-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
αααα, δεν πάμε καλά.
Πηγαίνετε στην πρώτη σελίδα της ζούγκλας και το έχει εκεί.Αφιερωμένο σε αυτούς που λέν οτι τα βιώματα και η κατήχηση περι εκκλησίας είναι αθώα. Προφανώς η ιστορία του είναι ακραία, αλλά όποιος έχει λογική μπορεί να κρίνει αν τα βιώματα στην ηλικία του δημοτικού, μπορεί να είναι τόσο αθώα.
http://www.zougla.gr/news.php?id=14984 (σου είχε ξεφύγει ένα νούμερο στο τέλος)
-
30 χιλ ευρω για ρασσα ?????,,,, ,,,Τι λε βρε παιδι !!!!!!,,,,, ,,,,Εmborio Armani ειναι???
-
Εμπόριο Harmani...
Paulgiot, μια έρευνα που είδα τώρα τελευταία, βγάζει τους Ολλανδούς πιο ευτυχισμένους, και μεγάλο ποσοστό εδώ είναι άθεοι, αν και για μένα η ευτυχία είναι πολύ σχετικό πράγμα.Έχει πολύ ψωμί η κουβέντα, περι εθνικής και κοινωνικής συνοχής, το οποίο είναι πολύ σημαντικό σχόλιο, και για μένα αυτός είναι κι ο λόγος χρησιμοποίησης της εκκλησίας ως εργαλείου (θυμίσου χούντα) , γι αυτό και είμαι σφόδρα αντίθετος.
Για αυτό επαναλαμβάνω, αν και θεωρώ τον εαυτό μου άθεο, δεν έχω πρόβλημα με όσους πιστεύουν.
Έχω πρόβλημα όμως με την εκκλησία ώς θεσμό.
Προφανώς και η θρησκεία δεν μου αρέσει, γιατί εν τέλει καταλήγει κι αυτή ανεξάρτητα της εκκλησίας να χειραγωγή το άτομο, αλλά είναι κάτι που ανέχομαι στα πλαίσια του αυτοπροσδιορισμού του ατόμου. -
Eίναι σαφές ότι ένα σημαντικό ποσοστό του κλήρου ξέφυγε από τον ρόλο που του είχε αναθέσει η κοινωνία.
Μου θύμισαν αυτά που γίνονται γνωστά τον τελευταίο καιρό τα λόγια του ιερέα Φιλόθεου Φάρου στην εκπομπή 'Στα άκρα' της Βίκυς Φλέσσα (ΕΤ1). Ήταν ψυχοθεραπευτής κι έλεγε για τους συναδέλφους του τα ακόλουθα (στο περίπου, δεν έκανα απομαγνητοφώνηση δα):*Το καθήκον των ιερέων είναι να βοηθούν τον κόσμο που έχει προβλήματα. Αν κάποιος δεν μπορεί να παραβρεθεί σε μια δύσκολη στιγμή του συνανθρώπου του, δεν κάνει για ιερέας. Και ο ίδιος μετά χρειάζεται βοήθεια, για να μη βυθιστεί στον πόνο των άλλων, με τους οποίους αναγκαστικά συμπάσχεις την ώρα που ακούς τα προβλήματά τους και προσπαθείς να τους δώσεις κουράγιο να τα ξεπεράσουν.
Κι εμείς όμως δεν είμαστε άψογοι. Είμαστε βασανισμένα παιδιά. Για ποιον λόγο άλλωστε αποφασίσαμε να γίνουμε ιερείς, αν όχι για να βρούμε μια διέξοδο από αυτά που μας ταλαιπωρούσαν; Το ίδιο ισχύει και για εμένα, είχα μεγάλα προβλήματα και στο ιερατικό σχήμα βρήκα μια λύση που με βοήθησε να ανακάμψω.
Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που βλέπουν στην εκκλησία έναν τρόπο να λύσουν τα βιοποριστικά τους προβλήματα. Ως ιερέας μπορείς να κάνεις πάρα πολλά καλά, όμως, αν δεν θέλεις, μπορείς να μην κάνεις απολύτως τίποτα εκτός από την καθημερινή λειτουργία φορώντας τα χρυσά άμφια. Και υπάρχουν ιερείς που έχουν επιλέξει να μην κάνουν τίποτα, δημιουργώντας κακή εντύπωση στους συμπολίτες τους, πιστούς ή μη.*
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Θεωρείς την κατήχηση στα σχολεία ότι δεν μείζον πράγμα, και το να σου πιπιλάνε το μυαλό απο 7 χρονων για τον καλό χριστούλη. Ή δεν είσαι γνώστης της πραγματικότητας, πράγμα που αμφιβάλλω εφόσον έχεις πάει σχολείο, είτε έχουμε τελείως διαφορέτικες αντιλήψεις.
Ακριβως επειδη ειμαι γνωστης της πραγματικοτητας,να σου υπενθυμισω οτι τα θρησκευτικα ειναι ενα απαξιωμενο μαθημα,η ωρα του παιδιου στην κυριολεξια.Ειδικα απο το γυμνασιο και μετα που αρχιζεις να συνειδητοποιεις το ευρος των θετικων π.χ επιστημων ,ο θεολογος σου μοιαζει μαλλον γραφικος παρα επιστημονας.Εμεις στην ταξη μου γελουσαμε με τα 'χριστος ειναι αγαπη' κτλ Τωρα αν εσυ δεν ειχες αμυνες και υπεκυπτες στο πιπιλιμα για τον καλο χριστουλη τοτε πασο.
Είναι έγκλημα να φυτεύεις θρησκευτικές αηδίες και αμφιβολίες σ' ένα παιδάκι 6 χρονών.
Από τη στιγμή που αρχίζεις να καταλαβαίνεις κι έπειτα είναι άχρηστο το 'μάθημα', οπότε ποιός ο λόγος ύπαρξής του;
Τα θρησκευτικά, τουλάχιστον στο δημοτικό, είναι προσηλυτιστική προπαγάνδα χείριστου είδους, αν δείτε την 'ύλη' του μαθήματος.Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι κατ' ουσίαν είναι η προπαγανδιστική ιστορία των Εβραίων και όχι Θρησκευτικά. Αυτό για μένα είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Είναι έγκλημα να φυτεύεις θρησκευτικές αηδίες και αμφιβολίες σ' ένα παιδάκι 6 χρονών.
Από τη στιγμή που αρχίζεις να καταλαβαίνεις κι έπειτα είναι άχρηστο το 'μάθημα', οπότε ποιός ο λόγος ύπαρξής του;
Τα θρησκευτικά, τουλάχιστον στο δημοτικό, είναι προσηλυτιστική προπαγάνδα χείριστου είδους, αν δείτε την 'ύλη' του μαθήματος.To σχολειο δεν ειναι ο μοναδικος φορεας κοινωνικοποιησης.Το μαθημα των θρησκευτικων ξεκιναει στα 6 και διαρκει 2-3 ωρες το πολυ τη βδομαδα.Η πραγματικη κατηχηση ξεκιναει πολυ πιο πριν μεσα απο την οικογενεια και δεν αναφερομαι μονο σε θεματα θρησκειας αλλα γενικοτερα παιδειας.
Το σχολείο είναι ο φορέα κοινωνικοποίησης που έρχεται αμέσως μετά την οικογένεια και επηρεάζει το μυαλό του παιδιού για πολλά και τρυφερά χρόνια. Και μισή ώρα να ήταν , τα Θρησκευτικά όπως είναι τώρα , πρέπει να πάψουν να διδάσκονται.
-
Συμφωνω να αλλαξει ο τροπος που διδασκονται αλλα οχι να εξαφανιστουν και γνωμη μου ειναι οτι ναι η οικογενεια ειναι ο σημαντικοτερος παραγοντας στο να γνωρισει την χριστιανοσυνη το παιδι.Σε αρνηση του γονεα να βοηθησει το παιδι αυτοματος καταληγει να χανει την επαφη με τα καλα της θρησκειας που ξερουμε ολοι πως υπαρχουν και να εχουμε δυσαρεστα αποτελεσματα ιδεων και συμπεριφορας.
Λιγο γενικα ολα αυτα αλλα πιστευω οτι ειναι κατανοητα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Eίναι σαφές ότι ένα σημαντικό ποσοστό του κλήρου ξέφυγε από τον ρόλο που του είχε αναθέσει η κοινωνία.
Μου θύμισαν αυτά που γίνονται γνωστά τον τελευταίο καιρό τα λόγια του ιερέα Φιλόθεου Φάρου στην εκπομπή 'Στα άκρα' της Βίκυς Φλέσσα (ΕΤ1). Ήταν ψυχοθεραπευτής κι έλεγε για τους συναδέλφους του τα ακόλουθα (στο περίπου, δεν έκανα απομαγνητοφώνηση δα):*Το καθήκον των ιερέων είναι να βοηθούν τον κόσμο που έχει προβλήματα. Αν κάποιος δεν μπορεί να παραβρεθεί σε μια δύσκολη στιγμή του συνανθρώπου του, δεν κάνει για ιερέας. Και ο ίδιος μετά χρειάζεται βοήθεια, για να μη βυθιστεί στον πόνο των άλλων, με τους οποίους αναγκαστικά συμπάσχεις την ώρα που ακούς τα προβλήματά τους και προσπαθείς να τους δώσεις κουράγιο να τα ξεπεράσουν.
Κι εμείς όμως δεν είμαστε άψογοι. Είμαστε βασανισμένα παιδιά. Για ποιον λόγο άλλωστε αποφασίσαμε να γίνουμε ιερείς, αν όχι για να βρούμε μια διέξοδο από αυτά που μας ταλαιπωρούσαν; Το ίδιο ισχύει και για εμένα, είχα μεγάλα προβλήματα και στο ιερατικό σχήμα βρήκα μια λύση που με βοήθησε να ανακάμψω.
Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που βλέπουν στην εκκλησία έναν τρόπο να λύσουν τα βιοποριστικά τους προβλήματα. Ως ιερέας μπορείς να κάνεις πάρα πολλά καλά, όμως, αν δεν θέλεις, μπορείς να μην κάνεις απολύτως τίποτα εκτός από την καθημερινή λειτουργία φορώντας τα χρυσά άμφια. Και υπάρχουν ιερείς που έχουν επιλέξει να μην κάνουν τίποτα, δημιουργώντας κακή εντύπωση στους συμπολίτες τους, πιστούς ή μη.*
τεράστιες μλκιεσ. όποιος θέλει να κάνει αυτά και να βοηθάει γίνεται ψυχολόγος κ κοινωνικός λειτουργός.
σπουδάζει (όχι οι Διαθήκες και τα ευαγγέλια δεν είναι επιστήμη) και δουλεύει και κρίνεται.
αλλά εντάξει όλοι οι ασήμαντοι μέτριοι αυτού του κόσμου δεν μπορούν/με να είμαστε ίδιοι. βρήκαν και οι παπάδες κάτι να τη βολέψουν
(άλλος ένας υπέρσημαντικός λόγος να χωριστεί η Εκκλησία απο το κράτος. να εκτελείται η κοινωνική πρόνοια επιστημονικά και όχι να χώνει προσωπικά-οικογενειακά προβλήματα κάτω απο το χαλί της σεμνοτυφίας και του 'ηθικού' καθωσρεπισμού. αυτά είναι προβλήματα που αν δεν τα αντιμετωπίζεις δίνουν δύσκολες καταστάσεις)Συμφωνω να αλλαξει ο τροπος που διδασκονται αλλα οχι να εξαφανιστουν και γνωμη μου ειναι οτι ναι η οικογενεια ειναι ο σημαντικοτερος παραγοντας στο να γνωρισει την χριστιανοσυνη το παιδι.Σε αρνηση του γονεα να βοηθησει το παιδι αυτοματος καταληγει να χανει την επαφη με τα καλα της θρησκειας που ξερουμε ολοι πως υπαρχουν και να εχουμε δυσαρεστα αποτελεσματα ιδεων και συμπεριφορας.
Λιγο γενικα ολα αυτα αλλα πιστευω οτι ειναι κατανοητα.το παιδί άμα θέλει να γνωρίσει τη χριστιανοσύνη, δεν πιστεύω και άρα δεν αναγνωρίζω τέτοια ιδιότητα/ποιότητα αλλά έστω οτι υπάρχει χάριν συζήτησης, θα τη βρει μόνο του. όπως βρίσκει τα windows τη μπάλα τη μουσική. τα πράγματα που υπάρχουν για τους οπαδούς τους είναι προσαρμοσμένα στο να έιναι προσιτά.
η γνώση αντίθετα...το δε bold είναι μια απο τις μεγαλύτερες προκατειλλημένες μπαρούφες που έχω διαβάσει εδώ και καιρό.
-
Αν μιλάμε για θρησκεία και όχι για χριστιανοσύνη, δεν πρέπει να ανησυχείτε αν το παιδί θα ψάξει να τη βρεί.
Εφόσον είναι έμφυτη ανάγκη, όπως το σεξ, θα ψαχτεί το παιδί.
Τώρα αν θέλετε να το βάλετε στο δρόμο της χριστιανοσύνης αναλάβετε τις ευθύνες σας, και αφήστε τα παιδιά των άλλων ήσυχα να παίζουν μπάλα και να πηδάνε -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
τεράστιες μλκιεσ.
ετοιμάσου να δεχθείς τη νέμεση της Ομοσπονδίας Ανησυχούντων Νοικοκυραίων και Αγανακτισμένων Πολιτών Ελλάδος
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αν μιλάμε για θρησκεία και όχι για χριστιανοσύνη, δεν πρέπει να ανησυχείτε αν το παιδί θα ψάξει να τη βρεί.
Εφόσον είναι έμφυτη ανάγκη, όπως το σεξ, θα ψαχτεί το παιδί.
Τώρα αν θέλετε να το βάλετε στο δρόμο της χριστιανοσύνης αναλάβετε τις ευθύνες σας, και αφήστε τα παιδιά των άλλων ήσυχα να παίζουν μπάλα και να πηδάνε -
τεράστιες μλκιεσ.
ετοιμάσου να δεχθείς τη νέμεση της Ομοσπονδίας Ανησυχούντων Νοικοκυραίων και Αγανακτισμένων Πολιτών Ελλάδος
H διαφωνία είναι κακό πράγμα; Μήπως πρέπει να φορέσουμε όποιο συνολάκι μας 'ταιριάζει' πριν πούμε ότι δεν συμφωνούμε;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
τεράστιες μλκιεσ.
H διαφωνία είναι κακό πράγμα; Μήπως πρέπει να φορέσουμε όποιο συνολάκι μας 'ταιριάζει' πριν πούμε ότι δεν συμφωνούμε;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
τεράστιες μλκιεσ.
Φόρα ό,τι θες, μη μας στερείς όμως τη χαρά να διαβάσουμε τη διαφωνία σου
-
πολύ kinky έχει γίνει το τόπικ
-
πολύ kinky έχει γίνει το τόπικΠου τις έμαθες εσύ αυτές τις λέξεις, ρε;
-
Βρε που καταντησαμε ,,,,εχουμε να φαμε σφαλιαρες απο τα παιδια μας,,,,,ουοοοοοουο,,,μανα μου,,,,,
Ετσι αφηστετα να βρουν την θρησκεια μονα τους ,,,παρτε και κανα ζευγαρι παπουτσια με χοντρη σολα για τις εξορμησεις στα στεκια ..... -
Kακό είναι να την βρούνε μόνοι τους;
-
Και ποιος θα τους την δειξει ,,,,,το ιντερνετ η οι φιλοι και οι συμμαθητες ??,,,,και με ποια εμπειρια στη ζωη ???. Τα στοιχειωδες βρε παιδι μου περι σεβασμου και αγαπης ,,,,,για να λεγονται ανθρωποι και οχι μηχανες συλλογης χρηματος και καλοπερασης ,,,,μονο!!!
-
Για κατσε... ποια θρησκεία να βρουνε? Την 'πατροπαράδοτη'?
-Είναι δικαίωμά σου να είσαι ή να μην είσαι θρήσκος: αυτό το δεχόμαστε για αρχή, ή όχι?
-( Έστω ότι) το παιδάκι δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει το νόημα της θρησκείας και να τοποθετήσει τον εαυτό του μέσα ή έξω από αυτήν. Δεν είναι λογικότερο να περιμένουμε να ωριμάσει, οπότε θα μπορέσει να αποφασίσει για τον εαυτό του?- Και καλά, πες ότι η παραπάνω πρόταση έχει αδυναμίες.... οπότε ακολουθείς την πορεία του να νουθετείς το τέκνο σου με βάση τη θρησκεία ΣΟΥ. Αλλά, πως ξέρεις ΕΣΥ ότι θρησκεία ΣΟΥ είναι Η θρησκεία? Μήπως τα λέει καλύτερα ο Ζαρατούστρα από τον Ιησού? ή ο Ιησους από τον Κομφούκιο? ή ο Γιαχβέ από τον Μωάμεθ? ή ο Βιρακότσα από τον Λάο-Τσε?
-Ποιο εγχειρίδιο λειτουργίας αναφέρει ότι οι άθρησκοι νέοι καταλήγουν στα στέκια? και ποια στέκια είναι αυτά? (όχι του στιλ 'θα πάμε στο ρίβερ να ψήσουμε στέκια', φαντάζομαι... '
Μπρρρρ....
- Και καλά, πες ότι η παραπάνω πρόταση έχει αδυναμίες.... οπότε ακολουθείς την πορεία του να νουθετείς το τέκνο σου με βάση τη θρησκεία ΣΟΥ. Αλλά, πως ξέρεις ΕΣΥ ότι θρησκεία ΣΟΥ είναι Η θρησκεία? Μήπως τα λέει καλύτερα ο Ζαρατούστρα από τον Ιησού? ή ο Ιησους από τον Κομφούκιο? ή ο Γιαχβέ από τον Μωάμεθ? ή ο Βιρακότσα από τον Λάο-Τσε?
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Βρε που καταντησαμε ,,,,εχουμε να φαμε σφαλιαρες απο τα παιδια μας,,,,,ουοοοοοουο,,,μανα μου,,,,,
Ετσι αφηστετα να βρουν την θρησκεια μονα τους ,,,παρτε και κανα ζευγαρι παπουτσια με χοντρη σολα για τις εξορμησεις στα στεκια .....ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως πρέπει να φας 'σφαλιάρες' απ τα παιδιά σου. Να σαι ευτυχισμένος αν θα γίνει κάτι τέτοιο, σημαίνει πως μεγάλωσες παιδιά που θα ακολουθήσουν τη δική τους ζωή. Να θες μόνο να σε αγαπάνε και να τα αγαπάς, τίποτε παραπέρα.
Φυσικά υπάρχει και ο άλλος δρόμος:
-Να τα κάνουμε καλά χριστιανόπουλα/εβραιόπουλα/βουδιστόπουλα γιατί έτσι μας έμαθαν και μας οι πάνσοφοι γονείς και δάσκαλοί μας
-Να ψηφίσουν και το κόμμα που τους υποδεικνύουμε. Που να ξέρουν αυτά μόνα τους;
-Ε να μη κάνουμε και τον Γιωργάκη δικηγόρο γιατί το έχουμε απωθημένο;
-Και για νύφη καλή είναι η Κατερινούλα του κυρ-Κώστα, του γείτονα
-Α, να μη ξεχάσω : να τον κάνουμε και ολυμπιακό/παο/παοκ μη χάσει το σινάφιαναρωτιέμαι ποιος θα πρεπε να βάζει τα ' '
Περί εκκλησίας