-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Για κύριο δίσκο PC σήμερα τα 60 GB είναι απλώς επαρκή.
...μιλάμε για laptop εάν δεν το κατάλαβες...
Και πάλι, αν το laptop δεν είναι απλά για τις εξωτερικές δουλειές, συμπληρωματικό ως προς ένα δυνατό desktop, τότε τα 60 giga είναι λίγα!
Είστε υπερβολικοί! Δείτε τι δίσκους φοράνε αυτά που κυκλοφορούν και θα καταλάβετε...εδώ με 20 και κάνω την δουλειά μου.
-
Ελάτε ρε παιδιά που είναι λίγα τα 60Gb
Ούτε για παιχνιδομηχανή το προορίζει ούτε για video editing workstation. Ένα laptop με Celeron στα 1,33 έχει ο άνθρωπος και θέλει απλά να αναβαθμίσει το δίσκο του!
-
Οκ, να το πω διαφορετικά τότε...
Εμένα που το desktop μου είναι μόνο για χαβαλέ, το laptop μου το έχω για δουλειά και ανακουφίστηκα ΜΟΝΟ όταν πήρα το iPod που μετακίνησα τα mp3 μου απ' το σκληρό δίσκο του υπολογιστή στο iPod, ελευθερώνοντας 15gb περίπου. Ταυτόχρονα, έχω αντιγράψει σε 3-4 dvd όσα δεδομένα χρειάζομαι μεν, αλλά όχι σε καθημερινή βάση, οπότε μπορώ να τα ψάχνω στην τσάντα του φορητού.
Αυτή είναι η δική μου εμπειρία, μη στηριχτείτε σ' αυτή απαραίτητα, απλά την είπα...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Θα σου πρότεινα να πάρεις τον 7200... Θα δεις τρομερή διαφορά στο μηχάνημά σου, μιας και οι δίσκοι των Toshiba ειναι 4200rpm.
Δεν θα έχεις πρόβλημα με το BIOS...
Μην με πάρεις στο λαιμό σου μόνο....γιατί μετά τι θα τον κάνω!
Θα πάρω κι ένα κιτ για τον 20άρη να τον κάνω εξωτερικό και είμαι κούκλος!
Είναι και πολλοί μικροί και βολικοί στην μεταφορά οι 2,5άρηδες.Χάρη εσύ τι λες;
Λογικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα (δεν μπορώ όμως να σου εγγυηθώ κιόλας )
Θα στείλω mail στην ευρωπαϊκή Toshiba.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Θα στείλω mail στην ευρωπαϊκή Toshiba.Σωστός! (πες μας και μας μετά)
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Θα στείλω mail στην ευρωπαϊκή Toshiba.
Σωστός! (πες μας και μας μετά)
Εστειλα στην ελληνική (Ideal) γιατί αναγκαστικά με κάνει re-direct σε αυτήν.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Υπάρχει πρόγραμμα που να μεταφέρει αρχεία από το iPod στο PC και να υπάρχει free στο web?
Αυτη τη στιγμή που μιλάμε αυτό κάνω!!!
Απλά μπήκα στο φάκελο της μουσικής και τραβάω τα ΜΡ3 για να τα βάλω στο σκληρό, και κατόπιν σε αλλουνού το iPod με το iTunes. (Πρέπει να τα κατεβάσω πρώτα, μιας και δεν τα έχω διαθέσιμα στο σκληρό μου, αλλά σε σιντί και δε θέλω να κουράζω το ντράιβ...)
Δεν έχω κάποιο πρόγραμμα, τα τραβάω απλά με τα Windows...
Πληροφοριακά, τα τράβηξα έτσι, αν και είναι λίγο βάσανο, μιας και τα χωρίζει σε καμιά 20αριά διαφορετικούς φακέλους και είτε τους αντιγράφεις ώς έχουν, είτε που πρέπει να μπεις έναν έναν σε όλους...
Πάντως τα κατέβασα στον υπολογιστή και τα ξανανέβασα σε άλλο iPod χωρίς κανένα πρόβλημα (μιλάμε για 16γίγα...)
Μόνο 'πρόβλημα' είναι πως το iPod μου τα είχε μετονομάσει σε ονόματα με 4 γράμματα (πχ ΑΙΕΟ.mp3)
Τα ID3tags ήταν ανέπαφα. -
Για δοκιμάστε και αυτά, όσοι ενδιαφέρεστε... Εγώ δοκίμασα το PodUtil και λειτουργεί μια χαρά!
http://www.crispsofties.com (iPod.iTunes)
http://www.thelittleappfactory.com (iPodRip)
http://www.ephpod.com (EphPod)
http://www.kennettnet.co.uk/software (PodUtil) -
H αλλαγή δίσκου στα φορητά είναι πλέον μια σχετικά εύκολη διαδικασία που μπορεί να γίνει από τον χρήστη.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΩΤΑ:
Καταρχήν ρωτήστε τί γίνεται με την εγγύηση του μηχανήματος.
Συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά καλού κακού...Μέγεθος νέου δίσκου.
ΔΕΝ παίζει κανένα ρόλο το RPM του δίσκου. (είτε 4200, 5600 ή 7200 το ίδιο είναι )Τα τελευταία μοντέλλα φορητών (ή τα σχεδόν τελευταία) με τους 20ρηδες ή 40ρηδες δίσκους θα δουλέψουν χωρίς πρόβλημα με 60ρηδες ή 80ρηδες δίσκους.
Για μεγαλύτερους καλύτερα να το ψάξετε λίγο αλλά συνήθως το πρόβλημα λύνεται με το λεγόμενο BIOS UPDATE που μπορείτε να κάνετε και ενημερώνει το BIOS με τα τρέχοντα μεγέθη οπότε υποστηρίζονται 100ρηδες, 120ρηδες κλπ κλπ κλπ.**ΕΚΕΙΝΟ όμως που πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι το εξής:
Πολλά RPM ίσον καλύτερες επιδόσεις, ΑΛΛΑ μειωμένη αυτονομία μπαταρίας (μεγαλύτερη κατανάλωση) ΚΑΙ πολύ αυξημένη θερμότητα... **Η αυξημένη θερμότητα ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα υπερθέμανσης στο μηχάνημα, αυτό δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε βλάβη αλλά θα δουλεύει ο ανεμηστ. της cpu στο φούλ και θα κάνει θόρυβο.
Προσωπικά θεωρώ ότι καλύτερα στα φορητά να υπάρχει μία μέση χωρητικότητα δίσκου που δεν θα ζορίζει το μηχάνημα και πάντα εννοείτε ότι έχουμε κάνει τα backup μας.
Οι παλιοί δίσκοι τώρα που περισσεύουν με μια μικρή Usb θήκη μετατρέπονται σε άψογους εξωτερικούς δίσκους με πολύ μικρό κόστος και μεγάλη φορητότητα.
-
Θα ήθελα αν μπορει κάποιος να με διαφωτισει σχετικά με τα UPS και τους Σταθεροποιητές Τάσης.
Εγώ μέχρι πρόσφατα είχα την εντύπωση οτι ένα UPS Line Interactive, σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες δηλαδή, λειτουργεί ΚΑΙ ως Σταθεροποιητής Τάσης. Σήμερα, ένας ηλεκτρονικός μου είπε οτι για να είναι κανεις καλυμμένος από τις διακυμάνσεις της τάσης δεν αρκεί το Line Interactive και χρειάζεται έναν ξεχωριστό σταθεροποιητή τάσης ή ένα (ακριβότερο) UPS On Line. Εσείς τι χρησιμοποιείτε;
Να σημμειώσω οτι στην περιοχή μου υπάρχει έντονο πρόβλημα με την αυξομείωση της τάσης του ρεύματος. -
Το UPS πρέπει να διαθέτει ΚΑΙ σταθεροποιητή τάσης αλλά το ρεύμα να περνάει από τον σταθεροποιητή ΠΡΙΝ την έξοδό του προς το PC.
Με αυτό τον τρόπο το ρεύμα είναι συνέχεια σταθεροποιημένο.Είναι σύνηθες πρόβλημα να έχεις UPS που όμως να έχει μια στιγμιαία πτώση της τάσης πριν αναλάβει την τροφοδοσία!
-
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράματα...
Από τις τρεις κατηγορίες λειτουργίας UPS (backup, line interactive, on line) μόνο η τελευταία είναι αυτή που τα χαρακτηριστικά λειτουργίας της ΔΕΝ θα αφήσουν ποτέ μια απότομη βύθιση ή ανόρθωση να περάσει, έστω και στιγμιαία στα μηχανήματα.
Οι υπόλοιπες δύο λειτουργούν πάντα μέσα σε κάποια πλαίσια (συγκεκριμένο εύρως τάσης) και μόλις ανιχνεύσουν ότι τα ρεύμα βγαίνει έξω από τα όρια αντιδρούν διακόπτοντας την απευθείας σύνδεση και ενεργοποιόντας την λειτουργία της μπαταρίας.
(τα online δουλεύουν μόνιμα από την μπαταρία αλλά το κόστος εκτοξεύεται)
Φυσικά ανάλογα με την υλοποίηση (βλέπε μάρκα) άλλα αντιδρούν ακαριαία και άλλα όχι τόσο αλλά πάντα κάποια διακύμανση ενδέχεται να περάσει.Σε μερικά καλά UPS (line interactive πάντα π.χ. Merlin Gerin ή MGE) το πρόγραμμα ελέγχου τους διαθέτει επιλογή να ορίζει ο χρήστης το εύρως διακύμανσης και να το προσαρμόζει έτσι στις ιδιοτροπίες του δικτύου της περιοχής του.
Μια σχετικά πάντως καλή λύση είναι η αγορά ενώς φθηνού σταθεροποιητή τάσης που θα συνδεθεί πριν το UPS.
-
τι μου ειπε ενας φιλος μου χ8ες!!
αρπαξε εναν ιο το κινητο του και του ειχαν πει τρελο ποσο για να το βγαλουν. ε τελικα του ξεφορτιζε πολυ ευκολα και αναγκαζοταν να το βαζει συνεχεια στον αναπτηρα για να φορτιζει.
και τελικα ο ιος τρελαθηκε και εφυγε! μετα απο αυτο η μπαταρια του κραταει περισσοτερο απο πριν!!
focus 1.4 το αμαξι.
Ρε μπας και την πάτησα έτσι με το 3650;;;
Μετά τους ΟΑ2004 η μπαταρία ΔΕ βγάζει μέρα, ενώ πριν τις 4-5 τις είχα για πλάκα!!!
Άλλαξα κινητό, αλλά το έχω ακόμα...
Η μπαταρία δε φταίει, γιατί έχω άλλο ΝΟΚΙΑ που έχει την ίδια μπαταρία και είναι και οι δύο εξίσου κακές σοτ 3650 και εξίσου καλές στο άλλο...Να πάρει, και μου άρεσε πολύ αν και ογκώδες...
Στα κινητά Symbian όπως το 3650 σου, οι ιοί που κυκλοφορούν (αν 'κολλήσεις' κάποιον) χρησιμοποιούν το bluetooth όλη την ώρα ψάχνοντας για άλλα Symbian κινητά να επεκταθούν. Εξ ου και η τρομερή κατανάλωση μπαταρίας.
Εννοείς το χρησιμοποιεί ενώ είναι κλειστό;
Γιατί δεν το ανοίγω σχεδόν ποτέ, μάλιστα ούτε στους ΟΑ το είχα ανοιχτό...(μήπως να μεταφέρω η δημοσίευση ως έχει στο θέα της 'τεχνολογίας';
Το κάνω εγώ
Το ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ και το χρησιμοποιεί, ΧΩΡΙΣ να δείχνει στην οθόνη ότι λειτουργεί το μπλέ δόντι! Ύπουλο πράγμα, είχα κολλήσει κι εγώ κάποτε.
-
Λοιπον ειμαι ετοιμος να παρω κινητο......
Η ερωτηση ειναι Sony K700 η K750 ???
Exουν μεγαλες διαφορες ??
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Λοιπον ειμαι ετοιμος να παρω κινητο......Η ερωτηση ειναι Sony K700 η K750 ???
Tεράστιες...Κ750 με κλειστά μάτια! Ακουσέ με και δεν θα χάσεις!
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Λοιπον ειμαι ετοιμος να παρω κινητο......Η ερωτηση ειναι Sony K700 η K750 ???
Έχουν. Στην τιμή (υπερτερεί το 700 βέβαια ως πιο παλιό) και στην κάμερα, όπου τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ υπέρ του 750. Απλά, η καλύτερη κάμερα σε κινητό σήμερα. 2MP και ΠΟΛΥ καλή ευκρίνεια, σε αντίθεση με το 700 που έχει VGA (περίπου 0,5 ΜΡ χοντρικά).
-
Το ρωταω αυτο γιατι συμφωνα με τα τεχνικα τους χαρακτηριστικα,δεν εχουν τοσο μεγαλες διαφορες:
Sony Ericsson K700i
Χρόνος φόρτισης 1 h
Είδος Μπαταρίας Li-Ion
Χρόνος αναμονής Έως 300 h
Χρόνος ομιλίας Έως 8 h
FM Ράδιο Ναι
Παιχνίδια Ναι
Σύνθεση μελωδίας Ναι
MP3 player Ναι
Πολυφωνικ. Ήχους Ναι
Screensavers Ναι
Τηλεσυνδιάσκεψη Ναι
Ψηφιακή Ηχογράφηση Ναι
Oμάδες κλήσης Ναι (10)
Eπιλογή ήχου κλήσης ανά ομάδα Ναι
Ανοιχτή ακρόαση Ναι
Ατζέντα Ναι
Προφίλ Ναι
Φωνητική Εντολή Ναι
Φωνητική κλήση Ναι
Chat Ναι
MMS Ναι
Εικονομηνύματα Ναι
Διαστάσεις (χιλ.) 99 x 46.5 x 19.5
Βάρος 93 gr
Ξυπνητήρι Ναι
Αριθμομηχανή Ναι
Μελωδίες 18
T9 Ναι
Δόνηση Ναι
Κεραία Ενσωματωμένη
Οθόνη TFT, 65.536 χρώματα, ανάλυση 176 x 220 pixels, 8 γραμμές
Χωρητικότητα μνήμης Συνολική μνήμη 41 mb, 585 φωτογραφίες, Video CLip 9 kb/sec
Μνήμη αναπάντητων Κλήσεων Ναι
Modem Ναι
Συχνότητα Λειτουργίας Triband (900-1800-1900)
Bluetooth Ναι
Email Ναι
GPRS Ναι
Υπέρυθρη Θύρα Ναι
Vodafone Live Ναι
WAP Ναι
Γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά, Τούρκικα
Ενσωματωμένη κάμερα Ναι
Flash Ναι
Zoom 4 επίπεδα μεγέθυνσης
Εγγραφή Video Ναι
Video Streaming Ναι
Αναπαραγωγή Video Ναι
Επιπλέον Χαρακτηριστικά Είδος φωτογραφικής μηχανής VGA, μέγιστη ανάλυση φωτογραφίας 640 x 480 pixelsΥπενθυμίσεις
Συγχρονισμός με MS Outlook
Αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε πολλούς παραλήπτες ταυτόχρονα
Αποστολή γραπτών μηνυμάτων έως 760 χαρακτήρες
Αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε δ/νση email
Εφαρμογές Java
Sony Ericsson K750i
Χρόνος φόρτισης 2 h
Είδος Μπαταρίας Li-Polymer 900 mAh
Χρόνος αναμονής 400 h
Χρόνος ομιλίας 9 h
FM Ράδιο Ναι
Παιχνίδια Ναι
Σύνθεση μελωδίας Ναι
MP3 player Ναι
Πολυφωνικ. Ήχους Ναι
Screensavers Ναι
Τηλεσυνδιάσκεψη Ναι
Ψηφιακή Ηχογράφηση Ναι
Oμάδες κλήσης Ναι (10)
Eπιλογή ήχου κλήσης ανά ομάδα Ναι
Ανοιχτή ακρόαση Ναι
Ατζέντα Ναι
Προφίλ Ναι
Φωνητική Εντολή Ναι
Φωνητική κλήση Ναι
Chat Ναι
MMS Ναι
Εικονομηνύματα Ναι
Διαστάσεις (χιλ.) 100 x 46 x 18,5
Βάρος 99 gr
Ξυπνητήρι Ναι
Αριθμομηχανή Ναι
Μελωδίες 14
T9 Ναι
Δόνηση Ναι
Κεραία Ενσωματωμένη
Οθόνη TFT, 262.000 χρώματα, ανάλυση 176 x 220 pixels, 7 γραμμές
Χωρητικότητα μνήμης 38 MB εσωτερική μνήμη & 64 ΜΒ έξτρα κάρτα μνήμης MS DUO, Τηλεφωνικού καταλόγου 500 επαφές
Μνήμη αναπάντητων Κλήσεων Ναι
Modem Ναι
Συχνότητα Λειτουργίας Tri Band (900-1800-1900)
Bluetooth Ναι
Email Ναι
GPRS Ναι
Υπέρυθρη Θύρα Ναι
Vodafone Live Ναι
WAP Ναι
Γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά, Ολλανδικά
Ενσωματωμένη κάμερα Ναι
Flash Ναι
Zoom 8 επίπεδα μεγέθυνσης
Εγγραφή Video Ναι
Video Streaming Ναι
Αναπαραγωγή Video Ναι
Μέγεθος Video clip 10 kb / sec
Επιπλέον Χαρακτηριστικά Φωτογραφική μηχανή 2 Mega Pixels, μέγιστη ανάλυση φωτογραφίας 1632 x 1224 pixelsΥπενθυμίσεις
Συγχρονισμός με MS Outlook
Αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε πολλούς παραλήπτες ταυτόχρονα
Αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε δ/νση email
Εφαρμογές Java
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
αρπαξε εναν ιο το κινητο του και του ειχαν πει τρελο ποσο για να το βγαλουν. ε τελικα του ξεφορτιζε πολυ ευκολα και αναγκαζοταν να το βαζει συνεχεια στον αναπτηρα για να φορτιζει.
και τελικα ο ιος τρελαθηκε και εφυγε! μετα απο αυτο η μπαταρια του κραταει περισσοτερο απο πριν!!
focus 1.4 το αμαξι.
Μετά τους ΟΑ2004 η μπαταρία ΔΕ βγάζει μέρα, ενώ πριν τις 4-5 τις είχα για πλάκα!!!
Η μπαταρία δε φταίει, γιατί έχω άλλο ΝΟΚΙΑ που έχει την ίδια μπαταρία και είναι και οι δύο εξίσου κακές σοτ 3650 και εξίσου καλές στο άλλο...Να πάρει, και μου άρεσε πολύ αν και ογκώδες...
Στα κινητά Symbian όπως το 3650 σου, οι ιοί που κυκλοφορούν (αν 'κολλήσεις' κάποιον) χρησιμοποιούν το bluetooth όλη την ώρα ψάχνοντας για άλλα Symbian κινητά να επεκταθούν. Εξ ου και η τρομερή κατανάλωση μπαταρίας.
Γιατί δεν το ανοίγω σχεδόν ποτέ, μάλιστα ούτε στους ΟΑ το είχα ανοιχτό...(μήπως να μεταφέρω η δημοσίευση ως έχει στο θέα της 'τεχνολογίας';
Το κάνω εγώ
Το ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ και το χρησιμοποιεί, ΧΩΡΙΣ να δείχνει στην οθόνη ότι λειτουργεί το μπλέ δόντι! Ύπουλο πράγμα, είχα κολλήσει κι εγώ κάποτε.
Μάλιστα...
Για να το ξεφορτωθούμε τι κάνουμε;
Δηλ μπορώ με κάποιο πρόγραμμα να μπω στο λειτουργικό του κινητού και να σβήσω τα προβληματικά αρχεία;
Μπορώ να το πάω στη ΝΟΚΙΑ να μου κάνουν φορμάτ;Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος πως την έπαθα από ιό και όχι κάτι άλλο;
-
focus 1.4 το αμαξι.
Το κάνω εγώ
Μάλιστα...
Για να το ξεφορτωθούμε τι κάνουμε;
Δηλ μπορώ με κάποιο πρόγραμμα να μπω στο λειτουργικό του κινητού και να σβήσω τα προβληματικά αρχεία;
Μπορώ να το πάω στη ΝΟΚΙΑ να μου κάνουν φορμάτ;Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος πως την έπαθα από ιό και όχι κάτι άλλο;
Υπάρχει antivirus, και μάλιστα από την Symantec (Norton). Δεν ξέρω τι νέοι ιοί έχουν βγει, ούτε σε ποια έκδοση έχει φτάσει το αντιβιωτικό, αλλά ρίξε ένα γκούγκλισμα με 'antivirus nokia series 60'. Καλή επιτυχία
-
help me πως μπορω να αναιβασω ταυτοχρονα πολλες φωτο , απο ποιο site(τυπου image shark) ?
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#2]