-
Ωραία, αρχίσαμε θετικά, βλέπω ανταπόκριση!
Λοιπόν:
-
Υπάρχει ήδη πολύ καλή οθόνη 17άρα tft, σκληρός 120GB(θα μπει ως 2ος) και ικανοποιητικός εκτυπωτής
-
Το budget είναι περίπου στα 600 - 650 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α, αλλά υπάρχει ευελιξία
-
Οπωσδήποτε θέλω και TV-tuner
-
Η χρήση είναι κυρίως για εφαρμογές γραφέιου, internet, κάποια επεξεργασία ήχου και στο τσακίρ κέφι κανένα παιχνιδάκι(σκέφτομαι να ξαναασχοληθώ με παιχνίδια racing και το Falcon 4.0 AF)
Είχα μια πρόταση για το ακόλουθο σύστημα, και θέλω ένα σχετικό fine-tuning.
[list:d2kdwm05]INNOVATOR MIDI TOWER 350W ΓΚΡΙ ΣΧΕΔΙΟ
INTEL CORE 2 DUO E6300 1.86 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX
OCZ PC2-5400 DDR2 VALUE PRO DUAL CHANNEL 1GB (2X512MB)
ASROCK CONROEXFIRE-ESATA2
WESTERN DIGITAL 250GB WD2500JS 7200RPM SATA2 (Να μπει σαν κύριος αυτός και δευτερεύων ο υπάρχον)
LEADTEK NVIDIA 7600GS TDH 256MB DDR2 PCI-E DVI TV-OUT RETAIL
MITSUMI FDD 3.5' + 7IN1 CARD READER BLACK
BENQ DVDROM 1650 BULK WHITE
NEC DVD+/-R/RW ND-4571 LABELFLASH 16X BULK DOUBLE LAYER
MS DSP GREEK BLACK VALUE PACK ΠΛΗΚΤΡΟΛΌΓΙΟ + ΠΟΝΤΙΚΙ
ΤERRATEC CINERGY 250 PCI TV-TUNER [/list:u:d2kdwm05]Αυτό βγαίνει στα 670 χωρίς Φ.Π.Α από το eshop
-
-
Οταν τελειώσετε με το PC του tifosi, πείτε μου αν το πολυμηχάνημα της Canon (MP160) είναι καλό στα 94
-
Να περιμένεις τη σειρά σου , εγώ πήρα χαρτάκι πρώτος, και ζήτησα και ευγενικά βοήθεια!
-
Εγω χρήζω βοήθειας γενικώς ρε Βαγγέλη!
'Λυπηθείτε καλέ τον άσχετο, πείτε μου καμιά πληροφορία καλέ..'
-
Hellenic tifosi, με μια πρώτη ματιά το πρώτο που μου χτύπησε είναι να βάλεις τουλάχιστον 400 watt τρφοδοτικό. Εγώ θα σου έλεγα 500αρη.
έντιτ: αν ξαναρχίσεις φάλκον, σφύρα μου! εγώ πριν λίγο άρχισα... θεϊκό, ε;
-
Γιατί τόσο μεγάλο τροφοδοτικό; Ζορίζονται αν δουλεύουν στο όριο;
-
Αν δεν έρχει αρκετό ρεύμα, μπορεί να τρώει διάφορα κολλήματα...
-
[quote='kouk']Οταν τελειώσετε με το PC του tifosi, πείτε μου αν το πολυμηχάνημα της Canon (MP160) είναι καλό στα 94
-
-
INNOVATOR MIDI TOWER 350W ΓΚΡΙ ΣΧΕΔΙΟ 400άρι+ καλύτερα
INTEL CORE 2 DUO E6300 1.86 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX ΟΚ
OCZ PC2-5400 DDR2 VALUE PRO DUAL CHANNEL 1GB (2X512MB) ΟΚ, αν βρείς 1 dimm του 1 GHz ακόμα καλύτερα. Αν με μια σχετικά μικρή επιβάρυνση βρεις μνήμη με CAS 2,5 αντί CAS 3, επίσης να την προτιμήσεις.
ASROCK CONROEXFIRE-ESATA2 Όχι, καλύτεα ASUS ή ΜSI ή Gigabyte.
WESTERN DIGITAL 250GB WD2500JS 7200RPM SATA2 (Να μπει σαν κύριος αυτός και δευτερεύων ο υπάρχον) Πάρε WD ή Seagate προτιμώντας το μοντέλο με τη μεγαλύτερη εγγύηση (κάτι σε 5ετία καλύτερα).
LEADTEK NVIDIA 7600GS TDH 256MB DDR2 PCI-E DVI TV-OUT RETAIL ΟΚ
MITSUMI FDD 3.5' + 7IN1 CARD READER BLACK ΟΚ
BENQ DVDROM 1650 BULK WHITE ΟΚ, της πλάκας είναι πια αυτά τα μηχανήματα.
NEC DVD+/-R/RW ND-4571 LABELFLASH 16X BULK DOUBLE LAYER ΟΚ
MS DSP GREEK BLACK VALUE PACK ΠΛΗΚΤΡΟΛΌΓΙΟ + ΠΟΝΤΙΚΙ
ΤERRATEC CINERGY 250 PCI TV-TUNER Καλή δείχνει.Τα πολυμηχανήματα είναι συμπαθή, αλλά για περιβάλλον γραφείου συμφέρουν σαφώς αυτά που έχουν εκτυπωτή laser. Ταχύτεροι με πολύ φθηνότερη εκτύπωση, μειονέκτημα μόνο η έλλειψη χρώματος. Δυστυχώς ως αρχική αγορά κοστίζουν πολλά.
Καλύτερα κάποιο που να έχει φθηνά αναλώσιμα. Αν κρίνω από τους εκτυπωτές, καλύτερα σ' αυτό τον τομέα είναι τα canon, άρα...
Το συγκεκριμένο μοντέλο (160) πρέπει να χάνει κάπου αφού είναι τόσο φθηνό. Μάλλον στην ταχύτητα σάρωσης και εκτύπωσης - η ποιότητα πρέπει να είναι ικανοποιητική για έγγραφα. -
-
Συμφωνώ με τον manosk, ειδικά στο θέμα της mb, προτείνω asus. Στο θέμα του tv-tuner μόνο, να ψάξε να δεις αν έχει καλή απόδοση εικόνας...εγώ έχω μια pinnacle.
-
Μου είπαν ότι η ASROCK είναι η Budget εκδοχή της ASUS. Καλύτερα λέτε να πάω σε ASUS, δεκτόν. Έχετε καμμία πρόταση σε μοντέλο;
Για τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών δε βλέπω αντίρρηση, συνεπώς τα θεωρούμε καλές λύσεις και μένουν ως έχουν. Dual core πλέον είναι η τελευταία λέξη της μόδας, σωστά;
Και για το δίσκο βλέπω δεν έχουμε αντιρρήσεις. Ο υπάρχων δίσκος είναι ΑΤΑ100, θα υπάρχει πρόβλημα αν ο καινούριος είναι SATA2(νομίζω είναι ταχύτεροι);
Σχετικά με το τροφοδοτικό, δε θα μου ανέβει πολύ το κόστος;
Πως εκτιμάτε το σύστημα αυτό από θόρυβο; Θα μπορώ να κοιμάμαι σε απόσταση 2-3 μέτρα ή θα με τρελαίνει;
Ευχαριστώ πάρα πολύ!
-
Να σου πω την αλήθεια. αυτό για την asrock δεν το ήξερα, αλλά επειδή ως τώρα έχω βάλει 5 asus και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, τις συνιστώ.
Με το 400αρι τροφοδοτικό δεν θα ανέβει πολύ το κόστος, όχι.
Cpu, vga είναι μια χαρά για την χρήση που θέλεις.
Εκτίμηση για θόρυβο; Αυτό εξαρτάται από το τροφοδοτικό που θα βάλεις, από το ανεμιστηράκι της cpu και vga. Μπορείς να βάλεις silent φουρφούρια και να μειώσεις τον θόρυβο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με το 400αρι τροφοδοτικό δεν θα ανέβει πολύ το κόστος, όχι.Το λέω επειδή στο eshop απ' όσο έβλεπα έχει φτηνα 'innovator' κουτιά μόνο με 350W τροφοδοτικό και οι άλλες λύσεις μου παραφαίνονταν 'καγκούρικες' και ακριβές. Τέσπα, θα το ψάξω.
Σχετικά με CPU, μητρική και κάρτα γραφικών, υποθέτω είναι σημαντικό να είναι σε 'αρμονία' οι δυνατότητες τους ώστε να μπορείς να τα εκμεταλλευτείς όλα στο έπακρο.
Από το δικό σου TV tuner είσαι ευχαριστημένος;
-
Ναι, αρκετά ευχαριστημένος. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν είχε ενσωματωμένο radio tuner, και έβαλα ξεχωριστό.
Η διαφορά στην τιμή μεταξύ ενός 400w με ένα 350w δεν είναι παραπάνω από 20-30 ευρώ και αξίζει. Διότι μετά μπορεί να θέλεις να προσθέσεις και άλλα πράγματα πάνω.
-
O περισσότερος θόρυβος προέρχεται από τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή, το τροφοδοτικό και τον ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών.
Τα καλά και αθόρυβα τροφοδοτικά είναι ακριβά.
Για αθόρυβο ανεμιστήρα επεξεργαστή υπολόγιζε 30-40 ευρώ.
Άλλες κάρτες γραφικών είναι σχετικά αθόρυβες κι άλλες κάνουν πολλή φασαρία.
Εγώ ενοχλούμαι κάπως από το θόρυβο των παραπάνω, αλλά είναι το pc σε άλλο δωμάτιο και δε με νοιάζει.Δεν θα έχεις πρόβλημα με το σκληρό δίσκο, αρκεί να υπάρχουν τουλάχιστον 2 θύρες IDE. Kάθε θύρα υποστηρίζει 2 συσκευές, άρα σύνολο 4. Θα έχεις 2 IDE (DVD, DVD-RW) +1 = 3, άρα εντάξει.
-
Πρόεδρε, ενδιαφέρεσαι ακόμα για αθόρυβο τροφοδοτικό? Υπάρχει περίπτωση να βρήκαμε ένα (που να δουλεύει αυτή τη φορά)...
-
-
Γιατί το ακριβό ειναι Sunix!
(πλακα κάνω, πρώτη φορά την ακούω την Sunix...)
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#7]