-
Δηλαδή η κρεμαγιέρα του Stilo απέκτησε το βάρος και την αίσθηση που θα'πρεπε να έχει μόνο όταν χάλασε;
-
Γι'αυτό κι εγώ, αντί να πάρω ψηφιακή SLR τώρα που αντικατέστησα τη Nikon F65, πήρα - πάλι Nikon - όχι απλά αναλογική, αλλά μηχανική: την FM3A. ΟΚ, έχει ηλεκτρονικά μέσα της, αλλά, αν χαλάσει, φτιάχνεται.
Ξέρω ότι είμαι off-topic αλλά δεν μπορώ παρά να χαρώ όταν βλέπω τέτοιες αγορές
(υπογράφων κάτοχος Nikon FM2n
)
-
Έχω δουλέψει FM3A, καταπληκτική μηχανή… πολύ καλή ποιότητα… αλλά… παλιά στο Μεξικό… Πλέον με τις τιμές των νεότερων ψηφιακών SLR ούτε για αστείο να την αγόραζα… σόρρυ κιόλας… αλλά μπορείς να πας σε μία πολύ φθηνότερη και να έχεις τα ίδια ή καλύτερα αποτελέσματα.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Έχω δουλέψει FM3A, καταπληκτική μηχανή… πολύ καλή ποιότητα… αλλά… παλιά στο Μεξικό… Πλέον με τις τιμές των νεότερων ψηφιακών SLR ούτε για αστείο να την αγόραζα… σόρρυ κιόλας… αλλά μπορείς να πας σε μία πολύ φθηνότερη και να έχεις τα ίδια ή καλύτερα αποτελέσματα.Αν και διαφωνώ (δηλαδή στα ίδια ή καλύτερα αποτέλεσματα με μια φθηνή SLR) θα προτιμούσα να μην ξεκινήσουμε κουβέντα γιατί... δεν θα τελειώσουμε ποτέ
Θα πρέπει να ξεκινήσουμε καινούριο topic !
-
Συνεχίστε εδώ λοιπόν
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... &start=270 -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
**'Όχι, δεν καταλάβατε μου λένε. Είναι FIXED - αν χαλάσει δεν διορθώνεται καθόλου'.
[b]Έτος 2006: έτσι και σου χαλάσει... την έβαψες**
Η μαγεια του καπιταλισμου......
Καλως ηρθαμε στο κλαμπ,και που ειμαστε ακομα -
Απο την αλλη πλευρα, φανταστειτε να ειχαμε αμαξια με καρμπυρατερ, με σασμαν ασυγχρονιστο, με φρενα χωρις ηλεκτρονικα (ABS κλπ), οι μαναδες μας να επλεναν σε σκαφη, το ψυγειο να ηταν παγου, το ραδιοφωνο και η τηλεοραση με λυχνιες που για να ζεσταθουν και να λειτουργησει η συσκευη να θελουν κανα τεταρτο, να χρησιμοποιουσαμε φωτογραφικη μηχανη με μανικι, να ειχαμε ακομα τελεξ ή ακομα καλυτερα τηλεγραφο, τα τηλεφωνα να ηταν αναλογικα, το κομπιουτερ μας να επιανε μιση πολυκατοικια και να εκανε 100.000 πραξεις το λεπτο, και ολα αυτα για να τα αγορασουμε να επρεπε να δουλευουμε εννια ζωες ασταματητα....
-
Αν τα έχεις ζήσει, εκ των υστέρων δεν ήταν και τόσο άσχημα, κυρίως γιατί η ζωή κυλούσε με τελείως διαφορετικούς ρυθμούς. Βέβαια αμφιβάλω αν τα παιδιά μου θα μπορούσαν να ζήσουν έτσι.
-
και δε μπορω να βρω ενα ραδιοφωνο για το b&o beomaster 1100 που χρησιμοποιω ως ενισχυτη......δεν υπαρχουν πια και δε βρισκω πουθενα ενα για να κανιβαλισω.
θα παιχτει πατενταΟ χρήστης geolib έγραψε:
Αν τα έχεις ζήσει, εκ των υστέρων δεν ήταν και τόσο άσχημα, κυρίως γιατί η ζωή κυλούσε με τελείως διαφορετικούς ρυθμούς. Βέβαια αμφιβάλω αν τα παιδιά μου θα μπορούσαν να ζήσουν έτσι.σωστος συν του οτι δουλευουμε περισσοτερο γαι να αποκτησουμε την τεχνολογια που μας ειναι 'αναγκαια'
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Τα προϊόντα πλέον φτιαχνονται για να αντικαθίστανται και όχι να επισκεύαζονται...
Και είμαι σίγουρος ότι και οι περισσότεροι από εμάς το προτιμούμε γιατί δίνουμε πολύ λιγότερα χρήματα και παιρνουμε συσκευές που κάνουν ...παπάδες !Π.χ. Ασύρματο Τηλέφωνο panasonic πριν 5 χρόνια : 230 €
Τώρα 90 € και έχει και τηλεφωνητή και αναγνωριση και εγχρωμη οθονη και....και....και....Όλα σωστά μόνο σε δυό πράγματα έχουμε (έχουνε) πέσει εντελώς έξω..
Με το καινούργιο στυλ παραγωγής-κατανάλωσης χρειαζόμαστε εκατό φορές περισσότερη ΕΝΕΡΓΕΙΑ και άλλες τόσες περισσότερες ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ..
Σε καμμιά πενηνταριά χρόνια (το πολύ..) θα τα βρούμε μπροστά μας.. -
ομως το 1980 για να αγορασεις τηλ επρεπε να πουλησεις 2-3 στρεμματα ελιες στο χωριο!το 1994 πηρα μια 14' sony 110.000 ωραιες δραχμουλες,δηλ περιπου ενα μηνιατικο τοτε και ηταν και ευκαιρια γιατι ηταν παλιο μοντελο!αν χαλαγε ερχοταν ο μαστορας σου ελεγε 40,000 επισκευη!ελεγες αξιζει μαστορα,κοματια να γινει φτιαχτει!!!τα χριστουγενα πηρα μια thomson 29' 100hz 280e(ειχε και 50hz με 240e)δηλ 95,000παλιες καλες δραχμουλες!αν χαλασει ο 'γιατρος' θα παρει 30ε επισκεψη,100-150 ανταλλακτικα αναλογα την περιπτωση και ενα 50ρικο εργασια συνολο 180-230 ευρω και φυσικα η τηλ θα ειναι ειδη 2 ετων αφου θα εχει ληξη η εγγυηση για να φωναξω μαστορα!αρα την προωθουμε στον καδο και περνουμε αλλοι!φυσικα και η ποιοτητα δεν ειναι ιδια 1970-1980-1990-2000+ αλλα πλεον τα παιρνεις πολλη πιο ευκολα και εν γνωση σου οτι ειναι αναλωσιμα!
-
Για ηλεκτρονικα:
Παλια καθε κυκλωμα ηταν και μια πλακετα!
Χαλαγε κατι το αλλαζες, ακομα και οι αντιστασεις ηταν θηρια!
Πλεον ολα ειναι πανω σε μια πλακετα, με τα ολοκληρωμενα, και αν χαλασει κατι ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ η επισκευη.
Μονο ετσι ομως εχει πεσει το κοστος παραγωγης και μπορουμε να αγοραζουμε πλεον LCD 32'' με 1000 -
Ο χρήστης athws έγραψε:
Τα προϊόντα πλέον φτιαχνονται για να αντικαθίστανται και όχι να επισκεύαζονται...
Και είμαι σίγουρος ότι και οι περισσότεροι από εμάς το προτιμούμε γιατί δίνουμε πολύ λιγότερα χρήματα και παιρνουμε συσκευές που κάνουν ...παπάδες !Π.χ. Ασύρματο Τηλέφωνο panasonic πριν 5 χρόνια : 230 €
Τώρα 90 € και έχει και τηλεφωνητή και αναγνωριση και εγχρωμη οθονη και....και....και....Όλα σωστά μόνο σε δυό πράγματα έχουμε (έχουνε) πέσει εντελώς έξω..
Με το καινούργιο στυλ παραγωγής-κατανάλωσης χρειαζόμαστε εκατό φορές περισσότερη ΕΝΕΡΓΕΙΑ και άλλες τόσες περισσότερες ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ..
Σε καμμιά πενηνταριά χρόνια (το πολύ..) θα τα βρούμε μπροστά μας..Δεν γνωρίζω αν χρειαζόμαστε εκατό φορές παραπάνω.
Είμαι σίγουρος ότι λύσεις θα δοθούν (νομίζω υπάρχουν ήδη) , και βέβαια λάβε υπ'όψιν σου ότι οι λίγοι 'εκλεκτοί' έχουν αρχίσει ήδη εδώ και πολλά χρόνια και κοιτάνε.... πρός τα 'πάνω' (διάστημα), αναγνωρίζοντας το πρόβλημα του υπερπληθυσμου, της μολυνσης, των πηγων ενεργειας, του νερου, των σκουπιδιων κτλ κτλ. -
Πάντως τη δική μου B&O που είχε βλάβη στην τροφοδοσία την επισκεύασαν. Ήρθαν την πήραν, την έφτιαξαν, την έφεραν πίσω. Κι επειδή δεν την είχαν φτιάξει καλά, ξαναήρθαν την ξαναπήραν, την ξανάφτιαξαν και την ξαναέρφεραν πίσω.
Μια βδομάδα μετά μου έρχεται ερωτηματολόγιο από την B&O στη Δανία. Με συγγνώμη που χάλασε το προϊόν τους και 8 σελίδες ερωτήσεις για το αν ήταν καλή η εξυπηρέτηση. Αυτά έγιναν την άνοιξη. Η τηλεόραση είχε αγοραστεί το 1984! Μόνη άλλη βλάβη αυτά τα 22 χρόνια ένας σπασμένος διακόπτης on/off που ήρθαν και τον άλλαξαν επιτόπου.
Για να λέμε την αλήθεια, το κόστος επισκευής της τροφοδοσίας ήταν συγκρίσιμο με το να αγοράσω μια νέα CRT 21'. Αλλά νομίζω ότι έκανα τη σωστή κίνηση. Μακάρι να αντέξει άλλα τόσα χρόνια!
-
Α, και μια που το θυμήθηκα... Υπάρχει και νέος αγγλικός όρος για τα 'μη επισκευάσιμα':
Changeneering -
Και μια που είπε ο πωλητής 'ευτυχώς που σου χάλασε εντώς εγγύησης', ξέρετε ότι η συσκευή που σας αντικαθιστούν δεν έχει πλήρη εγγύηση αλλά μόνο όση είχε η αρχική αγορά; Δηλαδή αν έχεις εγγύηση 1 χρόνο (σε παράβαση της οδηγίας της ΕΟΚ που προβλέπει διετία, αλλά δεν έχει κυρωθεί από την Ελλάδα) και σου χαλάει κάθε 3 μήνες, μόλις περάσει ο χρόνος σου λένε 'η εγγύηση έληξε!'. Ναι, αυτό έγινε από την Ericson.
Εγώ πάντως την HP την έχω κόψει εδώ και χρόνια. Και να φανταστείς ότι κάποτε τα πουλούσα και ήμουν περίφανος για την ποιότητα... Έχω Deskjet από το 1990 και ακόμα δουλεύει. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τους νέους...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Και μια που είπε ο πωλητής 'ευτυχώς που σου χάλασε εντώς εγγύησης', ξέρετε ότι η συσκευή που σας αντικαθιστούν δεν έχει πλήρη εγγύηση αλλά μόνο όση είχε η αρχική αγορά; Δηλαδή αν έχεις εγγύηση 1 χρόνο (σε παράβαση της οδηγίας της ΕΟΚ που προβλέπει διετία, αλλά δεν έχει κυρωθεί από την Ελλάδα) και σου χαλάει κάθε 3 μήνες, μόλις περάσει ο χρόνος σου λένε 'η εγγύηση έληξε!'. Ναι, αυτό έγινε από την Ericson.Μα αυτό είναι το φυσιολογικό
Στην υποθετική περίπτωση που ανανεωνόταν η εγγύηση και η συσκευή χάλαγε συνέχεια (μέσα στην εγγύηση), θα ήταν αναγκασμένοι να σου παρέχουν καινούρια απ άπειρον έχοντα πληρωθεί μία φορά
Να φάνε κανα σουβλάκι και οι κακόμοιροι οι κατασκευαστές, μην τα θέλετε όλα δικά σας!
(Βέβαια αν έχουν τόσο χάλια ποιότητα κατασκευής ίσως και να τους αξίζει να πληρώνουν μια ζωή)Θα μου πείτε υπάρχουν και συσκευές με lifetime warranty αλλά εκεί την μία και μοναδική φορά τα ακουμπάς χοντρά.
-
Τελικά θα το βάλω εδώ, δε βαριέσαι, αν είναι λάθος όλο και κάνας μοντ θα το μετακουνήσει στο σωστό θέμα...
Ο λόγος περί συγκριτικής δοκιμής ... τρακτέρ παλιάς και νέας τεχνολογίας.
Τα οχήματα: Ένα παλιό SAME 70 ΗΡ κι ένα ολοκαίνουργο CLAAS 102 ΗΡ.
Στο δρόμο, καμία σύγκριση! Το SAME έχει πορεία 20 km/h max, το CLAAS 35 km/h.
Στο χωράφι οι διαφορές είναι παραδόξως μικρές, η διαφορά στη δουλειά είναι της τάξης του 10% μόλις, υπέρ του νέου φυσικά. Έλα όμως που- Το παλιό είναι ένα απλό εργαλείο, που μπορεί κι ο άσχετος να καταλάβει πως λειτουργεί. Είναι απίθανο να σε αφήσει κάπου, ό, τι κι αν συμβεί θα μπορέσεις να γυρίσεις πίσω. Ακόμα, πχ, και με τους μισούς κυλίνδρους. Τα καινούρια, ξέχασέ το! Έσβησε; Το παρατάς και καλείς το σέρβις.-
- Στο τεστ απόδοσης, για μια μέρα δουλειά το παλιό χρειάστηκε 2 μπετόνια πετρέλαιο. Το καινούριο, 8! 10% λιγότερη δουλειά, αλλά με το 1/8ο του καυσίμου! Τώρα ο ιδιοκτήτης του νέου τρέμει στην ιδέα του σέρβις που έρχεται...
-
Ναι αλλά στο δρόμο;
-
Είπαμε: 35 αντί 20 χαω! Μιλάμε για ... καμία σχέση.
Αλλά το καύσιμο, πολλαπλάσιο! Μιλάμε βέβαια για πολύ βελτιωμένα οχήματα, απ' όποια πλευρά κι αν τα κοιτάξεις. Αντίθετα με τα τέρατα του παρελθόντος, τα σημερινά τρακτέρ τα χειρίζονται άνετα και ... παιδιά. Αλλά, μεταξύ μας, για τους μικροαγρότες μας που αγόραζαν ένα τρακτέρ ανά δυο γενιές, μάλλον δυσκολεύουν τα πράγματα.
Ιστορικό post: Ανάθεμα την τεχνολογία μου...