-
Διαδοστε το εκει στους ντοπιους, παρ΄τε και καμμια καμερα παρεα στον συνοδηγο, και να δεις για ποτε ισιωνουν.
-
Και δεν μου λέτε ρε παιδιά, τι γράφουνε στην κλήση; Ότι σε μέτρησαν με κοντέρ; ΑΧΑΧΟΥΧΑ!!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Διαδοστε το εκει στους ντοπιους, παρ΄τε και καμμια καμερα παρεα στον συνοδηγο, και να δεις για ποτε ισιωνουν.To θεμα βεβαιως και εχει παρει διαστασεις στην τοπικη μας κοινωνια ... Εαν οι τυποι νιωθουν 'καποιοι' μεσα στην στολη , ε τοτε εμεις ειμαστε πολιτες με καποια πορεια και θεση μεσα στηνν πολη.
Δεν εχω σκοπο να ειμαι ουτε ευγενικος απενατυ τους , ουτε να κρατησω τους τυπους ... θα παω στον συμμαθητη μου ... που ειναι διοικητης τους
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
Συνέβη προχθές …..Τόπος : Παραβεγορίτιδα Οδός ( συνδέει την Φλώρινα με την κόμβο της Εγνατίας Οδού στα Κοίλα – Κοζάνης μέσω Πτολεμαιδας )
2 λωρίδες ανα κατεύθυνση ( χωρίς βοηθητική ) με τσιμεντένιο στηθαίο
Όριο ταχύτητας 100 km/h
Το γεγονός …..
Φίλος μου κατευθύνεται με Renault Clio από Πτολεμαιδα προς Κοζανη και έχει μπροστά του ένα Skoda Octavia που κινείται με 100 km/h ( στο οριο ταχυτητας ) στην αριστερή λωρίδα.
Φτανοντας από πίσω … το Οκταβια συνεχιζει να κινειται στην αριστερη λωριδα. ( παραβαση ΚΟΚ … στην αριστερη λωριδα κινεισαι μονο όταν προσπερνας … για αυτό τον λογο πρεπει να εχεις συνεχως αναμενο φλας )Περιμενει …και μετα από 3 λεπτα το προσπερνα από δεξια ( παραβαση ΚΩΚ και από μερους του )
Το Οκταβια επιταχυνει …110 ….τον τζαρτζαρει …ο φιλος μου φοβαται ότι επεσε σε κανεναν “psycho” επιταχυνει και αυτος ….130 …τον κολλαει ….150 … συνεχιζει ….
Στα 180 το Οκταβια «βγαζει φαρο» ….. Τροχαια με πολιτικο αμαξι .
Κατεβαινοντας τα «οργανα» ( με πολιτικα ) γελανε και αφου τον «λουζουν» με κυρηγματα του κοβουν «λίαν επιεικώς» 80 Ε και αφαιρεση διπλωματος και πινακιδες για 20 μερες .
Μαθαινω πως είναι ο 3ος που την πατησε … την στηνουν εκει και εκβιαζουν παραβαση … και μετα την φερνουν την παραβαση στο «ποσο» που γουσταρουν και αναβουν τον φαρο
Είναι ή δεν είναι αλητεια ?
Περιμενες κατι αλλο απο μπατσους;;;;
Εδω σε μετρανε 1 χιλιομετρο πριν την πινακιδα με το οριο και σε σταματανε διπλα στην πινακιδα για να σε γραψουν....Καλα θα κανει να βρει τους αλλους τρεις -ισως με αναγγελεια στο ραδιοφωνο η δημοσιευση σε καποια εφημεριδα- και να καταθεσουν ομαδικη μυνηση.
Η λυση της καμερας ειναι η καλυτερη....
Το γεγονος οτι δεν υπαρχει ενδειξη ρανταρ.... Το ψαξατε;;;
Μηπως αξηζει να παει δικαστηκα;;;; -
Οι μικροτσουτσουνοι δεν εχουν οριο τελικα...
Στην ευθεια του Λουνα παρκ Βαρκιζας (ευθεια προδιαγραφων αεροδιαδρομου), στο ρευμα προς Riba's ακριβως μετα το φαναρι - **δηλαδη με το που ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ **- εχουν βαλει οριο 50...Εχουν βαλει πινακιδα που λεει για ρανταρ, στην μεση της ευθειας (δηλαδη ~600 μετρα μετα την αρχη της ευθειας), και καθονται ακριβως κατω απο την πινακιδα μετρωντας σε στην αρχη της ευθειας. Και ξερετε ε, αμα πηγαινεις με 81 σε οριο 50 ειναι 350 ευρω και 2 μηνες χωρις διπλωμα...
Λιγο πριν και λιγο μετα (Riba's & Island) γινεται πανικος απο τα παρκαρισμενα και σκοτωνεται κοσμος απο παρανομες αναστροφες και μεθυσμενους. Να καειτε ζωντανοι σε τετοιο ατυχημα τσογλανοι...
Βεβαια επειδη την εχω δει την δουλεια, πολυ απλα πηγαινα εγω και αλλα 2 φιλικα αυτοκινητα με 50, εχοντας πιασει και τις τρεις λωριδες και φρεναροντας ολους τους πισω, και μολις περασαμε απο μπροστα τους κατεβασαμε ολοι σε 2α και επιταχυναμε τερμα γκαζι. Και καθε φορα το ιδιο θα γινεται.
-
Εγω απλα δεν σταματαω -επειδη μπορω-
Κ αν εχουν τα @@ ας με κινυγησουν!
Μεχρ την α.μαρινα δεν με φτανουν!
Απο κει και περα....
Δεν με βρησκουν! -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Με την α.μαρινα δεν με φτανουν!Αυτό με την αποφυγή πόσο αξιόπιστο είναι? Εννοώ... μήπως με κάποιο τρόπο έχει καταγραφεί το όχημα (τύπος, πινακίδα κτλ) και δε θα ασχοληθούν να κυνηγήσουν καν?
Γιατί όπως είναι σταματημένοι, αν αποφασίσεις να συνεχίσεις, ακόμα κι ένα απλό αυτοκίνητο 1.4 να έχεις, μέχρι να τα μαζέψουν, να μπουν, να ξεκινήσουν, να σε φτάσουν πριν χαθείς σε καμιά διασταύρωση... εξαφανίστηκες. Θα το έκαναν όλοι αν ήταν έτσι εύκολο.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Με την α.μαρινα δεν με φτανουν!Αυτό με την αποφυγή πόσο αξιόπιστο είναι? Εννοώ... μήπως με κάποιο τρόπο έχει καταγραφεί το όχημα (τύπος, πινακίδα κτλ) και δε θα ασχοληθούν να κυνηγήσουν καν?
Γιατί όπως είναι σταματημένοι, αν αποφασίσεις να συνεχίσεις, ακόμα κι ένα απλό αυτοκίνητο 1.4 να έχεις, μέχρι να τα μαζέψουν, να μπουν, να ξεκινήσουν, να σε φτάσουν πριν χαθείς σε καμιά διασταύρωση... εξαφανίστηκες. Θα το έκαναν όλοι αν ήταν έτσι εύκολο.
Εγω απλα το παραταω καπου και φευγω με ταξι.
ερχομαι την επωμενη, το μαζευω και φευγω.
Απο κει και περα
Αν δεν με συλλαβουν μεσα στο αμαξι, την ωρα της καταδιωξης, δεν μπορουν να αποδειξουν οτι οδηγουσα εγω.
Το αμαξι ειναι μισθομενωΓια αυτο το λογο διευκρινησα οτι μπορω να το κανω.
Προφανως δεν προτρεπω κανεναν σε παρανομη συμπεριφορα και δεν φερω καμια ευθυνη σε περιπτωση που καποιος κανει κατι παρομοιο.Ο χρυσος κανονας ειναι να φτασεις οσο πιο γρηγορα μπορεις εκει που μπορεις να κλειδωσεις το αμαξι και να το παρατησεις με ασφαλεια.
Ερχεσαι και το μαζευεις την επωμενη.
Δεν παμε ποτε σπιτι μας, γιατι κατα πασα πιθανοτητα θα μας περιμενει η ασφαλεια και μετα οπισθαγκονα και ...πολυ ξυλο! -
καταρχην η κξαταδιωξη απαγορευεται ρητα απο τον κωδικα..
το μονο που μπορει να κανει το περιπολικο ειναι να σας ακολουθησει αν το επιτρεπουν οι συνθηκες,που στην προκειμενη δεν θα το επιτρεπουν γιατι δεν παιζει να πεσεις σε κινηση οποτε θα σε χασουν...
και δεν το ρισκαρει κανεναν μπατσος να παιξει το κεφαλι του για να γραψει μια κληση παραπανω..
εξαλου θυματα..υπαρχουν πολλα!!!
εκτος αν πεσσετε σε μπλοκο με μηχανη και πορομενο αστυνομικο ποτε εκει στενευουν τα περιθωρεια και για να την κοπανησεις θελει αλλη σταρτηγικη,και η σουνιου προσφερετε για τετοιου ειδους στρητηγικες....
δυστηχως ετσι οπως σκεφτονται οι τσεοι..μας αναγκαζουν αν σκεφτομαστε και εμεις κατα τροπο μη σωστο...ακου με 81 χανεις το διπλωμα και 175 ευρω πληρωταια.. -
Σε κάθε περίπτωση δεν το βρίσκω και τόσο κακό να υπακούμε στα όρια που ο νόμος θέτει. Ειδικά στις περιπτώσεις που δεν είναι και τόσο παράλογα ( 30 χάω στην ΕΟ επειδή το 1972 έκαναν έργα στην περιοχή ). Νομίζω πως είναι περισσότερο θέμα αυτοσυγκράτησης. Και σε κάθε περίπτωση το να το σκάσεις από μπλόκο το βρίσκω ολίγον απατεωνιά.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση δεν το βρίσκω και τόσο κακό να υπακούμε στα όρια που ο νόμος θέτει. Ειδικά στις περιπτώσεις που δεν είναι και τόσο παράλογα ( 30 χάω στην ΕΟ επειδή το 1972 έκαναν έργα στην περιοχή ). Νομίζω πως είναι περισσότερο θέμα αυτοσυγκράτησης. Και σε κάθε περίπτωση το να το σκάσεις από μπλόκο το βρίσκω ολίγον απατεωνιά.Εγω το βρησκω γελοιο να επισκευαζει ο δημος τον δρομο, να κανει διαπλατινση και να κραταει το οριο σε ανηφορικη ευθεια, με 3 λωριδες ανα κατευθυνση και διαζωμα στη μεση και να μενει το οριο 50.
Εγω προτεινω να μπει και ΑΤΜ στο ιδιο σημειο με το μπλοκο και να πληρωνουμε τις κλησεις επιτοπου.
Το Σαββατο, το μπλοκο μετρουσε ολους που πηγαιναν προς Σουνιο.
500μετρα ποιο πανω τα παρκαρισμενα των επισκεπτων του Vinilio και του Kingdom ηταν και στις δυο πλευρες της Ε.Ο. Αθηνων-Σουνιου και οι πεζοι επιαναν την μιση δεξια λωριδα.
Και οι μπατσοι εγραφαν αυτους που πηγαιναν στην εευθεια με 70....
Ηταν μαλλον προλυπτικο μετρο, για να μη περασει κανενας πανω απο τους πεζους....Ασχετο....
Μια και μιλαμε για καταδιωξη....
Ελπιζω τα δικα μας στρουμφακια να μην ειναι τοσο αργα -
Γερμανος υπηκοος που εργαζεται στην Κρητη σαν ξεναγος οδηγουσε με το αυτοκινητο στην Ε.Ο. Ηρακλειου - Αγ. Νικολαου του κοντα στο Βραχασι.
Τον σταματησαν σε ενα μπλοκο νομιζοντας οτι δεν φορουσε ζωνη. Η αληθεια ειναι οτι φορουσε ζωνη αλλα μαλλον μπερδευτηκαν απο την αποσταση λογω των μαυρων ρουχων που φορουσε.
Οι 'αστυνομικοι' αν και ειδαν οτι φορουσε ζωνη του εκοψαν κληση για ζωνη και μαλιστα επεμεναν να τον κανουν να υπογραψει την κληση. Αυτος ομως δεν ηταν και τοσο 'μουσκάρι' οπως αυτοι νομιζαν και αρνηθηκε να υπογραψει.
Παρολα αυτα του πηραν το διπλωμα για 10 μερες, οπως του ειπαν.Ενταξει ρε σεις τον σταματησατε νομιζοντας οτι δεν φορουσε ζωνη, αφηστε τον ανθρωπο να φυγει ή ΕΣΤΩ βρειτε καποια αλλη παραβαση για να του κοψετε κληση. Οχι κι ετσι.
Το δικιο του δεν ξερω αν θα το βρει. Του ειπα να παει και να κανει παραπονο δεδομενου οτι χωρις αυτοκινητο δεν μπορει να δουλεψει αλλα αν τον ξανασταματησουν και δουν οτι δεν εχει διπλωμα την εχει 'βαψει'
-
προχτες πέρασα από Τέμπη. τι είδε λοιπόν ο περαστικός? Που και πού μπάτσους αραχτούς στη σκιά να κάνουν νόημα 'προχωρείστε' (πού να πάω ρε παπάρα? δε βλέπεις οτι έχεω αμάξι μπροστά μου και οτι έχει κίνηση?) δικαιολογώντας τα λεφτά που τους δίνουμε εμείς, ενώ λίγο πιο πέρα, στο γνωστό σημείο με τη γεφυρα και τους πλανόδιους γινόντουσαν όργια και εκεί δεν υπήρχε κανένας.
ΟΥΣΤ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ!!!
-
Κατά πόσο κανονικοί αστυνομικοί με περιπολικό άμεσης δράσης έχουν δικαίωμα να σταματάνε αμάξια, να ζητάνε χαρτιά και διεύθυνση κατοικίας; Για να μην μιλήσω για το ότι ήταν στημένοι σε μισοσκόταδο, χωρίς κανένα φωσφορίζον εξάρτημα πάνω τους, ούτε κάποιον φακό για να τους δεις.
-
O ΚΟΚ λεει επι λεξη
'ο οδηγος ειναι υποχρεωμενος να σταματαει οταν του κανουν σημα αστυνομικοι που φορανε στολη'. Τιποτα περισσοτερο.
Στην περιπτωση αστυνομικων που ΔΕΝ φορανε στολη αλλα ειναι σε κανονικο περιπολικο, τι κανουμε? Ελα μου ντε...
-
Αν σε παίρνει, ζητάς ταυτότητα μάλλον, τι να πω...
Απλά μου έκανε εντύπωση, συνήθως όσες φορές με έχουν σταματήσει υπήρχε πάντα κάποιος τροχονόμος.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
O ΚΟΚ λεει επι λεξη'ο οδηγος ειναι υποχρεωμενος να σταματαει οταν του κανουν σημα αστυνομικοι που φορανε στολη'. Τιποτα περισσοτερο.
Στην περιπτωση αστυνομικων που ΔΕΝ φορανε στολη αλλα ειναι σε κανονικο περιπολικο, τι κανουμε? Ελα μου ντε...
ΚΑι που ξερω αν ειναι αστυνομικος και οχι το παιδι απο το συνεργειο ,που εχει απωθημένο το οτι δεν περασε στην αστυνομια, απο την στιγμη που δεν φορα στολη?
-
Σε αυτοκίνητο και άνθρωπο χωρίς διακριτικά ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ (ακόμη κι αν έχει φάρο). Τέλος!
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ασχετο....
Μια και μιλαμε για καταδιωξη....
Ελπιζω τα δικα μας στρουμφακια να μην ειναι τοσο αργαΩραίος ο παππούλης. Και η κόρη μου με το ποδήλατό της θα τους ξέφευγε...
-
Εγω αλλο λεω:
Ο ΚΟΚ λεει ' ο οδηγος σταματαει σε σημα αστυνομικου που φοραει στολη'. Πουθενα δεν κανει λογο για το οχημα και τα διακριτικα του. Αρα, οταν σου κανει σημα αστυνομικος που ΔΕΝ φορα στολη, μεσα απο οχημα ΜΕ διακριτικα (ή ακομα κανονικο περιπολικο), τι κανουμε? Το ξερω οτι ακουγεται μλκια σεναριο, αλλα και το εχω δει να γινεται, και οπως ξερουμε οτι δεν οριζεται ρητως απο τον νομο, ΔΕΝ εννοειται...
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά [#2]