-
[quote='dirtoulios']Για κατσε... ποια θρησκεία να βρουνε? Την 'πατροπαράδοτη'?
-Είναι δικαίωμά σου να είσαι ή να μην είσαι θρήσκος: αυτό το δεχόμαστε για αρχή, ή όχι?
-( Έστω ότι) το παιδάκι δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει το νόημα της θρησκείας και να τοποθετήσει τον εαυτό του μέσα ή έξω από αυτήν. Δεν είναι λογικότερο να περιμένουμε να ωριμάσει, οπότε θα μπορέσει να αποφασίσει για τον εαυτό του?- Και καλά, πες ότι η παραπάνω πρόταση έχει αδυναμίες.... οπότε ακολουθείς την πορεία του να νουθετείς το τέκνο σου με βάση τη θρησκεία ΣΟΥ. Αλλά, πως ξέρεις ΕΣΥ ότι θρησκεία ΣΟΥ είναι Η θρησκεία? Μήπως τα λέει καλύτερα ο Ζαρατούστρα από τον Ιησού? ή ο Ιησους από τον Κομφούκιο? ή ο Γιαχβέ από τον Μωάμεθ? ή ο Βιρακότσα από τον Λάο-Τσε?
-Ποιο εγχειρίδιο λειτουργίας αναφέρει ότι οι άθρησκοι νέοι καταλήγουν στα στέκια? και ποια στέκια είναι αυτά? (όχι του στιλ 'θα πάμε στο ρίβερ να ψήσουμε στέκια', φαντάζομαι... '
Οχι καμμια σχεση, Βγαλε την λεξη θρησκεια λοιπον και πες οτι τις αξιες της ζωης πρεπει να τις ερμηνευουμε ,δινουμε εμεις στα παιδια μας για να ειναι πιο ευκολο γι 'αυτα να αντιμετωπισουν τις δυσκολιες της ζωης σε προσωπικο κοινωνικο και επαγγελματικο επιπεδο.Ψυχραιμια συνεση κατανοηση φιλοτιμο (που λειπει στις μερες μας) αγαπη αποφασιστικοτητα και πολλα αλλα που ωφειλουν να εχουν.
Τα στεκια που εννοω ξερεις ποια ειναι και τι δινουν και ειναι διπλα μας οχι μακρια,,,
Η θρησκεια η δικη μας τα εχει αυτα τα στοιχεια αλλα στις μερες μας δυστιχος εμεις οι ιδιοι τα σκοτωνουμε μερα με τη μερα και αυτο επειδη εμεις οι γονεις αδιαφορουμε για αυτα τα βασικα οπως και οι πατεραδες μας και οι πατεραδες των πατερων μας κτλ,,,,,
Αν σε βολευει ενα αλλο πιστευω ειναι δικαιωμα σου φυσικα να το υποστηριζεις ,,,μια αλλη θρησκεια η δεν ξερω εγω τι ,,,,,,απο εσενα εξαρταται ,,,εσυ κρινεις!!!! :
ΕΕΕΕΕΕ ,,,οχι και σφαλιαρες βρε παιδι ,,,,ειπαμε ,,,,,,,να του πουμε τα βασικα!!!!!!!!!,,
ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ!!!!
- Και καλά, πες ότι η παραπάνω πρόταση έχει αδυναμίες.... οπότε ακολουθείς την πορεία του να νουθετείς το τέκνο σου με βάση τη θρησκεία ΣΟΥ. Αλλά, πως ξέρεις ΕΣΥ ότι θρησκεία ΣΟΥ είναι Η θρησκεία? Μήπως τα λέει καλύτερα ο Ζαρατούστρα από τον Ιησού? ή ο Ιησους από τον Κομφούκιο? ή ο Γιαχβέ από τον Μωάμεθ? ή ο Βιρακότσα από τον Λάο-Τσε?
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Οχι καμμια σχεση, Βγαλε την λεξη θρησκεια λοιπον και πες οτι τις αξιες της ζωης πρεπει να τις ερμηνευουμε ,δινουμε εμεις στα παιδια μας για να ειναι πιο ευκολο γι 'αυτα να αντιμετωπισουν τις δυσκολιες της ζωης σε προσωπικο κοινωνικο και επαγγελματικο επιπεδο.Ψυχραιμια συνεση κατανοηση φιλοτιμο (που λειπει στις μερες μας) αγαπη αποφασιστικοτητα και πολλα αλλα που ωφειλουν να εχουν.
Τα στεκια που εννοω ξερεις ποια ειναι και τι δινουν και ειναι διπλα μας οχι μακρια,,,
Η θρησκεια η δικη μας τα εχει αυτα τα στοιχεια αλλα στις μερες μας δυστιχος εμεις οι ιδιοι τα σκοτωνουμε μερα με τη μερα και αυτο επειδη εμεις οι γονεις αδιαφορουμε για αυτα τα βασικα οπως και οι πατεραδες μας και οι πατεραδες των πατερων μας κτλ,,,,,
Αν σε βολευει ενα αλλο πιστευω ειναι δικαιωμα σου φυσικα να το υποστηριζεις ,,,μια αλλη θρησκεια η δεν ξερω εγω τι ,,,,,,απο εσενα εξαρταται ,,,εσυ κρινεις!!!! :
ΕΕΕΕΕΕ ,,,οχι και σφαλιαρες βρε παιδι ,,,,ειπαμε ,,,,,,,να του πουμε τα βασικα!!!!!!!!!,,
ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ!!!!κάνε μια προσπάθεια να βγάζουν νόημα τα ποστς σου
-
Eνταξει ,,,θελω να πω οτι αν αποκλεισεις ολες τις θρησκειες στη κατηχηση των παιδιων σου και παλι αυτες τις αξιες που ανεφερα πιο πανω θα πρεπει να τους τις αναφερεις .Ειναι καθηκον ολων των γονιων πιστευω.
Ο Χριστιανισμος πιστευει σ'αυτες αλλα ειναι δικαιωμα σου να τον ακολουθησεις η οχι!!!
Ειχα 20 κοινωνιολογια.
Συντακτικο. -
Γιατί συνχέετε ηθικές αξίες με τον Χριστιανισμό? Αυτές οι αξίες που περιγράφεις υπήρχαν απο πολύυυ νωρίτερα, ο Χριστιανισμός τις ασπάστηκε, αλλά δεν βλέπω τον λόγο να τον ασπαστώ.
Το να είσαι ηθικός δεν προυποθέτει το να είσαι χριστιανόςΓιατί όπως έχει πεί και ο μεγάλος Βουλγαράκης 'Ό,τι είναι νόμιμον είναι και ηθικόν'
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Γιατί συνχέετε ηθικές αξίες με τον Χριστιανισμό? Αυτές οι αξίες που περιγράφεις υπήρχαν απο πολύυυ νωρίτερα, ο Χριστιανισμός τις ασπάστηκε, αλλά δεν βλέπω τον λόγο να τον ασπαστώ.
Το να είσαι ηθικός δεν προυποθέτει το να είσαι χριστιανόςΓιατί όπως έχει πεί και ο μεγάλος Βουλγαράκης 'Ό,τι είναι νόμιμον είναι και ηθικόν'
Οχι δεν προυποθετει.Αλλα εχοντας αυτες τις αξιες ουσιαστικα εχεις και τον χριστιανισμο μεσα σου.Και ας μην τον ακολουθεις!
Μπορεις να πιστευεις σε αυτα που σε κανουν αρεστο στους συνανθρωπους σου και κοινωνικο με οτι αυτο προυποθετει χωρις να βαπτιστεις χριστιανος.
Προσωπικα θεωρω οτι χριστιανος γινεσαι βασει αυτων που πρατεις και οχι βασει αυτο που γραφει η ταυτοτητα! -
Οχι δεν προυποθετει.Αλλα εχοντας αυτες τις αξιες ουσιαστικα εχεις και τον χριστιανισμο μεσα σου.Και ας μην τον ακολουθεις!
Όχι βέβαια!! Αδυνατώ να δεχτώ πχ ότι 5 δις συνάνθρωποί μας θα καταλήξουν στην κόλαση, εκτός των άλλων είναι και χωροταξικό το θέμα
-
Οχι δεν προυποθετει.Αλλα εχοντας αυτες τις αξιες ουσιαστικα εχεις και τον χριστιανισμο μεσα σου.
μη ξεράσω
Εγώ που είμαι γεμάτος αγάπη για τον πλησίον μου (μόνο αν είναι θηλυκό, γύρω στο 1,70 μπλα μπλα μπλα ) και δεν πιστεύω σε διαβόλους, τριβόλους, χριστούληδες και παρθένες που γεννάνε, γιατί να χω αυτό το πράμα μέσα μου;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Οχι δεν προυποθετει.Αλλα εχοντας αυτες τις αξιες ουσιαστικα εχεις και τον χριστιανισμο μεσα σου.
μη ξεράσω
Εγώ που είμαι γεμάτος αγάπη για τον πλησίον μου .....παρθένες .... **γιατί να χω αυτό το πράμα μέσα μου; **
Εμ βέβαια και έχει γίνει kinky το topic με αυτά που γράφεις
-
Συγκρατηθείτε ρε σεις!!!
-
πότε θα βάλετε ένα εμοτικον :eleison: ???
Eίναι φανερό ότι κάποιοι χρειάζονται άμεσα εξορκισμό εδώ μεσα -
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
μη ξεράσω
Εγώ που είμαι γεμάτος αγάπη για τον πλησίον μου .....παρθένες .... **γιατί να χω αυτό το πράμα μέσα μου; **
Εμ βέβαια και έχει γίνει kinky το topic με αυτά που γράφεις
δεν έχω ιδέα σε τι μπορεί να αναφέρεσαι
εγώ είμαι άγιος άνθρωπος, όπως αναφέρω και πιο πάνω
ίσως να μπορεί να μας διαφωτίσει ο ililias που τα κατέχει αυτά τα θέματα -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εγώ είμαι γεμάτος αγάπη για τον πλησίον μου (μόνο αν είναι θηλυκό, γύρω στο 1,70)Ρατσιστή.
Καλά τα λέει ο coupeas, αλλά έχει μείνει στη θεωρία. Στην πράξη, όλων των θρησκειών οι λειτουργοί επιθυμούν το μονοπώλιο και την εξουσία.
Οι εξαιρέσεις, απλά, επιβεβαιώνουν τον κανόνα... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εγώ είμαι γεμάτος αγάπη για τον πλησίον μου (μόνο αν είναι θηλυκό, γύρω στο 1,70)
Ρατσιστή.
Καλά τα λέει ο coupeas, αλλά έχει μείνει στη θεωρία. Στην πράξη, όλων των θρησκειών οι λειτουργοί επιθυμούν το μονοπώλιο και την εξουσία.
Οι εξαιρέσεις, απλά, επιβεβαιώνουν τον κανόνα...Εγω καλα τα λεω ,αλλα μας εχουν παρει αμπαριζα οι υλικες αξιες και εχουμε ξεφυγει.
Το να κυνηγας γυναικες ειναι ολο αγαπη ρε παιδια και δεν ειναι αμαρτια !
Μην γραφετε τετοια πραγματα.
Οτι και να κανουν καποιοι που το παιζουν αμετανοητοι το'χουν μεσα τους το κριστιαν και ας κανουν τους ανετους ,Ντροπη βρε παιδια!
Τι εξορκισμους , ,,,Αλλου αυτα !! -
Μπορεις να πιστευεις σε αυτα που σε κανουν αρεστο στους συνανθρωπους σου και κοινωνικο με οτι αυτο προυποθετει χωρις να βαπτιστεις χριστιανος.
Προσωπικα θεωρω οτι χριστιανος γινεσαι βασει αυτων που πρατεις και οχι βασει αυτο που γραφει η ταυτοτητα!Λες ότι όποιος έχει ηθικές αξίες έχει και τον Χριστιανισμό μέσα του. Σου παραλλάσσω λίγο το συμπέρασμα σε ερώτημα. Όποιος έχει ηθικές αξίες έχει το Βουδισμό μέσα του;
Αν όχι, γιατί;
Αν ναι, τι σημαίνει να έχεις το Χριστιανισμό και το Βουδισμό μέσα σου ταυτόχρονα; Μήπως τελικά κι εσύ δεν αντιμετωπίζεις την εκάστοτε θρησκεία ως την αποκλειστική και κυριολεκτική αλήθεια αλλά ως τρόπο να παρουσιάσεις/περιγράψεις κάτι άλλο; -
Coupeas, αυτός που έχει κάποιες συγκεκριμένες αξίες μέσα του (ας πούμε ηθικές) θεωρείς αυτόματα ότι είναι Χριστιανός δηλαδή; Αν αυτοπροσδιορίζεται ως 'άνθρωπος' πρώτα;
-
Συμφωνω , πρεπει να αυτο χαρακτηριστει ως 'ανθρωπος' με αξιες καποιος πρωτα και μετα να ψαξει μεσα του και να βρει να υποστηριξει αυτο που τον εκφραζει.
Αλλα τι μπορει να ειναι αυτο?
Βουδισμος,Μουσουλμανισμος,Σατανισμος ,.Κατι δηλ εκτος χριστιανισμου?
Γιατι αν μου πεις για Αποστολικες Εκκλησιες ,και Ιαχωβαδες τοτε σιγουρα θα μιλαμε για παραλαγες του χριστιανισμου .Ενα μπερδεμα που κατα την γνωμη μου προεκυψε μετα την αναγκη του κοσμου να αμφησβητισει τα Ευαγγελια και την σημασια τους (Κορεσμενος απο τον υπερκαταναλωτισμο και την κρεπαλη) περνοντας τεκμηρια απο τα ιδια τα λογια του Ευαγγελιου ,διαστρεβλωνοντας την σημασια τους ετσι οπως βολευει διαφορα οικονομικα συμφεροντα επιτηδιων.
Δεχομαι ανετα να πιστευει καποιος τις αλλες θρησκειες αλλα ΟΧΙ αυτες τις απατεωνιστικες θεωριες.Δεν τις θεωρω ουτε θρησκειες ουτε δογματα αλλα απατεωνιες!
Συγνωμη αλλα αυτη ειναι η αποψη μου.!Οσον αφορα το παραπανω ερωτημα θα ελεγα οτι αν υπαρχει κατι που αντιπροσωπευει καποιον προσωπικα ,ψυχικα,στον βουδισμο καλο ειναι να το ακολουθησει .Αρκει να μην παρεμβαινει στην συνειδηση της αγαπης και του σεβασμου του διπλανου μας.
Αφου μας τα εδωσε ολα η πιστη μας γιατι να παμε αλλου?
Και ας εχουμε αηδιασει με τα λαμογια τους κληρικους!,Ανθρωποι με αναγκες ειναι και αυτοι γιατι να μην αμαρτησουν? ΟΧΙ οτι καλα κανουν ετσι? -
Κουβέντα κάνουμε φίλε μου.
Απλά εγώ θεωρώ πως δεν χρειάζεται να χαρακτηριστεί κάποιος με μια ταμπέλα θρησκείες, επειδή έχει κάποιες οικουμενικές αξίες. Αν θέλει να αυπροσδιοριστεί, αναφαίρετο δικαίωμα του βέβαια.
-
Και ποιά είναι η διαφορά της θρησκείας και της απατεωνιάς; Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει μια θρησκεία για να μην είναι απάτη; Να είναι η 'αληθινή' ας πούμε;
-
Λιγο πολυ φιλε μου ολοι εχουμε τις δικες μας αντιληψεις ,πιστευω.Απλα για να ειμαστε ενωμενοι σαν εθνος με συνειδηση ασπαζομαστε απο την πρωτη μερα της ζωης μας τον λογο του Ιησου που μιλα για αυτο που αν μας ληψει θα αυτοκτονησουμε .Αγαπη ,ερωτα, κτλ
Ετσι κανουν καΙ τα αλλα εθνη για τον ιδιο ακριβως λογο .Οποτε θεωρω οτι σε μια κριση εθνικη ,πολεμου κατοχης ,οικονομικου μαρασμου (ακραιες καταστασεις δηλ) ειναι ψυχολογικα αναγκαιο θα ελεγα εγω να ακολουθησει τα πιστευω με τα οποια ηρθε στο κοσμο.Ειτε ειναι βουδισμος ειτε Χριστιανισμος.
Σε αλλη περιπτωση ειναι ελευθερος να πιστευει και να ζει οπως θελει.
Εχει σημασια αυτο που εγραψα περι ακραιας κρισης γιατι τοτε θα καταλαβουμε τι εστι εθνικη συνειδηση .
Μπορει να εχουμε κατρακυλησει στον βουρκο σαν χωρα αφου εχουμε χασει πολλες αξιες που εχουμε διδαχτει αλλα πιστεψε με φιλε μου ισως ερθει καποτε η στιγμη που θα ζηταμε βοηθεια και βοηθεια δεν θα υπαρχει ΠΟΥΘΕΝΑ απο τα ειδωλα και τα περιεργα αντικειμενα πιστης και τοτε ας ξαναμιλησουμε για οποιες θεωριες περι πιστευω και οτι αλλο!Για μενα απατη σε μια θρησκεια ειναι οταν ερχεται καποιος και μου λεει οτι αυτο που μου διδαξαν πχ οταν καποιος με βριζει και τον αγνοω δειχνοντας συγκαταβαση ειναι λαθος και οτι πρεπει να του ξεριζωσεις το στομα γιατι θα το ξανακανει αλλιως.Αυτα δηλ που λεει μια αλλη θρησκεια ,που υπαρχει βεβαια ετσι?
θρησκεια ειναι η αναγκη που εχει ο καθενας μας να νιωθει σιγουρος χαρουμενος και γεματος ψυχικα μεσα στον οχλο που ζουμε και ζητα ενα ψυχικο στηριγμα !
Απατεωνια ειναι αυτοι που γυριζουν με τον δισκο στις γιορτες των Αγιων δηθεν για την ανεγερση του ναου.(αποψη μου).
Η αυτοι που γυριζουν και πουλανε θεωριες σε βιβλια που ουτε οι ιδιοι δεν πιστευουν με σκοπο το κερδος!
Οτι εχει να κανει αποκλειστικα με την ψυχικη υγεια και αναγκη του καθενα μας και απεχει απο καθε οικονομικη εκμεταλευση θεωρω οτι ειναι πραγματικη θρησκεια.!
Η
Περί εκκλησίας