-
Εγώ προτείνω να απαγορευτούν όλα τα αυτοκίνητα και να κυκλοφορούν μόνο roadster, corolla προ-προηγούμενης γενιάς και civic αντίστοιχης ηλικίας αφού όταν είμαι με το corolla όλα τα άλλα αυτοκίνητα εμποδίζουν την ορατότητά μου.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δηλαδή να υποθέσω ότι ένα τεράστιο SUV - και μάλιστα με μαύρα τζάμια - ΔΕΝ κόβει την ορατότητα (άρα και τη δυνατότητα εκτίμησης επερχομένου κινδύνου) σε όσους βρίσκονται από πίσω του...Κάτι που λέγεται 'απόσταση ασφαλείας' το έχεις ακουστά?
-
Κοίτα να δεις που αυτοκίνητα ογκώδη, δύσχρηστα στο παρκάρισμα, προβληματικά για τους άλλους στο δρόμο, παράγοντα πολλούς ρύπους, επικίνδυνα λόγω όγκου και βάρους αφού λιώνουν τα κανονικά ΙΧ σε περίπτωση ατυχήματος επιλέγονται από συνειδητοποιημένους ακομπλεξάριστους ανθρώπους και όσοι δεν τα χωνεύουν είναι κομπλεξικοί.
Και για να μείνουμε στο θέμα: ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ. Σαρδέλες και λακέρδες όλοι με τις κουρσάρες και τα φορτηγάκια μας στο δρόμο και τα ΜΜΜ όλο και καλύτερα.
-
Μάνο ΣΩΣΕ ΜΑΣ
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κοίτα να δεις που αυτοκίνητα ογκώδη, δύσχρηστα στο παρκάρισμα, προβληματικά για τους άλλους στο δρόμο, παράγοντα πολλούς ρύπους, επικίνδυνα λόγω όγκου και βάρους αφού λιώνουν τα κανονικά ΙΧ σε περίπτωση ατυχήματος επιλέγονται από συνειδητοποιημένους ακομπλεξάριστους ανθρώπους και όσοι δεν τα χωνεύουν είναι κομπλεξικοί.Και για να μείνουμε στο θέμα: ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ. Σαρδέλες και λακέρδες όλοι με τις κουρσάρες και τα φορτηγάκια μας στο δρόμο και τα ΜΜΜ όλο και καλύτερα.
Καλά, με το Hyundai και ποδήλατο να πέσει πάνω σου θα έχεις πρόβλημα. Όσο για το Όπελ, ο μεγαλύτερος κίνδυνος δέν είναι απο τα τζίπ αλλά απο τα πεζοδρόμια.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μάνο ΣΩΣΕ ΜΑΣΔεν μπορώ, είμαι κομπλεξικός.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μάνο ΣΩΣΕ ΜΑΣ
Δεν μπορώ, είμαι κομπλεξικός.
Aσε και έχεις και Opel...Μη μιλάς καθόλου....
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Μάνο ΣΩΣΕ ΜΑΣ
Δεν μπορώ, είμαι κομπλεξικός.
Aσε και έχεις και Opel...Μη μιλάς καθόλου....
Κι εσύ δεν είχες;...
-
Nαι αλλά τώρα δεν έχω. Αρα είμαι σκέτο κομπλεξικός... (Που είναι καλύτερο από κομπλεξικός με όπελ..)
Α είμαι και σαλεμένος.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου, η άποψη καθενός διαμορφώνεται κυρίως από το προσωπικό του συμφέρον- και στην καλύτερη, από την βιωμένη εμπειρία του.Τι θέλω να πω... πως άπαξ και έχεις το μετρό έξω από το σπίτι σου, και η δουλειά σου είναι δίπλα σε μια άλλη στάση, είναι εύκολο να δηλώνεις θιασώτης των ΜΜΜ.
Βάλε, για αλλαγή, αυτούς τους ανθρώπους να περάσουν ένα 2ωρο (και βάλε!) κάθε μέρα στα ΜΜΜ για να πάνε στην δουλειά τους, ενώ αντίστοιχα με αυτοκίνητο ο συνολικός χρόνος θα ήταν 40 λεπτά (καλή ώρα η διαδρομή της κοπέλας μου για την δουλειά). Θα περνούσαν χοροπηδώντας στην άλλη άκρη.
Επίσης, υπάρχουν κάποιοι που δε μπορούν να οδηγούν στην κίνηση. Δε μπορούν να παρκάρουν στο κέντρο. Δε μπορούν, εν ολίγοις, να αξιοποιήσουν τα αυτοκίνητα τους σε δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες. Τι είναι λοιπόν λογικό για αυτούς; Ο εξοβελισμός των αυτοκινήτων. Έχω μερικούς γνωστούς υπόψη μου και το λέω αυτό- φυσικά.
Είναι πολύ εύκολο να τα βάζεις με τους χρήστες των αυτοκινήτων, αγνοώντας τις ανάγκες τους. Και είναι αστείο να τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι.
Αλλά, ποιος θα κάτσει να σκεφτεί εάν ο άλλος πρέπει να αλλάξει 3 ΜΜΜ για να πάει στην δουλειά του, και κατά συνέπεια χρειάζεται το αυτοκίνητο; 'Βολευόμαστε εμείς με τα ΜΜΜ; Στα @@ μας που μένετε και πως πάτε στην δουλειά σας. Θα κάνετε ό,τι κάνουμε κι εμείς.'.
Άντε σιγά σιγά... να ποινικοποιήσουμε την αυτοκίνηση γιατί δυσχεραίνει την κίνηση στο κέντρο (μεγάλη παραπληροφόρηση ως προς αυτό- άλλες παράμετροι είναι εξ΄ίσου σημαντικές), αλλά να το κλείνουμε κάθε 3 και λίγο για να διαμαρτύρονται οι δημόσιοι επειδή δε φτάνουν τα λεφτά για 2ο εξοχικό.
Έχω μια καλύτερη ιδέα... για να μην γίνονται τροχαία στην εθνική, να καταργηθεί η χρήση του από τα ΙΧ. Μόνο ΜΜΜ. Πάντα και παντού.
Τεσπά, όποιος δεν έχει ζήσει την ταλαιπωρία των ΜΜΜ, εύκολα κάνει τον έξυπνο. Ας χάσει πρώτα κανά 2ωρο τη μέρα αλλάζονται και περιμένοντας συγκοινωνίες, για το καλό του συνόλου (που κατά τ'άλλα επίσης γράφει στα @@ του), και ας έρθει μετά να μιλήσει.
Έλεος με τους αυτόκλητους σωτήρες...
Σωστός... +1!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
NickNT
κάνεις λάθος. Δεν με βολεύουν τα ΜΜΜ, αλλά θέλω να τα βοηθήσω για να με βολέψουν. Πάντα από τους άλλους θα περιμένουμε να βγάλουν το φίδι από την τρύπα; Έτσι θα μείνουμε αιωνίως υπανάπτυκτοι.Φίλε Mάνο θα μπορούσες να μας αναφέρεις πως μπορούμε (ως πολίτες) να βοηθήσουμε τα ΜΜΜ να μας βολέψουν ?
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Να τα βοηθήσουμε; Πως ακριβώς; Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως η λύση είναι το μετρό. Μια λύση απόλυτα επαρκής ώστε να εξυπηρετήσει καλύτερα τον πολίτη από το ΙΧ του.Αλλιώς... τι να κάνουμε εμείς παραπάνω; Να μην τα παρακωλύουμε; Αυτό εννοείται- υπάρχει και ο ΚΟΚ.
Από κει και πέρα, θεωρώ πως υπάρχει ένα κενό στην λογική: 'ας φάω 1:20 ώρες παραπάνω στα λεωφορείο, γιατί αλλιώς θα μείνουμε υποανάπτυκτοι.'.
Επίσης, θα μου επιτρέψετε να χαρακτηρίσω πολύ πιο σύμφυτη με την λογική την προσέγγιση: 'χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ για να εξοικονομήσω χρόνο- όταν συμβαίνει το αντίθετο, χρησιμοποιώ το ΙΧ μου, του οποίου δικαίωμα χρήσεως έχω ούτως ή άλλως...'.
Ως προς το υποανάπτυκτοι, μπορώ να σκεφτώ χιλιάδες παραμέτρους που παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο, με σαφώς μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης του ατόμου.
Επιμένω λοιπόν στην θέση που διατύπωσα στην προηγούμενη δημοσίευση, σχετικά με το σχηματισμό άποψης ανάλογα με το συμφέρον εκάστου.
Ξανασυμφωνώ! +1!
-
Φταίνε οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Σουηδία
-
NickNt ακριβώς όπως τα λες.+άπειρο
Και δεν είναι μόνο πως αν πάρω στην περίπτωσή μου ΜΜΜ θα κάνω μία ώρα επιπλέον.
Είναι πως θα πρέπει να στηθώ στο κρύο,ζέστη,βροχή,κλπ όρθιος,να περιμένω το λεωφ.,να στριμωχτώ μέσα πάλι όρθιος κλπ κλπ.
Ενω φτάνω μία ώρα νωρίτερα πολύ πιο ξεκούραστος με το αμαξάκι μου. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
NickNT
κάνεις λάθος. Δεν με βολεύουν τα ΜΜΜ, αλλά θέλω να τα βοηθήσω για να με βολέψουν. Πάντα από τους άλλους θα περιμένουμε να βγάλουν το φίδι από την τρύπα; Έτσι θα μείνουμε αιωνίως υπανάπτυκτοι.Φίλε Mάνο θα μπορούσες να μας αναφέρεις πως μπορούμε (ως πολίτες) να βοηθήσουμε τα ΜΜΜ να μας βολέψουν ?
- Mε το να τα χρησιμοποιούμε, τουλάχιστον όσοι εξυπηρετούνται καλά με αυτά.
- Με το να μη διαμαρτυρόμαστε όταν αυτά έχουν πρώτο λόγο στην πολιτική για το κυκλοφοριακό.
- Με το να μην τα εμποδίζουμε μπαίνοντας/σταθμεύοντας στις λεωφορειολωρίδες.
- Με το να μη συμπεριφερόμαστε σαν πολίτες της πόλης του Μεξικού ή του Καϊρου.
-
Αυτοί που δεν εξυπηρετούνται απτα ΜΜΜ τι να κάνουν?
(το ότι δεν τα εμποδίζουμε εξυπακούεται) -
Αυτοί που δεν εξυπηρετούνται χρησιμοποιούν το ΙΧ τους ή ότι άλλο τους βολεύει Σταύρο.
Αν κάνουμε όμως αυτά που λέει ο Μάνος, σύντομα οι περισσότεροι θα μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε.
Αλλωστε δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις ΜΜΜ.
Αφήνεις π.χ. το αυτοκίνητο κοντά σε ένα σταθμό Μετρό/Προαστιακού και πας με το τραίνο... -
Mα κ εγώ για κάποιες διαδρομές που όντως βοηθάνε εννοείται ότι τα χρησιμοποιώ.
Δν έχω καμία διάθεση να είμαι μέσα στην κίνηση για να πάω σύνταγμα ας πούμε.Παίρνω το μετρό κ έφτασα.
Κ δεν νομίζω πως σε τέτοιες περιπώσεις προτιμάει κανείς το αυτοκίνητό του.Αλλά σε διαδρομές που τα ΜΜΜ δεν βολεύουν γιατί να τα χρησιμοποιήσω?
Δν νομίζω ότι τότε είναι λάθος κάποιος που προτιμάει το αυτοκίνητό του.Κ στην τελική πιστεύω πως όλοι οι νορμάλ άνθρωποι όσα λέει ο Μάνος τα κάνουν.Είναι σχεδόν αυτονόητα.Αλλά όχι κ να λέμε κάνε 2ώρες παραπάνω με λεωφορεία κλπ για να ταβοηθήσεις
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αυτοί που δεν εξυπηρετούνται χρησιμοποιούν το ΙΧ τους ή ότι άλλο τους βολεύει Σταύρο.Αν κάνουμε όμως αυτά που λέει ο Μάνος, σύντομα οι περισσότεροι θα μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε.
Αλλωστε δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις ΜΜΜ.
Αφήνεις π.χ. το αυτοκίνητο κοντά σε ένα σταθμό Μετρό/Προαστιακού και πας με το τραίνο...Πολύ σίγουρο σε βρίσκω
Στους σταθμούς μετρό/προαστειακού -όπου υπάρχουν για τον δεύτερο και ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ- ορισμένοι θέλουν -προτάθηκε και εδώ- να βάλουν επί πληρωμή στάθμευση, άρα ΑΝΤΙ-κίνητρο.
Χαλάνδρι-Γλυφάδα πόσες... ώρες θες με ΜΜΜ και με πόσα διαφορετικά;
Ναι, φυσικά και είναι δυνατό να το κάνεις, για ποιο λόγο όμως;
-
Ο λόγος για μένα είναι οικονομικός αλλά και γενικότερου συμφέροντος.
Αν δεν χρειάζεται να μετακινείσαι από το γραφείο σου (η πλειοψηφία των εργαζομένων) γιατι να μην πας με ΜΜΜ, αλλά να πάρεις το ΙΧ σου?
Μην παίρνεις παραδείγματα σαν επιχειρήματα.
Εδω λέμε τι θα έπρεπε να γίνει, οχι τι γίνεται. Οπότε το περί εισητηρίου δεν έχει νόημα.
Και τελικά, δεν είναι λογικό να απορρίπτεις κάτι θεωρώντας οτι τώρα δεν δουλευει σωστά.
Στο παραδειγμά σου, Χαλάνδρι-Γλυφάδα μπορεί να είναι 40'.
Με Μετρό ή με λεωφορείο. Οσα είναι τον Αύγουστο που λείπουν όλοι.Και μην ξεχνάς, οτι στην Ολυμπιάδα χρησιμοποιήσαμε όλοι ΜΜΜ και δεν υπήρχαν σοβαρά προβλήματα.
Car Free Day