-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Α, και ούτε ο aposal είναι υποχρεωμένος να αποδείξει τίποτα, ούτε κανείς άλλος. Αν θέλει, το κάνει. Αν δε θέλει ή δε μπορεί, δικαίωμά του. Αυτό επ ουδενί δε σου δίνει το δικαίωμα να επιτίθεσαι
Δεν θέλω να αποδείξω τίποτε, δεν θέλω να επιβάλω καμία άποψή μου, απλά κάνουμε έναν δημοκρατικό διάλογο και εκφράζω αυτά που εγώ θεωρώ ως σωστά, αλλά τα οποία για όλους τους άλλους μπορεί να είναι λανθασμένα.
Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε για να συζητάμε. Αλίμονο αν όλοι είχαμε την ίδια άποψη! Εξ άλλου αυτή είναι και η χαρά τη δημοκρατίας! -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ωραία ρε G60...Για το μαλακοθρήσκευμα, τον Δωδεκαθεισμό, έχεις να πεις κάτι θετικό....;;ΔΕ σου επέβαλε κανείς να γίνεις Δωδεκαθειστής όπως δεν μου το επέβαλε κι εμένα κανείς και δεν είμαι,σε αντίσθεση με τον χριστιανισμό που επιβληθηκε ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ δια της βιας απλά σήμερα είναι ποιό σικέ οι πράξεις τους.
Το πόσο ποιό πνευματικά ανώτερη είναι αυτό είναι ενα άλλο θέμα κι ούτε μπορώ και θέλω να σε πείσω γι αυτό.Πάντως με το Δωδεκαθεισμό η Ελλάδα παρήγαγε γνώση,γράμματα,γεωμετρία,μαθηματικά,αστρονομία,θεατρο,ποιηση,φιλοσοφία.....παρήγαγε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Με τον χριστιανισμό δεν παρήγαγε ΤΙΠΟΤΑ όπως και σήμερα φυσικά. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Όχι δεν έχεις κανένα δικαίωμα να το κάνεις.!Πληρώνω δια της βιας το παπαδαριό?
Ναι η όχι Νίκο?
Απ τη στιγμή που τους πληρωνω με τη βια έχω κάθε δικαίωμα να τους αποκαλώ όπως θέλω. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Όχι δεν έχεις κανένα δικαίωμα να το κάνεις.!
Πληρώνω δια της βιας το παπαδαριό?
Ναι η όχι Νίκο?
Απ τη στιγμή που τους πληρωνω με τη βια έχω κάθε δικαίωμα να τους αποκαλώ όπως θέλω.Ξέμπλεξε επιτέλους το μυαλό σου ρε συ Μάκη!!
Μιλάς με τον aposal. Οχι με τον Χριστόδουλο.
Το αν θεωρείς ότι πληρώνεις κάπου τζάμπα, δεν σου δίνει το δικαίωμα να μειώνεις τον συνομιλητή του!
ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟ?
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΣΩΣΤΑ!!! ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΡΕ? Ο ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ?!?!
-
ειστε ολοι κατα του χριστιανισμου και των παπαδων [δικαιολογημενα]αλλα ολοι πατε σε εκκλησιες και παντρευεστε και επισης βαφτιζετε τα παιδια σας.
σε οποιον δεν αρεσει ο χριστιανισμος να μην κανει κανενα απτα δυο .
Η παπάς, παπάς ή ζευγάς, ζευγάς . -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τι να πουμε οτι οι αρχαιοι φιλοσοφοι ηταν οι πρωτοι που κοροιδευαν τους θεους του ολυμπουΑ να μπράβο,έτσι είναι,οι ίδιοι τους ανέβαζαν οι ίδιοι τους κατέβαζαν.
Για να κατανοήσει κάποιος την όλη φιλοσοφία και δομή των σκέψεων και του τρόπου λειτουργείας τους θα πρέπει πρώτα να απαλαγεί από προκαταλήψεις κι αυτό δεν συμβαίνει σήμερα.
Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι δεν ήταν τόσο αφελείς που να προσκυνάνε τα αγάλματα αυτού καθ' αυτού όπως θέλει ακόμα και σήμερα να υποστηρίζει το ιερατεία σας ως......ειδολωλάτρες.
Ειδολωλατρεία έχουμε σήμερα αν δεν το έχεις αντιληφθει. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ναι η όχι Νίκο?
Απ τη στιγμή που τους πληρωνω με τη βια έχω κάθε δικαίωμα να τους αποκαλώ όπως θέλω.Ξέμπλεξε επιτέλους το μυαλό σου ρε συ Μάκη!!
Το αν θεωρείς ότι πληρώνεις κάπου τζάμπα, δεν σου δίνει το δικαίωμα να μειώνεις τον συνομιλητή του!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΣΩΣΤΑ!!! ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΡΕ? Ο ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ?!?!
Μα δε βρίζω ρε Νίκο τον aposal
Τι να καταλάβω?
Κατηγορώ ένα ολόκληρο σάπιο και παρανοικό κατασκέυασμα (που το πληρωνω με βια,το τονιζω και παλι ΚΙ ΕΔΩ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ) κι οχι τον aposal. -
τουλαχιστον τα αγαλματα αυτα ηταν καποτε ανθρωποι που καναν καποιο εργο μαζι με τον χριστο η χωρις αυτον.
δεν ειναι σεναρια επιστημονικης φαντασιας οπως οι δωδεκα θεοι του ολυμπου. -
Είναι κάποια θέματα που είναι περισότερο ευαίσθητα απο άλλα και καλό είναι ρε παιδιά να προσέχουμε τό λέμε. Η θρησκεία είναι ένα απο αυτά. Οι παπάδες είναι ένα άλλο. Τα γράφω ξεχωριστά για ευνόητους λόγους. Δε με νοιάζει αν κάποιος δηλώνει ενάντια ή εχθρός της θρησκείας, των παπάδων κλπ. Είμαι όμως υπέρ και των 2. Και όταν λέω υπέρ εννοώ πολύ υπέρ!!!! Επομένως με ενοχλεί πάρα πολύ όταν βγαίνει κάποιος και λέει τόσο άσχημες κουβέντες. Λέω 'άσχημες κουβέντες' δε λέω ότι απλά διαφωνει. Πρόβλημά μου, θα μου πείτε. Γιατί να μην αρχίσω κι εγώ να βρίζω αυτούς που λένε τέτοιες κουβέντες? Δεν έχω το δικαίωμα?
Τέσπα δε θέλω να γράφω σε αυτό το θέμα, βασικά δεν το παρακολουθώ εδώ και αρκετο καιρό. Με στεναχωρεί όμως που σε θέματα ποδοσφαίρου, αυτοκινήτων πέφτουν κλειδώματα και στο συγκεκρημένο θέμα δεν μπαίνει ένας φραγμός σε βαρειές εκφράσεις. Εντάξει δεν κρατάω κακία απλά λέω το παράπονο μου. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πάντως με το Δωδεκαθεισμό η Ελλάδα παρήγαγε γνώση,γράμματα,γεωμετρία,μαθηματικά,αστρονομία,θεατρο,ποιηση,φιλοσοφία.....παρήγαγε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Με τον χριστιανισμό δεν παρήγαγε ΤΙΠΟΤΑ όπως και σήμερα φυσικά.Xωρίς αυτόν, δεν θα τα παρήγαγε δηλαδή, ετσι..;; Οπως και να ΄χει πάντως ουτε εσυ εχεις δικαίωμα να μιλάς αισχρά για το Χριστιανισμό, ούτε εγω για το Δωδεκαθεισμό. Ο σεβασμός είναι κάτι που πρέπει να μας διακρίνει ΟΛΟΥΣ και είναι στοιχείο πολιτισμού!! Ας έχουμε εστω αυτό γι΄αρχη....
Πάντως σήμερα, ο Χριστιανισμός δεν επιβάλλει τίποτα!! Δεν είμαστε στο Μεσαίωνα, οσο κι αν θέλεις να το παρουσιάζεις αλλιώς!! Πιο πολύ πείθει και μιλάει στις καρδιές των ανθρώπων, παρα τα όσα τραγικά καταλογίζεις. Το οτι υπάρχουν ζητήματα προς διευθέτηση, δεν το αρνούμαι, αλλα η πραγματικότητα απέχει πολύ απο αυτή που εσυ παρουσιάζεις. Γνώμη μου πως υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα που χρήζουν προσοχής και αλλαγών στην καθημερινότητά μας, παρά η θρησκεία. Εσυ τα ιεραρχείς διαφορετικά και θεωρώ οτι κάνεις λάθος!!
-
ειστε ολοι κατα του χριστιανισμου και των παπαδων [δικαιολογημενα] αλλα ολοι πατε σε εκκλησιες και παντρευεστε και επισης βαφτιζετε τα παιδια σας.Και πώς το ξέρεις εσύ αυτό;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ειστε ολοι κατα του χριστιανισμου και των παπαδων [δικαιολογημενα] αλλα ολοι πατε σε εκκλησιες και παντρευεστε και επισης βαφτιζετε τα παιδια σας.
Και πώς το ξέρεις εσύ αυτό;
οι χριστιανοι ολοι πανε εκτος απο καποιους που κανουν πολιτικο γαμο αλλα και παλι το παιδι που θα το βαφτισεις .
-
Άρα; Από πεποίθηση και ενδόμυχη θεοσέβεια πάνε όλοι;
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Άρα; Από πεποίθηση και ενδόμυχη θεοσέβεια πάνε όλοι;ο καθενας παει για τον δικο του λογο και βεβαια επειδη ενα παιδακι δεν γινεται να το ρωτησεις αν θελει να βαπτισθει το πας στην εκκλησια,που ειναι και το φυσιολογικο.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ναι η όχι Νίκο?
Μα δε βρίζω ρε Νίκο τον aposal
Τι να καταλάβω?
Κατηγορώ ένα ολόκληρο σάπιο και παρανοικό κατασκέυασμα (που το πληρωνω με βια,το τονιζω και παλι ΚΙ ΕΔΩ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ) κι οχι τον aposal.Φυσικά και τον βρίζεις όταν βρίζεις αυτά που βλέπεις ότι πιστεύει.
-
ειστε ολοι κατα του χριστιανισμου και των παπαδων [δικαιολογημενα] αλλα ολοι πατε σε εκκλησιες και παντρευεστε και επισης βαφτιζετε τα παιδια σας.
Και πώς το ξέρεις εσύ αυτό;
οι χριστιανοι ολοι πανε εκτος απο καποιους που κανουν πολιτικο γαμο αλλα και παλι το παιδι που θα το βαφτισεις .
Έλα ντε, αυτό ερευνώ εδώ και πολύ καιρό και μόλις προχτές κάποιος μου σφύριξε κάτι για ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο, ξέρεις αν είναι αλήθεια ή ράδιο αρβύλα ?
Κάποιος άλλος δε μου είπε ότι η ονοματοδοσία είναι υποχρεωτική για όλους ενώ με τη βάπτιση δεν καθορίζεται ούτε το όνομα, ούτε μπορεί να αντικαταστήσει την ονοματοδοσία...Ρε λες να με έχουν πήξει στο μούσι ? -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Έλα ντε, αυτό ερευνώ εδώ και πολύ καιρό και μόλις προχτές κάποιος μου σφύριξε κάτι για ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο, ξέρεις αν είναι αλήθεια ή ράδιο αρβύλα ?Είναι αλήθεια.
Κάποιος άλλος δε μου είπε ότι η ονοματοδοσία είναι υποχρεωτική για όλους ενώ με τη βάπτιση δεν καθορίζεται ούτε το όνομα, ούτε μπορεί να αντικαταστήσει την ονοματοδοσία...Ρε λες να με έχουν πήξει στο μούσι ?
Είναι ψέμματα. Η βάπτιση είναι ισοδύναμη. Απλά πάλι δε γλυτώνεις το ληξιαρχείο, όπου πρέπει να πας με το χαρτί από την εκκλησία (νομίζω, δεν πήγα )
Την κόρη μου με το που γεννήθηκα πήγα στο ληξιαρχείο και της δήλωσα και το ονοματάκι της (αντί για 'βρέφος αβάπτιστο' ) χωρίς να έχω σκοπό να τη βαπτίσω. Τελικά τη βάπτισα γιατί (α) έκανα το χατήρι σε γιαγιάδες & παππούδες (β) βρήκαμε ευκαιρία για πάρτι. Αλλωστε για ακριβώς τους ίδιους λόγους παντρεύτηκα σε ξωκλήσσι στο νησί , παρότι έχω να κάνω το σταυρό μου πάνω από 25 χρόνια (και επειδή το εξήγησα στον παπά και ήταν σωστός, ούτε καν έκανε τον κόπο να μου τείνει ευαγγέλια και άλλα προς φίλημα)
Οπως βλέπετε δεν είναι 'άσπρα-μαύρα' ούτε 'εμείς-εσείς' η κατάσταση, ούτε μπορείς από τα επιφαινόμενα να βγάλεις συμπέρασμα για το τι πιστεύει ο άλλος. Γιαυτό το μόνο που χρειάζεται είναι σεβασμός στις απόψεις του, και ας μη μας βρίσκουν σύμφωνους, διαφορετικά πως θα διεκδικήσουμε αντίστοιχο σεβασμό στις δικές μας απόψεις ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Την κόρη μου με το που γεννήθηκα πήγα στο ληξιαρχείο και της δήλωσα και το ονοματάκι της (αντί για 'βρέφος αβάπτιστο' ) χωρίς να έχω σκοπό να τη βαπτίσω. Τελικά τη βάπτισα γιατί (α) έκανα το χατήρι σε γιαγιάδες & παππούδες (β) βρήκαμε ευκαιρία για πάρτι. Αλλωστε για ακριβώς τους ίδιους λόγους παντρεύτηκα σε ξωκλήσσι στο νησί , παρότι έχω να κάνω το σταυρό μου πάνω από 25 χρόνια (και επειδή το εξήγησα στον παπά και ήταν σωστός, ούτε καν έκανε τον κόπο να μου τείνει ευαγγέλια και άλλα προς φίλημα)
Ακριβώς το ίδιο έκανα κι εγώ (και για το πάρτυ ) Μάλιστα ο παπάς την είπε Στυλιανή ενώ στο ληξιαρχείο ήταν γραμμένη Στέλλα. Δεν μπήκα στο κόπο καν να το πω στο παπά.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κάποιος άλλος δε μου είπε ότι η ονοματοδοσία είναι υποχρεωτική για όλους ενώ με τη βάπτιση δεν καθορίζεται ούτε το όνομα, ούτε μπορεί να αντικαταστήσει την ονοματοδοσία...Ρε λες να με έχουν πήξει στο μούσι ?
Είναι ψέμματα. Η βάπτιση είναι ισοδύναμη. Απλά πάλι δε γλυτώνεις το ληξιαρχείο, όπου πρέπει να πας με το χαρτί από την εκκλησία (νομίζω, δεν πήγα )
Οπως βλέπετε δεν είναι 'άσπρα-μαύρα' ούτε 'εμείς-εσείς' η κατάσταση, ούτε μπορείς από τα επιφαινόμενα να βγάλεις συμπέρασμα για το τι πιστεύει ο άλλος. Γιαυτό το μόνο που χρειάζεται είναι σεβασμός στις απόψεις του, και ας μη μας βρίσκουν σύμφωνους, διαφορετικά πως θα διεκδικήσουμε αντίστοιχο σεβασμό στις δικές μας απόψεις ?
Μπααα
Με αφορμή αναφορές γονέων για ζητήματα ληξιαρχικής εγγραφής ονόματος, ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε συχνή σύγχυση μεταξύ ονοματοδοσίας και βάπτισης στην τρέχουσα πρακτική των αρμοδίων υπηρεσιών, τριάντα χρόνια μετά την πλήρη διάκρισημεταξύ των δύο διαδικασιών στην οποία είχε προβεί ο νόμος 344/1976. Διαπιστώνοντας ότι η πρακτική αυτή ενίοτε προξενεί φαινόμενα παραβίασης της θρησκευτικής ελευθερίας ή του δικαιώματος γονικής μέριμνας, ο Συνήγορος του Πολίτη συνέστησε στο Υπουργείο Εσωτερικών την παροχή οδηγιών προς τα Ληξιαρχεία,προκειμένου να καταστούν σαφείς:
(α) η διάκριση μεταξύ βάπτισης και ονοματοδοσίας και οι έννομες προϋποθέσεις αμφοτέρων,
(β) η υποχρέωση ονοματοδοσίας ανεξάρτητα από τυχόν προηγηθείσα βάπτιση, και
(γ) η έλλειψη νομικής ισχύος του «βαπτιστικού ονόματος» εφ’ όσον αυτό καταχωρίσθηκε χωρίς να έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις ονοματοδοσία....Ως προς την προβολή της δυνατότητας (πολλώ μάλλον της υποχρέωσης) για καταχώριση βάπτισης αντί ονοματοδοσίας, επισημαίνεται ότι κατ’ άρθρα 25-26 ν. 344/76 όπως αντικαταστάθηκαν με τα άρθρα 15 ν. 1438/84 & 26 παρ. 8 ν. 2130/93, οι δύο αυτές ληξιαρχικές καταχωρίσεις είναι εντελώς ανεξάρτητες και άσχετες μεταξύ τους. Η ονοματοδοσία αποτελεί την αποκλειστική διαδικασία κτήσης ονόματος νεογνού,απαιτείται ακόμη και επί ήδη δηλωθείσης (ή ταυτοχρόνως δηλουμένης) βαπτίσεως,και προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση εξουσιοδότηση του απόντος γονέως. Αντίθετα, η καταχώριση βάπτισης έχει ως αποκλειστικό αποτέλεσμα την αναγραφή θρησκεύματος και ουδόλως επιδρά στο ήδη δηλωθέν (ή ταυτοχρόνως δηλούμενο) όνομα...
-
οι χριστιανοι ολοι πανε εκτος απο καποιους που κανουν πολιτικο γαμο αλλα και παλι το παιδι που θα το βαφτισεις .Γιατί να το βαφτίσεις το παιδί; Για να του βάλεις ΑΛΛΟΝ έναν νταβά στο κεφάλι; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω...
(Επειδή τελευταία έχω την ικανότητα να προβλέπω τη βλακεία, με τον όρο νταβά εννοώ το παπαδαριό, όχι τη θρησκεία)
Περί εκκλησίας