-
Δεν έκατσα να διαβάσω το ποστ, εκτός από την πρώτη παράγραφο με τα φίδια .
Πάλι τα ίδιααααααα............
-
Όλα η Alfa τα βρήκε, μαζί και τον τροχό
καμία πηγή έχουμε;
-
Θα μπορούσες να αντικρούσεις τις αποψεις αυτές με επιχειρήματα (αν έχεις ) και οχι με ειρωνία
-
Το λιγότερο που ταιριάζει σε κλεμένα copy-paste είναι ειρωνία. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι είναι δικά του
-
Αυτά που αναφέρει ξεκινούν χρονολογικά από το 1910... Λές να είναι 100 χρονών και να είναι από δικές του γνώσεις-παρατηρήσεις?
Και που είναι το κακό δηλαδή να αναφέρει πράγματα που έχει διαβάσει? -
που τα διάβασε;
-
Τον σκοπό της ερώτησης δεν τον καταλαβαίνω...
Δεν ξέρω αν και θα με ενδιέφερε να μάθω για βιβλία σχετικά με την ιστορία της αυτοκίνησης και την ιστορία διαφόρων εταιρειών.
Μήπως ξέρεις εσύ που τα διάβασε?
-
Τι σημασία έχει? Εγω θα πρότεινα να αγνοείτε κάθε είδους φανατικούς και να μιλάμε επι της ουσίας.
Έτσι και πιο ενδιαφέροντα θέματα θα έχουμε και πιο πολλές και ουσιαστικές γνώσεις θα ανταλάσσαμε.
Εκτός αν θεωρείτε χρήσιμη γνώση αυτή:
Θυμάμαι μια αμερικάνικη ταινία του 1950 που μια αμερικανιδα περιφέρεται και αναφέρεται για πρώτη φορά το όνομα ferrari σε ταινία...αλλά τελικά η πρωταγωνίστρια επιλέγει μια alfa romeo 6c2500 λόγω κύρους...και ομορφιάς...
Αν είναι και αλήθεια (δεν αλλάζει και τίποτα).
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Τον σκοπό της ερώτησης δεν τον καταλαβαίνω...Δεν ξέρω αν και θα με ενδιέφερε να μάθω για βιβλία σχετικά με την ιστορία της αυτοκίνησης και την ιστορία διαφόρων εταιρειών.
Μήπως ξέρεις εσύ που τα διάβασε?
εγώ ξέρω, θες να μάθεις και συ ή μήπως δεν ξέρεις;
-
Δεν ξέρω και θέλω να μάθω...
-
Κακα τα ψεμματα, η Αλφα εχει μια Ιστορια με πολυ βαρος.
Τωρα τελευταια βεβαια της εμεινε μονο το βαρος, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
-
Βαθμός εγκαθετότητας: 12/10!
-
γιατι, λεω ψεματα?
-
Και όμως η ιστορία παίζε μεγάλο ρόλο.
Η BMW απέτυχε με την Ζ9,
Η VW απέτυχε με το phaethonαυτό δεν προεξοφλεί οτι το R8 θα αποτύχει απλά ότι η AUDI παίζει σε ξένα χωράφια, όπου κυριαρχούν άλλα ονόματα. (Ferrari-Lamborghini, Porsche, Maserati).
Αντίθετα η Alfa έχει εξασφαλισμένη την επιτυχία για 3 λόγους:
- Tην ιστορία που έχει σε 'ακριβά' σπορ αυτοκίνητα για δεκαετίες με εξαίρεση τα τελευταία 10-15 χρόνια. Αυτό μπορεί να μην παίζει ρόλο σε αγοραστές στο φάσμα των 40-100000
-
Όχι φυσικά!
-
Εχμ, το Phaeton λιμουζίνα είναι, όχι διθέσιο supercar.
Δεν νομίζω να ΜΗΝ πουλήθηκαν παγκοσμίως 500 Ζ8. Όπως ούτε R8 νομίζω ότι θα πουληθούν λιγότερα από 500. Οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχημένα & μη supercars κρίνοντας από τις πωλήσεις. Και η McLaren πούλησε πολύ λίγες F1 αλλά έχει βγάλει ένα από τα καλύτερα από οδηγικής πλευράς - αν όχι το καλύτερο - supercar.
-
Γιατι απέτυχε η Z9 ή το Phaethon? Επειδή δεν πούλησαν 100000 κομμάτια το χρόνο?
Και τα δύο είναι πολύ καλά αυτοκίνητα και φτιάχτηκαν σαν βιτρίνα για τα υπόλοιπα μοντέλα χρησιμοποιώντας μηχανικά μέρη και τεχνολογία που ήταν ήδη έτοιμα.
Η Z9 χρησιμοποίησε την υποδομή για το αλουμινένιο πλαίσιο της Rolls Royce και μηχανικά μέρη της M5.
To Phaethon έχει κοινό πλαίσιο με τις Bentley GT/Silver Spur και κοινά μηχανικά μέρη με αυτές αλλά και τα υπόλοιπα VW.
Το ότι ειναι αδιάφορο εξωτερικά και μοιάζει σαν μεγάλο Passat είναι και ο λόγος που υπάρχει, να δώσει αίγλη και να αποτελέσει την τεχνολογική βιτρίνα για τα υπόλοιπα VW, όντας ένα απο αυτά και όχι μια πχ Bugatti.
Το Phaethon είχε την προσωπική εποπτία του Dr. Piech και ήταν ένας απο τους μοχλούς για να ανεβάσει το κύρος της VW.
Το οποίο κύρος και κατ'επέκταση το πόσο 'premium' είναι μια μάρκα ειναι κάτι πολυεπίπεδο που χρειάζεται χρόνο για να εδραιωθεί και -το κυριότερο- για να διατηρηθεί.
Δεν αρκεί να είχες -κάποτε και κάπου- μια ιστορία, σημασία έχει το πως το αποδικνύεις καθημερινά και τι συνέχεια έχεις. Επίσης εξ'ίσου αν όχι και σημαντικότερο ρόλο έχουν και οι κακές πλευρές της ιστορίας σου.
Η συνισταμένη είναι αυτό που μετράει και θα πρέπει να υπολογίζουμε και τον παράγοντα του χρόνου. Απο τους μηχανικούς της Alfa του 1923 πόσοι διατηρούν ακόμα κάποια σχέση με το εργοστάσιο και κυρίως** ποιό το όφελος **απο την σχέση αυτη?
Η τεχνική στάθμη διαχέεται και πρέπει να είσαι συνέχεια πρωτοπόρος αν θες να είσαι μπροστά, οι δαφνες του παρελθόντος ειναι χρήσιμες αν γράφεις βιβλίο, όχι αν θες να δεις την αξία ενός προιόντος.
Εγω πιστευω πως σαν άτομα που ενδιαφερομαστε λίγο παραπάνω για τα αυτοκίνητα θα πρέπει να αναγνωρίζουμε μεν τους λόγους και την πορεία που διανύει η κάθε εταιρία αλλά όταν κρίνουμε τα προιόντα σαν αποτέλεσμα αυτό θα πρέπει να είναι ανεξάρτητο προέλευσης.
Το αν το προιόν είναι το καλύτερο για την εταιρία είναι άλλο θέμα για το αν το προιόν είναι καλό.
Τα άνωθεν δεν έχουν πεδίο εφαρμογής σε οπαδούς, οι τελευταίοι είναι απλώς γραφικοί και θλιβεροί.
Μπάμπη όταν λές η Alfa έχει να παρουσιάσει ένα τέτοιο σπορ αυτοκίνητο εδώ και 10-15 χρονια τι εννοείς? Το 1991 ποιο σπορ αυτοκίνητο είχε στην γκάμα της? Εκτός αν θεωρείς την 8C συνέχεια της 164Q4
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κακα τα ψεμματα, η Αλφα εχει μια Ιστορια με πολυ βαρος.Τωρα τελευταια βεβαια της εμεινε μονο το βαρος, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
-
το τελευταίο 'supercar' της Alfa ήταν η SZ στα τέλη της δεκαετίας του 90!
Φυσικά δεν ήταν ότι είναι σήμερα η 8c η επερχόμενη Brera GTA αλλά ήταν ένα σκαλί πάνω από την κατηγορία της GTV!!Προς τους Αντι-Αλφίστι και τους ουδέτερους
Η ιστορία μιας εταιρίας είναι πολύ σημαντική, και καλό είναι σαν φίλοι της αυτοκίνησης να την γνωρίζουμε και να μην υποβιβάζουμε αν δεν ξέρουμε λέγοντας αστειότητες.
Προς τους Αλφίστι
Από την άλλη μεριά πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι πέρα από την ιστορία σημασία έχει και το ΠΑΡΟΝ!!! δλδ δεν μπορούμε πάντα να επικαλόυμαστε την ιστορία για να αποφύγουμε μια σύγκριση σε τεχνικό επίπεδα για το σήμερα.
Kαι προς όλους
Τέλος θέλω να τονίσω οτι κάποιος μιλήσει θετικά για την ιστορία της Alfa αμέσως τονίζετε ότι το παρόν μετράει.
Αντίθετα όταν κάποιος μιλήσει χλευαστικά για την ιστορία της Alfa τότε κάνετε επειδή έτσι βολεύει!!Αντίστοιχα κάνουμε κι εμέις
-
Βρε συ Μπαμπη πιστευεις οτι ενδιαφερονται πολλοι για το τι εκανε η ταδε φιρμα πριν απο 30-70 χρονια??
Απο τοτε στην ταδε εταιρια εχει αλλαξει 5 φορες η διοικηση και προφανως ολοι οι εργαζομενοι 2-3 φορες. Οτι και αν σημαινει αυτο. Απο το οτι εχει αλλαξει το target group, μεχρι οτι τους αγορασαν οι Κινεζοι σε τιμη ευκαιριας, βλ. Ροβερ...
Ενταξει, οπως ειπε και καποιος αλλος, η Ιστορια ειναι χρησιμη σε καποιον που θελει να γραψει βιβλιο. Απο εκει και περα, και εφοσον μιλαμε για ενα καταναλωτικο προιον (το αυτοκινητο), η Ιστορια της εταιριας που το κατασκευαζει εχει ελαχιστη εως καθολου σημασια.
Δλδ η Pagani που βγαζει σημερα ενα απο τα καλυτερα supercars, δεν ειναι αξιολογη επειδη δεν εχει Ιστορια? Ή μηπως το προιον της δεν ειναι καλυτερο απο αλλους ιστορικους κατασκευαστες supercars?
Για μενα καθε προιον πρεπει να εξεταζεται ξεχωριστα. Δεν με ενδιαφερει αν η εταιρια που το παραγει εβγαζε κορυφαια αυτοκινητα πριν απο 30 χρονια. Με ενδιαφερει το σημερα, γιατι σημερα θα το αγορασω και με σημερινα αυτοκινητα θα το συγκρινω. Εκτος εαν ειμαι συλλεκτης και με ενδιαφερουν αλλα πραγματα.
Ετσι λοιπον σε αυτη τη ψηφοφορια ψηφισα την Αλφα. Οχι ομως επειδη εχει Ιστορια, ουτε επειδη μου θυμιζει την παλια 8c, ουτε επειδη αυτος που βαζει το καπακι στον κινητηρα της ειναι εγγονος του αδερφου της γυναικας εκεινου που καποτε ειχε παρει αυτογραφο απο καποιον οδηγο GP της Αλφα.
Alfa Romeo 8C Competizione ή Audi R8 ?