Η φωτό στο κέντρο της σελίδας είναι από το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Αθλητικής Ηχούς» και παρουσιάζει σε παγκόσμια «πρώτη» το σύστημα που πρόκειται να παρατάξει ο Παναθηναϊκός στον αγώνα της Πέμπτης στην Ουκρανία.
Ο τίτλος, ξεκάθαρος: «Πτήση πρόκρισης». Ξεκάθαρα και τα διευκρινιστικά: «Φουλ επίθεση για να πάρουν το αίμα τους πίσω οι 'πράσινοι', που αναχωρούν σήμερα με τσάρτερ». Αυτό όμως που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι το «καπέλο» πάνω από τον τίτλο που γράφει: «4-4-3 με 'Παπ', Μάντζιο, 'Σάλπι' αιχμές του δόρατος».
Ολοι θέλουμε, παιδιά, να νικήσει και να προκριθεί στην επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός, αλλά είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσει παίκτη παραπάνω; Αν μας πάρουν χαμπάρι, θα βρούμε μπελάδες. Αυτό δεν το σκέφτηκε κανείς;
Βέβαια, ο Θόδωρος, ο οδηγός μου, έχει άλλη άποψη, η οποία φαίνεται λογική. Μου θύμισε ότι η ίδια εφημερίδα στο πρόσφατο παρελθόν είχε παρουσιάσει και πάλι στο πρωτοσέλιδο σε πινακάκι το σύστημα παράταξης του τότε προπονητή του Παναθηναϊκού, Αλμπέρτο Μαλεζάνι.
Και τότε είχε χρησιμοποιήσει τον παίκτη παραπάνω. Δυστυχώς ο Ιταλός δεν υιοθέτησε το προτεινόμενο σύστημα και είδατε πού κατέληξε. Στα αζήτητα. Προφανώς η εφημερίδα επανήλθε στο δίκαιο αίτημά της, αφού αυτό την πρώτη φορά δεν εισακούστηκε από την τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού». Τώρα όμως, που άλλαξαν τα πρόσωπα και οι καταστάσεις στον πάγκο του ΠΑΟ, σκέφτηκε πολύ σωστά να το προτείνει και πάλι. Μην ξεχνάτε ότι αυτή η πρόκριση σημαίνει πολλά για την ομάδα.
Σ' αυτό ακριβώς το σημείο θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση και να πω με όση δύναμη έχω μέσα μου ότι οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν το γράφω αυτό για την «Αθλητική Ηχώ», η οποία όπως διαπιστώνεις, φίλε αναγνώστη, κάνει το παν για το καλό της ομάδας, αλλά για τους άλλους «φίλους» στο «Derby». Ειλικρινά, δεν ντρέπονται; Δεν πονάνε; Δεν αισθάνονται; Δεν αγωνιούν; Αν ναι, πραγματικά υπάρχει καιρός να το αποδείξουν. Και ο τρόπος είναι ένας. Να κυκλοφορήσουν με πρωτοσέλιδο που θα προτείνει σύστημα παράταξης το 4-4-4. Είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν.
Εντάξει, το ματς με τη Μέταλουργκ δεν το προλαβαίνουν, αφού αδράνησαν απελπιστικά. Αλλά αυτό με τον ΟΦΗ (αν και δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί παίκτης παραπάνω στο συγκεκριμένο ματς…) και κυρίως το ντέρμπι με την ΑΕΚ το προλαβαίνουν άνετα. Εχουν μάλιστα όλο τον χρόνο μπροστά τους για να το παρουσιάσουν με κάθε επισημότητα.
Kαι μετα μου λετε να παιρνω στα σοβαρα τους βαζελους.