Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Έλα ντε, αυτό ερευνώ εδώ και πολύ καιρό και μόλις προχτές κάποιος μου σφύριξε κάτι για ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο, ξέρεις αν είναι αλήθεια ή ράδιο αρβύλα ?
Είναι αλήθεια.
Κάποιος άλλος δε μου είπε ότι η ονοματοδοσία είναι υποχρεωτική για όλους ενώ με τη βάπτιση δεν καθορίζεται ούτε το όνομα, ούτε μπορεί να αντικαταστήσει την ονοματοδοσία...Ρε λες να με έχουν πήξει στο μούσι ?
Είναι ψέμματα. Η βάπτιση είναι ισοδύναμη. Απλά πάλι δε γλυτώνεις το ληξιαρχείο, όπου πρέπει να πας με το χαρτί από την εκκλησία (νομίζω, δεν πήγα )
Την κόρη μου με το που γεννήθηκα πήγα στο ληξιαρχείο και της δήλωσα και το ονοματάκι της (αντί για 'βρέφος αβάπτιστο' ) χωρίς να έχω σκοπό να τη βαπτίσω. Τελικά τη βάπτισα γιατί (α) έκανα το χατήρι σε γιαγιάδες & παππούδες (β) βρήκαμε ευκαιρία για πάρτι. Αλλωστε για ακριβώς τους ίδιους λόγους παντρεύτηκα σε ξωκλήσσι στο νησί , παρότι έχω να κάνω το σταυρό μου πάνω από 25 χρόνια (και επειδή το εξήγησα στον παπά και ήταν σωστός, ούτε καν έκανε τον κόπο να μου τείνει ευαγγέλια και άλλα προς φίλημα)
Οπως βλέπετε δεν είναι 'άσπρα-μαύρα' ούτε 'εμείς-εσείς' η κατάσταση, ούτε μπορείς από τα επιφαινόμενα να βγάλεις συμπέρασμα για το τι πιστεύει ο άλλος. Γιαυτό το μόνο που χρειάζεται είναι σεβασμός στις απόψεις του, και ας μη μας βρίσκουν σύμφωνους, διαφορετικά πως θα διεκδικήσουμε αντίστοιχο σεβασμό στις δικές μας απόψεις ?