-
Αν τόσα χρόνια υπήρχαν και λειτουργούσαν ΣΩΣΤΑ τα ΜΜΜ, θα αγοράζονταν τόσα αυτοκίνητα;
Είμαστε μαζώχες, θέλουμε να καταναλώνουμε βενζίνες, να πληρώνουμε επιπλέον τέλη & ασφάλειες για 2ο ή 3ο αυτοκίνητο, αφού υπάρχουν πολύ καλές εναλλακτικές λύσεις
Θέλουμε επίσης να πήζουμε στην κίνηση ΜΕΣΑ στο αυτοκίνητο, ενώ υπάρχουν κι άλλες ΕΠΙΓΕΙΕΣ λύσεις που πάνε πιο γρήγορα και πιο άνετα
Όταν είσαι χρόνια αναξιόπιστος -επίγεια ΜΜΜ- προφανώς χάνεις την πελατεία σου κι είναι πολύ δύσκολο να την ξανακερδίσεις.
Στις πολιτισμένες χώρες τι γίνεται; ΤΡΕΝΑ & ΜΕΤΡΟ. Εδώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο προαστειακός με κλειστούς σταθμούς μέχρι την Κόρινθο.
Κι ακόμα δεν έχει απαντήσει κάποιος... μετά τις 12 το βράδυ τι κάνεις στην Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Tιποτα δεν ειναι απιθανο ΙΚΕ. Υπαρχει ο αντιλογος. Εδω όλες οι νοικοκυρες πανς για ψωνια και μετα backpack και μεσα στο λεωφορειο. Ολα ειναι θεμα νοοτροπιας και κουλτουρας.Αμα παιδες δεν αλλάξει η κουλτουρα μας ξεχαστε τις κουβεντες.. Ποδήλατο. Λιγοτερο πετρελαιο, λιγότερες εκπομπες, καλυτερη υγεία (θα κουνηθούμε λίγο βρε παιδί μου) και θα φτάνουμε στη δουλειά μας χαμογελαστοί και ξύπνιοι, όχι μουντρούχοι μισοκοιμισμένοι..
κι ιδρωμένοι, βρεγμένοι... είναι flat η Αθήνα βλέπεις κι είναι ότι πιο εύκολο, ειδικά σε ορισμένες συνοικίες, όπως Καστέλλα, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, Εξάρχεια, Πετρούπολη, Ηλιούπολη, Καρέας και πολλές άλλες
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Κι ακόμα δεν έχει απαντήσει κάποιος... μετά τις 12 το βράδυ τι κάνεις στην Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο;Σου έχω απαντήσει κ εγώ ο ίδιος, λέγοντας ότι σε μία ιδανική κατάσταση τα ΜΜΜ θα λειτουργούσαν 24/7. Και κάποιος το σχολίασε και είπε πως εννοούσα να καταργηθούν εντελώς τα αυτοκίνητα (εννοώντας τα Ι.Χ. μάλλον). Όπως βλέπεις, το κλίμα είναι εκ των προτέρων αρνητικό προς τα ΜΜΜ. Και δεν λέω ότι έχεις άδικο, το κακό παρελθόν της δημόσιας συγκοινωνίας στην Ελλάδα είναι κάτι που αποτελεί αρνητικό παράγοντα. Αλλά σε ρωτάω το εξής: Αν από κάπου δεν γίνει η αρχή, υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η κατάσταση;
Ο Έλληνας ΔΕΝ έχει διάθεση να χρησιμοποιήσει περισσότερο τα ΜΜΜ, άρα ΠΟΤΕ δεν θα απελευθερωθεί χώρος για να κινηθούν και ΠΟΤΕ δεν θα έχουν αρκετούς 'πελάτες' ώστε να δικαιολογηθεί μία γενναία επένδυση που θα αλλάξει πραγματικά την κατάσταση. Το ΜΕΤΡΟ πάει να κάνει τη διαφορά, αλλά οι γραμμές δεν είναι ακόμα πλήρεις. Όμως σε καλώ να μου πεις πραγματικά τη γνώμη σου. Όσο κι αν βελτιωθεί το επίπεδο των επίγειων ΜΜΜ, αν δεν λιγοστέψουν τα Ι.Χ. θα υπάρξει ποτέ βελτιστοποίηση της χρήσης τους; Και έστω και αν υπάρξει, θα έχει κάποιο νόημα αν πάλι μποτιλιάρισμα υπάρχει, φασαρία υπάρχει, εκπομπές ρύπων υπάρχουν;;;
Με εκνευρίζει και με στενοχωρεί ταυτόχρονα ότι ενώ βλέπουμε τα παραδείγματα ΔΙΠΛΑ μας, κανείς μας δεν σκέφτεται ότι μπορεί αυτή η ιδανική κατάσταση να επέλθει κάποτε και σ' αυτή τη δύσμοιρη χώρα.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
'να καταργηθούν τα αυτοκίνητα, απαξίωση το να πηγαίνεις με το αυτοκίνητο στο σούπερ μάρκετ (ΥΠΟΝΟΗΣΑ ΕΣΤΩ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;;;; )
εδώ:
Γουστάρουμε να κυκλοφορούμε με την αμαξάρα μας, είτε αυτό είναι ένα SMART είτε μία X5, την οποία χρησιμοποιούμε σχεδόν αποκλειστικά για να πηγαίνουμε τα παιδιά στο φροντιστήριο και για ψώνια στην Κηφισσιά.
ασθενοφόρα που πάνε πάντα στην ώρα τους σε τρελό μποτιλιάρισμα (στο Ηράκλειο που είναι μεσαίου μεγέθους πόλη, σε τρελό μποτιλιάρισμα δεν κινείται ούτε μηχανάκι, τώρα τι γίνεται στο τρελό μποτιλιάρισμα στην Αθήνα, εσύ θα ξέρεις καλύτερα μάλλον) και ότι η ζωή ΜΟΝΟ όσων μένουν δίπλα σε λεωφορειολωρίδα έχει αξία'...
Μιλάμε συγκριτικά για τη χρήση του ασθενοφόρου με λεφωρειολωρίδα ή χωρίς. Κατ'αρχήν οι λεφωρειολωρίδες εφαρμόζονται μόνο σε δρόμους άνω των 3 συνολικά λωρίδων και εκεί είναι που ακόμα και σε πλήρες μποτιλιάρισμα μπορεί να ανοίξει χώρος για να περάσει ασθενοφόρο, κάτι που γίνεται σε καθημερινή βάση.
Μάλιστα έχω τύχει πολλές φορές στην κηφισσίας να περνα ασθενοφόρο και να ΜΗΝ πηγαίνει απο την λεφωρειολωρίδα (όπου τα λεφωρεία κανουν συχνές στάσεις και εμποδίζουν) αλλά να προτιμά να του ανοιγουν χώρο και να περνά ανάμεσα απο τα ΙΧ.
Στο Ηράκλειο που αναφέρεσαι πως στο μποτιλιάρισμα πήζουν όλα φαντάσου στον δρόμο που λες να είχε ΚΑΙ λεφωριολορίδα.
Επίσης όταν απο τις 3 λωρίδες κόβεις την μία για τα λεφωρεία αυτομάτως το 33% των αυτοκινήτων μετακυλίεται είτε στις άλλες 2 είτε στις περιφερειακές οδούς και το μποτιλιάρισμα εκτός της λεφωρειολορίδας αυξάνει (πολλαπλάσια του 30% μιας και δεν είναι γραμμικό).
Αρα όταν ο ασθενής δεν είναι επι της οδού που έχει λεφωρειολορίδα είναι πολύ πιθανόν να περιμένει περισσότερο.
Αν μου βρεις σημεία ανάμεσα σ' όσα έχω γράψει, απ' τα οποία ένας νοήμων άνθρωπος εξάγει τα συμπεράσματά σου, θα σου βγάλω το καπέλο!
Βγάλε μου το καπέλο λοιπόν
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
'να καταργηθούν τα αυτοκίνητα, απαξίωση το να πηγαίνεις με το αυτοκίνητο στο σούπερ μάρκετ (ΥΠΟΝΟΗΣΑ ΕΣΤΩ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;;;; )
εδώ:
Γουστάρουμε να κυκλοφορούμε με την αμαξάρα μας, είτε αυτό είναι ένα SMART είτε μία X5, την οποία χρησιμοποιούμε σχεδόν αποκλειστικά για να πηγαίνουμε τα παιδιά στο φροντιστήριο και για ψώνια στην Κηφισσιά.
Τώρα με έσκισες ας πούμε, ε; Και δεν πιστεύεις ότι διαβάζοντας επιφανειακά αυτά που γράφει ο άλλος εκτίθεσαι; Εγώ επιλέγω τις λέξεις μου προσεκτικά, με τις λίγες ικανότητες που έχω στο λόγο και φροντίζω τα νοήματά μου να είναι σαφή! Διάβασε καλύτερα και θα καταλάβεις! Σου το έκανα ευκολότερο υπογραμίζοντας αυτό που θέλω να προσέξεις! Δεν ήταν κρυφό νόημα, θα αρκούσε να ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ και όχι απλά να κοιτάξεις αυτό που έγραψα για να το καταλάβεις!
Άρα άκυρο το καπέλο, δεν το κέρδισες ακόμα...
Στο θέμα του 33% τώρα... Καλή αλλά υπεραπλουστευμένη σκέψη! Διότι αν κυκλοφορούσαν σωστά, γρήγορα και όπως θα έπρεπε τα λεωφορεία, ο αριθμός των αυτοκινήτων στον ίδιο δρόμο θα μειωνόταν, γιατί προς συγκεκριμένη κατεύθυνση θα πήγαιναν περισσότεροι ΜΕ τα λεωφορεία! Αυτή είναι η λογική, όχι να περιοριστούν οι λωρίδες των Ι.Χ. με ΚΑΜΜΙΑ μείωση της χρήσης τους όμως, απλά και μόνο για να έχουμε ένα λεωφορείο που το χρησιμοποιεί ο οδηγός και ο εισπράκτορας και να πηγαίνει αέρα!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Tιποτα δεν ειναι απιθανο ΙΚΕ. Υπαρχει ο αντιλογος. Εδω όλες οι νοικοκυρες πανς για ψωνια και μετα backpack και μεσα στο λεωφορειο. Ολα ειναι θεμα νοοτροπιας και κουλτουρας.
Αμα παιδες δεν αλλάξει η κουλτουρα μας ξεχαστε τις κουβεντες.. Ποδήλατο. Λιγοτερο πετρελαιο, λιγότερες εκπομπες, καλυτερη υγεία (θα κουνηθούμε λίγο βρε παιδί μου) και θα φτάνουμε στη δουλειά μας χαμογελαστοί και ξύπνιοι, όχι μουντρούχοι μισοκοιμισμένοι..
κι ιδρωμένοι, βρεγμένοι... είναι flat η Αθήνα βλέπεις κι είναι ότι πιο εύκολο, ειδικά σε ορισμένες συνοικίες, όπως Καστέλλα, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, Εξάρχεια, Πετρούπολη, Ηλιούπολη, Καρέας και πολλές άλλες
Δηλαδη το ενδεχομενο των αποσυτηριων δεν παίζει. Οσο για εξειδικευμενες περιοχες, πας με το ποδηλατο σου στο μετρο, το οποιο και παίρνεις μαζι σου, φτανεις στον προορισμό σου μπαινεις στη δουλειά σου, κανεις το μπανακι σου και ξεκινας.
Μεγαλη εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στην Αθήνα έχει ντους και ξερω 2 από τους 20 που χρησιμοποιούν τα ποδήλατά τους!!!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Σου έχω απαντήσει κ εγώ ο ίδιος, λέγοντας ότι σε μία ιδανική κατάσταση τα ΜΜΜ θα λειτουργούσαν 24/7. Και κάποιος το σχολίασε και είπε πως εννοούσα να καταργηθούν εντελώς τα αυτοκίνητα (εννοώντας τα Ι.Χ. μάλλον). Όπως βλέπεις, το κλίμα είναι εκ των προτέρων αρνητικό προς τα ΜΜΜ. Και δεν λέω ότι έχεις άδικο, το κακό παρελθόν της δημόσιας συγκοινωνίας στην Ελλάδα είναι κάτι που αποτελεί αρνητικό παράγοντα. Αλλά σε ρωτάω το εξής: Αν από κάπου δεν γίνει η αρχή, υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η κατάσταση;
Από τη στιγμή που δεν λειτουργούν ιδανικά, θα έχω εναλλακτικές και ναι, δεν θα πάρω ταξί μετά τις 12, θα προτιμήσω το ΙΧ. Ακόμα και να θέλα πχ να πάω Ψυρρή -υποθετικό σενάριο ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ- με μετρό για να μην πήξω στα στενά και να μην φάω κλήση από τη δημοτική, η επιστροφή είναι υποχρεωτική με ταξί. Κανένα κέρδος.
Ο Έλληνας ΔΕΝ έχει διάθεση να χρησιμοποιήσει περισσότερο τα ΜΜΜ, άρα ΠΟΤΕ δεν θα απελευθερωθεί χώρος για να κινηθούν και ΠΟΤΕ δεν θα έχουν αρκετούς 'πελάτες' ώστε να δικαιολογηθεί μία γενναία επένδυση που θα αλλάξει πραγματικά την κατάσταση. Το ΜΕΤΡΟ πάει να κάνει τη διαφορά, αλλά οι γραμμές δεν είναι ακόμα πλήρεις. Όμως σε καλώ να μου πεις πραγματικά τη γνώμη σου. Όσο κι αν βελτιωθεί το επίπεδο των επίγειων ΜΜΜ, αν δεν λιγοστέψουν τα Ι.Χ. θα υπάρξει ποτέ βελτιστοποίηση της χρήσης τους; Και έστω και αν υπάρξει, θα έχει κάποιο νόημα αν πάλι μποτιλιάρισμα υπάρχει, φασαρία υπάρχει, εκπομπές ρύπων υπάρχουν;;;
Aν οι εναλλακτικές δεν προσφέρουν τίποτα, προφανώς και δεν πρόκειται να τις επιλέξει. Το επίπεδο των επίγειων δεν πρόκειται να βελτιωθεί, γιατί είναι λάθος ο σχεδιασμός τους και δεν αλλάζει.
Με εκνευρίζει και με στενοχωρεί ταυτόχρονα ότι ενώ βλέπουμε τα παραδείγματα ΔΙΠΛΑ μας, κανείς μας δεν σκέφτεται ότι μπορεί αυτή η ιδανική κατάσταση να επέλθει κάποτε και σ' αυτή τη δύσμοιρη χώρα.
Ποιο παράδειγμα υπάρχει δίπλα μας;
-
Που είναι το κακό να χρησιμοποιεί κάποιος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το αυτοκινητό του για να πηγαίνει τα παιδιά στο φροντηστήριο και στο σουπερ μάρκετ?????
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αν τόσα χρόνια υπήρχαν και λειτουργούσαν ΣΩΣΤΑ τα ΜΜΜ, θα αγοράζονταν τόσα αυτοκίνητα;Είμαστε μαζώχες, θέλουμε να καταναλώνουμε βενζίνες, να πληρώνουμε επιπλέον τέλη & ασφάλειες για 2ο ή 3ο αυτοκίνητο, αφού υπάρχουν πολύ καλές εναλλακτικές λύσεις
Θέλουμε επίσης να πήζουμε στην κίνηση ΜΕΣΑ στο αυτοκίνητο, ενώ υπάρχουν κι άλλες ΕΠΙΓΕΙΕΣ λύσεις που πάνε πιο γρήγορα και πιο άνετα
Ναι, ναι και ναι.
Το αυτοκίνητο για τον Έλληνα είναι σαν τα Τίμπερλαντ. Ενώ προορίζεται για συγκεκριμένη χρήση σε ορισμένες περιστάσεις, χρησιμοποιείται παντού και πάντα για να το δει ο κόσμος.
Έλεγα ν' απαντήσω σε απαντήσεις προηγούμενων σελίδων, αλλά ευτυχώς με απάλλαξαν άλλοι καλύπτοντάς με σε σημαντικό βαθμό.
-
Δηλαδη το ενδεχομενο των αποσυτηριων δεν παίζει. Οσο για εξειδικευμενες περιοχες, πας με το ποδηλατο σου στο μετρο, το οποιο και παίρνεις μαζι σου, φτανεις στον προορισμό σου μπαινεις στη δουλειά σου, κανεις το μπανακι σου και ξεκινας.
Μεγαλη εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στην Αθήνα έχει ντους και ξερω 2 από τους 20 που χρησιμοποιούν τα ποδήλατά τους!!!
δοκίμασε να βάλεις το ποδήλατό σου στο μετρό
αποδυτήρια και ντους στη δουλειά... σε ποια χώρα; έτυχε και υπάρχει σε μία εταιρεία και γενικεύτηκε;
και τι ώρα πρέπει να ξεκινήσεις για να είσαι έτοιμος -να 'χεις κάνει κι ένα μπάνιο- στις 9;
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Που είναι το κακό να χρησιμοποιεί κάποιος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το αυτοκινητό του για να πηγαίνει τα παιδιά στο φροντηστήριο και στο σουπερ μάρκετ?????MIA X5, όπως έγραψα;;;
Μίλησα συγκεκριμένα!!! Στην Αθήνα; ΜΙΑ Χ5, ξαναρωτάω;;; ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ;;;
Και δεν το βρίσκεις κακό;
Ε, θα πρέπει να είμαι και πολύ μεγάλος μαλάκας που σκέφτομαι αυτά που σκέφτομαι τότε!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Που είναι το κακό να χρησιμοποιεί κάποιος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το αυτοκινητό του για να πηγαίνει τα παιδιά στο φροντηστήριο και στο σουπερ μάρκετ?????Ελπίζω να μην ξανακούσω γκρίνια για το πήξιμο ή τις λεωφορειολωρίδες μετά από την ομολογία τέτοιας νοοτροπίας. Το παιδί πρέπει να μαθαίνει να παίρνει ΜΜΜ, δεν είναι βασιλόπουλο, είναι αναπτυσσόμενος πολίτης που πρέπει να λειτουργεί ως μέλος του κοινωνικού συνόλου διευκολύνοντας τα πράγματα, όχι επιβαρύνοντάς τα.
-
Μάλλον σε πειράζει που είναι Χ5 και όχι skoda favorit...
-
Όχι, δεν φταίμε εμείς που είμαστε τέτοιοι.
Φταίνε οι άλλοι που μας ζηλεύουν. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, ναι και ναι.Το αυτοκίνητο για τον Έλληνα είναι σαν τα Τίμπερλαντ. Ενώ προορίζεται για συγκεκριμένη χρήση σε ορισμένες περιστάσεις, χρησιμοποιείται παντού και πάντα για να το δει ο κόσμος.
Έλεγα ν' απαντήσω σε απαντήσεις προηγούμενων σελίδων, αλλά ευτυχώς με απάλλαξαν άλλοι καλύπτοντάς με σε σημαντικό βαθμό.
Το γιατί ξεκίνησε να αγοράζει ο Έλληνας -κι ειδικά ο Αθηναίος- αυτοκίνητο, φάνηκε με τα μονόζυγα και το δακτύλιο για τον 'περιορισμό' του νέφους. Είδε πόσο τον εξυπηρετούσαν τα τότε ΜΜΜ, δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει και πήρε δεύτερο αυτοκίνητο, που φυσικά με τους υπέρογκους κυβικούς φόρους -που ακόμα πληρώνουμε- ήταν ή μτχ ή ασθενικό σαπάκι.
Κι ο εμπνευστής αυτού του τρομερού μέτρου, τολμάει και μιλάει ακόμα και συνεχίζει να 'προτείνει'
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μάλλον σε πειράζει που είναι Χ5 και όχι skoda favorit...Όχι, με πειράζει γενικά που είναι BMW γιατί τα έχω βάλει με όλους τους λεφτάδες, μόνο και μόνο επειδή τα έχουν και αγοράζουν αμαξάρες ενώ εγώ κυκλοφορώ με το ταπεινό fiesta-κι που μάλιστα ακόμα δεν έχω ξεπληρώσει!
Άσε μας ρε ΙΚΕ να πούμε, ό,τι να 'ναι γράφεις! Ναι, η Χ5 με πείραξε!!! Άλλα λέει η θεια μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου είμαστε εδώ μέσα μου φαίνεται!
Πάω για δουλειά, καλή συνέχεια!
-
Δηλαδή ΙΚΕ δεν είναι παράλογο και λάθος κάποιος να κυκλοφορεί με Χ5 για αυτοκίνητο πόλης, ε;
Μαλάκες είναι οι γονείς μου, που επειδή μένουν εκτός Θεσσαλονίκης πλέον για να γλιτώσουν από την κίνηση και το άγχος του αστικού κέντρου, όταν είναι να κατέβουν κέντρο, αφήνουν το 406 μακριά από το κέντρο και κατεβαίνουν με αστικό;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
δοκίμασε να βάλεις το ποδήλατό σου στο μετρό
αποδυτήρια και ντους στη δουλειά... σε ποια χώρα; έτυχε και υπάρχει σε μία εταιρεία και γενικεύτηκε;
και τι ώρα πρέπει να ξεκινήσεις για να είσαι έτοιμος -να 'χεις κάνει κι ένα μπάνιο- στις 9;
Σχετικά με το μετρό: Δεν επιτρεπεται να τα βαλεις στο ελληνικο μετρο, ενω στις υπολοιπες ευρωπαικες πολεις επιτρεπεται (οκ οχι σε ολες αλλα σε αρκετες).
Μπορουμε λιγο να ξεφυγουμε απο το μικροκοσμο μας και να δοουμε τι γινεται στον κοσμο;; Δηλαδη γιατί πρέπει να τα κανουμε ολα στραβα;; Στην τελική πάιδες, ο ρυπαίνων πληρώνει..
Φορολογίστε το αυτοκίνητο αρκετά, φορολογήστε και άλλο τη βενζίνη και μετά να δούμε αν θα πάρουμε όλοι τα ποδήλατα και πόσο καλύτερη ή χειρότερη θα είναι η ζωή μας...
-
Σχετικά με το μετρό: Δεν επιτρεπεται να τα βαλεις στο ελληνικο μετρο, ενω στις υπολοιπες ευρωπαικες πολεις επιτρεπεται (οκ οχι σε ολες αλλα σε αρκετες).
Μπορουμε λιγο να ξεφυγουμε απο το μικροκοσμο μας και να δοουμε τι γινεται στον κοσμο;; Δηλαδη γιατί πρέπει να τα κανουμε ολα στραβα;; Στην τελική πάιδες, ο ρυπαίνων πληρώνει..
Φορολογίστε το αυτοκίνητο αρκετά, φορολογήστε και άλλο τη βενζίνη και μετά να δούμε αν θα πάρουμε όλοι τα ποδήλατα και πόσο καλύτερη ή χειρότερη θα είναι η ζωή μας...
Μόνο που συζητάμε αν μπορούμε να αφήσουμε το αυτοκίνητό μας στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ πόλεις και να κινηθούμε με κάποιον άλλον τρόπο.
Είδαμε και την υπερφορολόγηση του αυτοκινήτου το 70-80 που κατέληξε, σε ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ αυτοκίνητα, με κινητήρες 1.0 & 1.2 -τα 1.4 ήταν πολυτέλεια τότε- σε βαριά αμαξώματα. Άλλο φοβερό επίτευγμα.
80χλμ τη μέρα με ποδήλατο δεν μπορώ να κάνω, kill me
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το παιδί πρέπει να μαθαίνει να παίρνει ΜΜΜ, δεν είναι βασιλόπουλο, είναι αναπτυσσόμενος πολίτης που πρέπει να λειτουργεί ως μέλος του κοινωνικού συνόλου διευκολύνοντας τα πράγματα, όχι επιβαρύνοντάς τα.Μέχρι τα 17-18 κινούμουν με λεωφορεία,τραμ & μετρό (πριν τις 12, μετά ταξί αναγκαστικά). Παρόλα αυτά, στο φροντιστήριο - μέχρι τα 16 μου πήγαινα - με πηγαίνανε και με φέρνανε γιατί ήταν προτιμότερα τα 10 λεπτά με το αυτοκίνητο παρά η μισή ώρα με το λεωφορείο και τα δέκα λεπτά περπάτημα μέχρι την κοντινότερη στάση..
Car Free Day