-
Λέγε ναι γιατί θα μπλέξεις.
Εδώ έχουμε αρχίσει να ευθυμούμε -
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Για τον συγκεκριμένο το έχω απορία, αν πουλάει τρέλα ή έχει κάψει φλάτζα
Χα! Χα!
Να' στε καλά ρε παιδιά!Γεια σου ρε aposal φευγατε !!!
Μια ερωτηση μονο. Δεν ειχες παρει τιποτα οταν τα εγραφες ? -
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
Για τον συγκεκριμένο το έχω απορία, αν πουλάει τρέλα ή έχει κάψει φλάτζα
Χα! Χα!
Να' στε καλά ρε παιδιά!Γεια σου ρε aposal φευγατε !!!
Μια ερωτηση μονο. Δεν ειχες παρει τιποτα οταν τα εγραφες ?Έχω περάσει πια την ηλικία που θα φοβόμουν να πάρω κάτι!
Αφού δεν πήρα τότε... -
Ποτέ δεν είναι αργά
-
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Συμφωνω με ολα αυτα. Και μαλιστα ενδιαφερομαι για μενα (δαιμονισμενος).
Τι με συμβουλευετε να κανω ?
Στη δικια σας περιπτωση παρατηρησατε καποια βελτιωση ?
Το 'σατανα' γιατι με Σ (κεφαλαιο) ? Δεν το περιμενα αυτο απο εσας (ενα θρησκευομενο ανθρωπο).Η βελτίωση στη ζωή μου ήταν τεράστια! Τόση, που να αναρωτιέμαι γιατί ήμουν σε λήθαργο όλα τα προηγουμενα χρόνια. Εξ άλλου αν δεν έβλεπα μεγάλη βελτίωση δεν θα είχα διαμορφώσει αυτήν την θετική άποψη για τον Θεό.
Αλλά το ερώτημα είναι πώς ο καθένας μας ερμηνεύει τον όρο βελτίωση. Εγώ εννοώ την ποιότητα της ζωής μου, με την έννοια ότι είμαι πιο ήρεμος, πιο αισιόδοξος, πιο ευτυχής, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Και δεν είμαι και καλός Χριστιανός, όπερ έχω να ωφεληθώ πολύ περισσότερο, αν προσεγγίσω τον Θεό περισσότερο!
Δεν είμαι σε θέση να συμβουλεύω. Ούτε αποτελώ πρότυπο. Οι πατέρες πάντως λένε ότι η ουσιαστική ζωή μας ως Χριστιανών ξεκινάει όταν επιλέξουμε έναν πνευματικό και ακούσουμε τις δικές του συμβουλές.
Το Σατανάς δεν παίζει ρόλο αν γράφεται με μικρό η κεφαλαίο. Σημασία έχει αν στη ζωή μας αντιστεκόμαστε στους πειρασμούς που μας βάζει, ή αν ενδίδουμε.Μένω στην τελευταία πρόταση και υποθέτω πως είναι και ο λόγος για τον οποίο συμμετέχεις στην παρούσα συζήτηση. Αυτήν την υπόθεση την κάνω γιατί πραγματικά απορώ τόσες βδομάδες πως αντέχεις να γράφεις μόνος εναντίον όλων, σε αυτό το νήμα. Θεωρώ δηλαδή πως βλέπεις τη συμμετοχή σου σ'αυτήν τη συζήτηση σαν μια δοκιμασία που πρέπει να περάσεις, να αντισταθείς στη λογική και κυρίως στην ουσία όλων των αντεπιχειρημάτων που σου προτείνονται (ασχέτως ύφους, το οποίο ορισμένες φορές είναι απαράδεκτο συγκρινόμενο με το δικό σου). Νοιώθω πως η λογική και η απλή συνεπαγωγή της ορθότητας πάρα πολλών από αυτά, είναι το εμπόδιο που έχεις βαλθεί να ξεπεράσεις (αγνοώντας το όπως ο Οδυσσέας τις Σειρήνες) προκειμένου να γίνεις λίγο καλύτερος χριστιανός από όσο είσαι.
Ομολογώ πως θαυμάζω την εγκράτεια που επιδεικνύεις, καθώς και τη συνέπεια στο λόγο σου από τον οποίο δεν έχεις παρεκλίνει στο ελάχιστο από όσο έχω αντιληφθεί, έχω όμως μια απορία. Πως είναι δυνατόν, εν έτει 2009, κάποιος άνθρωπος με συγκροτημένη σκέψη και έκφραση να έχει τρομοκρατηθεί τόσο πολύ με την ιδέα της αιώνιας κόλασης και τις ενοχές που τον έχει ποτίσει επίμονα και επί σειρά δεκαετιών κάποιος - ουσιαστικά ανεξέλεγκτος - λειτουργός της 'θρησκείας της Αγάπης'; Πως μπορεί να πιστεύει χωρίς δεύτερη σκέψη ή υποψία αμφισβήτησης, ότι τα ιερά κείμενα είναι θεόπνευστα και όχι - ας πούμε - αποτέλεσμα συγγραφής από κάποιους καπάτσους ανθρώπους προκειμένου να χειραγωγήσουν τον όχλο και να τον κατευθύνουν σαν βοσκοί τα πρόβατα (οι ποιμένες τα ποίμνια) ακριβώς εκεί που τον θέλουν, άβουλο και υποτακτικό; Πως μπορεί να απαρνείται μερικές από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής, παρακολουθώντας τους διάφορους 'ποιμένες' να τις απολαμβάνουν στον υπερθετικό και παρ' όλα αυτά να θεωρούν πως δεν τρέχει τίποτα, όλα καλά, είναι θέλημα Θεού; Και μετά από όλα αυτά, να νοιώθουν ΑΥΤΟΙ τις ενοχές, ενοχές για πράγματα τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι καν 'αδικήματα'. -
ενταξει τωρα ,σε λιγο οποιος πιστευει στον θεο θα γινεται γραφικος
-
Τι γινεται βρε ντριφτερ ?
Μου τα'λεγες εσυ βεβαια, αλλα δεν μπορουσα να το φαντασθω. -
@cavallino
δλδ απορείς πως είναι δυνατό να υπάρχουν χριστιανοί; -
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Οι πατέρες πάντως λένε ότι η ουσιαστική ζωή μας ως Χριστιανών ξεκινάει όταν επιλέξουμε έναν πνευματικό και ακούσουμε τις δικές του συμβουλές.
Το Σατανάς δεν παίζει ρόλο αν γράφεται με μικρό η κεφαλαίο. Σημασία έχει αν στη ζωή μας αντιστεκόμαστε στους πειρασμούς που μας βάζει, ή αν ενδίδουμε.Aν κάτσεις και βάλεις στη σειρά αυτά που λές βρίσκεις τόσες αντιφάσεις που στο τέλος βαριέσαι να κουοτάρεις.
Πως είναι δυνατόν ένας απλός πιστός να κρίνει αν ο πνευματικός είναι καλός ή όχι?
Τον Γιοσάκη ή τον άλλο τον μητροπολίτη πόσοι τον άκουγαν?Γι αυτό σου λέω dimitri, άραξε και απόλαυσε. Αν και είναι νωρίς για ποτό και ξηροκάρπια
Απ την άλλη βέβαια, μπορείς να του βάλεις κι άλλους πειρασμούς για να δεις αν θα αντέξει -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Οι πατέρες πάντως λένε ότι η ουσιαστική ζωή μας ως Χριστιανών ξεκινάει όταν επιλέξουμε έναν πνευματικό και ακούσουμε τις δικές του συμβουλές.
Το Σατανάς δεν παίζει ρόλο αν γράφεται με μικρό η κεφαλαίο. Σημασία έχει αν στη ζωή μας αντιστεκόμαστε στους πειρασμούς που μας βάζει, ή αν ενδίδουμε.Aν κάτσεις και βάλεις στη σειρά αυτά που λές βρίσκεις τόσες αντιφάσεις που στο τέλος βαριέσαι να κουοτάρεις.
Πως είναι δυνατόν ένας απλός πιστός να κρίνει αν ο πνευματικός είναι καλός ή όχι?
Τον Γιοσάκη ή τον άλλο τον μητροπολίτη πόσοι τον άκουγαν?Γι αυτό σου λέω dimitri, άραξε και απόλαυσε. Αν και είναι νωρίς για ποτό και ξηροκάρπια
Απ την άλλη βέβαια, μπορείς να του βάλεις κι άλλους πειρασμούς για να δεις αν θα αντέξειεχεις εχετε μπερδευτει και νομιζεις οτι ενας πιστος πρεπει να ειναι αμιλητος ,να πινει το γαλα του καθε πρωι και να μην πινει καθολου ποτο και γενικα να κανει οτι λεει η εκκλησια.
τι σχεση εχουν ομως αυτα που λεει η εκκλησια με την ζωη του χριστου και των μαθητων του;
κι εγω πινω μισο μπουκαλι ουισκι την ημερα αυτο ομως δεν σημαινει τιποτα.
αραζω λοιπον και απολαμβανω το ποτο και τα ξηροκαρπια μου αλλα δεν σταματαω να ειμαι πιστος ,οσο μπορω βεβαια. -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Συμφωνω με ολα αυτα. Και μαλιστα ενδιαφερομαι για μενα (δαιμονισμενος).
Τι με συμβουλευετε να κανω ?
Στη δικια σας περιπτωση παρατηρησατε καποια βελτιωση ?
Το 'σατανα' γιατι με Σ (κεφαλαιο) ? Δεν το περιμενα αυτο απο εσας (ενα θρησκευομενο ανθρωπο).Η βελτίωση στη ζωή μου ήταν τεράστια! Τόση, που να αναρωτιέμαι γιατί ήμουν σε λήθαργο όλα τα προηγουμενα χρόνια. Εξ άλλου αν δεν έβλεπα μεγάλη βελτίωση δεν θα είχα διαμορφώσει αυτήν την θετική άποψη για τον Θεό.
Αλλά το ερώτημα είναι πώς ο καθένας μας ερμηνεύει τον όρο βελτίωση. Εγώ εννοώ την ποιότητα της ζωής μου, με την έννοια ότι είμαι πιο ήρεμος, πιο αισιόδοξος, πιο ευτυχής, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Και δεν είμαι και καλός Χριστιανός, όπερ έχω να ωφεληθώ πολύ περισσότερο, αν προσεγγίσω τον Θεό περισσότερο!
Δεν είμαι σε θέση να συμβουλεύω. Ούτε αποτελώ πρότυπο. Οι πατέρες πάντως λένε ότι η ουσιαστική ζωή μας ως Χριστιανών ξεκινάει όταν επιλέξουμε έναν πνευματικό και ακούσουμε τις δικές του συμβουλές.
Το Σατανάς δεν παίζει ρόλο αν γράφεται με μικρό η κεφαλαίο. Σημασία έχει αν στη ζωή μας αντιστεκόμαστε στους πειρασμούς που μας βάζει, ή αν ενδίδουμε.Μένω στην τελευταία πρόταση και υποθέτω πως είναι και ο λόγος για τον οποίο συμμετέχεις στην παρούσα συζήτηση. Αυτήν την υπόθεση την κάνω γιατί πραγματικά απορώ τόσες βδομάδες πως αντέχεις να γράφεις μόνος εναντίον όλων, σε αυτό το νήμα. Θεωρώ δηλαδή πως βλέπεις τη συμμετοχή σου σ'αυτήν τη συζήτηση σαν μια δοκιμασία που πρέπει να περάσεις, να αντισταθείς στη λογική και κυρίως στην ουσία όλων των αντεπιχειρημάτων που σου προτείνονται (ασχέτως ύφους, το οποίο ορισμένες φορές είναι απαράδεκτο συγκρινόμενο με το δικό σου). Νοιώθω πως η λογική και η απλή συνεπαγωγή της ορθότητας πάρα πολλών από αυτά, είναι το εμπόδιο που έχεις βαλθεί να ξεπεράσεις (αγνοώντας το όπως ο Οδυσσέας τις Σειρήνες) προκειμένου να γίνεις λίγο καλύτερος χριστιανός από όσο είσαι.
Ομολογώ πως θαυμάζω την εγκράτεια που επιδεικνύεις, καθώς και τη συνέπεια στο λόγο σου από τον οποίο δεν έχεις παρεκλίνει στο ελάχιστο από όσο έχω αντιληφθεί, έχω όμως μια απορία. Πως είναι δυνατόν, εν έτει 2009, κάποιος άνθρωπος με συγκροτημένη σκέψη και έκφραση να έχει τρομοκρατηθεί τόσο πολύ με την ιδέα της αιώνιας κόλασης και τις ενοχές που τον έχει ποτίσει επίμονα και επί σειρά δεκαετιών κάποιος - ουσιαστικά ανεξέλεγκτος - λειτουργός της 'θρησκείας της Αγάπης'; Πως μπορεί να πιστεύει χωρίς δεύτερη σκέψη ή υποψία αμφισβήτησης, ότι τα ιερά κείμενα είναι θεόπνευστα και όχι - ας πούμε - αποτέλεσμα συγγραφής από κάποιους καπάτσους ανθρώπους προκειμένου να χειραγωγήσουν τον όχλο και να τον κατευθύνουν σαν βοσκοί τα πρόβατα (οι ποιμένες τα ποίμνια) ακριβώς εκεί που τον θέλουν, άβουλο και υποτακτικό; Πως μπορεί να απαρνείται μερικές από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής, παρακολουθώντας τους διάφορους 'ποιμένες' να τις απολαμβάνουν στον υπερθετικό και παρ' όλα αυτά να θεωρούν πως δεν τρέχει τίποτα, όλα καλά, είναι θέλημα Θεού; Και μετά από όλα αυτά, να νοιώθουν ΑΥΤΟΙ τις ενοχές, ενοχές για πράγματα τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι καν 'αδικήματα'.Θα σου πω :
- Συμμετέχω στην παρούσα συζήτηση γιατί μου αρέσει η επικοινωνία, όπως και το αντικείμενο της συζήτησης. Διακρίνω μερικές φορές ένα ύφος έντονο προς αυτά που γράφω, το οποίο όμως πιστεύω ότι δεν είναι προσωπικό, αλλά πηγάζει από τα πιστεύω μου. Και το δικαιολογώ πέρα για πέρα, γιατί πολλές φορές, οι Ποιμένες (Ιεράρχες) έχουν δώσει τροφή για την ανάπτυξη τέτοιου είδους συναισθημάτων από τον κόσμο, κάτι που παραδέχεται και ο - εξαίρετος κατ' εμέ - Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στην επιστολή παραίτησής του από τοποτηρητή της Μητρόπολης Αττικής :
' ...μη δυνάμενος να κωφεύσω εις την κραυγήν της αγανακτήσεως του διαρκώς σκανδαλιζομένου υφ’ ημών λαού της πατρίδος και της Εκκλησίας μας ή δι’ άλλου τρόπου να δηλώσω με σαφήνειαν την κάθετον αντίθεσίν μου προς ενεργείας και αποφάσεις αίτινες δικαιολογούν υπονοίας συγκαλύψεως ή μεθοδεύσεων...', - Ο Χριστιανισμός είναι, όπως το λες, θρησκεία της αγάπης. Κανένας δεν γίνεται ΣΩΣΤΟΣ Χριστιανός από φόβο, καταπίεση, ή από υλικό συμφέρον. Η κόλαση αναφέρεται ως πληροφόρηση για του τι θα ακολουθήσει σε όσους προτιμήσουν εκούσια, τον αντίθετο του Θεού δρόμο και όχι ως αιτία επιλογής του δρόμου αυτού.
- Όταν πιστεύεις πραγματικά, όταν στερείσαι, όπως λες, κάποια πράγματα για χάρη του Θεού που Τον λατρεύεις, τότε ο Θεός αναγνωρίζει τον αγώνα σου (που είναι διαρκής) και σου επιτρέπει να Τον πλησιάσεις λίγο περισσότερο. Και όπως συμβαίνει με τον μαγνήτη, που όσο τον πλησιάζεις τόσο περισσότερο νιώθεις την έλξη που ασκεί πάνω σου, έτσι και με τον Θεό, όσο Τον πλησιάζεις (όσο δηλαδή περισσότερο αγώνα δίνεις), τόσο περισσότερη ευτυχία νιώθεις, τόσο περισσότερη αγάπη, τόσο περισσότερη ψυχική ηρεμία και αισιοδοξία. Κι αυτό που λέω δεν είναι θεωρητικό. Αλίμονο, αν οι Χριστιανοί ζούσαν μια ζωή γεμάτη στερήσεις με ΜΗΔΕΝ ανταπόδοση.
Κάποιος ορθολογιστής έλεγε : 'οι Χριστιανοί είναι κορόϊδα, γιατί καταπιέζονται και υποφέρουν στη ζωή τους, πιστεύοντας σε μία ανταπόδωση που θα την πάρουν ΜΕΤΑ τον θάνατό τους'!
ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑΛΟ! Οι άγιοί μας έχουν πει το εξής : 'Όποιος από αυτήν την ζωή (την επίγεια) δεν νιώσει τον Χριστό, να μην περιμένει να πάει στον Παράδεισο'!
Είναι δύσκολο να περιγραφεί αυτό με βάση την ανθρώπινη λογική, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον Θεό! Πώς να περιγράψεις ότι ο Θεός έχει τρεις μορφές, αλλά είναι η Ίδια ουσία;
Πώς να περιγράψεις τα μαρτύρια των αγίων μας και το τι γινόταν κατά την διάρκειά τους;
Να αναφέρω το μαρτύριο του Αγίου Λαυρεντίου :
Στον διωγμό που έγινε από τον Ουαλεριανό, στη Ρώμη, συνέλαβαν τον επίσκοπο Ρώμης, τον Άγιο Σίξτο. Μαζί με τον Άγιο Σίξτο συνέλαβαν και τον Αρχιδιάκονό του τον μακάριο και μεγαλομάρτυρα Λαυρέντιο, τον οποίον οι εθνικοί έψησαν σε πυρακτωμένη σχάρα, σαν να ήταν μπριζόλα. Σώζεται δε ο εξής λόγος του προς τους δήμιους, οι οποίο θαύμασαν και ομολόγησαν κι αυτοί την πίστη τους στον Χριστό. Τους είπε : «Ψήθηκα από δω. Γυρίστε με και από την άλλη πλευρά»! - Οι κληρικοί που απολαμβάνουν την χλιδή και τις σωματικές ανέσεις είναι για λύπηση! Απαμβάνουν κάτι πρόσκαιρο, εφήμερο, παροδικό, και μετρήσιμο, διώχνοντας έτσι την χάρη του Θεού που θα τους έδινε τόση ευτυχία, που δεν θα μπορουσαν να την αντέξουν!
Ειδικά αυτοί που σκανδαλίζουν τον κόσμο θα υποφέρουν πολύ! Όχι μόνο για τις δικές τους αμαρτίες, αλλά γιατί με τον τρόπο τους, αντί να αποτελούν υποδείγματα Χριστιανών που θα τραβούν τον κόσμο προς την Εκκλησία, αυτοί γίνονται αιτία να φύγει ο κόσμος! και θα χρεωθούν και τις αμαρτίες όλων αυτών που φεύγουν! Ο Χριστός είχε πει γι' αυτούς : 'Θα ήταν καλύτερα να μην είχαν γεννηθεί'!
- Συμμετέχω στην παρούσα συζήτηση γιατί μου αρέσει η επικοινωνία, όπως και το αντικείμενο της συζήτησης. Διακρίνω μερικές φορές ένα ύφος έντονο προς αυτά που γράφω, το οποίο όμως πιστεύω ότι δεν είναι προσωπικό, αλλά πηγάζει από τα πιστεύω μου. Και το δικαιολογώ πέρα για πέρα, γιατί πολλές φορές, οι Ποιμένες (Ιεράρχες) έχουν δώσει τροφή για την ανάπτυξη τέτοιου είδους συναισθημάτων από τον κόσμο, κάτι που παραδέχεται και ο - εξαίρετος κατ' εμέ - Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στην επιστολή παραίτησής του από τοποτηρητή της Μητρόπολης Αττικής :
-
τα ζώα πάνε στον παραδεισο ??
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
τα ζώα πάνε στον παραδεισο ??Εξαρτάται πως εννοείς το 'ζώα'
Επίσης :
Τα βαμπίρ; Αν ήταν καλά δλδ και έπιναν μόνο... γατάκια
Οι λυκάνθρωποι;
Τα elves πάντως σίγουρα δεν πάνε
Ο Gandalf ; Αυτός πήγε με τα elves...Και μη μου πείτε ότι αυτά είναι παραμύθια, γιατί δεν βλέπω καμιά διαφορά με τα άλλα
Πλάκα, πλάκα υπάρχει έστω και ένας ρεαλιστικός λόγος για τον οποίο η Βίβλος είναι πιο αληθινή από το Silmarillion ;
-
εσύ πως το εννοείς το 'γατάκια'
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
εσύ πως το εννοείς το 'γατάκια'Μικρά
Τρυφερά
Ζεστά
Με περισσότερο ή λιγότερο τρίχωμα (ή και καθόλου )
Αγαπησιάρικα ή αγριούτσικα, αλλά σίγουρα παιχνιδιάρικα
pussycats -
Γουστάρω, θα μιλάμε για πιπινια και μουν@κια και στο Περί εκκλησίας.
Που είσαι Hi-fi??
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
[...]
αραζω λοιπον και απολαμβανω το ποτο και τα ξηροκαρπια μου αλλα δεν σταματαω να ειμαι πιστος ,οσο μπορω βεβαια.italakia εξήγησέ μου κάτι αν θες.
Πως μπορείς να 'κράζεις' ως πρεζάκια αυτούς που πίνουν μπάφους ενώ εσύ κατεβάζεις μισό μπουκάλι αλκοόλ τη μέρα;
Το αλκοόλ είναι ΟΚ ενώ οι μπάφοι είναι ναρκωτικό και θα σε ρίξουν στην πρέζα;Αν είναι να με ρωτήσεις 'γιατί το ίδιο είναι;', το αλκοόλ είναι χειρότερο από τους μπάφους από κάθε δυνατή πλευρά.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
:yahoo:
Γουστάρω, θα μιλάμε για πιπινια και μουν@κια και στο Περί εκκλησίας.Που είσαι Hi-fi??
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[...]
αραζω λοιπον και απολαμβανω το ποτο και τα ξηροκαρπια μου αλλα δεν σταματαω να ειμαι πιστος ,οσο μπορω βεβαια.italakia εξήγησέ μου κάτι αν θες.
Πως μπορείς να 'κράζεις' ως πρεζάκια αυτούς που πίνουν μπάφους ενώ εσύ κατεβάζεις μισό μπουκάλι αλκοόλ τη μέρα;
Το αλκοόλ είναι ΟΚ ενώ οι μπάφοι είναι ναρκωτικό και θα σε ρίξουν στην πρέζα;Αν είναι να με ρωτήσεις 'γιατί το ίδιο είναι;', το αλκοόλ είναι χειρότερο από τους μπάφους από κάθε δυνατή πλευρά.
θα το κανουμε περι ναρκωτικων;
το οτι τους κραζω δεν σημαινει οτι δεν μπορουν να πιστευουν στον θεο. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
[...]
θα το κανουμε περι ναρκωτικων;
το οτι τους κραζω δεν σημαινει οτι δεν μπορουν να πιστευουν στον θεο.Οχι ρε συ, δεν το εννοούσα σε συνάρτηση με την πίστη. Μλκία μου έπρεπε να το είχα βγάλει από το quote.
Τέσπα νταξ off topic είναι, απλώς ήθελα να δω γιατί έχεις διαφορετικά κριτήρια για το αλκοόλ απ' ότι για τους μπάφους.
Περί εκκλησίας