-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το site του Power επεσε θυμα χακερ http://www.powermag.gr/phpBB2/index.php5cr1p7 k1dd135 και administrators που αμελούν να βάλουν τις αναβαθμίσεις ασφαλείας στο λογισμικό που χρησιμοποιούν.
-
Θέλω να αλλάξω την οθόνη του υπολογιστή μου και λέω να πάρω κάποια tft.
Τι να προσέξω στα χαρακτηριστικά της κι αν θέλετε προτείνετε και κάποιο μοντέλο. Το ποσό προς διάθεση είναι περίπου 300 ευρώ. -
Ρυθμό ανανέωσης (16 ns και κάτω), φωτεινότητα (300 cd/m και πάνω), αντίθεση/contrast (450:1 και πάνω), γωνία θέασης/viewing angle (τουλάχιστον 150 μοίρες πάνω-κάτω και αριστερά-δεξιά). Αν γίνεται, ας έχει πιστοποίηση TCO'03 αντί TCO'99
Στα λεφτά που διαθέτεις μπορείς να πάρεις μια αξιοπρεπέστατη LG (που έχει 3 χρόνια εγγύηση για 0 καμμένα pixel) ή μια φθηνή (αλλά καλή) EIZO. -
Οι LG ειναι απο τις καλύτερες οθόνες τόσο απο αξιοπιστία όσο και στο λόγο απόδοσης/τιμής. Εγώ έχω μια Flatron L2010B (20,5').
-
Οι lg δεν είναι κορυφαίες σε απόδοση,αλλά νομίζω πως είναι η μοναδική εταιρία που δίνει εγγύηση 0 καμμένων Pixel.
Εγώ έχω την 1730s και είμαι ευχαριστημένος,χωρίς όμως να έχω δει τον ανταγωνισμό (πριν είχα 15άρα crt).Την πήρα κυρίως λόγω χρηματικού ορίου (300 ευρώ) και εγγύησης.
-
Οι TFT οθονες κατα τη γνωμη μου ειναι σαν την ασυρματη τεχνολογια για τα pc (βλεπε cordless ποντικια), ελκυστικα αλλα στην ουσια μαπα το καρπουζι.
Εγω που ειμαι gamer, εχω να δηλωσω οτι την ποιοτητα που εχω στην CRT EIZO 17αρα οθονη μου δεν την εχω δει σε καμια ΤFT...τωρα δεν ξερω οι EIZΟ oi TFT τι λενε αλλα δεν νομιζω να λενε και πολλα....για οτιδηποτε αλλο εκτος απο παιχνιδια μια χαρα ειναι αλλα στα games οι TFT oθονες χανουν...
-
Κατ΄αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
'007' κι εγώ είμαι ευχαριστημένος με την 17άρα NEC που έχω, αλλά είναι το θέμα του όγκου που καταλαμβάνει και ο χώρος στο γραφείο μου είναι είδος προς εξαφάνιση.
Εξάλου, απ΄ότι γνωρίζω, είναι (οι tft) και πιο ξεκούραστες για τα μάτια. -
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Οι TFT οθονες κατα τη γνωμη μου ειναι σαν την ασυρματη τεχνολογια για τα pc (βλεπε cordless ποντικια), ελκυστικα αλλα στην ουσια μαπα το καρπουζι.Εγω που ειμαι gamer, εχω να δηλωσω οτι την ποιοτητα που εχω στην CRT EIZO 17αρα οθονη μου δεν την εχω δει σε καμια ΤFT...τωρα δεν ξερω οι EIZΟ oi TFT τι λενε αλλα δεν νομιζω να λενε και πολλα....για οτιδηποτε αλλο εκτος απο παιχνιδια μια χαρα ειναι αλλα στα games οι TFT oθονες χανουν...
Και γω είχα τις αμφιβολίες μου,αλλά μόλις είδα το γραφείο μου μετά την τοποθέτηση της tft,τα ξέχασα όλα!
Το μαύρο,πάντως,δεν είναι ακριβώς μαύρο στις tft αλλά πολύ-πολύ σκούρο γκρίζο.Αλλά αν δεν έχεις πολύ μεγάλες απαιτήσεις,νομίζω πως μια tft σε καλύπτει άνετα...
-
Πλέον είναι μια χαρά και για παιχνίδια οι TFT. Δεν φτάνουν τις καλές CRT, αλλά πριν λίγο που έπαιζα δεν είδα ούτε τρεμόπαιγμα, ούτε προβλήματα στα χρώματα.
Και οι EIZO από 1-1-2005 δίνουν εγγύηση για 0 καμμένα pixel και μάλιστα για 5 χρόνια. Μου φαίνεται πως δίνει τέτοια εγγύηση και η NEC. -
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Εγω που ειμαι gamer, εχω να δηλωσω οτι την ποιοτητα που εχω στην CRT EIZO 17αρα οθονη μου δεν την εχω δει σε καμια ΤFT...τωρα δεν ξερω οι EIZΟ oi TFT τι λενε αλλα δεν νομιζω να λενε και πολλα....για οτιδηποτε αλλο εκτος απο παιχνιδια μια χαρα ειναι αλλα στα games οι TFT oθονες χανουν...Αυτό οφείλεται στο αργό refresh rate των tft. ΜΟΝΟ η samsung έχει βγάλει TFT ειδικά για gamers, με μεγάλο RR, που είναι αρκετά ακριβή ωστόσο.
-
Αλλά αν δεν έχεις πολύ μεγάλες απαιτήσεις,νομίζω πως μια tft σε καλύπτει άνετα...
Πλέον είναι μια χαρά και για παιχνίδια οι TFT. Δεν φτάνουν τις καλές CRT, αλλά πριν λίγο που έπαιζα δεν είδα ούτε τρεμόπαιγμα, ούτε προβλήματα στα χρώματα.
Ναι δεν διαφωνω. Οντως αν δεν εχεις ψηλες απαιτησεις κλπ και εγω προτινω TFT χωρις δευτερη λεξη. Οντως ειναι καλη και ξεκουραστη για τα ματια και δεν καταλαμβανει τον ιδιο χωρο.
Αυτο που λεω εγω για τα παιχνιδια το βασιζω στο γεγονος οτι εχω δοκιμασει τα ακριβως ιδια παιχνιδια και στους 2 τυπου οθονες. Και ειδα μεγαλες διαφορες. Γι αυτο λεω οτι ειναι καλυτερες οι CRT. Οπως και να το κανουμε, οι υγροι κρυσταλλοι ποτε δεν προκειται να φτασουν τις κλασσικες οθονες. Οπως η τηλεοραση ενα πραγμα.....
-
Για εσωτερικό δεν ξέρω αλλά 2 λύσεις μου έρχονται στο μυαλό.
α)Εξωτερικός
β)Αντικατάσταση του υπάρχοντος με κάποιον μεγαλύτερο (δεν ξέρω αν γίνεται , εικάζω) -
Κατά πάσα πιθανότητα ναι, αλλά να ελέγξεις αν είναι συμβατός με τον φορητό σου (ρώτα στο κατάστημα).
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Για εσωτερικό δεν ξέρω αλλά 2 λύσεις μου έρχονται στο μυαλό.α)Εξωτερικός
β)Αντικατάσταση του υπάρχοντος με κάποιον μεγαλύτερο (δεν ξέρω αν γίνεται , εικάζω)Γίνεται, αλλά οι δίσκοι των laptop ΔΕΝ είναι ίδιοι με αυτούς των desktop.
-
Οι δίσκοι των laptop ειναι 2.5' σε αντίθεση με τους 3,5' των desktop. Επίσης ειναι αρκετά ακριβότεροι και πιο αργοί (η Toshiba ακόμα βάζει δίσκους 4200rpm στα laptop της ρίχνοντας κατακόρυφα τις επιδόσεις, ντροπή για τέτοια εταιρία ). Αν ενδιαφέρεσαι, πουλάω ενα 60άρη Seagate 5400rpm και (ίσως, πρέπει να τον ελέγξω πρώτα) εναν 80άρη Hitachi 5400rpm.
-
Και κάτι για τον Scullone:
-
Πρόβλημα από το πουθενά. Μετά το αναγκαίο format στο pc αποφάσισα να εγκαταστήσω τα win 2000 (είχα win me ) και προέκυψε ένα παράξενο πρόβληματάκι. Στον τερματισμό λειτουργίας κλείνει κανονικά όλες τις εφαρμογές και μετα με βγάζει σε οθόνη 'Τώρα μπορείτε να κλείσετε τον υπολογιστή με ασφάλεια' Είχα χρόνια να το δω αυτό και απορώ πως είναι δυνατόν. Μήπως χρειάζεται κανένα update η motherboard? Δεν πιστεύω φυσικά να υπάρχει τέτοια επιλογή απο τα windoze ε? any ideas?
Y.Γ. M/B QDI qudoz7
-
Βάλε το Service Pack 4 των Win2000 μπας και φτιάξει. Έτσι κι αλλιώς το χρειάζεσαι.
-
Ή ακόμα καλύτερα, βάλε XP (τι 'κόλλημα' είναι αυτό ρε παιδιά με τα Win2000; )
-
Neeeext!
Έχω ήδη το SP4 και το κόλημα δεν είναι με τα win2000 αλλά με τα XP (φτου κακό )
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#2]