-
Αν και δε νομίζω πως χρειάζεται ανάλυση, να σου εξηγήσω.
Υπάρχει το συγκεκριμένο τόπικ που αναφέρεται στην 11η Σεπτεμβρίου και ο καθένας παραθέτει απόψεις με σκοπό να γίνει μια κουβέντα.
Εσύ λοιπόν συνέχεια δείχνεις πλήρη ασέβεια σε όποιον λοξοδρομεί από τα δικά σου 'πιστεύω' σαν να πρόκειται εδώ για την πρόασπιση του φιλοαμερικάνικου τσιφλικιού σου.
Σταμάτα λοιπόν να προκαλείς και να χαρακτηρίζεις όλους εμάς που έχουμε αντίθετη άποψη με σένα μπαρουφολόγους γιατί καταντάς τουλάχιστον γραφικός.
Επίσης, να σου θυμίσω πως, σε αντίθεση με εμάς του 'συνωμότες', εσύ δεν έχεις ακόμη παρουσιάσει κανένα επιχείρημα σχετικό με τη θέση σου, παρά μόνο κράζεις επειδή κανείς μέχρι τώρα δεν σε φρέναρε ή δεν ασχολείται μαζί σου.
'Οσον αφορά την τελευταία παραβολή σου με τη θεία πρέπει να παραδεχτείς πως ήταν πολύ κενή και... 'τυφλή' αν θες.
Ήμουν σαφής απέναντί σου; -
Αρκετά σαφής ως προς το τι εννοείς...
Το τόπικ αυτό είναι όπως είπες αφιερωμένο στα γεγονότα με την κατάρευση των δίδιμων πύργων. Ένα γεγονός που στοίχησε τη ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.
Απο την αρχή κιόλας του τόπικ αναφέρθηκαν σενάρια συνομοσίας και δώθηκαν τα ανάλογα στοιχεία (περι εκρηκτικών, πύραυλου cruise στο πεντάγωνο κλπ). Τα στοιχεία αυτά τα μελέτησα όσο μπορούσα και με τις γνώσεις που έχω, είδα και το loose change και απάντησα τεκμηριωμένα. Αν θες τη γνώμη μου (λέμε τώρα) μόνο ένας ηλίθιος θα πίστευε ένα 'ντοκυμαντέρ 'γεμάτο προφανή ψέμματα σαν το loose change.
Για να λές πως δεν έχω παρουσιάσει επιχείρημα για την άποψή μου αυτή μάλλον δεν έχεις διαβάσει κανένα απο τα ποστ στο τόπιμ αυτό ή θεωρείς επιχείρημα μόνο ότι ταυτίζεται με τις δικές σου πεποιθήσεις.
Ευχαρίστως να συζητήσω επι μέρους οποιοδήποτε θέμα και λεπτομέρεια επάνω σε αυτό, ήδη αποπειράθηκα πολλές φορές αλλά κανένας δεν ακολούθησε διάλογο με επιχειρήματα. Μόνο ταμπέλες (φιλοαμερικάνικο τσιφλίκι) και χαρακτηρισμοί (δεν τη παλεύεις κλπ).
Το παράδειγμά μου με τη θεία μπορεί να σου φάνηκε κενό αλλά δεν μου είπες σε τι διαφέρει απο το ποστ του Πετράν ο οποίος θεωρεί, αν κατάλαβα καλά, τεκμήριο ενοχής το ότι εισέπραξε αποζημίωση απο την ασφαλιστική ο ιδιοκτήτης των κτηρίων που έπεσαν....
Αν θες τη γνώμη μου μακροσκοπικά το θέμα αυτό έχει δύο σκέλη:
-
Χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν απο μία κακόβουλη ενέργεια. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν αθώα θύματα, μπορεί για κάποιους η ζωή ενός αμερικάνου να μην έχει αξία (ρατσισμός λέγεται αυτό) για εμένα όμως η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν έχει διαβατήριο. Πρέπει να σεβαστούμε την μνήμη των θυμάτων και να προβληματιστούμε για το τί έφτιαξε, όχι φυσικά αποδίδοντας τυφλά και με βάση τα προσωπικά μας πάθη και εμπάθειες ευθήνες με αυτές τις πραγματικά αστείες θεωρίες.
-
Το δεύτερο σκέλος ειναι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ή σωστότερα ο συσχετισμός της πολιτικής αυτής με την συγκεκριμένη επίθεση. Η γνώμη μου είναι πως οι ΗΠΑ δεν χρειαζόντουσα ένα τέτοιο πλήγμα στο λαό τους για να στηρίξουν τις όποιες αποφάσεις πήραν και παίρνουν. Δεν βλέπω ουσιώδης διαφορές στην πολιτική τους (δεν είμαι και ειδικός πει του θέματος) πριν και μετά τις επιθέσεις αυτές. Αν εστιάζουμε συγκεκριμένα στις αεροπορικές εταιρίες τα μέτρα ασφαλείας είναι αναγκαίο κακό. Ελπίζω να μην διαφωνεί κανείς (αν και δεν θα με εξέπλητε διαφωνία) πως εκείνη τη μέρα έγιναν 4 αεροπειρατίες με χιλιάδες θύματα. Αυτό είναι γεγονός και αν μη τι άλλο πρέπει να λαμβανονται τα ανάλογα μέτρα απο τις αεροπορικές.
there you go, άλλωστε στο τόπικ αυτό δεν νομίζω να ζητήθηκε η γνώμη μου για κάτι και να μην απάντησα.
-
-
Δεν ειμαι δικηγορος του ΙΚΕ, αλλα θα σου απαντησω, γιατι παρακολουθω το θεμα απο την αρχη και εγω με ενδιαφερον, απλα το θεωρω ανουσιο να ποσταρω οσο ο ΙΚΕ, γιατι θα μου την πουνε και απο πανω.. (καλη ωρα τωρα)
Μπορει να νομιζετε οι 'συνομοσιολογοι' οτι παρουσιαζετε επιχειρηματα, αλλα αυτο που κανετε ειναι να παρουσιαζετε αποψεις, και πιστευω. Δε θυμαμαι να εχω δει ουσιαστικο επιχειρημα 18 σελιδες, μονο αοριστολογιες του στυλ 'οι διδυμοι πυργοι ηταν σχεδιασμενοι να αντεξουν αεροπλανο' και η απαντηση ειναι ΤΙ αεροπλανο και σε τι συνθηκες???
Και η γεφυρα ριου-αντιριου ειναι σχεδιασμενη να αντεξει πλοιο! Αν πεσει δηλαδη το αστροΠΛΟΙΟ απο το σταρ τρεκ εκει πανω, πρεπει να αντεξει???
Οσο και να σου φαινεται γελοιο αυτο που σου λεω (που ειναι γελοιο) αλλο τοσο γελοιο ειναι το 'οι διδυμοι πυργοι επρεπε να αντεξουν αεροπλανο, Δεν αντεξαν =>οι κυβερνηση εβαλε εκρηκτικα...
Επισης το οτι καποιος πηρε αποζημιωση => συνομωσια, παλι δεν φταιω αν δε καταλαβαινεις οτι υπαρχει ενα τεραστιο λογικο κενο εδω περα...
Ξαναλεω ειμαι ανοιχτος σε καθε προταση, και λιγοτερο διαβασμενος στο θεμα απο τον ΙΚΕ, αλλα θελω να ακουσω κατι σοβαρο! Και εμενα μου αρεσουν οι συνωμοσιες, αλλα αυτη δεν ειναι ΚΑΝ καλα οργανωμενη στην παρουσιαση της...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
- Το δεύτερο σκέλος ειναι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ή σωστότερα ο συσχετισμός της πολιτικής αυτής με την συγκεκριμένη επίθεση. Η γνώμη μου είναι πως οι ΗΠΑ δεν χρειαζόντουσα ένα τέτοιο πλήγμα στο λαό τους για να στηρίξουν τις όποιες αποφάσεις πήραν και παίρνουν. Δεν βλέπω ουσιώδης διαφορές στην πολιτική τους (δεν είμαι και ειδικός πει του θέματος) πριν και μετά τις επιθέσεις αυτές.
Σ' αυτό το σκέλος διαφωνώ. Νομίζω πως το συγκεκριμένο γεγονός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ώστε να προωθηθεί και να βρει άμεση εφαρμογή η πολιτική που έχουμε δει. Ίσως να βρισκόταν σε κάποια περισσότερο μακρινά σχέδια, αλλά η επίθεση στους Πύργους πρόσφερε και το έντονο κοινωνικό/πολιτικό έρεισμα που ίσως της έλειπε.
Κατά τ' άλλα, δεν πιστεύω τις συγκεκριμένες θεωρίες συνομωσίας. Έχω τα μάτια μου ανοιχτά, μήπως και ξεπροβάλλει κάποιο σημαντικό στοιχείο, αλλά μηχανικές αναλύσεις από καθηγητές κοινωνιολογίας δεν μπορώ να δεχτώ...
-
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Τα μόνα επιχειρήματα που έχεις παρουσιάσει ΙΚΕ είναι:
1)Η βλακεία είναι ακατανίκητη τελικά,
2)Καλά τους έκαναν, οι Δίδυμοι Πύργοι ήταν αντίποινα για την εισβολή των Αμερικανών στη Νορμανδία το 1945,
3)Η γιαγιά μου στο Νintendo δεν έριξε αεροπλάνο σε πύργο με μπανάνες,
4)Λέτε όλο σαχλαμάρες και μόνο ένας ηλίθιος θα πίστευε όλα αυτά,
5)Πάντα θα υπάρχει κάποιος εκστασιασμένος με μπαρουφολογίες να μας ανοίξει τα μάτια,
Και συνέχεια αναιρείς τα επιχειρήματα που παρουσιάζουν οι αντίθετοι με σένα με μόνη πρόφαση πως σου ακούγονται βλακώδη και χωρίς την παραμικρή λογική απόδειξη για τα όσα λες.Έτσι, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι ταμπέλες που σου έβαλα ήταν η μόνη έκφραση που ταίριαζε στα παραπάνω.Ξαναλέω πως ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχεις δώσει μια άποψη που να στηρίζει με αποδείξεις την επίσημη εκδοχή που με τόσο πάθος προασπίζεσαι.Μόνο αρνείσαι.
Το παράδειγμα του Πετράν δεν έχει καμία σχέση με το δικό σου καθώς μιλάμε για άλλα μεγέθη και συγκυρίες.Επίσης, δεν αναφερόμαστε στο δικαίωμα αποζημίωσης, αλλά στη χρονική συσχέτιση των δύο αυτών γεγονότων.
Πραγματικά, θα ήθελα πάρα πολύ κάποιος πιο ειδικός από εμένα να βγει και με αποδείξεις να αναιρέσει ένα-ένα τα επιχειρήματα που παρέθεσα 4 σελίδες πιο πίσω σχετικά με τη θεωρία συνωμοσίας (όσον αφορά τη δομή των κτιρίων και την κατάρρευσή τους, τον χρόνο πτώσης, τις ασφαλίσεις, τον αποκλεισμό των πύργων λίγες μέρες πριν το συμβάν, τα ίχνη του αεροπλάνου στο Πεντάγωνο κ.α) και όχι να πει είναι όλα μαλακίες, ξεκόλλα.Δεν θεωρώ πως κατέχω την απόλυτη αλήθεια, ούτε είμαι πεπεισμένος γι'αυτό, απλά με βάση την κρίση και τις γνώσεις που διαθέτω κλίνω προς τη μία πλεύρα.
Ίσως να ισχύει το ένα ή το άλλο, ίσως κάτι που δεν το χωράει ο νους του κοινού ανθρώπου και αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο κάθονται τώρα σε μια γωνιά και γελάνε με εμάς.
Σημασία πάντως έχεις εμείς οι κοινοί άνθρωποι να μην καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα και να τρώμε ότι μας πασσάρουν, αλλά να είμαστε κριτικοί απέναντι στα πράγματα και όχι καχύποπτοι για την καχυποψία.Ποτέ, μα ποτέ δεν αρνήθηκα πως πάνω από όλα αυτά είναι η ζωή των ανθρώπων που χάθηκαν και χάνονται άδικα κάθε μέρα γιατί κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς.Και μπράβο που το αναφέρεις.
-
Απο το επιχείρημα ΙΚΕ 4 μέχρι το επιχείρημα ΙΚΕ 5 προσπέρασες αρκετά ποστ μου, 'κατα λάθος' φαντάζομαι
Επίσης, δεν αναφερόμαστε στο δικαίωμα αποζημίωσης, αλλά στη χρονική συσχέτιση των δύο αυτών γεγονότων.
Και στο παράδειγμά μου η χρονική συσχέτιση είναι όσο ύποπτη ήταν και στο ποστ του Πετράν και στο κάτω κάτω ξέχνα το παράδειγμά μου, με ποια λογική είναι τεκμήριο ενοχής η χρονική αυτή συσχέτιση? Ο χρονικός συσχετισμός μπορεί να είναι σπάνιος (αποζημίωση λίγες μέρες μετά την ασφάλιση) αλλά απο εκεί και πέρα τι?
Πραγματικά, θα ήθελα πάρα πολύ κάποιος πιο ειδικός από εμένα να βγει και με αποδείξεις να αναιρέσει ένα-ένα τα επιχειρήματα που παρέθεσα 4 σελίδες πιο πίσω σχετικά με τη θεωρία συνωμοσίας (όσον αφορά τη δομή των κτιρίων και την κατάρρευσή τους, τον χρόνο πτώσης, τις ασφαλίσεις,
εδώ:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 281#699281
έχω (ξανα)δόσει αυτό το λίνκ:
http://www.loosechangeguide.com/LooseChangeGuide.html
Απαντά με στοιχεία σε όλα αυτα που αναρωτιέσαι.
(καλά που διάβασες όλο το τόπικ)
τον αποκλεισμό των πύργων λίγες μέρες πριν το συμβάν
Τι εννοείς εδώ ακριβώς? Για ποιόν αποκλεισμό μιλας? Κάποια πηγή?
τα ίχνη του αεροπλάνου στο Πεντάγωνο
Ομοίως:
http://www.loosechangeguide.com/LooseChangeGuide.html
Ίσως να ισχύει το ένα ή το άλλο, ίσως κάτι που δεν το χωράει ο νους του κοινού ανθρώπου και αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο κάθονται τώρα σε μια γωνιά και γελάνε με εμάς.
Σημασία πάντως έχεις εμείς οι κοινοί άνθρωποι να μην καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα και να τρώμε ότι μας πασσάρουν, αλλά να είμαστε κριτικοί απέναντι στα πράγματα και όχι καχύποπτοι για την καχυποψία.Αυτό που λές μπορεί να ισχύσει και για την άλλη πλευρά του συλλογισμού σου. Έχεις σκεφτεί πως μπορεί να γελάνε αυτή τη στιγμή όσοι εξυπηρετούν την δικιά τους ατζέντα με τα ψέμματα του loose change?
Έχεις σκεφτεί πως το κουτόχορτο μπορεί να στο ταϊζει και ο συνομοσιολόγος? -
[Μαντευω απαντηση]
Δε μπορω να τα διαβασω ολα αυτα τωρα, δεν εχω ΑΠΕΙΡΟ χρονο οπως εσυ![/μαντευω απαντηση]
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ο χρονικός συσχετισμός μπορεί να είναι σπάνιος (αποζημίωση λίγες μέρες μετά την ασφάλιση) αλλά απο εκεί και πέρα τι?Προφανώς εθελοτυφλείς.
Αν θες γράψε αυτό το κατεβατό που παρέθεσες τι απαντήσεις δίνει.
Αυτό που λές μπορεί να ισχύσει και για την άλλη πλευρά του συλλογισμού σου. Έχεις σκεφτεί πως μπορεί να γελάνε αυτή τη στιγμή όσοι εξυπηρετούν την δικιά τους ατζέντα με τα ψέμματα του loose change?
Έχεις σκεφτεί πως το κουτόχορτο μπορεί να στο ταϊζει και ο συνομοσιολόγος?Μα φυσικά! Όμως δεν μου καίγεται καρφί, καθώς δεν πολεμάω για καμία άποψη από τις δύο.Είπα μόνο ότι μου φαίνεται πιθανή η συνωμοσία, όχι όμως ότι δεν δέχομαι πως μπορεί να είναι μία μαλακία και μισή.Ξαναλέω πως δεν κατέχω την αλήθεια και απλά κάνουμε μια κουβέντα, η οποία μάλλον δεν έχει νόημα γιατί αν διακρίνω καθαρά μέσω υπολογιστή το έχεις πάρει πολύ προσωπικά το πράγμα.Μακάρι να κάνω λάθος.
-
Ο χρήστης rallye έγραψε:
Αφου δεν θες να διαβάσεις το κατεβατό να στο συνοψίσω, όλα αυτά που είπες (εκρηκτικά, πύραυλοι cruise κλπ) ειναι εντελώς ανεδαφικά και με μία λέξη ψέμματα.
Καθόλου προσωπικά δεν το έχω πάρει, φυσικά και κάνουμε κουβέντα
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
[Μαντευω απαντηση]
Δε μπορω να τα διαβασω ολα αυτα τωρα, δεν εχω ΑΠΕΙΡΟ χρονο οπως εσυ![/μαντευω απαντηση]
Ρε καραμπουζουκλή γιατί γαμάς την κουβέντα;Δεν είμαι εδώ για να τσακωθώ με κανέναν, ειδικά με ανθρώπους που δεν τους έχω δει ποτέ στη ζωή μου.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αφου δεν θες να διαβάσεις το κατεβατό να στο συνοψίσω, όλα αυτά που είπες (εκρηκτικά, πύραυλοι cruise κλπ) ειναι εντελώς ανεδαφικά και με μία λέξη ψέμματα.
Καθόλου προσωπικά δεν το έχω πάρει, φυσικά και κάνουμε κουβέντα
Εννοούσα αν μπορείς με λίγα λόγια να αιτιολογήσεις το καθένα, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δεν γίνεται.Tελοσπάντων, αυτό δεν το διαβάζω καθώς η ώρα είναι κάπως περασμένη.Μόλις βρω λίγο χρόνο θα το μελετήσω και θα επανέλθω αν θα έχω κάτι να συμπληρώσω.
Πάντως, καλό είναι να γνωρίζουμε πως όσο δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς έγινε με 100% βεβαιότητα δεν μπορούμε να υπερασπιζόμαστε και με την ίδια βεβαιότητα μία άποψη.Υ.Γ. Αλλά και αυτός ο Bush πολύ πούστης ρε παιδάκι μου (για να κλείσουμε ευχάριστα).
-
Ο χρήστης rallye έγραψε:
Ρε καραμπουζουκλή γιατί γαμάς την κουβέντα;Δεν είμαι εδώ για να τσακωθώ με κανέναν, ειδικά με ανθρώπους που δεν τους έχω δει ποτέ στη ζωή μου.
αλλιως ξεκινησες ομως... Τωρα ομως δε σου αρεσει η ειρωνια...
δεν την 'παλεύεις' με τίποτα.
Εσύ λοιπόν συνέχεια δείχνεις πλήρη ασέβεια σε όποιον λοξοδρομεί από τα δικά σου 'πιστεύω' σαν να πρόκειται εδώ για την πρόασπιση του φιλοαμερικάνικου τσιφλικιού σου.
-
Απο τη στιγμή που η κυβέρνηση του Bush εκμεταλεύτηκε την 9/11 για να προωθήσει μια ώρα αρχίτερα τα επεκτατικά της πλάνα λογικό είναι να κυκλοφορήσουν και διάφορες απόψεις για το κατα πόσο θα την βόλευε ή όχι η τραγωδία.
Τραβώντας απο τα μαλλιά είναι η περίπτωση να ισχύουν τα πάντα στο loose change αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε χρειάζεται να βλέπουμε και κάποιες άλλες απόψεις του τι μπορεί να έγινε. Απο εκεί και πέρα είναι θέμα του κάθε ενός πως θα την επεξεργαστεί. -
επισημο πορισμα εχει βγει για ολη αυτη την ιστορια?
-
Μπααα...
-
δλδ δεν υπαρχει ακομη επισημη εκδοχη του τι εχει γινει, σωστα?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δλδ δεν υπαρχει ακομη επισημη εκδοχη του τι εχει γινει, σωστα?Υπάρχει το 9/11 Commission Report. Μπορείς να το κατεβάσεις απο εδώ: http://www.9-11commission.gov/report/index.htm
-
η επισημη εκδοχη ειναι οτι ολα τα κτηρια πεσανε απο τις φωτιες.
ακομα και το 7, το οποιο φυσικα δεν ειναι το 1 ή το 2, και φυσικα ειναι αυτο για το οποιο ο ιδιοκτητης παραδεχεται στο παραπανω βιντεο οτι το εριξαν με εκρηκτικα.
-
Κακεντρεχότητες
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
η επισημη εκδοχη ειναι οτι ολα τα κτηρια πεσανε απο τις φωτιες.ακομα και το 7, το οποιο φυσικα δεν ειναι το 1 ή το 2, και φυσικα ειναι αυτο για το οποιο ο ιδιοκτητης παραδεχεται στο παραπανω βιντεο οτι το εριξαν με εκρηκτικα.
Αν κατάλαβα καλά αναφέρεσαι σε αυτό το βίντεο:
http://video.google.com/videoplay?docid ... +7&pl=true
Ομολογώ πως δεν κατάλαβα απόλυτα τι λέει επειδή μιλάει μπερδεμένα αλλά νομίζω λέει πως οι πυροσβέστες δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τη φωτιά επειδή θα ρίσκαραν και άλλες ανθρώπινες ζωές (των πυροσβεστών δηλαδή) και τελικά το άφησαν να πέσει.
Δηλαδή δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τη φωτιά και τελικά έπεσε ακριβώς λόγω της φωτιάς.
Λέει κάτι άλλο και δεν το διέκρινα εγώ?
5 χρόνια ύστερα απο την 11/9