-
δεν ξερω σε ποια αγγλια ησουν εσυ, αλλα εγω που φοιτησα 5 χρονια και εχω και αλλους 15 φιλους και γνωστους εκει, μπορω να σου πω:
α) σαφως και υπαρχουν ιδιωτικα ΑΕΙ στην αγγλια. Ειναι οντως ελεγχομενα απο το κρατος, με το ελεγχομενα να σημαινει 'αξιολογουμενα'. Σαφως και εχουν διδακτρα κλπ και ειναι ιδιωτικες επιχειρησεις.
β) ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και στα ΚΡΑΤΙΚΑ πανεπιστημια πληρωνεις ΔΙΔΑΚΤΡΑ, τα οποια μπορει να ειναι απο 950 λιρες* το μαξιμουμ για υπηκοο της ΕΕ το 2000, μεχρι και 12000 λιρες για εκτος ΕΕ φετος (και παει και μεχρι 20+ σε καλα και γνωστα ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΕΙ της αγγλιας). Μιλαμε παντα προπτυχιακα, γιατι για μεταπτυχιακα υπαρχουν και εδω διδακτρα.
*σε καποιες περιπτωσεις και αναλογα με την οικονομικη κατασταση της οικογενειας σου, το κρατος επιδοτουσε τα διδακτρα σου και μπορουσαν αυτα να γινουν μηδεν. Αλλα διδακτρα υπηρχαν σε ΟΛΑ τα πανεπιστημια και εδω και 2 χρονια αυξηθηκαν σε ενα επιπεδο της ταξης των 3 χιλιαδων λιρων το κατωτερο...
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
καλα ενταξει.
βλεπουμε ποσες ελληνικες σημαιες υπαρχουν σε συγκεντωσεις του ΚΚΕ.το σφυροδρεπανο κυριαρχει.
οι ελληνες αγορι μου τα χειροτερα τα παθαν απο φασιστες.ειτε ηταν οι ανταρτες μετα την κατοχη,να ξερες ποσα χωρια σφαγιαστηκαν,ποσα γυναικοπεδα,
ειτε απο ακροδεξια φασιστικα υποκειμενα οπως η χουντα.Και είναι, αλλά και ιστορία δεν θα κάνουμε εδώ μέσα. Εσύ αν μετράς την ελληνοφροσύνη με τις σημαίες πρόβλημα σου.
manosk με αυτό >Οι κομμουνιστές γιαλαντζί, τύπου Συνασπισμού και λοιπά ρετάλια, έκαναν και κάνουν ακριβώς αυτό που γράφει ο kasel.
τι εννοείς ακριβώς;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
δεν ξερω σε ποια αγγλια ησουν εσυ, αλλα εγω που φοιτησα 5 χρονια και εχω και αλλους 15 φιλους και γνωστους εκει, μπορω να σου πω:α) σαφως και υπαρχουν ιδιωτικα ΑΕΙ στην αγγλια. Ειναι οντως ελεγχομενα απο το κρατος, με το ελεγχομενα να σημαινει 'αξιολογουμενα'. Σαφως και εχουν διδακτρα κλπ και ειναι ιδιωτικες επιχειρησεις.
β) ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και στα ΚΡΑΤΙΚΑ πανεπιστημια πληρωνεις ΔΙΔΑΚΤΡΑ, τα οποια μπορει να ειναι απο 950 λιρες* το μαξιμουμ για υπηκοο της ΕΕ το 2000, μεχρι και 12000 λιρες για εκτος ΕΕ φετος (και παει και μεχρι 20+ σε καλα και γνωστα ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΕΙ της αγγλιας). Μιλαμε παντα προπτυχιακα, γιατι για μεταπτυχιακα υπαρχουν και εδω διδακτρα.
*σε καποιες περιπτωσεις και αναλογα με την οικονομικη κατασταση της οικογενειας σου, το κρατος επιδοτουσε τα διδακτρα σου και μπορουσαν αυτα να γινουν μηδεν. Αλλα διδακτρα υπηρχαν σε ΟΛΑ τα πανεπιστημια και εδω και 2 χρονια αυξηθηκαν σε ενα επιπεδο της ταξης των 3 χιλιαδων λιρων το κατωτερο...
Ρε kacey δεν μπορεις να γραψεις ενα ποστ χωρις να το εκνευρισεις τον αλλον?? Γιατι εκτος και αν ζεις σε παραλληλο συμπαν...τοτε η αγγλια ειναι μια..αλλιως γνωστη και σαν Ηνωμενο Βασιλειο η αλλιως και σαν Μεγαλη Βρετανια.
Οταν μιλας για ιδιωτικα 'εκπαιδευτηρια' με διδακτρα μιλας για τα Colleges που εχουν σαν ειδικοτητες καλες τεχνες, νηπιαγωγους, χορο-μπαλετο. Ναι αυτα ειναι ιδιωτικα αλλα ΔΕΝ θεωρουνται ΑΕΙ για την αγγλια, θεωρουνται κολλεγια (κατι σαν τα δικαμας κολλεγια). Για δικη σου πληροφορηση μεχρι και το 1998 διδακτρα ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ. Τελος!!! και αν ειδες εγραψα οτι εκει ημουν παλια..και μπορει τωρα και εκει να εχουν αλλαξει. Μηπως οι 950 λιρες μαξιμουμ που γραφεις ειναι τα εξοδα στεγης και τα πληρωνεις στην εστια στην οποια μενεις το πρωτο και το τριτο ετος?? Γιατι τοτε στο Lancaster πρεπει αν ημουν κωλοφαρδος και δεν πληρωσα λιρα για διδακτρα παρα μονο για την εστια που ναι...χοντρικα τον χρονο ηταν γυρω στης 1000 λιρες (αρα επι 2 χρονια = 2000 λιρες...και αν μπορουσες να βρεις κενο δωματιο και στον δευτερο χρονο τοτε πηγαινε στις 3000 λιρες). Και για να μην λεμε οτι θελουμε ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑ Η ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ!!!!! Και ναι για τους εκτος ΕΕ το πανεπιστημιο που ημουν χρεωνε το 1996 18000 λιρες ΔΙΔΑΚΤΡΑ το χρονο. Αυτο πρεπει να σημαινει κατι??
Μην δημιουργουμε εντυπωσεις ετσι?? ειδικα οταν ηταν και αλλοι εκει και ξερουν το story. Τωρα μπορει και εκει να εχουν βαλει διδακτρα....δεν μπορω να ξερω...και καλα κανουν. Γιατι πως θα επιβιωσουν 180 ΑΕΙ (και υποψιν δεν υπαρχουν πολυτεχνικες σχολες στην αγγλια..τα πολυτεχνια τους εγιναν πανεπιστημια το 1993) με 1% του προυπολογισμου ετησιως?? -
3000 Λίρες τον χρόνο είναι τα ΔΙΔΑΚΤΡΑ & δίνεις επιπλέον λεφτά για ένα δωμάτιο στην εστία πλέον στην Αγγλία.
-
πολυ ακριβες ειναι τελικα οι σπουδες στην αγγλια
φιλε ipan,
δεν μπορω να θεωρησω καποιον ελληνοφρων,δηλαδη ατομο που σεβεται τη χωρα του και την δημοκρατια που δημιουργησε καποτε,
οταν ειναι οπαδος ακραιων καθεστωτων,τα οποια ειναι φασιστικα και καταλυουν τη δικαιοσυνη και το σεβασμο στον ανθρωπο.
τετοια ειναι τα κομμουνιστικα και τα ακροδεξια.οι 2 ακρες δηλαδη.
μιλαω για το καθεστως το οποιο εφαρμοζεται απο τον ανθρωπο,μιας και ο κομμουνισμος ειναι υπεροχος σαν ιδεολογια αλλα ΔΥΣΤΗΧΩΣ μη εφαρμοσιμος οπως πρεπει απο την ανθρωπινη φυση.
και ελπιζω να τελειωσουμε εδω με το off topic. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
3000 Λίρες τον χρόνο είναι τα ΔΙΔΑΚΤΡΑ & δίνεις επιπλέον λεφτά για ένα δωμάτιο στην εστία πλέον στην Αγγλία.Καλα διαβαζετε τι γραφω??? Ειπα '>Τωρα μπορει και εκει να εχουν βαλει διδακτρα....δεν μπορω να ξερω...και καλα κανουν.
Τι μου βαζεις emoticon rtmf Kid???? Τα διδακτρα αυτα απο οτι διαβασα μολις τωρα στο site του πανεπιστημιου που φοιτουσα, εφαρμοστηκαν με εντολη του κρατους για πρωτη φορα το 2006 για ολα τα ΑΕΙ της αγγλιας!!!!! Αρα οπως σωστα εγραψα πιο πριν ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΔΑΚΤΡΑ!!!! Αλλη μια φορα για τους μην εννοουντες : ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 2006!!! Και αυτα που γραφτηκαν για το 2000 και διδακτρα...αστο καλυτερα...ειπαμε παραλληλα συμπαντα. Αρα διαβαζε πιο καλα τι εχω γραψει πριν κουνησεις το δακτυλακι.
-
Ο χρήστης Heater έγραψε:
3000 Λίρες τον χρόνο είναι τα ΔΙΔΑΚΤΡΑ & δίνεις επιπλέον λεφτά για ένα δωμάτιο στην εστία πλέον στην Αγγλία.
Καλα διαβαζετε τι γραφω??? Ειπα '>Τωρα μπορει και εκει να εχουν βαλει διδακτρα....δεν μπορω να ξερω...και καλα κανουν.
Τι μου βαζεις emoticon rtmf Kid???? Τα διδακτρα αυτα απο οτι διαβασα μολις τωρα στο site του πανεπιστημιου που φοιτουσα, εφαρμοστηκαν με εντολη του κρατους για πρωτη φορα το 2006 για ολα τα ΑΕΙ της αγγλιας!!!!! Αρα οπως σωστα εγραψα πιο πριν ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΔΑΚΤΡΑ!!!! Αλλη μια φορα για τους μην εννοουντες : ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 2006!!! Και αυτα που γραφτηκαν για το 2000 και διδακτρα...αστο καλυτερα...ειπαμε παραλληλα συμπαντα. Αρα διαβαζε πιο καλα τι εχω γραψει πριν κουνησεις το δακτυλακι.
Εγώ απλά ενημέρωσα για την τωρινή κατάσταση, τώρα αν εσύ νομίζεις ότι απεθυνόμουν σε σένα για να βγω από πάνω ή ότιδήποτε άλλο, δεν φταίω.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Καλα διαβαζετε τι γραφω??? Ειπα '>Τωρα μπορει και εκει να εχουν βαλει διδακτρα....δεν μπορω να ξερω...και καλα κανουν.
Εγώ απλά ενημέρωσα για την τωρινή κατάσταση, τώρα αν εσύ νομίζεις ότι απεθυνόμουν σε σένα για να βγω από πάνω ή ότιδήποτε άλλο, δεν φταίω.
θα σε πλακωσουνε σε λιγο kid.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
πολυ ακριβες ειναι τελικα οι σπουδες στην αγγλιαφιλε ipan,
δεν μπορω να θεωρησω καποιον ελληνοφρων,δηλαδη ατομο που σεβεται τη χωρα του και την δημοκρατια που δημιουργησε καποτε,
οταν ειναι οπαδος ακραιων καθεστωτων,τα οποια ειναι φασιστικα και καταλυουν τη δικαιοσυνη και το σεβασμο στον ανθρωπο.
μιλαω για το καθεστως το οποιο εφαρμοζεται απο τον ανθρωπο,μιας και ο κομμουνισμος ειναι υπεροχος σαν ιδεολογια αλλα ΔΥΣΤΗΧΩΣ μη εφαρμοσιμος οπως πρεπει απο την ανθρωπινη φυση.
και ελπιζω να τελειωσουμε εδω με το off topic.kasel τι σχέση είχαν οι αντάρτες του ΕΛΑΣ με τον Στάλιν;
Και ανεξαρτήτως τι θεωρείς, δεν μπορείς να πεις σε κανέναν αν είναι ή δεν είναι Έλληνας. -
Ο χρήστης ipan έγραψε:
πολυ ακριβες ειναι τελικα οι σπουδες στην αγγλια
φιλε ipan,
και ελπιζω να τελειωσουμε εδω με το off topic.kasel τι σχέση είχαν οι αντάρτες του ΕΛΑΣ με τον Στάλιν;
Και ανεξαρτήτως τι θεωρείς, δεν μπορείς να πεις σε κανέναν αν είναι ή δεν είναι Έλληνας.τη βια,την δολοφονια,την απεχθεια προς τη δημοκρατια,την σφαγη αθωων που δεν ειχαν την ιδια ιδεολογια.
αγορι μου ξερεις ποσους ελληνες δολοφονησαν οι ανταρτες τη περιοδο 1945 με 1949;
ελα τωρα.
οταν υπαρχουν ακραια καθεστωτα οπως ο κομμουνισμος και η χουντα ΔΕΝ υπαρχει δημοκρατια και ελευθερια.
η ιστορια το εχει αποδειξει.
ασχετα που οι πορωμενοι δεν το παρδεχονται.
ειναι οπως οι νεοναζι που αρνουνται τις δειλες δολοφονιες εις βαρον των εβραιων.
αν και οι εβραιοι στις κομμουνιστικες χωρες δεν ειχαν και πολυ καλυτερη τυχη. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
τη βια,την δολοφονια,την απεχθεια προς τη δημοκρατια,την σφαγη αθωων που δεν ειχαν την ιδια ιδεολογια.
αγορι μου ξερεις ποσους ελληνες δολοφονησαν οι ανταρτες τη περιοδο 1945 με 1949;
ελα τωρα.
οταν υπαρχουν ακραια καθεστωτα οπως ο κομμουνισμος και η χουντα ΔΕΝ υπαρχει δημοκρατια και ελευθερια.
ειναι οπως οι νεοναζι που αρνουνται τις δειλες δολοφονιες εις βαρον των εβραιων.
αν και οι εβραιοι στις κομμουνιστικες χωρες δεν ειχαν και πολυ καλυτερη τυχη.Λοιπόν πρέπει να κάνεις βασικούς διαχωρισμούς για το 41-44 που η Ελλάδα τελούσε υπό κατοχή και ο κύριος όγκος της αντίστασης ήταν κομμουνιστές, για το 46-49 που στην Ελλάδα υπήρχε εμφύλιος πόλεμος και για την περίοδο του Στάλιν στην Σοβιετική Ένωση.
Στην Ελλάδα κομμουνιστικό καθεστώς δεν είχαμε ποτέ. -
heater, αμα τσαντιζεσαι επειδη δεν ξερεις τι λες, προβλημα σου. Αν πολυ απλα εγινε η αλλαγη με το που εφυγες και αρχισαν να χρεωνουν τοτε διδακτρα οποτε εχουμε και οι δυο δικιο, τοτε καλο θα ηταν να ειχες αναφερεις χρονολογια οπως εκανα εγω για να ξερουμε για τι πραγμα μιλαμε.
Παρε τα γεγονοτα λοιπον:
α)Το 2000 που πηγα εγω (και το 1999 σιγουρα αφου τοτε αρχισα να το ψαχνω και να κανω αιτησεις), ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΕΙΤΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ειχαν διδακτρα ΕΠΙΠΛΕΟΝ εξοδων διαμονης σε halls κλπ κλπ.
β) ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΟΧΙ COLLEGES κλπ. Κρατικα, ΚΑΙ πανεπιστημια.
γ) φυσικα και υπηρχαν και υπαρχουν και ιδιωτικα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ και αυτα ειχαν επισης διδακτρα. Αν καποια ονομαζονται Colleges ειναι καθαρα θεμα επωνυμιας, αφου τα πτυχια που δινουν ειναι πληρως ισοτιμα, ΚΑΙ επαγγελματικα ΚΑΙ εκπαιδευτικα με τα 'Πανεπιστημια'.
δ) τα διδακτρα αυτα για 'home student' δηλαδη υπηκοο UK/EU εφταναν μεχρι ενα maximum 950 λιρες το 2000 αναλογα με την οικονομικη σου κατασταση, και αυξανονταν κατα 25 περιπου καθε χρονο. Δηλαδη το 2005 πληρωνα 1050 λιρες ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ε) το 2005 αλλαξε η νομοθεσια και απελευθερωθηκαν τα διδακτρα. Τωρα το στανταρ **μινιμουμ **ειναι ~3000λιρες ακομα και για προπτυχιακες σπουδες και home students.
Τα δε καλα πανεπιστημια χρεωνουν πολλα περισσοτερα. Οπως σε καθε τομεα, το τι θα χρεωσεις ειναι θεμα ανταγωνισμου, θεμα του τι προσφερεις εναντι, κλπ κλπ.
EDIT:** Αυτο που γραφει ο Kid δεν ειναι ακριβως ετσι. Το 2005 με εντολη του κρατους = νεα νομοθεσια, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ τα διδακτρα τα οποια μεχρι τοτε ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ **.
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
τη βια,την δολοφονια,την απεχθεια προς τη δημοκρατια,την σφαγη αθωων που δεν ειχαν την ιδια ιδεολογια.
ελα τωρα.
αν και οι εβραιοι στις κομμουνιστικες χωρες δεν ειχαν και πολυ καλυτερη τυχη.Λοιπόν πρέπει να κάνεις βασικούς διαχωρισμούς για το 41-44 που η Ελλάδα τελούσε υπό κατοχή και ο κύριος όγκος της αντίστασης ήταν κομμουνιστές, για το 46-49 που στην Ελλάδα υπήρχε εμφύλιος πόλεμος και για την περίοδο του Στάλιν στην Σοβιετική Ένωση.
Στην Ελλάδα κομμουνιστικό καθεστώς δεν είχαμε ποτέ.φανταζομαι οτι δεν θα σε χαλουσε ομως.
ας αφησουμε τους διαχωρισμους με τις χρονολογιες.
εγω μιλαω για το πως εφαρμοστηκαν καποια συστηματα στο παρελθον.
δεν μιλαω για ιδεολογιες.
πιστευω οτι τα ακραια καθεστωτα οπως π.χ. ο κομμουνισμος και η χουντα,φερνουν δυστηχια και μιζερια.
ειδα πως ζουσαν οι ανθρωποι στο ανατολικο βερολινο και πως στο δυτικο.
τα ακραια συστηματα ειτε δεξια ειτε αριστερα υπεχρεωνουν το πολιτη σε τυφλη υποταγη με ενα σωρο απαγορευσεις.
ποτε μου δεν μπορεσα να καταλαβω και να αποδεχτω πορωμενους κομμουνιστες και πορωμενους χουντικους,βασιλικους.
καλυτερα να ανοιχτει ενα νεο θεμα σχετικα με ιδεολογιες,ωστε να συζητησουμε τις αποψεις μας σε κοσμιο επιπεδο με επιχειρηματα.
αυτο ειναι και ενα απο τα ατου της δημοκρατιας.να λεγονται ολες οι αποψεις.με επιχειρηματα. -
είναι απλά τα πράγματα...όπως υπάρχει ακροδεξιά υπάρχει ακροαριστερά...όποιος αριστερός δεν το αποδέχεται απλά ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ.-
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
φανταζομαι οτι δεν θα σε χαλουσε ομως.Έτσι όπως το εννοείς και έτσι όπως σκέφτομαι μάλλον θα με χαλούσε.
ας αφησουμε τους διαχωρισμους με τις χρονολογιες.
Σου ανέφερα για παράδειγμα 3 περιόδους που δεν μπορείς να βάζεις στο ίδιο καζάνι παρόλο που σχετίζονται με τον έναν ή άλλο τρόπο μεταξύ τους.
εγω μιλαω για το πως εφαρμοστηκαν καποια συστηματα στο παρελθον.
δεν μιλαω για ιδεολογιες.Αυτό το κατάλαβα. Αλλά για το πως εφαρμόστηκαν τα συστήματα που λες στη Σοβιετική Ένωση δεν φέρει ευθύνη ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.
πιστευω οτι τα ακραια καθεστωτα οπως π.χ. ο κομμουνισμος και η χουντα,φερνουν δυστηχια και μιζερια.
ειδα πως ζουσαν οι ανθρωποι στο ανατολικο βερολινο και πως στο δυτικο.
τα ακραια συστηματα ειτε δεξια ειτε αριστερα υπεχρεωνουν το πολιτη σε τυφλη υποταγη με ενα σωρο απαγορευσεις.
ποτε μου δεν μπορεσα να καταλαβω και να αποδεχτω πορωμενους κομμουνιστες και πορωμενους χουντικους,βασιλικους.
καλυτερα να ανοιχτει ενα νεο θεμα σχετικα με ιδεολογιες,ωστε να συζητησουμε τις αποψεις μας σε κοσμιο επιπεδο με επιχειρηματα.
αυτο ειναι και ενα απο τα ατου της δημοκρατιας.να λεγονται ολες οι αποψεις.με επιχειρηματα.Αυτό έπρεπε να πεις από την αρχή.
Η ένσταση μου χθες ξεκίνησε από συγκεκριμένη φράση η οποία θύμιζε 1947 και όχι 2007.
-
ετσι ακριβως.
ΑΚΡΟδεξια οπως το ΛΑΟΣ,χρυση αυγη,
ΑΚΡΟαριστερα οπως το ΚΚΕ.
ακραιες παραταξεις. -
ε δεν παίζεσαι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το 2000 που πηγα εγω (και το 1999 σιγουρα αφου τοτε αρχισα να το ψαχνω και να κανω αιτησεις), ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΕΙΤΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ειχαν διδακτρα ΕΠΙΠΛΕΟΝ εξοδων διαμονης σε halls κλπ κλπ.Αυτο ξεκίνησε το 1998 (και για τους Βρετανούς φυσικά). Εμένα ας πούμε που είχα πάει το 97 δεν με έπιανε.
δ) τα διδακτρα αυτα για 'home student' δηλαδη υπηκοο UK/EU εφταναν μεχρι ενα maximum 950 λιρες το 2000 αναλογα με την οικονομικη σου κατασταση, και αυξανονταν κατα 25 περιπου καθε χρονο. Δηλαδη το 2005 πληρωνα 1050 λιρες ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ε) το 2005 αλλαξε η νομοθεσια και απελευθερωθηκαν τα διδακτρα. Τωρα το στανταρ **μινιμουμ **ειναι ~3000λιρες ακομα και για προπτυχιακες σπουδες και home students.
Τα δε καλα πανεπιστημια χρεωνουν πολλα περισσοτερα. Οπως σε καθε τομεα, το τι θα χρεωσεις ειναι θεμα ανταγωνισμου, θεμα του τι προσφερεις εναντι, κλπ κλπ.
EDIT:** Αυτο που γραφει ο Kid δεν ειναι ακριβως ετσι. Το 2005 με εντολη του κρατους = νεα νομοθεσια, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ τα διδακτρα τα οποια μεχρι τοτε ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ **.
Να προσθέσω μόνο πως ήταν το 2003 (που έφευγα) όταν τα 20 μεγαλύτερα πανεπιστήμια αποφάσισαν να επιβάλλουν μεγαλύτερα ποσά για δίδακτρα, πράγμα που φαντάζομαι ότι ακολούθησαν και τα υπόλοιπα.
Το 99% των ιδρυμάτων είναι δημόσια.
-
σορρυ,διπλο.
-
ipan,
να στο πω αλλιως.
μετα τον πολεμο,
σε ποιες χωρες ειχε ο μεσος πολιτης πιο πολυ ελευθερια;στη δυτικη η στην ανατολικη ευρωπη;
η δυτικη ειχε δημοκρατια,η ανατολικη αριστερο φασισμο.
πιο κομμα στην ελλαδα αντιπροσωπευει αυτο το φασιστικο συστημα το οποιο καταλυθηκε απο τους ιδιους τους πολιτες του;το κομμουνιστικο.
για ποιο λογο προσπαθησαν χιλιαδες πολιτες να περασουν τα συνορα προς δυτικες χωρες και δολοφονηθηκαν;
για ποιο λογο δεν προσπαθησε κανενας να παει απο δυτικες σε κομμουνιστικες χωρες;και αν το ηθελε δεν υπηρχε κανενα προβλημα.
γιατι ο μεσος πολιτης της δυτικης ευρωπης μπορουσε ταξιδεψει παντου και ο πολιτης της τσεχοσλοβακιας ας πουμε, οχι;
σκεψου τι θα γινει αν γινει το ΚΚΕ κυβερνηση του χρονου
σου ξαναλεω αναφερομαι με βαση την ιστορια,στο πως εφαρμοστηκαν διαφορα συστηματα στο παρελθον.ΟΧΙ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ.
και θεωρω πολυ ατοπο ανθρωπους να υποστηριζουν τετοιες παραταξεις που εχουν σαν προτυπο φασιστικα καθεστωτα.
ειτε εισαι χουντικος,ειτε εισαι κομμουνιστης εισαι το ιδιο πραγμα.φασιστας.
καταλυση της δημοκρατιας.
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά [#2]