδημαϊκή ελευθερία τολμούν να κλείνουν τις σχολές καταργώντας το δικαίωμα στη γνώση όποιου επιθυμεί να προχωρήσει λίγο πιο πέρα από τη λήψη του πτυχίου για τον μπαμπά.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν δε σου κανει κοπο απαντησε μου τελος σε δυο Ερωτησεις:
-Αφου εχεις τοση πολλη εμπιστοσυνη στο Δημοσιο Πανεπιστημιο τι σε ενοχλει να επιτραπει η Ιδρυση Ιδιωτικου??
Γιατι εγω ας πουμε ανυπομονω να απελευθερωθει η αγορα ενεργειας να μπουν ανταγωνιστες για να αποδειξω οτι η (Δημοσια) ΔΕΗ ειναι καλυτερη.
-Τι εκανε ολοκληρη η Ακαδημαϊκη κοινοτητα, εκτος απο απεργιες, καταληψεις, και βανδαλισμους (για να μη μιλησω για τις χεστρες της Παντειου, και τις λαμογιες του Δημοκριτειου) ωστε να προστατεψει το κυρος των ΑΕΙ??Συγνωμη αλλα οταν απαντησα δεν ειχες κανει εντιτ.
1.Να σου πω τι με ενοχλει; Με ενοχλει το ιδιο που με ενοχλει και με τους εγγλεζοφερμενους και με τους βουλγαροφερμενους. Θα γεμισει η αγορα με 'επιστημονες' που δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα.
Oι οποιοι βεβαια αργα ή γρηγορα πανε εκει που πρεπει.Στα αζητητα.Ποιο το προβλημα??
Και το χειροτερο ξερεις ποιο ειναι; Οτι η ελληνικη κοινωνια που εχει στο συνολο της τη νοοτροπια του ραγια θα θεωρει τα βλαμμενα που πληρωσαν για το χαρτι ειναι ανωτεροι επιστημονες μονο και μονο επειδη βγηκαν απο ιδιωτικο ΑΕΙ.Κι εγω σου λεω οτι η Ελληνικη κοινωνια θα κανει οτι κανει με τον καθε σκιτζή ειτε ειναι γιατρος ειτε οτι θελεις.
Ποιο ειναι αυτο??Δες παραπανω.Με ενοχλει το οτι οι οροι με τους οποιους γινεται η συζητηση περι ιδιωτικων ΑΕΙ αποκλειουν την καλη τους ποιοτητα
Aκομα δεν τον ειδαμε Γιαννη τον Βαφτισαμε....
Περιμενε να δουμε την ποιοτητα τους πρωτα.Γιατι δηλαδη εξ'ορισμου θα ειναι σκαρτα??
Με ενοχλει το οτι ενας εκπαιδευτικος οργανισμος θα εχει ως ΔΕΥΤΕΡΗ προτεραιοτητα την εκπαιδευση.
ΠΡΩΤΗ υποθετω θα ειναι το κερδος??
και ΤΡΙΤΗ μαλλον η φημη.
Χωρις ομως τη ΔΕΥΤΕΡΗ ουτε η πρωτη προταιρεοτητα υφισταται ουτε η ΤΡΙΤΗ.Γιαυτο ακριβως το λογο θα δινει προταιρεοτητα στην εκπαιδευση ωστε να ερθει το κερδος συνοδευομενο απο τη φημη που θα φερει πιο πολλα κερδη.Και παει η δουλεια κορδωνι
2.Τι ακριβως μπορει να κανει; Να βγαλει το impact factor των εργασιων στο δρομο για να καταλαβει ο καθε ασχετος οτι ειναι καλοι επιστημονες; Το Χαρβαρντ τι κανει φερ'ειπειν;
Το Χαρβαρντ κανει ακριβως οτι περιεγραψα πιο πανω. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
σνιπ πολλα και διαφορα
Τον ιδιωτη τον εμποδιζει να κανει καλα ιδιωτικα πανεπιστημια, το ιδιο ακριβως που τον εμποδιζει να κανει και καλα ιατρικα ιδρυματα. Ξερεις τι ειναι αυτο; Το οτι ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ να ειναι καλο το ιδρυμα του.
Αφου τα κονομαει ετσι κι αλλιως. Αφου ο σκοπος του δεν ειναι η υγεια ή η παιδεια αλλα η τσεπη του ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Αφου ΞΕΡΕΙ οτι ο καθε ασχετος Ελληναρας μονο και μονο επειδη πληρωσε θα ειναι σιγουρος οτι το καμαρι του θα βγει Αινστάιν. Οπως ακριβως τα καμαρια πανε στα τυχαρπαστα poutseshire και μας λενε οτι πηγανε στα καλυτερα πανεπιστημια που καμια σχεση με τα ελληνικα (εδω συμφωνω αλλα για τον αντιθετο λογο )Αντι να μου το παιζεις ΚΑΙ εσυ θιγμενος για τους χαρακτηρισμους, καλυτερα κανε την αυτοκριτικη σου και αναρωτησου τι γυρευει σε μια συζητηση περι παιδειας ενας που λεει 'Καλυτερα που δεν σπουδασα'
Φίλε greo, λίγο στρεβλά βλέπεις τα πράγματα.
Τον ιδιώτη τον νοιάζει να παρέχει υψηλού επιπέδου σπουδές γιατί ειδάλλως κανένας δεν θα πατήσει στο πανεπιστήμιό του, ούτε θα πάρει επιχορηγήσεις για έρευνα απο εταιρίες. Αντίθετα αυτός που δέν νοιάζεται είναι ο δημόσιος, ο οποίος καί μονιμότητα έχει και το μισθό του θα πάρει βρέξει-χιονίσει και με την ισχύουσα κατάσταση δέν έχει ανταγωνισμό.
-
Το κριτήριο του 'κόσμου' δεν είναι το 'καλό' πτυχίο, αλλά το πτυχίο (τελεία).
Συγκρίνετε μήλα με πορτοκάλια.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Το κριτήριο του 'κόσμου' δεν είναι το 'καλό' πτυχίο, αλλά το πτυχίο (τελεία).Συγκρίνετε μήλα με πορτοκάλια.
του κοσμου ισως, της αγορας οχι.-
Καθηγητές στα σχολεία