-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αν ειναι απο ΤΕΙ υπολογιστων θα ξερει βρε!Έτσι πες, γιατί πριν τρόμαξα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
αν ειναι απο ΤΕΙ υπολογιστων θα ξερει βρε!
Έτσι πες, γιατί πριν τρόμαξα.
το εχουμε ξανασυζητησει αυτο. Στην επαρχια γενικα τα προσοντα ειναι περιορισμενα, το ιδιο βεβαια και οι μισθοι, ακομη και γιαυτους που ξερουν.
ειμαστε εκτος ομως!
-
greo
Ως ελλην γονιος που θα καταλαβεις οτι το ιδιωτικο δεν κανει καλη δουλεια; Μηπως βρηκαμε τον νεο Αριστοτελη που ως πανεπιστημων μπορει να κρινει ολες τις σχολες;
Εννοείται ότι ως έλλην είμαι πανεπιστήμων. Και παντογνώστης και πληρώ το ρηθέν απο τον γίγαντα φιλόσοφο Κλιντ Ιστγουντ. Ευτυχώς δεν είναι κανένας άλλος.....
greo, το προφανές που σου διέφυγε είναι ότι ο ίδιος που θα κάνει φασαρία στο ιδιωτικό γιατί θα νομίζει ότι το παιδί του δεν μαθαίνει και θα έχει απαιτήσεις γιατί πληρώνει, σήμερα έχει απαξιωμένο το δημόσιο πανεπιστήμιο και το μόνο που επιθυμεί με κάθε τρόπο είναι το πτυχίο.
-
εγω δε μπορω να καταλαβω πως τα κολεγια εχουν επιπεδο σπουδων οταν εκει πανε αυτοι που δε πετυχαν στις εξετασεις και τα βγαζουν με τη μια,ενω οι αριστουχοι κανουν και 7 χρονια να βγαλουν το πανεπιστημιο.
θα υπαρχει καποια μεγαλη διαφορα επιπεδου θεωρω αναμεσα στα δυο,δε γινεσαι φωστηρας απτη μια μερα στην αλλη οταν δε μπορεις να γραψεις ενα 13 πανελληνιες
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
dog80, KRIEZA και πολλοι αλλοι ακομα. Αυτα που λετε ειναι ευχολογια, ανευ αντικειμενου.
Ειναι αντιγραφη της προπαγανδας του καθε Ανδριανοπουλου.
Η απλη, λιτη και σαφης απαντηση ειναι ΤΡΙΧΕΣ!Γιατι δεν μπορεις να κανεις συζητηση χωρις χαρακτηρισμους??
Μυθος 3ος: Η ποιοτητα δεν ειναι συνυφασμενη με το κερδος. Για ποιο λογο;
Tον λογο στον ειπα αλλα τον εκανες γαργαρα.
Ξανα μανα απο την αρχη.
Η ποιοτητα φερνει το κερδος και τη φημη.
Και η φημη και η ποιοτητα θα φερουν πιο πολυ κερδος.
Bλεπε Χαρβαρντ, Καιμπριτζ, κλπΟ καθε ταγαρης που ξηλωνεται για να στειλει το παιδι του 'στα εξωτερικα' μπορει να την κρινει;
Σιγουρα οχι.Αφου μονον εσυ εχεις το δικαιωμα να κρινεις.
2 παπαγαλακια να λαδωσεις σε 2 καναλια και να κανεις μετοχο εναν αλλο καναλαρχη και νατο το κερδος. Την ποιοτητα ψαχνω...
Ψαξε ψαξε δε θα τη βρεις.Τουλαχιστον οχι στα σημερινα Ελληνικα Πανεπιστημια.
ΥΓ Δεν ειπα οτι σπουδαγμενος ειναι ΜΟΝΟ οποιος εχει βγαλει πανεπιστημιο. Αλλο ειπα, αν ξερεις να διαβαζεις, διαβασε (το λυκειο το εβγαλες). Δε μιλας με τον Γαβριηλ ξερεις...
Scripta manent αγαπητε μου.
Τουλαχιστον κανεις αποσους δεν εχουν την ιδια γνωμη με σενα δεν προσπαθησε αμεσα ή εμμεσα να σου αφαιρεσει το δικαιωμα της γνωμης σου.
Και μιας και αναφερεις τον Γαβριηλ και αυτος οπως κι εσυ μιλατε με αξιωματα.
Αυτος οτι ολα στο Αμερικα ειναι μια χαρα τραλαλα τραλαλα, κι εσυ οτι ολα τα Ιδιωτικα ειναι για πεταμα. -
Θα σου απαντήσω για τον εαυτό μου!
Δεν έκατσα να διαβάσω πανελλήνιες γιατί δεν δεχόμουνα ότι το να μαθαίνω απέξω βιβλία ολόκληρα μου προσφέρει κάτι, το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν διάβαζα ούτε για το σχολείο γύρω στο 12-13 απολυτήριο.
Πήγα 2 χρόνια ΙΕΚ -δεν λέω το όνομα- μετά πήγα φαντάρος, το επίπεδο της εκπαίδευσης ήταν άθλιο, και αποφάσισα να κάνω κάτι σοβαρό -αυτό που θεωρώ σοβαρό κάνει κάποιους να γελάνε- πήγα στο SBS -το Deree δεν δεχότανε ενγραφές για εκείνο το 6μηνο πλέον- στα 2 χρόνια μετά απο πολλά ξενύχτια -όχι για γκόμενες και μπουζούκια ......μόνο - πήρα ένα πατσαβουρόχαρτο με πολύ καλό βαθμό. Είχα κάνει ήδη αιτήσεις για Αγγλία για το 3ο έτος, σχεδόν όλα τα Πανεπιστήμια με δέχτηκαν, τα μισά μέσα στην πρώτη 40δα της Αγγλίας, λόγο κόστους διαβίωσης πήγα σε ένα πιο χαμηλά στο ranking.
Το αποτέλεσμα είναι ότι στην Αγγλία με το χαρτί που είχα απο Ελλάδα, βρήκα δουλειά -άλλο αν τελικά δεν δούλεψα γιατί α. δεν συμφωνούσε ο πατέρας μου, πιστευε ότι δεν θα κατάφερνα και τα 2 μαζί, β. ΄φοβόμουνα ακριβώς το ίδιο. Το αποτέλεσμα ήταν απο το β' εξάμηνο να ρίξω μπιστόλι σχεδόν σε όλα τα μαθήματα για προσωπικούς λόγους, αυτό δεν έχει σημασία βέβαια, γιατί πάνω από 10 άτομα συμμαθητές μου τελείωσαν κανονικά ακόμη και με First Class το πτυχίο τους!
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι παραπάνω έχει απο εμένα που δεν διάβασα για πανελλήνιες ένα παιδί που έμαθε απέξω την Ιστορία δέσμης και την Πολ. Οικονομία, όσως αφορά τα μαθήματα του Πανεπιστημίου.....
-
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι παραπάνω έχει απο εμένα που δεν διάβασα για πανελλήνιες ένα παιδί που έμαθε απέξω την Ιστορία δέσμης και την Πολ. Οικονομία, όσως αφορά τα μαθήματα του Πανεπιστημίου.....
Προφανώς καμμία. Ενδεχομένως να μην πέρασε καν στην σχολή ή γενικότερα στο γνωστικό πεδίο που επιθυμούσε και να τα βρήκε μπαστούνια με άσχετα μαθήματα.
Αν εννοείς ότι το σύστημα επιλογής βρωμάει, η απάντησή μου είναι: πατόκορφα! -
geolib εχεις δει ποτε καποιον να κανει φασαρια σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ιδιωτικη επιχειρηση για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λογο; Οχι! Ξερεις γιατι; Γιατι συνηθως ειναι εισηγμενες και για να βγαλεις 'θεμα' για εισηγμενη ή να κανεις φασαρια για εισηγμενη, πας χαλαρα μεσα για διαφυγοντα κερδη απο τους μετοχους. Εκτος αν εχεις αδιασειστα στοιχεια, αλλα δεν ξερω πως θα στοιχειωθετησεις το 'το ΑΕΙ σας δεν κανει καλη δουλεια'.
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ το δημοσιο (σε καθε του μορφη) ειναι ο ευκολος στοχος γιατι ο καθενας μπορει να το κραζει οσο τραβαει η ορεξη του χωρις πρακτικη συνεπεια αν η καταγγελια ειναι ψευδης.ratanplan η Αγγλια ΔΕΝ εχει 40 καλα πανεπιστημια. Εχει 8 ανα κλαδο σε ολο το ΗΒ, βασει αποφασης του εκει υπουργειου Παιδειας. Αρα το τοπ 40 να το λες στους φιλους σου, οχι σε μας. Πηγες στην Οξφορδη, το Καιμπριτζ ή το Νταραμ; Πες το! Αλλιως Εγγλεζικο τοπ 40 ηταν και οι Καζαγκουγκου.
ΚRΙΕΖΑ δε χρειαζεται να κανεις επιδειξη ασχετιλας σε ΚΑΘΕ ποστ. Το Καιμπριτζ εχει ιστορια 800 ετων, το Χαρβαρντ 300 για να φτασουν εδω που ειναι. Μην μπλεκεις χαριν εντυπωσιασμου ανομοια πραματα. Δεν μιλας με αδαεις, θα επρεπε να το εχεις ΗΔΗ καταλαβει. Επισης η διαστρεβλωση μπορει να κερδιζει ποντους στους φιλους σου αλλα γενικα σε γραπτο λογο εκθετει αυτον που την κανει. Ουτε εγω αλλα ΚΥΡΙΩΣ ΟΥΤΕ η περιβοητη και πανιερη ΑΓΟΡΑ (βγαλμενη στο πανεπιστημιο της ζωης) ΟΥΤΕ η περιβοητη κοινη γνωμη μπορει να κρινει. Συμβουλες (τελος) στα παιδια σου (αν εχεις). Οταν γραφω κατι και λες οτι εγραψα κατι αλλο, θα την ακους και ασε το κηρυγμα για τους παπαδες.
Ο ανθρωπος καποτε σταματησε να λεει 'εκεινη η κιτρινη φωτεινη μπαλα στον ουρανο' και αρχισε να λεει 'ηλιος'. Με τον καιρο εδωσε ονοματα σε πραματα, ιδεες, καταστασεις. Ετσι πλεον αντι να λεμε τα αυτονοητα, δινουμε αυτο που οποιος δεν εχει επιχειρηματα ονομαζει 'χαρακτηρισμους'. Οποιος εχει αποριες για τους χαρακτηρισμους ας ανοιξει λεξικο. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ το δημοσιο (σε καθε του μορφη) ειναι ο ευκολος στοχος γιατι ο καθενας μπορει να το κραζει οσο τραβαει η ορεξη του χωρις πρακτικη συνεπεια αν η καταγγελια ειναι ψευδης.Εχεις σκεφτει ποτε οτι το ''κραξιμο'' που κανουν μερικοι στο δημοσιο παν/μιο ΜΠΟΡΕΙ και να του αξιζει?
Εχεις φοιτησει σε δημοσιο παν/μιο?
Αν εχεις φοιτησει εισαι ευχαριστημενος?
-
ratanplan υποθετω εισαι εξαιρεση και επισης υποθετω οτι οι περισσοτεροι δε πανε στο εξωτερικο μετα να συνεχισουν.
και αφετερου ακομα πιστευω οτι καποιος που θελει να σπουδασει θετικες επιστημες κλπ δε μπορει να το κανει αυτο.οικονομικα ειναι αλλο θεμα, ουτε πολυ μυαλο χρειαζονται ουτε βασεις απο το σχολειο -
Και για να ξαναγυρισουμε στο θεμα μας ,να μια αναδημοσιευση απο το σημερινο 'ΒΗΜΑ'.
(......) για να προσφερει ετσι την ευκαιρια στον κ.Καραμανλη να δωσει τη μοναδικη απαντηση που ειχε καποιο ενδιαφερον κατα τη χθεσινη συναντηση:
' Εφοσον αναπληρωθουν οι χαμενες ωρες,μπορουμε να αναζητησουμε τροπο να μη γινουν παρακρατησεις μισθων των ημερων της απεργιας' ορισε το δικο του πεδιο διαπραγματευσης.Πιστευω οτι ετσι ολοι γινονται μαγκες.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
geolib η Αγγλια ΔΕΝ εχει 40 καλα πανεπιστημια. Εχει 8 ανα κλαδο σε ολο το ΗΒ, βασει αποφασης του εκει υπουργειου Παιδειας.Ελπίζω να μην λες σοβαρά τα παραπάνω....
Άκου το υπουργείο παιδείας πήρε απόφαση (!!!) ότι τα 'καλά' πανεπιστήμια είναι 8 ανά κλάδο!
-
εντιτ ....
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ το δημοσιο (σε καθε του μορφη) ειναι ο ευκολος στοχος γιατι ο καθενας μπορει να το κραζει οσο τραβαει η ορεξη του χωρις πρακτικη συνεπεια αν η καταγγελια ειναι ψευδης.
Εχεις σκεφτει ποτε οτι το ''κραξιμο'' που κανουν μερικοι στο δημοσιο παν/μιο ΜΠΟΡΕΙ και να του αξιζει?
Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι σχεδόν τέλεια! Μια-δυο-χιλιες πεντακόσιες αλλαγές θέλουν και θα αγγίζουν την κορυφή!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΚRΙΕΖΑ δε χρειαζεται να κανεις επιδειξη ασχετιλας σε ΚΑΘΕ ποστ.
Συγνωμην ω παντογνωστα και Σχετικε επι παντος επιστητου.
Το Καιμπριτζ εχει ιστορια 800 ετων, το Χαρβαρντ 300 για να φτασουν εδω που ειναι.
Βασιζονται ομως επι αιωνες στην πρακτικη που εσυ απορριπτεις.
Καλη εκπαιδευση, αρα φημη, αρα κερδη για να μην εχουν αναγκη επιχορηγησεις που καταληγουν να γινουν αλαβαστρινες χεστρες.Δεν μιλας με αδαεις, θα επρεπε να το εχεις ΗΔΗ καταλαβει.
Ποιος ειπε οτι εισαι αδαης??Τουλαχιστον οχι εγω.
Παραχωρησε μου τουλαχιστον το δικαιωμα να εχω διαφορετικη αποψη απο εσενα.Επισης η διαστρεβλωση μπορει να κερδιζει ποντους στους φιλους σου αλλα γενικα σε γραπτο λογο εκθετει αυτον που την κανει.
Ωωωπ!!!Εδω ειμαστε.Τι διαστρεβλωσα απο οτι εχεις πει??
Και επειδη γνωριζω την πρακτικη αυτη (κατηγορουμε για διαστρεβλωση οποιον δε συμφωνει μαζι μας και εχει γιαυτο επιχειρηματα) οπως διαπιστωνεις κανω quote στα ποστ σου φραση φραση ωστε να αποκλειστει εκ των πραγματων αυτο το 'επιχειρημα'.Ουτε εγω αλλα ΚΥΡΙΩΣ ΟΥΤΕ η περιβοητη και πανιερη ΑΓΟΡΑ (βγαλμενη στο πανεπιστημιο της ζωης) ΟΥΤΕ η περιβοητη κοινη γνωμη μπορει να κρινει.
Δυστυχως για ορισμενους και η 'κοινη γνωμη' κρινει και η 'αγορα'.
Και εχει ξεχωρισει τους σκιτζηδες και τους κομπογιαννιτες ειτε προερχονται απο Δημοσιο ειτε απο Ιδιωτικο Πανεπιστημιο.Συμβουλες (τελος) στα παιδια σου (αν εχεις). Οταν γραφω κατι και λες οτι εγραψα κατι αλλο, θα την ακους και ασε το κηρυγμα για τους παπαδες.
Eγω δε λεω οτι εγραψες το οτιδηποτε.Ειτε σου αρεσει ειτε οχι scripta manent (Ειδες??Κατι εμαθα κι εγω στο Λυκειο).
Toυς παπαδες αστους στην ησυχια τους.Κι αυτοι Ευαγγελια εχουν για τα οποια δε δεχονται ουτε ερμηνεια ουτε και αντιθετη αποψη.Ο ανθρωπος καποτε σταματησε να λεει 'εκεινη η κιτρινη φωτεινη μπαλα στον ουρανο' και αρχισε να λεει 'ηλιος'. Με τον καιρο εδωσε ονοματα σε πραματα, ιδεες, καταστασεις. Ετσι πλεον αντι να λεμε τα αυτονοητα, δινουμε αυτο που οποιος δεν εχει επιχειρηματα ονομαζει 'χαρακτηρισμους'. Οποιος εχει αποριες για τους χαρακτηρισμους ας ανοιξει λεξικο.
Και καποια αλλη αποψη λεει οτι οποιος δεν εχει επιχειρηματα καταφευγει σε χαρακτηρισμους.
Για δες κατι για καποιον Γαλιλαιο.
Οταν απεδειξε στο κατεστημενο με επιχειρηματα οτι η γη γυριζει, ανατρεποντας την κοσμοθεωρια του, κατευθειαν τον χαρακτηρισαν αιρετικο.
Ομοιως κι εσυ τωρα οταν πολλοι απο εδω ανατρεπουν την κοσμοθεωρια σου (οτι ειναι κρατικο ειναι καλο το αντιθετο με το Ιδιωτικο) μιλας για τριχες ασχετους κλπ κλπ.Τελος απο εμενα τα 'επι προσωπικου'
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ το δημοσιο (σε καθε του μορφη) ειναι ο ευκολος στοχος γιατι ο καθενας μπορει να το κραζει οσο τραβαει η ορεξη του χωρις πρακτικη συνεπεια αν η καταγγελια ειναι ψευδης.
Εχεις σκεφτει ποτε οτι το ''κραξιμο'' που κανουν μερικοι στο δημοσιο παν/μιο ΜΠΟΡΕΙ και να του αξιζει?
Εχω φοιτησει ΜΟΝΟ σε ελληνικο δημοσιο πανεπιστημιο και πλεον εργαζομαι σε ελληνικο δημοσιο πανεπιστημιο.
Εξαρταται τι εννοεις 'ευχαριστημενος'. Ενας επιστημονας που σεβεται τον εαυτο του και το πτυχιο του δεν πρεπει ΠΟΤΕ να ειναι ευχαριστημενος. Απο την αλλη (προς το παρον) δε γνωρισα ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ πτυχιουχο της αλλοδαπης που να με εντυπωσιασε με το προπτυχιακο του επιπεδο, ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ συναδερφο μου που να μην πηγε εξω για μεταπτυχιακο και να μην το πηρε στον ενα χρονο με αριστα, ενω εδω ζοριζονταν να περασει απλα μαθηματα. Και εχω να σου πω περιπτωσεις για ιδρυματα οπως το πανεπιστημιο της Ουψαλας, το Μαξ Πλανκ στην Γερμανια, το Νταραμ, το ΝΥ State, το Rutgers αν σου λενε κατι τα ονοματα.Πιστευω οτι εχουμε το καλυτερο πανεπιστημιο που θα μπορουσαμε να εχουμε, με δεδομενα το μπατζετ, την κατασταση της κοινωνιας και την πολιτικη πραγματικοτητα, γεγονοτα για τα οποια δεν ευθυνονται τα πανεπιστημια.
-
ΚRΙΕΖΑ εξακολουθω να προσπαθω να καταλαβω αν σοβαρολογεις ή αστειευεσαι. Το ζητουμενο ειναι να γινει ενα ελληνικο πανεπιστημιο Χαρβαρντ ή Καιμπριτζ;
Ειναι σοβαρη βαση για συζητηση αυτη; -
οχι ειναι σοβαρη βαση το οτι λεμε ΤΡΙΧΕΣ οπως ειπες πιο πριν....
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Πιστευω οτι εχουμε το καλυτερο πανεπιστημιο που θα μπορουσαμε να εχουμε, με δεδομενα το μπατζετ, την κατασταση της κοινωνιας και την πολιτικη πραγματικοτητα, γεγονοτα για τα οποια δεν ευθυνονται τα πανεπιστημια.Μετα το παρα πανω δικαιουμαι να εξαγω το συμπερασμα οτι εκτος απο το μπατζετ ουδεμιαν χρείαν εχομεν για αλλαγες στο Δημοσιο συστημα εκπαιδευσης??
Και αν ειναι τα πραγματα ετσι γιατι να μη ξεβρακωσουμε τους καους ιδιωτες-εμπορους της γνωσης επιτρεποντας τους να ανοιξουν πανεπιστημια??
Τωρα θυμηθηκα και ενα αλλο γεγονος.
Πριν καποια χρονια αποκαλυφθηκε κομπινα που καποιοι καθηγητες ειχαν μοιρασει καμποσα πτυχια Ιατρικης εναντι αδρας αμοιβης σε ατομα που ουτε καν ειχαν περασει εστω και απ'εξω απο την Ιατρικη Σχολη.
Μερικοι απο τους γιατρους αυτους εξασκουσαν κανονικα το επαγγελμα τους.
Μιλησε κανεις για Πανεπιστημια Putsesshire, Σοφιας και Βελιγραδιου?? -
Να μη λες ΤΡΙΧΕΣ για να μην το διαβαζεις. Προτιμας να πω οτι λες μαλακίες; Στο κατω-κατω εγραψα γιατι τα θεωρω τριχες. Εσυ εχεις μεινει μ'αυτες μονο.
Της κοντης ^&% της φταινε οι τριχες λεει μια παροιμια. Μην την επιβεβαιωνεται ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Καθηγητές στα σχολεία