-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Δηλαδη οσοι μενουν στην Καρπου πρεπει να ακουνε την κορνα σας πατημενη πρωι-μεσημερι-βραδυ
Πρωί-μεσημέρι.** Ναι, να την ακούνε... τι να κάνουμε! **Αν μπορούσα να κορνάρω στο μυαλό του καραγκιόζη, θα είμασταν όλοι ευτυχισμένοι. Αν θέλουν οι κάτοικοι της Κάρπου, όταν μπαίνουν ή βγαίνουν από τα σπίτια τους, ας λένε και μια κουβέντα σε αυτούς που είναι διπλοπαρκαρισμένοι μπροστά τους. Το πρόβλημα μας αφορά όλους, και με το να κάνουμε ησυχία δε θα βγει τίποτα.
Επίσης, καλύτερα κόρνα 1-2 χρόνια παρά 100 τόνους περισσότερα καυσαέρια το χρόνο για μια ζωή...Τι λες ρε Ζωο! με το ζ κεφαλαιο οπως βλεπεις
μαθε οτι οι κατοικοι της περιοχης ειναι και αυτοι ανθρωποι και εχουν δικαιωμα στην ησηχια, και οχι να υποκεινται στις ορεξεις του καθε ηληθιου οπως εσυ!! Δεν καταλαβαινω γιατι πιστευεις οτι οι κατοικοι πρεπει να κανουν τη δουλεια της αστυνομιας! Αν θελεις να του το πεις εσυ!
Η ασκοπη χρηση κορνας ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗΝα'σαι καλά, ανταποδίδω
Εγώ τους το λέω όταν τους βρίσκω μέσα στο αυτοκίνητο. Αν νομίζεις ότι είναι τόσο μεγάλο 'ξεβόλεμα' για αυτούς που μένουν εκεί, όταν βλέπουν μπροστά τους κάποιον που εμποδίζει να του το λένε, τότε πραγματικά δε σε καταλαβαίνω. Δε θες αυτό; Ας παίρνουν τηλ. την αστυνομία να περιγράφουν την κατάσταση. Γιατί να μην κάνουν τίποτα από τη στιγμή που το πρόβλημα τους αφορά εμμέσως!
Ο κάθε ηλίθιος όπως εγώ, δεν έχει καμία όρεξη να κορνάρει και να ενοχλήσει. Και εγώ, και οι μερικές χιλιάδες ηλίθιοι (την ώρα) που περνάνε από εκεί και ταλαιπωρούνται καθημερινά χάνοντας 15 λεπτά από τη διαδρομή τους για χάρη 6-7 ζώων, έχω δικαίωμα στην ψυχική μου ηρεμία, και όχι να υπόκειμαι στην αναισθησία του κάθε βλάκα που αφήνει το αυτοκίνητό του σε λωρίδα που κινούνται αυτοκίνητα. -
Για να τελειωνει η υποθεση, μενω σε παρομοιο δρομο με αυτο που περιγραφετε! Δεν εχω προβλημα παρκαρισματος αφου πληρωσα (πολλα χρηματα) για να εξασφαλισω μονιμη θεση σταθμευσης! Επομενως το προβλημα παρκαρισματος δεν με απασχολει ΚΑΘΟΛΟΥ Δεν καταλαβαινω γιατι κατα την αποψη σου εχω 2 εναλλακτικες,
1.Να κανω τον αστυνομο η τον μανιακο και να τηλεφωνω στη τροχαια (κ μαλιστα για θεμα που δε με απασχολει)
2.Να ακουω τον καθε μαλακα να κορναρει απο τα νευρα τουΝα σου πω την παρατηρηση που εχω κανει! Με την κορνα το φαινομενο διπλοπαρκαρισματος δεν εχει μειωθει καθολου, το μονο που γινεται ειναι να σπανε τα νευρα ολων! Γιατι προφανως και το ζωο που διπλοπαρκαρει δεν καταλαβαινει, και το ζωο που κορναρει απλα ειναι ζωο!
Δεν καταλαβαινω γιατι θεωρεις οτι το δικαιωμα σου να φτασεις 10-15 λεπτα νωριτερα ειναι μεγαλυτερο απο το δικαιωμα μου στην ησηχια! Αν μου εξηγησεις το λογο θα το δεχθω, οπως και αν μου επιχειρηματολογησεις σοβαρα στο οτι η κορνα βοηθαει στην παταξη φαινομενου του διπλοπαρκαρισματος!
Τουλ ο kacey μπορει να εριχνε 2-3 σε κανα ζωο που διπλοπαρκαρει και να το σταματαγε. Εσυ ομως δεν καταφερνεις τιποτα αλλο απο το να γινεσαι πιο ζωον και απο το ζωον.
-
Παρακαλώ, όχι χαρακτηρισμούς!
-
Για να τελειωνει η υποθεση, μενω σε παρομοιο δρομο με αυτο που περιγραφετε! Δεν εχω προβλημα παρκαρισματος αφου πληρωσα (πολλα χρηματα) για να εξασφαλισω μονιμη θεση σταθμευσης! Επομενως το προβλημα παρκαρισματος δεν με απασχολει ΚΑΘΟΛΟΥ Δεν καταλαβαινω γιατι κατα την αποψη σου εχω 2 εναλλακτικες,
1.Να κανω τον αστυνομο η τον μανιακο και να τηλεφωνω στη τροχαια (κ μαλιστα για θεμα που δε με απασχολει)
2.Να ακουω τον καθε μαλακα να κορναρει απο τα νευρα τουΝα σου πω την παρατηρηση που εχω κανει! Με την κορνα το φαινομενο διπλοπαρκαρισματος δεν εχει μειωθει καθολου, το μονο που γινεται ειναι να σπανε τα νευρα ολων! Γιατι προφανως και το ζωο που διπλοπαρκαρει δεν καταλαβαινει, και το ζωο που κορναρει απλα ειναι ζωο!
Δεν καταλαβαινω γιατι θεωρεις οτι το δικαιωμα σου να φτασεις 10-15 λεπτα νωριτερα ειναι μεγαλυτερο απο το δικαιωμα μου στην ησηχια! Αν μου εξηγησεις το λογο θα το δεχθω, οπως και αν μου επιχειρηματολογησεις σοβαρα στο οτι η κορνα βοηθαει στην παταξη φαινομενου του διπλοπαρκαρισματος!
Τουλ ο kacey μπορει να εριχνε 2-3 σε κανα ζωο που διπλοπαρκαρει και να το σταματαγε. Εσυ ομως δεν καταφερνεις τιποτα αλλο απο το να γινεσαι πιο ζωον και απο το ζωον.
Έχω την πεποίθηση ότι το ζώο που διπλοπαρκάρει θα το σκεφτεί, αν κάθε φορά που το κάνει τρώει κόρνες, παρατηρήσεις και βρισίδια. Στο ότι αν ένας μόνο κορνάρει δεν καταφέρνει τίποτα, συμφωνώ κι εγώ. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάω και την ευαισθητοποίηση του κατοίκου. Δεν έχει σχέση με το αν έχεις λύσει το θέμα του παρκαρίσματος, έχει σχέση με το πόσο ταλαιπωρείσαι εσύ και πολλοί άλλοι (εσύ καθόλου για να παρκάρεις, αλλά ταλαιπωρείσαι με άλλους τρόπους κάθε μέρα).
Λυπάμαι που δεν έχω τη δύναμη και τη σωματική διάπλαση να δώσω 2-3. Δε διατείνομαι ότι το δικαίωμά μου είναι μεγαλύτερο από το δικό σου, και η αλήθεια είναι ότι κορνάρω σπάνια. ΟΚ λοιπόν, θα σταματήσω να το κάνω αφού δε μπορώ να επιχειρηματολογήσω σοβαρά, και δέχομαι ότι ενοχλεί. Στο μόνο που επιμένω είναι μια σχετική ευαισθητοποίηση για το 'γενικό καλό'... να βρίσκονται άτομα να τη λένε σε όσους διπλοπαρκάρουν, είτε οδηγοί, είτε κάτοικοι, είτε ακόμα και περαστικοί. Η ταλαιπωρία που προκαλούν αυτοί είναι δυσανάλογη του αριθμού τους, και εξαπλώνεται σε όλους μας (βλ. καυσαέρια, χαμένος χρόνος, χαμένος χώρος στο δρόμο). -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
...δεν βάζω και ζώνη (4 σημείων...θα σταματούσα για βενζίνη σε 200 μέτρα)...(σκατά ο δρόμος κάτω, τα semi slick πάνω που πάνε να ζεσταθούν...)
...τι να πείς ρε πο*στη μου...φταίει ο φονιάς μετά!
Απ' τη μια ζώο αυτός που πετάχτηκε μπροστά σου, απ' την άλλη όμως οι πιθανές συνέπειες θα οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό και στις επιλογές σου. Έτσι, κακώς που δε φορούσες ζώνη, μειώνοντας την παθητική σου ασφάλεια και κακώς που κυκλοφορούσες με semi-slick λάστιχα, μειώνοντας την ενεργητική σου ασφάλεια.
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Έχω την πεποίθηση ότι το ζώο που διπλοπαρκάρει θα το σκεφτεί, αν κάθε φορά που το κάνει τρώει κόρνες, παρατηρήσεις και βρισίδια. Στο ότι αν ένας μόνο κορνάρει δεν καταφέρνει τίποτα, συμφωνώ κι εγώ. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάω και την ευαισθητοποίηση του κατοίκου. Δεν έχει σχέση με το αν έχεις λύσει το θέμα του παρκαρίσματος, έχει σχέση με το πόσο ταλαιπωρείσαι εσύ και πολλοί άλλοι (εσύ καθόλου για να παρκάρεις, αλλά ταλαιπωρείσαι με άλλους τρόπους κάθε μέρα).
Βλεποντας και ζωντας την πραγματικοτητα και οχι βασιζομενος σε πεποιθησεις και τι νομιζω, σου λεω οτι με την παροδο του χρονου αυξανονται τοσο τα διπλοπαρκαρισμενα οσο και οι κορνες και οι τσακωμοι! Δηλαδη η αυξηση των τσακωμων και χρησης κορνας ως διαμαρτυριας,δεν μειωνει τα διπλοπαρκαρισμενα πιστεψε με σε αυτο!
Δε διατείνομαι ότι το δικαίωμά μου είναι μεγαλύτερο από το δικό σου, και η αλήθεια είναι ότι κορνάρω σπάνια. ΟΚ λοιπόν, θα σταματήσω να το κάνω αφού δε μπορώ να επιχειρηματολογήσω σοβαρά, και δέχομαι ότι ενοχλεί.
ΟΚ ειλικρινα χαιρομαι αν μειωνονται εστω και κατα ενας οι 'κορνακηδες' > Στο μόνο που επιμένω είναι μια σχετική ευαισθητοποίηση για το 'γενικό καλό'... να βρίσκονται άτομα να τη λένε σε όσους διπλοπαρκάρουν, είτε οδηγοί, είτε κάτοικοι, είτε ακόμα και περαστικοί. Η ταλαιπωρία που προκαλούν αυτοί είναι δυσανάλογη του αριθμού τους, και εξαπλώνεται σε όλους μας (βλ. καυσαέρια, χαμένος χρόνος, χαμένος χώρος στο δρόμο).
Συμφωνω στη θεωρια αλλα διαφωνω στην πραξη! Δηλαδη δεν ειναι δουλεια κανενος κατοικου γυρνωντας απο τη δουλεια να εχει να σπασει και τα νευρα του με αυτο το θεμα ουτε φευγωντας το πρωι για τη δουλεια να σπαει τα νευρα του για να κανει παρατηρησεις! Γενικοτερα αν καθομουν να ασχολουμαι τοσο με το θεμα θα ειχα ηδη φρικαρει!! Ειναι δουλεια της αστυνομιας και θα επρεπε να τη φροντιζει αλλα αν παει να τη φροντισει σε **ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ** οτι ολοι οι κατοικοι θα βγουνε στα μπαλκονια φωναζωντας 'και που θα τα βαλουμε εμεις αφου δε χωραμε' (μιλαω με πραγματικα περιστατικα τωρα, οχι στον αερα)
Κοινως δινω μεγαλο μεριδιο ευθηνης στους κατοικους οι οποιοι βολευονται με την κατασταση και δεν κοιτανε πως θα λυσουν το προβλημα (π.χ. αγορα θεσης) αλλα κοιτανε πως να βολευτουν (π.χ. κλεινοντας το αμαξι του γειτονα οποτε 'δεν ενοχλω κανενα') οποτε ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΝΑΡΕΙΣ θα σε γραφει γιατι θεωρει οτι εχει 'δικαιωμα' ως κατοικος, η ως μαγαζατορας η οτι και καλα δεν υπαρχει αλλη διεξοδος!Και για να κλεισω ενα περιστατικο για τους τσαμπουκαληδες των δρομων... Καποτε ειχαν κλεισει εναν ο οποιος ο αμοιρος κορναρε κορναρε τιποτα... Περναει καμμια ωρα και ερχεται να παρει το αμαξι του ενας τυπος και του λεει ο αμοιρος κλεισμενος 'Καλα ρε φιλε πας καλα? Με εχεις κλεισει 1 ωρα' και του απαντα 'Ε ενταξει δεν ηρθα τι θες τωρα?' στη συνεχεια ο αμοιρος τα πηρε λιγο και τον εβρισε(δικαιολογημενα), οχι τιποτα σπουδαιο... Ε βγηκαν αλλοι 3(απο το πουθενα), και τον σαπισανε στο ξυλο! Οποτε και κλεισμενος και δαρμενος χωρις λογο... Οποτε λιγο κρατει στο κορναρισμα και στο βρισιδι και σε ολα αυτα μπορει να σας βγει και σε καλο!
ΥΓ. Σορρυ για τα προσωπικα, αλλα τα παιρνω με τη λογικη της κορνας
-
ΖΩΑ όλοι αυτοί που κόβουν τη στροφή από τη δεξιά λωρίδα (Κύπρο μένω, οδηγούμε στα αριστερά) και θα μου χαρίσουν νέο front end καμιά μέρα.
(Εννοώ στροφή προς τα δεξιά, από κύριο δρόμο σε δευτερεύοντα, δεν ξέρω αν βγαίνει νόημα όπως το εξήγησα, αν όχι πείτε μου το )Μπράβο στην κυρία που παρολίγο να με φάει σήμερα με τον άνωθεν τρόπο και μου ζήτησε συγνώμη χωρίς να της πω τίποτα.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
...δεν βάζω και ζώνη (4 σημείων...θα σταματούσα για βενζίνη σε 200 μέτρα)...
(σκατά ο δρόμος κάτω, τα semi slick πάνω που πάνε να ζεσταθούν...)
...τι να πείς ρε πο*στη μου...φταίει ο φονιάς μετά!
Απ' τη μια ζώο αυτός που πετάχτηκε μπροστά σου, απ' την άλλη όμως οι πιθανές συνέπειες θα οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό και στις επιλογές σου. Έτσι, κακώς που δε φορούσες ζώνη, μειώνοντας την παθητική σου ασφάλεια και κακώς που κυκλοφορούσες με semi-slick λάστιχα, μειώνοντας την ενεργητική σου ασφάλεια.
To κακός που κυκλοφορώ με semi slick προφανός και θα κάνεις πλάκα βέβαια!!!!!!!!!!!!!!!!!! το πάνω που πάνε να ζεσταθούν το γράφω ότι δεν παρέχουν το 100% (εκείνη τη στιγμή τα λάστιχα λειτουργούσαν καλήτερο απο το πιο φρέσκο κα ικαλό πολιτικό λαστιχο) του grip, μέχρι να βγω βουλιαγμένης απο το σπίτι μου πιέζω τα λάστιχα, ώστε να έρθουν σε βαθμό πάνω απο ικανοποιητικό, επίσης κακός που χρησιμοποιώ semi και πληρώνω 400 € κάθε 4-6 μήνες αντί να δίνω 300 € κάθε 12-18 μήνες για πολιτικό λάστιχο....πολύ κακός....μήπως υπάρχει κάποιος λόγος γι'αυτό το δυσανάλογο κόστος? Φυσικά η ενεργητική ασφάλεια, αν έχεις ενδιασμούς μπορούμε να πάμε μια βόλτα για να αναθεωρήσεις!
Για τη ζώνη φυσικά και έχεις δίκιο, είτε τη φορούσα όμως είτε όχι ο μαλάκας πάλι θα έβγαινε, το θέμα είναι να μη βγει ο μαλάκας, γιατί αν είναι να λέμε ο μαλάκας θα βγεί, πως θα σωθούμε....να πάρουμε όλοι ένα άρμα μάχης!
Το αποτέλεσμα απ'ότι κατάλαβα ήταν ότι φταίω εγώ που φοράω semi και που δεν φοράω ζώνη........
Φιλικά
Στέλιος. -
Ειναι δουλεια της αστυνομιας και θα επρεπε να τη φροντιζει αλλα αν παει να τη φροντισει σε **ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ** οτι ολοι οι κατοικοι θα βγουνε στα μπαλκονια φωναζωντας 'και που θα τα βαλουμε εμεις αφου δε χωραμε' (μιλαω με πραγματικα περιστατικα τωρα, οχι στον αερα)
Κοινως δινω μεγαλο μεριδιο ευθηνης στους κατοικους οι οποιοι βολευονται με την κατασταση και δεν κοιτανε πως θα λυσουν το προβλημα (π.χ. αγορα θεσης) αλλα κοιτανε πως να βολευτουν (π.χ. κλεινοντας το αμαξι του γειτονα οποτε 'δεν ενοχλω κανενα') οποτε ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΝΑΡΕΙΣ θα σε γραφει γιατι θεωρει οτι εχει 'δικαιωμα' ως κατοικος, η ως μαγαζατορας η οτι και καλα δεν υπαρχει αλλη διεξοδος!Δεν το είχα υπόψη μου αυτό. Στους δρόμους για τους οποίους μιλάω βέβαια, οι περισσότεροι είναι πελάτες καταστημάτων που διπλοπαρκάρουν 'για ένα λεπτάκι', και αρκετά φορτηγά τροφοδοσίας αλλά σε αυτούς πραγματικά δεν περνάει τίποτα. Το συνδέω τώρα με τα προηγούμενα λεγόμενά σου και καταλαβαίνω τη λογική σου για το πάρκινγκ.
ΥΓ. Σορρυ για τα προσωπικα, αλλα τα παιρνω με τη λογικη της κορνας
Ήταν λίγο απότομο, ΟΚ πάντως λύθηκε το θέμα.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
To κακός που κυκλοφορώ με semi slick προφανός και θα κάνεις πλάκα βέβαια!!!!!!!!!!!!!!!!!!Προφανώς και δεν κάνω πλάκα! Εκτός αν πιστεύεις πραγματικά ότι το semi-slick είναι καλύτερο από το 'πολιτιικό' λάστιχο σε συνθήκες ελαφρώς βρεγμένου οδοστρώματος. Και μη μου πεις ότι τα χρησιμοποιείς μόνο το καλοκαίρι γιατί νερά μπορεί να συναντήσεις στο δρόμο ακόμα και με 40oC έξω. Το ότι τα semi-slick αργούν ιδιαίτερα να ζεσταθούν το βάζω σε δεύτερη μοίρα γιατί ούτως ή άλλως και τα 'πολιτικά' λάστιχα έχουν πολύ μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους σ' αυτόν τον τομέα. Επίσης, σε πολύ κακό οδόστρωμα (συνήθες για τους ελληνικούς δρόμους) το semi-slick απ' ότι ξέρω αποδίδει χειρότερα από το 'πολιτικό λάστιχο' που λόγω των περισσότερων αυλακώσεων γραπώνει καλύτερα στο δρόμο.
Το αποτέλεσμα απ'ότι κατάλαβα ήταν ότι φταίω εγώ που φοράω semi και που δεν φοράω ζώνη........
Φιλικά
Στέλιος.Προφανώς και δε θα έφταιγες εσύ για ό,τι θα συνέβαινε. Απλά οι επιλογές σου θα επιβάρυναν τη θέση στην οποία σε έφεραν οι άλλοι.
Υ.Γ. Γνωστός μου με semi-slick συνάντησε τις μπαριέρες ακριβώς επειδή υπερεκτίμησε το κράτημα που του έδιναν και συναντώντας λίγα νερά πάνω στη στροφή έφυγε ευθεία. Συγγνώμη αλλά αυτό δε λέγεται ενεργητική ασφάλεια.
Υ.Γ.2. Δε σε κατηγορώ για κάτι, απλά πιστεύω ότι η επιλογή σου σε κάποιο βαθμό και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι πιο ανασφαλής από τα απλά 'πολιτικά' λάστιχα.
Πραγματικά φιλικά
Ανδρέας
-
Ανδρέα, επειδεί το θέμα του νερού με έχει απασχολήσει πριν πάρω την απόφαση να κινούμε στο δρόμο κάθε μέρα με semi σε πληροφορώ ότι τα Yokohama A048 έχουν καλίτερη συμπεριφορά στο διλμ νερού, βρεγμένο δρόμο και πλυμηρισμένο δρόμο απ'ότι τα yokohama A539 (ήταν το τελευταίο πολιτικό λάστιχο που είχα) Τα semi δεν κάνουν πολύ ώρα να ζεσταθούν (εκτός αν πάρεις hard γόμα) Medium που χρησιμοποιώ εγώ είναι οκ σε μισό λεπτό, αν θες να πιέσεις θα χρειαστεί να κάνεις 5-6 τιμονιές, τπτ παραπάνω!
Για να μην είμαστε off topic όμως (και μας πούνε και ζώα ) επειδεί δεν ξέρω τα κατατόπια του φόρουμ καλά αν υπάρχει ανάλογο τόπικ να το συζητήσουμε εκεί!
-
Από ότι κατάλαβα πάντως για όσους γράφουμε εδώ μέσα στο φόρουμ και ειδικά εδώ στα ζώα:
-
Όταν πέφτουμε μέσα στις γεμάτες νερά λακούβες που έχουν γίνει ένα με τον δρόμο φταίει η κακούργα η κενωνία και το λαμόγιο ο δήμαρχος ή το υπουργείο που δεν τις φτιάχνει...
-
Όταν άλλοι πέφτουν μέσα και μας κάνουν μούσκεμα τότε τα ζώα το κάνουν επίτηδες λες και έχουν βάλει στόχο να βρέξουν όσους περισσότερους μπορούν...
-
Αναρωτιέμαι πόσοι από εσάς έχετε παιδιά και έχετε «οδηγήσει» καροτσάκι στα γνωστά ελληνικά πεζοδρόμια για να δείτε την γλύκα.
Και για να παραθέσω τα δικά μου συμπεράσματα, 2 παιδιά έχω, κάτι ξέρω. -
Τα καροτσάκια ΔΕΝ είναι εύκολο να οδηγηθούν ανάποδα, καλώς ή κακώς αυτό δεν είναι εφικτό είτε λόγο της σχεδιάσης τους ή επειδή απλά ΔΕΝ υπάρχει χώρος να γυρίσουν ανάποδα για να κατέβουν στο δρόμο.
-
Πολλές φορές τα πεζοδρομια είναι τόσο ψηλά που ο ποιό ασφαλής τρόπος να κατέβει το καρότσι (για το μωρό) είναι να το κατεβάσεις σιγά σιγά κρατώντας το μπροστά σου και όχι ανάποδα. (άρα βγαίνει πρώτο αυτό στο δρόμο)
-
ΑΝ τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σέβονταν τον νόμο που λέει ότι πρέπει να μην παρκάρουν πάνω στις γωνίες στα σταυροδρόμια ή ακόμα χειρότερα πάνω στις διαβάσεις ΤΟΤΕ ίσως να μπορούσε να γίνει ορατο το καροτσάκι από τα διερχόμενα αυτοκίνητα όταν θα προσπαθούσε να κατέβει στο δρόμο για να τον διασχίσει.
-
Ακόμα ποιό πολλές φορές δε, τα πεζοδρόμια είτε είναι κλεισμένα εντελώς (μηχανάκια, αυτοκίνητα, κάδοι, κλπ εμπόδια) είτε είναι τόσο ανώμαλη η επιφάνεια τους που δεν μπορεί να περάσει το καροτσάκι από επάνω (οι ρόδες σκαλώνουν συνέχεια) με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να κατέβει στο δρόμο.
Αυτά και άλλα πολλά που δεν μου έρχονται τώρα είναι μερικοί από τους λόγους που αναγκάζουν τα «ζώα» τους γονείς να κυκλοφορούν στο δρόμο βάζωντας σε κίνδυνο την ζωή των παιδιών τους.
Ελπίζω την επόμενη φορά που θα συναντήσεται καροτσάκι να σκεφτήτε πρώτα τα όσα έγραψα παραπάνω πριν χαρακτηρίσεται ζώο και δολοφόνο τον γονιό.
(Τα παραπάνω βέβαια ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουν και τα πραγματικά ζώα γονείς που δεν προσέχουν αλλά δεν υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι, ευτυχώς) -
-
το βασικο προβλημα για μενα ειναι οτι δεν υπαρχουν πλεον αρκετοι χωροι σταθμευσης.
οι δρομοι ειναι ιδιοι εδω και δεκαετιες,μιλαω για το πλατος και το χωρο γενικα και οχι για την κατασταση τους.
τα αυτοκινητα ειναι ομως υπερπολλαπλασια σε σχεση με πριν απο 20 και 30 χρονια.
φανταστειτε τι θα γινει σε 10 και 15 χρονια οπου οι δρομοι θα ειναι παλι οι ιδιοι,αλλα τα αυτοκινητα ακομα περισσοτερα απο οτι ειναι σημερα.
χαρακτηριστικο παραδειγμα στη κατερινη οπου ζω.στη γειτονια μου.
πριν 25 και βαλε χρονια παρκαρανε στο δρομο της γειτονιας μου,που απεχει μολις 5 λεπτα απο το κεντρο 5!!! συρομενες νταλικες.
ο δρομος ειναι ακριβως ο ιδιος σημερα.ιδιο πλατος,ιδιο μηκος.αλλα σημερα,κυριως οταν ειναι η αγορα ανοιχτη,δεν μπορει να παρκαρει ουτε ενα σμαρτ.
παρομοιο προβλημα ειχε και το τοκιο στην ιαπωνια,οπου για να αγορασεις αμαξι και να παρεις την αδεια του,πρεπει να δηλωσεις οτι εχεις παρκινγκ.αλλιως δεν εχει αμαξι. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
...παρομοιο προβλημα ειχε και το τοκιο στην ιαπωνια,οπου για να αγορασεις αμαξι και να παρεις την αδεια του,πρεπει να δηλωσεις οτι εχεις παρκινγκ.αλλιως δεν εχει αμαξι.Απόλυτα λογικό μου φαίνεται. Θέλεις να αγοράσεις αυτοκίνητο; Εξασφάλισε πρώτα θέση στάθμευσης. Στα πάτρια βέβαια, έχουμε πιο εξελιγμένες μεθόδους: Παρκάρουμε στα πεζοδρόμια και όταν μας την λένε οι πεζοί ανταπαντούμε με το κλασικό πλέον 'Και εγώ που να το βάλω ρε φίλε;'
Ειλικρινά θα ήθελα να βλέπω πολύ περισσότερα τέτοια θέματα στο forum.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Από ότι κατάλαβα πάντως για όσους γράφουμε εδώ μέσα στο φόρουμ και ειδικά εδώ στα ζώα:-
Όταν πέφτουμε μέσα στις γεμάτες νερά λακούβες που έχουν γίνει ένα με τον δρόμο φταίει η κακούργα η κενωνία και το λαμόγιο ο δήμαρχος ή το υπουργείο που δεν τις φτιάχνει...
-
Όταν άλλοι πέφτουν μέσα και μας κάνουν μούσκεμα τότε τα ζώα το κάνουν επίτηδες λες και έχουν βάλει στόχο να βρέξουν όσους περισσότερους μπορούν...
-
Αναρωτιέμαι πόσοι από εσάς έχετε παιδιά και έχετε «οδηγήσει» καροτσάκι στα γνωστά ελληνικά πεζοδρόμια για να δείτε την γλύκα.
Και για να παραθέσω τα δικά μου συμπεράσματα, 2 παιδιά έχω, κάτι ξέρω. -
Τα καροτσάκια ΔΕΝ είναι εύκολο να οδηγηθούν ανάποδα, καλώς ή κακώς αυτό δεν είναι εφικτό είτε λόγο της σχεδιάσης τους ή επειδή απλά ΔΕΝ υπάρχει χώρος να γυρίσουν ανάποδα για να κατέβουν στο δρόμο.
-
Πολλές φορές τα πεζοδρομια είναι τόσο ψηλά που ο ποιό ασφαλής τρόπος να κατέβει το καρότσι (για το μωρό) είναι να το κατεβάσεις σιγά σιγά κρατώντας το μπροστά σου και όχι ανάποδα. (άρα βγαίνει πρώτο αυτό στο δρόμο)
-
ΑΝ τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σέβονταν τον νόμο που λέει ότι πρέπει να μην παρκάρουν πάνω στις γωνίες στα σταυροδρόμια ή ακόμα χειρότερα πάνω στις διαβάσεις ΤΟΤΕ ίσως να μπορούσε να γίνει ορατο το καροτσάκι από τα διερχόμενα αυτοκίνητα όταν θα προσπαθούσε να κατέβει στο δρόμο για να τον διασχίσει.
-
Ακόμα ποιό πολλές φορές δε, τα πεζοδρόμια είτε είναι κλεισμένα εντελώς (μηχανάκια, αυτοκίνητα, κάδοι, κλπ εμπόδια) είτε είναι τόσο ανώμαλη η επιφάνεια τους που δεν μπορεί να περάσει το καροτσάκι από επάνω (οι ρόδες σκαλώνουν συνέχεια) με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να κατέβει στο δρόμο.
Αυτά και άλλα πολλά που δεν μου έρχονται τώρα είναι μερικοί από τους λόγους που αναγκάζουν τα «ζώα» τους γονείς να κυκλοφορούν στο δρόμο βάζωντας σε κίνδυνο την ζωή των παιδιών τους.
Ελπίζω την επόμενη φορά που θα συναντήσεται καροτσάκι να σκεφτήτε πρώτα τα όσα έγραψα παραπάνω πριν χαρακτηρίσεται ζώο και δολοφόνο τον γονιό.
(Τα παραπάνω βέβαια ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουν και τα πραγματικά ζώα γονείς που δεν προσέχουν αλλά δεν υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι, ευτυχώς)+1000 όσον αφορά το 2 !!!(οδηγώ κιεγώ καροτσάκι και ξέρω )
Όσον αφορά το 1,αυτό είναι γενικότερο φαινόμενο της νεοελληνικής κοινωνίας και της νοοτροπίας της .Πάντα φταίει κάτι άλλο και ποτέ και για τίποτα εμείς οι ίδιοι.
-
-
Εδώ και δύο χρόνια περίπου χρησιμοποιώ τους παράδρομους του Κιφισού στο κατέβασμα μου το απόγευμα προκειμένου να αποφύγω το μποτιλιάρισμα από τα λύματα μέχρι το παλιό φανάρι της Ρενώ.
Σε κάποιο σημείο, πίσω από τον κτίριο της Ernst&Young υπάρχει ένα σημείο με σχετική ορατότητα που καταλήγει σε δύσκολη διασταύρωση με στόπ και συνήθως μποτιλιάρει και αυτό.
Εκεί λοιπόν όταν η ουρά μεγαλώσει πολύ μερικόί έξυπνοι βγαίνουν στο αντίθετο ρεύμα και ανεβαίνουν όλο το κομμάτι μέχρι το στόπ έτσι, παρακάμπτωντας τους υπόλοιπους χαζούς...
Προχθές λοιπόν, περνώντας από εκεί βλέπω ένα Punto κάμπριο στο αντίθετο ρεύμα να έχει κάνει μετωπική με μικρό φορτηγάκι...
Από την θέση του πούντο (ήταν ολόισια στο αντίθετο ρεύμα) κατάλαβα ότι μάλλον πήγε να την κάνει ο μάγκας αλλά στο σημείο εκείνο έχει μικρή στροφή που κόβει την ορατότητα για ελάχιστα.
Έ, μάλλον το ελάχιστα ήταν αρκετό για να γίνει το κακό.
Ζημιά μεγάλη δεν είχε γίνει αλλά από ότι κατάλαβα περίμεναν την ΤΟΤΑ.Μπορεί να ακουστώ κακός αλλά μου έφτιαξε το κέφι...
Τουλάχιστον αυτός πλήρωσε την μαγκιά του... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
.......................................................................
Τουλάχιστον αυτός πλήρωσε την μαγκιά του...Ελπίζω να μη τη πλήρωσε κι ο άλλος που ερχόταν κανονικά, αλλά μόνο το 'πράμα' που βγήκε αντίθετα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...παρομοιο προβλημα ειχε και το τοκιο στην ιαπωνια,οπου για να αγορασεις αμαξι και να παρεις την αδεια του,πρεπει να δηλωσεις οτι εχεις παρκινγκ.αλλιως δεν εχει αμαξι.
Μα κι εδώ προτάθηκε να γίνει αυτό και πριν καλά καλά γίνει άρχισαν οι ελληναράδες να φιαχνουν πλαστά πιστοποιητικά για υποτιθέμενες θέσεις στάθμευσης.
Είμαστε τελικά λαός με αυτοκτονικές τάσεις.
-
Ποιός στο δήμο Αθηναίων έχει τη φαείνη ιδέα να βγάζει τα αποριματοφόρα τις ώρες που κλείνουν τα καταστήματα.
Σε κενρτικό δρόμο της Κυψέλης αποριματοφόρο στις 20:45΄και η ουρά τωνα αυτοκινήτων ατελείωτη.
Μπράβο ρε δήμαρχε, εσύ και οι συνεργάτες σου. Είστε για να να σας βάλουν σε γυάλα και να σας δείχνουν σα δείγματα. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ποιός στο δήμο Αθηναίων έχει τη φαείνη ιδέα να βγάζει τα αποριματοφόρα τις ώρες που κλείνουν τα καταστήματα.
Σε κενρτικό δρόμο της Κυψέλης αποριματοφόρο στις 20:45΄και η ουρά τωνα αυτοκινήτων ατελείωτη.
Μπράβο ρε δήμαρχε, εσύ και οι συνεργάτες σου. Είστε για να να σας βάλουν σε γυάλα και να σας δείχνουν σα δείγματα.Σε άλλες πόλεις βγαίνουν γύρω στις 8 το πρωι, όταν ο κόσμος πάει στις δουλειές του...
Ζώα ζώα ζώα [#2]