-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έτσι κι αλλιώς, αυτή η συνδεσμολογία χάνει σε ποιότητα κατά τις μετατροπές...
Καλύτερη ποιότητα δίνει η βιντεοκάμερα από πολλές κάρτες.
Να ξέρεις ότι το ψηφιακό βίντεο (AVI) στο PC θα κάνει ώρες να συμπιεστεί σε mpeg με PIII (η κάθε κασέτα). Ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για τη συμπίεση εκεί θα δεις τις μεγαλύτερες διαφορές στη ποιότητα. Μετά θέλεις ένα editor για να κάνεις τα αρχεία vob (πολύ γρήγορο) και τα γράφεις σε DVD.
Δεν συζητάμε καν να συλλάβει σε AVI και να μετατρέψει μετά σε DVD. Οι σύγχρονες κάρτες κάνουν απευθείας την κωδικοποίηση σε MPEG2, ότι κάνουν δλδ και οι επιτραπέζιοι recorders.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Και πάλι ευχαριστώ ολους σας για τη βοήθεια....Mig....Για το DVD R και DVD ROM δε μπορώ να σου απαντήσω.... Αυτά μου τα πρότεινε το παιδί που έχει το κατάστημα με τους υπολογιστές...
Οσο για τη RAM και μένα τα 512 λίγα μου φάνηκαν.... , ενω όντως οι Kingston έχουν μάλλον καλύτερη φήμη.Και ναι, με ενδιαφέρουν πολύ τα παιχνίδια !! Αρα θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου...
Για τον επεξεργαστή προτέινετε βλέπω κατα γενική ομολογία AMD Αthlon 64.....Με τι μητρική όμως????Τέλος σε ο,τι αφορά την οθόνη, νομίζω οτι οι EIZO εξακολουθούν να είναι κορυφαίες και στην εποχή των TFT οθονών....Η συγκεκριμμένη, είναι και σε σχετικά λογική τιμή (350 Ευρώ με το ΦΠΑ), οπότε θέμα χρημάτων δε τίθεται....Αλλωστε, κάτι που δεν ανέφερα, η αγορά του Η/Υ θα γίνει μέσω του προγράμματος ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ του ΕΟΜΜΕΧ, οπότε θεωρητικά μπορώ να ......ανοιχτώ στο θέμα των χρημάτων...
Και πάλι ευχαριστώ για την ανταπόκριση....
Εφόσον σε ενδιαφέρουν ΠΟΛΥ τα παιχνίδια, και δεν τίθεται θέμα χρημάτων ΔΕΝ πας ούτε σε 7600GT. Πας απευθείας σε nVidia 7900GTX (για να μη σου πω ΑΤΙ Χ1900), σε μνήμη 2x1G DDR2, διπλοπύρηνο επεξεργαστή (dual core) και σκληρό δίσκο SATA2 με 16Mb cache και 10000 στροφές. Επίσης, να μη πάρεις μνήμες με το χαρακτηριστικό value. Κορυφαίες σε απόδοση αλλά και τιμές είναι οι Corsair.
Ένα σύστημα σαν το παραπάνω μπορεί να σου στοιχίσει και 2000, ίσως και περισσότερα.
ΥΓ. Το DVD-ROM σου το πρότεινε μάλλον για να αντογράφεις δικσάκια dvd on-the-fly (χωρίς δλδ να μεσολαβεί ο σκληρός δίσκος).
-
Να 'σαι καλά ρε MIG..!!
A....και κατι τελευταίο....Η οθόνη που αναφέρω, έχει ενσωματωμένα ηχεία....Αυτό δε δημιουργεί θεωρητικά πρόβλημα??? Παλιότερα τουλάχιστο, οι μαγνήτες των ηχείων δεν ηταν και οτι καλύτερο για τις οθόνες.....
-
Σε συγκριτικά οι Pentium είναι καλύτεροι από τους AMD για παιχνίδια και multimedia.
Εγώ έχω AMD 3200 με 1GB RAM, φτηνή AGP και πολύ πολύ δίσκο, 2 X 250 maxtor RAID 0 και maxtor 200GB για αποθήκη. Ένα DVD μόνο παίρνει 5 ή 9 GB στο δίσκο.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Έχω μείνει πίσω ρε γαμωτοΜεταξύ των δυο, εγώ θα έπαιρνα ασυζητητί τον LiteOn.
Ωραίος... Lite-On λοιπόν!!! Θα έχετε νέα μου σύντομα...
leonp, όπως είπαμε, η λύση της ψηφιοποίησης μέσω υπολογιστή δεν εξετάζεται, δεν υπάρχει δυνατός υπολογιστής. Αυτό λέγαμε, ότι ΔΕΝ μπορώ να πάρω κάρτα για τον υπολογιστή! Γι' αυτό το λόγο συζητάμε για επιτραπέζιο recorder...
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
παίδες, έχω ένα χαζό πρόβλημα με το adsl μου. Ενώ είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ταχύτητά του πλέον, και γενικά δε μου παρουσιάζει κολλήματα, συμβαίνει το εξής κουλό: όταν γράφω dvd με το nero, και τελειώσει η εγγραφή, αλλά εγώ αργήσω να πατήσω το 'ok' στο nerovision, και περάσει κάνα 2ωρο-3ωρο που ο υπολογιστής περιμένει να πατηθεί πλήκτρο, η σύνδεση με το ίντερνετ κλείνει αυτόματα, και χρειάζεται να κάνω reset στο router για να ξανασυνδεθώ.any ideas?
Μήπως έχεις ενεργοπιήσει κάποια ρύθμιση που εάν η σύνδεση μείνει ανενεργή για κάποιο χρονικό διάστημα να βγαίνει εκτός;
-
Λοιπόν, μερικά χρήσιμα links:
nVidia 7900GTX εναντίον ATI X1900XTX
Σημ1: Όπου βλέπετε SLI ή Crossfire, σημαίνει πως στη μητρική υπάρχουν 2 κάρτες γραφικών συνδεδεμένες μεταξύ τους. Το SLI είναι υλοποίηση της nVidia και το Crossfire της ATI (η nVidia ετοίμασε ήδη και Quad SLI, δηλαδή 4 κάρτες γραφικών ταυτόχρονα!!!!)
Σημ2: η nVidia ετοιμάζει ήδη νέα γενιά καρτών, με το τσιπ G71.Ένας δυνατός έως πολύ δυνατός υπολογιστής με τα σημερινά δεδομένα
η πλέον πουσαρισμένη 7900GTX σήμερα (από την EVGA)
Για τα ηχεία στην οθόνη, νομίζω πως πλέον δεν παίζουν ρόλο οι μαγνήτες (λόγω LCD). Στη θέση σου όμως θα προτιμούσα ένα DTS σύστημα ενισχυτή/ηχείων, κάτι αντίστοιχο αυτού!
edit: o παραπάνω Yamaha Cavit RPU 200 πρωτοκυκλοφόρησε νομίζω το 2001. Λογικά σήμερα θα υπάρχουν καλύτερες και φτηνότερες λύσεις -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Έχω μείνει πίσω ρε γαμωτο
Μεταξύ των δυο, εγώ θα έπαιρνα ασυζητητί τον LiteOn.
leonp, όπως είπαμε, η λύση της ψηφιοποίησης μέσω υπολογιστή δεν εξετάζεται, δεν υπάρχει δυνατός υπολογιστής. Αυτό λέγαμε, ότι ΔΕΝ μπορώ να πάρω κάρτα για τον υπολογιστή! Γι' αυτό το λόγο συζητάμε για επιτραπέζιο recorder...
Νάσο, πριν αγοράσεις βεβαιώσου πως παρέχει δυνατότητα editing και δημιουργίας μενού!
-
Ρε παιδιά, κυκλοφορεί πουθενά κανά cd ή dvd με τα 3Dmark2006 και 3Dmark2005;
Είναι αδύνατον να τα κατεβάσω με την απλή μου 56άρα (570Mb είναι το ένα και 130Mb το άλλο)
-
Κι ένα review του AMD Athlon 64 FX-60
Τιμή: σχεδόν €1000,00 -
Έριχνα τώρα μια ματιά στην Asus στο section για τη μητρική μου (Asus P4PE) και βρήκα αυτό!!!!!
Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει ότι το διαβάζω σωστά; Μπορώ δηλαδή να ανεβάσω ΜΟΝΑΧΑ το FrontSideBus στα 800, διατηρώντας παράλληλα τον υπάρχον επεξεργαστή μου που είναι σχεδιασμένος για FSB 533 (P4@3.06 HT) και αλλάζοντας μονάχα τις μνήμες σε DDR400;
Αν όντως διαβάζω σωστά, να το κάνω; Τι λέτε;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Έχω μείνει πίσω ρε γαμωτο
Μεταξύ των δυο, εγώ θα έπαιρνα ασυζητητί τον LiteOn.
Νάσο, πριν αγοράσεις βεβαιώσου πως παρέχει δυνατότητα editing και δημιουργίας μενού!
Σωστός, ευχαριστώ πολύ! Θα έχετε νέα σύντομα!!!
Αλήθεια, οι σκληροί δίσκοι αλλάζουν;
-
Κάτι ακόμα...
Θυμόσαστε που συζητούσαμε (με τον Μάνο-manosk νομίζω) για τα καινούρια DVD-R της TDK, ότι δεν τα έγραφε το φορητό μου; Ένα firmware update ήταν το πρόβλημα! Τώρα όλα καλά!
Κατεβάζω και όλους τους νέους drivers και ελπίζω να δω κάποια βελτίωση...
-
Κινητά-Σάββας Επεισόδιο 10034
πάει και το Nokia 6111...έσβηνε σε ακαθόριστα σημεία. Λέω άστο δεν βαριέσαι.
Είχα όμως ένα σημαντικό τηλεφώνημα...και τι πρωτότυπο έσβησε. Οπως το
είχα έφυγε στον τοίχο. Πάει και αυτό!Τώρα μάλλον θα πάρω μία σταθερή αξία και θα σταματήσω τους πειραματισμούς...slides, clamshells, ppcs.
Μάλλον το Νokia 6230i...είδομεν.
-
Σάββα εισαι απίστευτος! Ελπίζω να κατασταλλάξεις σε κάποιο κινητό επιτέλους!
Προς τους κομπιουτεράκηδες του φόρουμ: τσεκάρετε τις αγγελίες, έχω 2 512αρια DIMMάκια 400άρας μνήμης Kingston προς πώληση...
-
Οταν σας λέω εγώ για το 6230i, εσείς με λέτε οπισθοδρομικό...
Βρε εγώ θα το πάρω, και θα αλλάξω και πρόσοψη στο 6310i μου να γουστάρω (γιατί κατά τ'άλλα ουδέν πρόβλημα, ακόμη και μετά από σχεδόν 3 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, άντε να του κάνω και firmware update έτσι για το καλό).
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Σάββα εισαι απίστευτος! Ελπίζω να κατασταλλάξεις σε κάποιο κινητό επιτέλους!Προς τους κομπιουτεράκηδες του φόρουμ: τσεκάρετε τις αγγελίες, έχω 2 512αρια DIMMάκια 400άρας μνήμης Kingston προς πώληση...
Αν είχες δυο 1000άρια, το συζητάγαμε
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Οταν σας λέω εγώ για το 6230i, εσείς με λέτε οπισθοδρομικό...Βρε εγώ θα το πάρω, και θα αλλάξω και πρόσοψη στο 6310i μου να γουστάρω (γιατί κατά τ'άλλα ουδέν πρόβλημα, ακόμη και μετά από σχεδόν 3 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, άντε να του κάνω και firmware update έτσι για το καλό).
Έχω 6230 και η κοπέλα μου 6230i...
Κορυφαίο τηλέφωνο! Εντελώς μικροσκοπικό, έχει τα πάντα, κάνει τα πάντα, δεν θα σε 'αφήσει' στα δύσκολα! Πάρτο ανεπιφύλακτα!!!
-
παιδιά υπάρχει κανένα πρόγραμμα το οποίο να σκανάρει ένα σάιτ και να κατεβάζει όοοοοοοοοολες τις εικόνες μόνο του αντί να βγάζω εγώ τα μάτια μου.
Θέλω να ξεκουταλίσω το http://www.desktopmachine.com/cars. Αν ναι, δώστε λίνκ να το κατεβάσω... Ευχαριστώ
-
JimClark
downTHEMall! αν χρησιμοποιείς τον Firefox.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#4]