-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ωπ!
Σωστό.
Πάντα μου ζητάει να στείλει report γιατι τα Windows επανέκαμψαν από σοβαρό σφάλμα!!Thanks!!
Πάντως μην αρκεστείς μονάχα στην απενεργοποίηση της επιλογής Νίκο. Τσεκάρισε τις μνήμες, βάλε και κανα γιουτιλιτάκι που μετράει θερμοκρασία επεξεργαστή (συνήθως συμπεριλαμβάνεται στο cd της μητρικής σου), τσεκάρισε και τους ανεμιστήρες σου για σκόνη (κι ας είναι καινούριο το pc).
Το πρόβλημα μάλλον ξεκίνησε όταν κατέβασα και έτρεξα ενα τέτοιο utility από το site του κατασκευαστη της μητρικής! Μου έδωσε μήνυμα οτι δεν είναι συμβατό με την μητρική!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ωπ!
Σωστό.
Πάντα μου ζητάει να στείλει report γιατι τα Windows επανέκαμψαν από σοβαρό σφάλμα!!Thanks!!
Πάντως μην αρκεστείς μονάχα στην απενεργοποίηση της επιλογής Νίκο. Τσεκάρισε τις μνήμες, βάλε και κανα γιουτιλιτάκι που μετράει θερμοκρασία επεξεργαστή (συνήθως συμπεριλαμβάνεται στο cd της μητρικής σου), τσεκάρισε και τους ανεμιστήρες σου για σκόνη (κι ας είναι καινούριο το pc).
Το πρόβλημα μάλλον ξεκίνησε όταν κατέβασα και έτρεξα ενα τέτοιο utility από το site του κατασκευαστη της μητρικής! Μου έδωσε μήνυμα οτι δεν είναι συμβατό με την μητρική!!
Όταν σου ξαναβγάλει ότι το σύστημα επανήλθε από σοβαρό σφάλμα, διάλεξε λεπτομέρειες και πες μας τι γράφει.
-
**Automatically restart option:
Specifies whether Windows will automatically reboot whenever the system stops unexpectedly.**
Αυτό λένε τα Windows. Τώρα, αν κάνει και κάτι ακόμα, πάω πάσο!
-
Μου έβγαλε πάλι την μπλέ οθόνη αλλά δεν σημείωσα τι έγραφε!
Δεν μου έβγαλε οτι υπήρξε ανάκαμψη από σοβαρό σφάλμα!Μόλις το ξανακάνει...θα σημειώσω!
-
Το μελλον της επιφανειας εργασιας του Linux
μεγαλο αρχειο προσοχη
μηπως και αρχισουν να το γυρνανε ορισμενοι
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Specifies whether Windows will automatically reboot whenever the system stops unexpectedly.**
Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, νομίζω (κατά 99% ) πως αν η επιλογή είναι ενεργοποιημένη τότε επανεκκινεί τα ΧΡ ακόμα κι όταν π.χ. σταματήσει βίαια ένα πρόγραμμα (χωρίς δλδ να κρασάρει το σύστημα). Και σε μερικές άλλες περιπτώσεις που δεν θυμάμαι απ' έξω. Υπάρχουν 2-3 καλά sites ειδικά για τα ΧΡ (δεν τα θυμάμαι απ' έξω... θα τα κοιτάξω στα bookmarks του ΠιΣι όταν πάω σπίτι και θα ποστάρω διευθύνσεις).
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, νομίζω (κατά 99% ) πως αν η επιλογή είναι ενεργοποιημένη τότε επανεκκινεί τα ΧΡ ακόμα κι όταν π.χ. σταματήσει βίαια ένα πρόγραμμα (χωρίς δλδ να κρασάρει το σύστημα). Και σε μερικές άλλες περιπτώσεις που δεν θυμάμαι απ' έξω. Υπάρχουν 2-3 καλά sites ειδικά για τα ΧΡ (δεν τα θυμάμαι απ' έξω... θα τα κοιτάξω στα bookmarks του ΠιΣι όταν πάω σπίτι και θα ποστάρω διευθύνσεις).
Εγώ δηλώνω πλήρη άγνοια, πέραν αυτών που διαβάζω στο 'what is?' της επιλογής! Μπορεί κάλλιστα να κάνει αυτά που λες.
-
Το μήνυμα στην μπλέ οθόνη είναι:
CRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Check to make sure that any new hardware or software is installed properly. If your harware is new contact your provider to make sure you have all necessery Windows updates.STOP 0x0000000A
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το μήνυμα στην μπλέ οθόνη είναι:
CRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Check to make sure that any new hardware or software is installed properly. If your harware is new contact your provider to make sure you have all necessery Windows updates.STOP 0x0000000A
Αυτό συνήθως δηλώνει πρόβλημα hardware, και συχνά οφείλεται σε λανθασμένους (ή κατεστραμμένους) drivers.
Αν βεβαιωθείς πως τα ντιμάκια της μνήμης σου λειτουργούν σωστά, ξαναπέρασε τους drivers των περιφερειακών σου, ξεκινώντας από την κάρτα γραφικών.
Αν εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα, let us know!
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Το μελλον της επιφανειας εργασιας του Linuxμεγαλο αρχειο προσοχη
μηπως και αρχισουν να το γυρνανε ορισμενοι
Φυσικα και θα το γυρισουμε μολις φτασουν εστω τα Win 98 σε ευχρηστια... να μην πω γι αλλα θεματα.
-
C:\DOCUME~1\Nikos\LOCALS~1\Temp\WER7091.dir00\Mini022306-01.dmp
C:\DOCUME~1\Nikos\LOCALS~1\Temp\WER7091.dir00\sysdata.xmlBCCode : 1000000a BCP1 : 000000E8 BCP2 : 00000002 BCP3 : 00000001
BCP4 : 806FFA16 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1Error caused by a device driver
Thank you for sending an error report to Microsoft.
Error report summary
Error type : Windows stop error (A message appears on a blue screen with error code information) Solution available? : No (see Next steps) What does this error mean? : Windows has encountered an error from which it cannot recover and needs to restart Cause : Unknown device driver Computer symptoms : A message appears on a blue screen with error code information (for example: e.g. 0x0000001E, KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED) Additional steps for you to take : Important: Please continue to send error reports so analysts at Microsoft can study and try to correct the problem as quickly as possible
Αυτά!!
Να κάνω update driver από την επιλογή Hardware?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
C:\DOCUME~1\Nikos\LOCALS~1\Temp\WER7091.dir00\Mini022306-01.dmp
C:\DOCUME~1\Nikos\LOCALS~1\Temp\WER7091.dir00\sysdata.xmlBCCode : 1000000a BCP1 : 000000E8 BCP2 : 00000002 BCP3 : 00000001
BCP4 : 806FFA16 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1Error caused by a device driver
Thank you for sending an error report to Microsoft.
Error report summary
Error type : Windows stop error (A message appears on a blue screen with error code information)
Solution available? : No (see Next steps)
What does this error mean? : Windows has encountered an error from which it cannot recover and needs to restart
Cause : Unknown device driver
Computer symptoms : A message appears on a blue screen with error code information (for example: e.g. 0x0000001E, KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED)
Additional steps for you to take : Important: Please continue to send error reports so analysts at Microsoft can study and try to correct the problem as quickly as possibleΑυτά!!
Να κάνω update driver από την επιλογή Hardware?
Θα έλεγα από τα CD που είχε η συσκευασία του PC σου.
-
Μέχρι να βγάλει άκρη ο Νίκος, να ρωτήσω εγώ κάτι; Έχω μία παλιά κάμερα με μόνο S-video και RCA βύσματα. Αφού το laptop μου συνδέει μέσω iLink (firewire) μία miniDV κάμερα, δεν θα μπορούσε με κάποιον αντάπτορα να συνδέσει και την παλιά Video 8 μου, ώστε να πάρω σήμα απ' αυτήν;
-
Solved!
To PC έχει εγκατεστημένη κάρτα δικτύου Ethernet, την οποία είχα κάνει disabled!
Την ενεργοποίησα ξανά και όλα καλά! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Solved!
To PC έχει εγκατεστημένη κάρτα δικτύου Ethernet, την οποία είχα κάνει disabled!
Την ενεργοποίησα ξανά και όλα καλά! -
Μέχρι να βγάλει άκρη ο Νίκος, να ρωτήσω εγώ κάτι; Έχω μία παλιά κάμερα με μόνο S-video και RCA βύσματα. Αφού το laptop μου συνδέει μέσω iLink (firewire) μία miniDV κάμερα, δεν θα μπορούσε με κάποιον αντάπτορα να συνδέσει και την παλιά Video 8 μου, ώστε να πάρω σήμα απ' αυτήν; -
Μέχρι να βγάλει άκρη ο Νίκος, να ρωτήσω εγώ κάτι; Έχω μία παλιά κάμερα με μόνο S-video και RCA βύσματα. Αφού το laptop μου συνδέει μέσω iLink (firewire) μία miniDV κάμερα, δεν θα μπορούσε με κάποιον αντάπτορα να συνδέσει και την παλιά Video 8 μου, ώστε να πάρω σήμα απ' αυτήν;Χρειάζεσαι δέκτη τηλεόρασης στο laptop για να βλεπεις S-video. DV=Digital Video.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μέχρι να βγάλει άκρη ο Νίκος, να ρωτήσω εγώ κάτι; Έχω μία παλιά κάμερα με μόνο S-video και RCA βύσματα. Αφού το laptop μου συνδέει μέσω iLink (firewire) μία miniDV κάμερα, δεν θα μπορούσε με κάποιον αντάπτορα να συνδέσει και την παλιά Video 8 μου, ώστε να πάρω σήμα απ' αυτήν;
Χρειάζεσαι δέκτη τηλεόρασης στο laptop για να βλεπεις S-video. DV=Digital Video.
Όχι, κάνεις λάθος. Δεν χρειάζεται δέκτη για να βλέπεις S-Video. Προφανώς άλλο το DV και άλλο το S-video, αλλά δεν θέλει δέκτη για να παίξει. Αρκεί μια κάρτα εισόδου, αλλά εγώ απλά ρωτάω αν υπάρχει μετατροπέας... Προφανώς δεν υπάρχει, το έπιασα!
-
Μέχρι να βγάλει άκρη ο Νίκος, να ρωτήσω εγώ κάτι; Έχω μία παλιά κάμερα με μόνο S-video και RCA βύσματα. Αφού το laptop μου συνδέει μέσω iLink (firewire) μία miniDV κάμερα, δεν θα μπορούσε με κάποιον αντάπτορα να συνδέσει και την παλιά Video 8 μου, ώστε να πάρω σήμα απ' αυτήν;Χρειάζεσαι προφανώς είτε S-video είσοδο, είτε composite (το κίτρινο RCA).
Έτσι, θα περάσει αναλογικό σήμα μέχρι το laptop και εκεί με το κατάλληλο software θα το ψηφιοποιήσεις.
Αυτό, βέβαια χρειάζεται αρκετή υπολογιστική ισχύ και χώρο στον σκληρό.Αν δεν έχεις κάποια από τις δύο εισόδους, χρειάζεσαι μια κάρτα που να κάνει capture (δε είναι απαραίτητο να έχει και δέκτη τηλεόρασης), και επειδή είναι laptop, μάλλον μόνο με εξωτερική κάρτα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
Πάντως, αν οι βιντεοκασέτες είναι παλιές και είναι σημαντικές για εσένα, προσπάθησε να βρείς κάποια λύση σύντομα γιατί εγώ την πάτησα και έχουν απομαγνητιστεί (=έχει χαλάσει αρκετά η εικόνα) σε σηματικά πράγματα..
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Χρειάζεσαι προφανώς είτε S-video είσοδο, είτε composite (το κίτρινο RCA).
Έτσι, θα περάσει αναλογικό σήμα μέχρι το laptop και εκεί με το κατάλληλο software θα το ψηφιοποιήσεις.
Αυτό, βέβαια χρειάζεται αρκετή υπολογιστική ισχύ και χώρο στον σκληρό.Αν δεν έχεις κάποια από τις δύο εισόδους, χρειάζεσαι μια κάρτα που να κάνει capture (δε είναι απαραίτητο να έχει και δέκτη τηλεόρασης), και επειδή είναι laptop, μάλλον μόνο με εξωτερική κάρτα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
Πάντως, αν οι βιντεοκασέτες είναι παλιές και είναι σημαντικές για εσένα, προσπάθησε να βρείς κάποια λύση σύντομα γιατί εγώ την πάτησα και έχουν απομαγνητιστεί (=έχει χαλάσει αρκετά η εικόνα) σε σηματικά πράγματα..
Ακριβώς έτσι! Πότε θεωρείται παλιά μια κασέτα; Εγώ δηλαδή πρέπει να τις έχω 6-7 χρόνια... Λέτε να την παίξουν;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#4]