-
δεν εχει αδικο ο king alexander.βγαινουμε στην αριστερη για να προσπερασουμε,και προσπερναμε με μια ταχυτητα της ταξεως του 140.μολις τελειωσουμε την προσπεραση και υπαρχει δεξια αρκετο κενο,δηλαδη δεν υπαρχει κονβοι,μπαινουμε στη δεξια λωριδα.ο γρηγορος που ερχεται απο πισω εχει υποχρεωση να με αφησει να τελειωσω την προσπεραση χωρις να κορναρει και να μου κανει σινιαλα.βεβαια και εγω εχω την υποχρεωση να παω δεξια μολις βρω χωρο,και να μην βγαζω αραχνες στην αριστερη λωριδα ενω η δεξια ειναι αδεια.
απλα πραγματα. -
Πιστεύω ότι αυτό που συζητιέται τόση ώρα δεν έχει να κάνει με τα 100 ή τα 160 χλμ/ώρα. Με λίγα λόγια εμένα μ' εκνευρίζει να μου κολλάνε στη Λ. Μαραθώνος όταν προσπερνάω με 90 αυτόν που πηγαίνει με 60 και ως εκ τούτου δε θα κολλήσω και σε κανέναν όταν τα βράδια πηγαίνω με 140 και συναντάω κάποιον φουκαρά που προσπερνάει με 80. Έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει και ως εκ τούτου θα περιμένω υπομονετικά σε λογική απόσταση να περάσει και μετά θα ξαναεπιταχύνω. Φυσικά και 'ξενερώνω' όταν κάποιος με αναγκάζει να κόψω, αυτό όμως είναι δικό μου και μόνο πρόβλημα.
Απ' την άλλη θα φάει μπινελίκια αυτός που παρότι η δεξιά λωρίδα είναι κενή επιμένει να μένει κολλημένος στην αριστερή και παρότι δεν καυχιέμαι γι' αυτό υπάρχουν φορές που την κάνω πιο εμφανή αυτή την ενόχληση. -
Ουφ, παραλίγο να στουκάρω σε ένα τσιμεντένιο φράκτη αυτή τη βδομάδα.
Πηγαίνοντας μια βολτίτσα πάνω στα βουνά πέρασα μέσα από ένα χωριουδάκι. Είχε βρέξει την προηγούμενη και σε μια κατηφορική στροφή με ανάποδη κλίση είχε κατεβάσει χώματα και χαλίκι. Τα είδα βέβαια αλλά πηγαίνοντας με την αστρονομική ταχύτητα των 40χλμ είπα σιγά πόσο να με πετάξει; θα το μαζέψω εύκολα. Έλα ντε που πρώτη φορά έφευγα υποστροφικά με το πλάϊ(έτσι μου φάνηκε) σε χώμα και απείχα 5 μέτρα από τη στούκα!! Κόψιμο το τιμόνι δεξια-αριστερά ,ελάχιστα πράματα. Φρένο πάτα-άσε ,τίποτα.
Τελικα 2 μέτρα πριν την αγκαλία με το φράκτη άφησα εντελώς το φρένο και το τιμόνι εδέησε να ακούσει και να στρίψει , άνετα. Μάλλον είχε πέσει λίγο η ταχύτητα και το χώμα ήταν λιγότερο. Ούφ, ακόμα το σκέφτομαι. -
Παραλιακή, χθές το βράδυ, περίπου ~ 00:00. Στο ύψος του ελληνικού, πάω για γλυφάδα, κίνηση, είμαι με το σουζουκάκι (alto) της γυναίκας μου στην αριστερή. Βλέπω στον καθρέπτη έναν τυπά να κάνει ταρζανίες να κάνει σφήνες κτλ... Έρχεται δεξιά μου και πίσω, εγώ πάω με καμια 70αρια (όπως όλοι λίγο πολύ), στη μεσαία ενα βανάκι σχεδόν παράλληλα , αντε 5-10 κμ λιγότερο.
Επειδή πολύ δύσκολα χωράει για τη σφήνα εκεί, όπως σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις που κρίνω οτι δεν είναι ασφαλές να τον αφήσω να ρισκάρει τη σφήνα, πατάω λίγο το γκάζι ,να κλίσει λίγο το κένο να αποθαρρυνθεί.
Ο τυπάς με το Passat τελικά, πατάει γκάζι, και ενώ έχει φτάσει η πίσω πόρτα του η αριστερή στη μούρη μου, το κόβει ανετότατα (γρήγορα μάλιστα, χάρει σφήνας) να μπεί εμπρός μου...
Τρελλό τσαρούχωμα (με ότι φρένα έχει τέλος πάντως το συγκεκριμένο αμαξάκι..), το αμάξωμά του Passat μου φάνηκε απελπιστηκά μακρύ, ατελείωτο... Ένοιωσα πως έπεζα στον Τιτανικό, στη φάση που είχανε κόψει το τιμότι τέρμα στο πλάι και βλέπανε το παγόβουνο να έρχεται δίπλα δίπλα και περιμένανε το 'ΝΤΟΥΠ', Πίστευα οτι θα είχαμε βρεί, μάλιστα αρκετά επικίνδυνα καθώς με 70-80 και αρκετό σμπρώξιμο που θα έτρωγα απο το πλάι με φαντάστηκα για λίγο πάνω στη μπαριέρα... , αλλα τελικά δεν ξέρω, μάλλον είναι λίγο κοντύτερο στη γωνία το αυτοκίνητο απο όσο πίστευα...
Περιτό να πώ η γυναίκα μου χλώμιασε και δεν μίλαγε για λίγη ώρα....
Τον βρίσκω στο φανάρι πιο κάτω, πάω δίπλα και του λέω ρε φιλαράκο απαράδεκτο , τι είναι αυτά; ΜΕ το κλασσικό ύφος 'εχω κάνει μαλακία, το ξέρω αλλα δεν το παραδέχομαι' μου άρχισε τα δεν καταλαβαίνω για πιο πράγμα μιλάς κτλ.. Η συνοδηγός του είχε τα χέρια στο πρόσωπο.. (δεν ξέρω αν έκλαιγε), μετά τον είδα πήγαινε προσεκτικά....Ερώτηση 1: αν χτυπάγαμε, πως αποδείκνυα οτι δεν έφταιγα? Θα τον είχα χτυπήσει πίσω και αριστερά στο φτερό...
Ερώτηση 2: βρέθηκα εμπρός του αμέσως μετά απο αυτή τη φάση (πρίν να προλάβουμε να μιλήσουμε)... Έρχεται και κολλάει απο πίσω μου .
Έχω σπασμένο φανάρι πίσω, αμα πάταγα το φρένο να με ακουμπήσει να μου πληρώσει το φανάρι, θα έμπενα στα 'ζώα'...; Η αλήθεια είναι οτι το τσίμπησα λιγάκι, αλλα μόλις είδα να έχουν γονατίσει τα φώτα του και οτι πηγαίναμε για τη φάση που σας περιέγραψα, ανοιξα και τελείωσε η ιστορία.Την αποφεύγω την Παραλιακή όπως ο διάβοος το λιβάνι, Σάββατο βράδυ αργά (στην επιστροφή δε, 4 ώρες αργότερα, είδα απίστευτα πράγματα...), αλλά καμιά φορά δε γίνεται. ..
-
Η τροχαία στην Β. Κωνσταντίνου ήταν πάλι πίσω από κανένα πούλμαν;
-
King Alexander
να σου πω τι καταλαβα εγω απο το αρχικο σου ποστ? ? Οτι διαχωρισες σε 2 περιπτωσεις. Στην πρωτη περιπτωση θα επρεπε να καρφωθεις στα φρενα ωστε να καταφερεις να μπεις σχεδον σφηνα αναμεσα απο τα οχηματα που εχουν σχηματισει κονβοι με σαφως μικροτερη ταχυτητα. Αυτο ειναι επικινδυνο για σενα, για μενα, για τους υπολοιπους, και κανεις νοημων ανθρωπος δεν σου ζηταει να κανεις αυτο. Εγω προσωπικα θα καθομουν απο πισω σου περιμενοντας.
Δευτερο σεναριο, εκει που σου ειπα οτι στο bold το εχασες:
Κενο στην μεσαια 50-100 μετρα, δηλαδη ΑΡΚΕΤΑ μεγαλο ωστε να μπεις και να πεσεις στα 80 με ΑΣΦΑΛΕΙΑ, αλλα ΟΧΙ ΑΡΚΕΤΑ μεγαλο ωστε να κανεις ακρη, να σε περασω, και να ξαναμπεις αριστερα χωρις να κοψεις απο τα 120 που εισαι. Σε αυτην την περιπτωση δηλωσες (ξεκαθαρα για μενα) οτι ακομα και αν μπορεις να το κανεις (ειπαμε, μεγαλο κενο), δεν δεχεσαι να πεσεις στα 80 στην μεσαια (πραγμα που μπορεις να κανεις ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ) για να παει καποιος αλλος με 160.ε εκει θα σε περναγα απο οπου μπορουσα.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
μεχρι το bold καλα το πηγαινες (δεν θα σε αναγκασουμε να πλακωθεις στα φρενα για να μπεις με σφηνα σε κονβοι με 80), αλλα απο κει και κατω το γαμησες. Αμα μπορεις να μπεις ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ στην μεσαια αλλα χρειαστεις να κοψεις στα 80 για να το κανεις αυτο, θα τσακιστεις να το κανεις και θα χαλασεις τον ρυθμο σου ειτε σου αρεσει ειτε οχι...
Τώρα μιλάς ΣΟΒΑΡΑ ότι θα κόψω στα 80 απ' τα 120-140, για να μπω στο δεξιότερο ρεύμα, ώστε να περάσει κάποιος που θέλει να πάει με 160+; ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Ο Κ@ΡΙΟΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΟΥ.
Αυτό έλειπε, να πάω εγώ με 80 επειδή ο κάθε λαλάκας θέλει να τρέξει όταν ο δρόμος έχει πολλή κίνηση και δεν πάει όλοι να μαμηθούνε να στριμωχτούνε στη δεξιά λωρίδα! Ε όχι ρε φίλε, δεν είναι έτσι τα πράγματα!
Αυτή η -λάθος- νοοτροπία φταίει για πολλά στις εθνικές οδούς. Την έχει και ο τύπος δεξιά σου που πάει με 80. Αν είχε το στοιχειώδες μυαλό να πάει ΤΕΡΜΑ δεξιά, εφοσον θέλει να πάει με 80, θα μπορούσες άνετα να πας εσύ ΜΙΑ πιο δεξιά για να περάσει ο τύπος που πάει με 160.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
- Μήπως έχει κανείς σας λύση όταν το πίσω αυτοκίνητο έχει ανάψει προβολείς(τους ξέχασε, μάλλον ή αδιαφορεί); Τι κάνουμε; Είναι αρκετές οι φορές που με τυφλώνουν με προβολείς χωρίς λόγο, μέχρι που μετά από κάποια ώρα, σκέφτομαι να κάνω στην άκρη, να περιμένω να περάσει και μετά να συνεχίσω, τόσο ενοχλητικό είναι όταν διαρκεί για ώρα...
Μην μου πείτε για καθρέφτες που σκουραίνουν κ.λ.π. αστεία, γιατί έχω απλούς καθρέφτες: το ερώτημα είναι αν υπάρχει τρόπος να καταλάβει αυτός που ακολουθεί ότι κάνει κάτι ηλίθιο και επικίνδυνο. Καμιά φορά φοβάμαι μη μου στρίψει τελείως, τραβήξω χειρόφρενο επιτόπου και πάω να τον περάσω κανένα χεράκι(μαζί με τα φώτα του)
Καμιά φορά φοβάμαι μη μου στρίψει τελείως, τραβήξω χειρόφρενο επιτόπου και πάω να τον περάσω κανένα χεράκι(μαζί με τα φώτα του)
Αυτό, σίγουρα δεν είναι λύση!
μετά από κάποια ώρα, σκέφτομαι να κάνω στην άκρη, να περιμένω να περάσει και μετά να συνεχίσω
Εάν περιμένεις 'κάποια ώρα', θα έχεις μισοτυφλωθεί ήδη!
Εξαρτάται σε τι δρόμο κινείσαι, πάντως. Στην ΕΟ έχεις, θεωρητικά, μεγαλύτερες πιθανότητες να ελιχθείς (ειδικά τις μικρές ώρες όπου σχεδόν οι μόνοι οδηγοί στο δρόμο είστε εσύ, ο γκάγκας με τους προβολείς και οι νταλίκες!)
Σε τέτοια περίπτωση, αναγκάστηκα να πάω πίσω από νταλίκα (αφού μείωσα κατά πολύ την ταχύτητά μου) για να περάσει ο γκάγκας με το... αστέρι των Χριστουγέννων να με στραβώνει από τον αριστερό πλαϊνό καθρέφτη (ο μεσαίος, ευτυχώς σκουραίνει) αλλά λίγο μετά, τον ξαναβρήκα μπροστά μου, να πηγαίνει με το πάσο του.
Τον προσπέρασα κι αναγκάστηκα να πατήσω πολύ, για να τον αφήσω σε απόσταση (μεγάλης) ασφαλείας πίσω μου και, να τον χάσω από το οπτικό μου πεδίο. -
Το θέμα με τον king alexander πάντως δεν συζητιέται εύκολα, μάλλον κατάλαβα τι εννοεί και μάλλον έχει δίκιο. Αν και πάλι δεν είμαι σίγουρος... Ανάλογα την κρίση του καθενός, την ταχύτητά του κτλ
-
Ζωο με κέρατα ο ταξιτζης, που έιχε υπηρεσία με το αριθμό ΤΑΕ 9376 που μπήκε στην 'πιατσα' του με πολλά και παραλήγω να τσακίσει τα πόδια φίλου μου αλλά και εμένα επειδή είχε νευρα. Και σε ερώτηση μου πόσο μαλάκας είναι, απάντησε ότι είναι πολύ!!
και όταν κατέβηκε απο το αμάξι (όπως τον προσκάλεσα) πήγε στον πρώτο οδηγό-ταξί. Εγώ φταιω που δεν του τσακίσαμε τα μουτραΥΣ. αυτά στην Δράμα πριν λίγη ώρα!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
King Alexanderνα σου πω τι καταλαβα εγω απο το αρχικο σου ποστ?? Οτι διαχωρισες σε 2 περιπτωσεις. Στην πρωτη περιπτωση θα επρεπε να καρφωθεις στα φρενα ωστε να καταφερεις να μπεις σχεδον σφηνα αναμεσα απο τα οχηματα που εχουν σχηματισει κονβοι με σαφως μικροτερη ταχυτητα. Αυτο ειναι επικινδυνο για σενα, για μενα, για τους υπολοιπους, και κανεις νοημων ανθρωπος δεν σου ζηταει να κανεις αυτο. Εγω προσωπικα θα καθομουν απο πισω σου περιμενοντας.
Δευτερο σεναριο, εκει που σου ειπα οτι στο bold το εχασες:
Κενο στην μεσαια 50-100 μετρα, δηλαδη ΑΡΚΕΤΑ μεγαλο ωστε να μπεις και να πεσεις στα 80 με ΑΣΦΑΛΕΙΑ, αλλα ΟΧΙ ΑΡΚΕΤΑ μεγαλο ωστε να κανεις ακρη, να σε περασω, και να ξαναμπεις αριστερα χωρις να κοψεις απο τα 120 που εισαι. Σε αυτην την περιπτωση δηλωσες (ξεκαθαρα για μενα) οτι ακομα και αν μπορεις να το κανεις (ειπαμε, μεγαλο κενο), δεν δεχεσαι να πεσεις στα 80 στην μεσαια (πραγμα που μπορεις να κανεις ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ) για να παει καποιος αλλος με 160.ε εκει θα σε περναγα απο οπου μπορουσα.
Επειδή δεν έχω δει (ακόμα) αυτοκίνητο να κάνει άλματα, υποθέτω ότι θα τον πέρναγες από δεξιά χρησιμοποιώντας το κενό των 100 μέτρων, έτσι; Άλλο τρόπο δεν βλέπω...
Να με συγχωρείς kacey, μπορεί να δέχομαι πολλά από τα επιχειρήματά σου καθώς τα τεκμηριώνεις με τη λογική (και με ζήλο!) αλλά εδώ έχεις λάθος, γιατί πέφτεις σε αντιφάσεις. Το κενό είναι μικρό ή μεγάλο τελικά;
- Αν είναι αρκετά μεγάλο για να κάνεις την προσπέραση από δεξιά (που υποθέτω ότι εννοείς), είναι και αρκετά μεγάλο για να μπει και να τον περάσεις χωρίς να κόψει.
- Αν πάλι δεν προλαβαίνει εκείνος να χωθεί εκεί, και να τον περάσεις χωρίς να κόψει από τα 120, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τον περάσεις εσύ χρησιμοποιώντας αυτό το χώρο. Εκτός αν κάνεις προσπέραση από δεξιά και σφήνα με περισσότερα από 160... Ελπίζω πως δεν εννοείς αυτό...
-
Εντάξει, ας κόψω και στα 20χιλ απ' τα 120-140 κάνοντας δεξιά(δεν έχει σημασία πόσο θα πέσουμε, προκειμένου να περάσει ο χεράς), προκειμένου να περάσει ο χεράς που θέλει να πάει πατητός τέρμα σε περίπτωση μεγάλης κίνησης.
Το ίδιο μάλλον θα κάνει και ο ίδιος ο χεράς, σε περίπτωση που, πάλι σε συνθήκες μεγάλης κίνησης, θα κόψει και αυτός απ' τα 160 στα 60, προκειμένου να περάσει κάποιος μεγαλύτερος χεράς που θα θέλει να πάει με 200+, και πάει λέγοντας.
Εφόσον δεν πρέπει να καθυστερούμε την αγωνιστική εξέλιξη των χεράδων που θέλουν να πάνε πάντα γρήγορα, ακόμα και όταν γίνεται της Πόπης από κίνηση, μάλλον οφείλουμε να σκεφτούμε και την περίπτωση να πάμε με άλλο μεταφορικό μέσο σαν το αεροπλάνο, τρένο, πλοίο, ποδήλατο, πόδια, χέρια, πατίνι, αδειάζοντας τους δρόμους από την ενοχλητική παρουσία μας.Και επειδή το θέμα είχε ξεκινήσει από προσπέραση και κάποιους να κολλάνε στον προφυλακτήρα ανυπόμονοι, καλύτερα από εδώ και στο εξής να μην προσπερνούμε καθόλου, διότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα να καθυστερήσουμε με αυτή μας την ενέργεια, έστω και για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, ένα διερχόμενο χερά τον οποίο πιθανόν και να μην βλέπουμε από τους καθρέφτες ακόμα επειδή απέχει κάμποσο από εμάς, αλλά ερχόμενος πατητός με χίλια, θα μας φτάσει σε κλάσματα.
-
ΖΩΟΝ ο μηχανάκιας της ACS που μπήκε ανάποδα -και εντελώς τυφλά- στο στενό μου το πρωί την ώρα που έβγαινα από το γκαράζ (και βέβαια κοιτούσα από την άλλη πλευρά). Μπήκε το βλαμμένο στο στενό τη στιγμή που ξεκινούσα -έχοντας ελέγξει το δρόμο- κι ευτυχώς δεν πάτησα πιο αποφασιστικά το γκάζι γιατί θα τον είχα κάνει χαλκομανία (είτε από κάτω, είτε στην απέναντι μάντρα). ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!
-
Hammer_
οχι, κενο που ειναι αρκετα μεγαλο για καποιον να κανει 1 αλλαγη λωριδας και παραλληλα να φρεναρει απο τα 120 στα 80, ΔΕΝ ειναι αρκετα μεγαλο για μενα να κανω 2 αλλαγες λωριδας (απο αριστερα μεσαια και πισω) πηγαινωντας με 160. Τουλαχιστον ετσι πιστευω εγω.
King Alexander
ωραια, κοροιδευε εσυ, αλλα την επομενη φορα που θα βγεις εδω μεσα και θα μας λες για 'το ζωο που μου εκανε σφηνα στην εθνικη', εγω θα λεω για 'το ζωο που δεν ξεκαβαλαγε απο την αριστερη λωριδα για να μην χαλασει τον ρυθμο του.και ναι μαστορα, αμα εκει που ππαω με 160+ δω κανα Evo ή γρηγοροτερο να ερχεται, θα κοιταξω να τσακιστω να κανω ακρη να περασει ακομα και αν χρειαστει να κοψω, δεν θα καθομαι να λεω 'καριολη κατσε και περιμενε μεχρι τον αιωνα τον απαντα επειδη εγω παω ηδη αρκετα γρηγορα'...
-
Το κουράσατε ....
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Το κουράσατε ....Τακτικά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο.
-
Ειμαι σε επαρχιακο δρομο ο οποιος διασχιζει ενα μικρο χωριο. Το χαρακτηριστικο του δρομου ειναι οτι μεσα στο χωριο ο δρομος ειναι απιστευτα πλατυς και ευθυς. Προχωραω εγω λοιπον, ο δρομος ειναι εντελως αδειος και πηγαινω με 50. Ειμαι παραβατης θα μου πειτε. Δεκτο!!!
Στα 100 μετρα βλεπω ενα μηχανακι στη δεξια μερια του δρομου, οδηγος αντρας, πισω του μια αγελαδα και μπροστα του ενα κοριτσακι ηταν δεν ηταν 7-8 χρονων. Και οι τρεις φορουσαν κρανοι απο εκεινα τα καλά που ειναι αορατα.
Στα 30 μετρα ξεκιναει ο 'Μιχαλης' ή ο Alonso ή οποιος αλλος προτιματε και ενω οπως ειπα ο δρομος ειναι εντελος αδειος κανει ενα αποτομο ελιγμο και ερχεται τερμα αριστερα, σχεδον πατησε τη διπλη γραμμη. Πριν πει κανεις κατι σας προλαβαινω. Οχι δεν ηθελε να στριψει αριστερα. Πλακωνομαι εγω στα φρενα, αν και δεν ετρεχα, αλλα επειδη τα πατησα λιγο αποτομα μπηκε το ABS και ετριξαν λιγο οι τροχοι.
Τρομαξε ο αδηγος και κανει παλι τερμα δεξια και την ωρα που περναω απο διπλα του μου λεει με 'υφακι' : 'Πιο σιγα να πηγαινεις' -
Καλά σου είπε! Θα κοψει το γάλα της αγελάδας!
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Καλά σου είπε! Θα κοψει το γάλα της αγελάδας! -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Hammer_οχι, κενο που ειναι αρκετα μεγαλο για καποιον να κανει 1 αλλαγη λωριδας και παραλληλα να φρεναρει απο τα 120 στα 80, ΔΕΝ ειναι αρκετα μεγαλο για μενα να κανω 2 αλλαγες λωριδας (απο αριστερα μεσαια και πισω) πηγαινωντας με 160. Τουλαχιστον ετσι πιστευω εγω.
Οκ, αυτό πίστευα κι εγώ. Εδώ είναι θέμα κοινής λογικής και προφανώς συμφωνούμε.
Όντως το κουράσαμε το θέμα. Εγώ θα προσπαθήσω να μην ξανατσιμπήσω σε posts επί της αντιπαράθεσης 'γρήγορων'/'αργών', δεν έχει νόημα πια. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων που συμμετέχουν στην συζήτηση δεν είναι επικίνδυνοι, και αυτό μου αρκεί. Έστω κι αν μερικές φορές ενοχλούν οι 'γρήγοροι' τους 'αργούς' και αντιστρόφως. Επικίνδυνοι είναι μερικοί αψυχολόγητοι που βγαίνουν στο δρόμο και πάνε με 80 αριστερά σε άδεια εθνική ή με 160+ σε πυκνή κίνηση, και ευτυχώς δεν είδα κανέναν να υπερασπίζεται αυτές τις στάσεις στο forum!
Ζώα ζώα ζώα [#2]