-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εμείς είχαμε τη 'Θεία Οικοδομή', ένα κτίριο όπου κάναμε όσα περιγράφει ο skye και είχε γίνει χάρη στην επιμονή ενός καθηγητή Θεολόγου (και όχι μόνον), του Θοδωρή 'Μονάδα' Δημακόπουλου. (Έπεσε για ύπνο μια νύχτα πέρυσι, και δεν ξύπνησε ποτέ. Δεν ήταν και πολύ μεγάλος...).
Επίσης όλοι στην περιοχή γνωρίζουν τον Παπα - Γιατρά, που μάζευε τα παιδιά στο γήπεδο, σήκωνε τα ράσα κι έπαιζε μαζί τους μπάλα. Τώρα δεν παραμπορεί, έχει αρθριτικά.Φοβάμαι ν' αφήσω τα παιδιά μου να πάνε εκκλησία, όμως, έχω ακούσει κι εγώ για βιασμούς παιδιών από παπάδες.
Αμάν τι μου θύμησες! Μας είχε φάει η δασκάλα μου στο 3ο δημοτικό να πηγαίνουμε στη Θεία Οικοδομή... Επίσης, στο 1ο γυμνάσιο που πήγα για λίγο, είχα θρησκευτικά τον παπα-Πάνο από τον Αγ.Αθανάσιο με τις απίστευτες ιστορίες του! Όλα τα θαύματα σ'αυτόν είχανε συμβεί...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
HUNTER η ανάλυση του φωτός σε χρώματα δεν υπάρχει αν δεν βλέπεις χρώματα. Αν ο Νεύτωνας ηταν τυφλός δεν θα κατέληγε μέσω του πρίσματος στο συμπέρασμα ότι το φώς αναλύεται.
Αρα δεν θα είχε νόημα και η λογική απο α εως β συχνότητα βλέπω γ χρώμα.Μπερδευεσαι Τασο.Το ορατο φασμα (δηλαδη το 'φως') ειναι ενα μικρό κλάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.Ολο το υπόλοιπο του φασματος ΔΕΝ το βλέπουμε (ειμαστε δηλαδη τυφλοι) και όμως το μετραμε και το αναλύουμε.Ξερουμε σε ποια περιοχη αντιστοιχούνε τα ραδιοκύματα,σε ποια οι υπέρυθρες,σε ποια οι υπεριώδης,σε ποια οι ακτινες Χ και Γ,χωρις να τις εχουμε δει ποτε.
Το ίδιο ισχυει για τον τυφλό,που ενω δεν θα δει ούτε το ορατο τμημα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας,θα μπορεσει να την αναλύσει διότι μετρησε και χρησιμοποιεί τα αριθμητικά δεδομένα.
Δεν αντιλέγω, όμως δεν θα είχαν κανένα νόημα οι μετρήσεις που λές άν δεν υπήρχε έμμεσος τρόπος αντίληψης των. Τα ραδιοκύματα, χ, γ κλπ υπάρχουν γιατί υπάρχει ο (έμμεσος) τρόπος να αναγνωρισθούν/χρησιμοποιηθούν/μελετηθούν.
Για τον τυφλο δεν έχει νόημα να πείς με την σειρά τα χρώματα της ίριδος ,είναι θεωρία, μπλα μπλά. Υπάρχουν τα χρώματα γιατί τα βλέπουμε κι όχι γιατί είναι συχνότητες και αποτελούν μετρήσιμη ποσότητα. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ε, καλά, κι εμείς για τιμωρία όποτε βλέπαμε παπά πιάναμε τ' αχαμνά μας.Αυτό είναι απαραίτητο. Αν δεν κάνεις αυτή τη κίνηση κινδυνεύεις με κακοτυχία.
Εγώ έχω μαύρη γάτα η οποία υποτίθεται ότι νικάει τη γρουσουζιά του παπά.
-
Λαϊκό προσκύνημα μετά από νεκτροτομή;
Γιατί αυτοί της εκκλησίας κοιμούνται και δεν πεθαίνουν; (σοβαρή απορία, απορώ γιατί καθιερώθηκε η έκφραση) -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Λαϊκό προσκύνημα μετά από νεκτροτομή;
Γιατί αυτοί της εκκλησίας κοιμούνται και δεν πεθαίνουν; (σοβαρή απορία, απορώ γιατί καθιερώθηκε η έκφραση)Το ίδιο και οι ηθοποιοί,και οι πολιτικοι.Η θα 'φυγουν' ή θα 'κοιμηθούν'.
Πεθαινουμε μονο εμεις οι κοινοι θνητοί. -
Ο χρήστης PID έγραψε:
Εμείς είχαμε τη 'Θεία Οικοδομή', ένα κτίριο όπου κάναμε όσα περιγράφει ο skye και είχε γίνει χάρη στην επιμονή ενός καθηγητή Θεολόγου (και όχι μόνον), του Θοδωρή 'Μονάδα' Δημακόπουλου. (Έπεσε για ύπνο μια νύχτα πέρυσι, και δεν ξύπνησε ποτέ. Δεν ήταν και πολύ μεγάλος...).
Αμάν τι μου θύμησες! Μας είχε φάει η δασκάλα μου στο 3ο δημοτικό να πηγαίνουμε στη Θεία Οικοδομή... Επίσης, στο 1ο γυμνάσιο που πήγα για λίγο, είχα θρησκευτικά τον παπα-Πάνο από τον Αγ.Αθανάσιο με τις απίστευτες ιστορίες του! Όλα τα θαύματα σ'αυτόν είχανε συμβεί...
Δεν το τελειωσες το σχολειο ε?Δεν πειραζει..τετοιος στοκος που ησουνα!:)
Στη ''Θεια Οικοδομη'' πηγαινα κι εγω..και καλουπωνα!
Μαλλον η χωρωδια του κυρ-Θοδωρου φταιει που βγηκα ετσι...Κι εγω θρησκευτικα ειχα τον παπα-Πανο..μιλαμε για μεγαλο παπά-τζα!
-
Τα σχετικά με την επιστήμη κλπ. διασπάστηκαν στο Περί επιστήμης, αντικειμενικότηας, υποκειμενικότητας κλπ..
(Moderator nass)
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Δεν το τελειωσες το σχολειο ε?Δεν πειραζει..κι εγώ στοκος ήμουνα!:)
Στη ''Θεια Οικοδομη'' πηγαινα κι εγω..και καλουπωνα!
Μαλλον η χωρωδια του κυρ-Θοδωρου φταιει που βγηκα ετσι...Κι εγω θρησκευτικα ειχα τον παπα-Πανο..μιλαμε για μεγαλο παπά-τζα!
Άλλαξα πόλη και κατά συνέπεια σχολείο ρε στούρνε!
-
Συγνώμη για τα αγγλικά αλλά είναι ενδιαφέρον
THE GOD HELMET
http://www.geocities.com/satanicus_2/GodHelmet.html
A helmet that stimulates the brain - specifically the first-sized regions under my temples, the temporal lobes - with magnetic fields and evokes “unusual” experiences.
…Astonishing things have happened in this chamber. One woman believed her dead mother had materialized beside her. Another felt a presence so powerful and benign that she wept when it faded. British journalist Ian Cotton understood that he was, and always had been, a Tibetan monk. Psychologist Susan Blackmore, writing in New Scientist, said she felt something 'get hold of my leg and pull it, distort it, and drag it up the wall... Totally out of the blue, but intensely and vividly, I suddenly felt anger... Later, it was replaced by an equally sudden attack of fear.' Over a thousand volunteers have worn the helmet, and 80 percent of them, Persinger says, experienced a 'sesed presence - the feeling that someone's standing near you, the feelings there must be something greater, the feeling of infinite possibilities.'
…his first subjects reported meaningful experiences, most commonly the 'sensed presence.' When asked to describe them, they didn't call the feelings creative or inspirational, but religious.
…Religious experiences… are creations of the brain.
-
-
Να και κάτι που αγνοούσα: http://www.hellenicway.ca/octob02/stefano.htm
-
Eλεος με αυτες τις αναχρονιστικες παραδοσεις που δεν αποσκοπουν πουθενα.Ποτε επιτελους η Εκκλησια θα ξυπνησει απο τον λιθαργο τους υπερηλικες πιστους της?Αν μια ανουσια παραδοση οπως αυτη που αναφερεται στο κειμενο δεν μπορει να αλλαξει απλα επειδη ειναι παραδοση τοτε φανταζομαι ζητηματα οπως ενδυμασια ,γλωσσα,εμμεσος προσυλιτισμος,'ανιατα' πρωτοκολλα κ.α θα μεινουν για παντα κλειδωμενα στο χρονοντουλαπο.
Και ολα αυτα αν σκεφτει κανεις την πραγματικη ουσια της διδασκαλιας του Χριστου που υποβαθμιζεται και τελικως χανεται ολοτελα υπο το βαρος της πολιτικης και του δεινοσαυρισμου που επιδιδονται καθημερινα οι 'Πατερες'και κατ αναγκη εκφραστες της. -
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Να και κάτι που αγνοούσα: http://www.hellenicway.ca/octob02/stefano.htmΓνωστά αυτά
Απλά ο πιστός κάνει τα στραβά μάτια ή προσπαθεί να διαμορφώσει θεωρίες που να καλύπτουν πάντα τα πιστεύω του. -
Το 'χάριν παραδόσεως' του κ. Στεφανόπουλου εγώ το απορρίπτω. Δεν είναι λόγω... δισταγμού και... παράδοσης, αλλά λόγω ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΟΣ που η εκκλησία συνεχίζει τα βδελυρά μισελληνικά αναθέματα την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Άλλωστε, πάντοτε υπήρξε βαθύτατα ανθελληνική και μισελληνική ως θεσμός. Και στα σχολεία μας διδάσκει με το - καθ'υπαγόρευσιν γραμμένο - βιβλίο της ιστορίας και με τα θρησκευτικά (δηλαδή με την έμμεση κατήχηση, η οποία ενίοτε γίνεται και άμεση) ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν... κατώτεροι πνευματικά απ'τους αγράμματους πρώτους χριστιανούς, ότι ήμασταν ειδωλολάτρες κι ότι χάρη στη σταύρωση του Ιησού Χριστού (το ότι το πραγματικό του όνομα ήταν - σύμφωνα με τα ευαγγέλια - Εμμανουήλ είναι άλλο θέμα) κι ένα σωρό παραμύθια της Χαλιμάς, για να μισήσουμε τη φιλοσοφία, την επιστήμη, τη θρησκεία, την πολιτική των προγόνων μας...
Επίσης, ο κ. Στεφανόπουλος, μολονότι έγραψε στην επιστολή του ότι πρέπει τα αναθέματα να πάψουν, έδινε πάντα το παρόν (και συνεχίζει) κάθε Κυριακή της Ορθοδοξίας με σέβας προς τους εκστομίζοντας ύβρεις και αναθέματα κατά του έθνους μας.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Γνωστά αυτά
Απλά ο πιστός κάνει τα στραβά μάτια ή προσπαθεί να διαμορφώσει θεωρίες που να καλύπτουν πάντα τα πιστεύω του.Φαίνεται πας αξημέρωτα στην εκκλησία
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Γνωστά αυτά
Απλά ο πιστός κάνει τα στραβά μάτια ή προσπαθεί να διαμορφώσει θεωρίες που να καλύπτουν πάντα τα πιστεύω του.Φαίνεται πας αξημέρωτα στην εκκλησία
Aσε έχουμε νυχτέρι σήμερα
-
ΤΣΙΠΡΑΣ FOR ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ!!!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το 'χάριν παραδόσεως' του κ. Στεφανόπουλου εγώ το απορρίπτω. Δεν είναι λόγω... δισταγμού και... παράδοσης, αλλά λόγω ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΟΣ που η εκκλησία συνεχίζει τα βδελυρά μισελληνικά αναθέματα την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Άλλωστε, πάντοτε υπήρξε βαθύτατα ανθελληνική και μισελληνική ως θεσμός. Και στα σχολεία μας διδάσκει με το - καθ'υπαγόρευσιν γραμμένο - βιβλίο της ιστορίας και με τα θρησκευτικά (δηλαδή με την έμμεση κατήχηση, η οποία ενίοτε γίνεται και άμεση) ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν... κατώτεροι πνευματικά απ'τους αγράμματους πρώτους χριστιανούς, ότι ήμασταν ειδωλολάτρες κι ότι χάρη στη σταύρωση του Ιησού Χριστού (το ότι το πραγματικό του όνομα ήταν - σύμφωνα με τα ευαγγέλια - Εμμανουήλ είναι άλλο θέμα) κι ένα σωρό παραμύθια της Χαλιμάς, για να μισήσουμε τη φιλοσοφία, την επιστήμη, τη θρησκεία, την πολιτική των προγόνων μας...Επίσης, ο κ. Στεφανόπουλος, μολονότι έγραψε στην επιστολή του ότι πρέπει τα αναθέματα να πάψουν, έδινε πάντα το παρόν (και συνεχίζει) κάθε Κυριακή της Ορθοδοξίας με σέβας προς τους εκστομίζοντας ύβρεις και αναθέματα κατά του έθνους μας.
Ρε skul, μη γινόμαστε υπερβολικοί...
Όχι και ανθέλληνες οι της εκκλησίας... -
Ε ναι, όχι και ανθέλληνες... Βέβαια, οι ΤΡΕΙΣ αφορισμοί της επανάστασης του '21 από τον Γρηγόριο τον Ε', ο αφορισμός του Κολοκοτρώνη, ο αφορισμός της Μπουμπουλίνας κλπ είναι ΑΛΛΑ ζητήματα...
-
κα τι να κάνανε ρε σκαλ? να χαλούσαν το δικό τους μαγαζί?
το θέμα είναι όμως και τι κάνουν οι υπόλοιποι στη πράξη.
άκουσα το πρωί στο ραδιόφωνο οτι κάποιοι δ. υπάλληλοι στην Ικαρία εξέδωσαν ανακοίνωση οτι θα δουλέψουν κανονικά και οτι δεν είναι δυνατόν ο θάνατος ενός θρησκευτικού ηγέτη να αναστέλει τη λειτουργία του κράτους.
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια αλλά μπράβο τους αν ισχύει.αν ο Α,Β,Γ που λέει οτι έχουμε πολύ εκκλησία και λίγο επιστήμη, ζωή γουατεβερ δεν δίνει σε αυτό το λίγο να εκφραστεί τότε θα είναι μόνο εκκλησία.
Αν ο Στεφ/λος είχε όσες υπογραφές είχε ο Χρ/λος για τις ταυτότητες λες εσύ δεν θα άλλαζαν τα 'πατροπαράδοτα' τροπάρια?και κάτι τελευταίο και σχετικό.είχαμε προσαρτήσει το θέμα του Πατριαρχείου στα όπλα μας για την ένταξη της Τουρκίας και για την προώθηση των Εθνικών θεμάτων και το βλέπω χρόνο με το χρόνο να εξελίσεται στο κύριο θέμα και Ίμια ξεχνιούνται, υφαλοκρυπίδες πάνε πίσω γκρίζες ζώνες γίνονται μαύρες.
Περί εκκλησίας