-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Μια ερώτηση κι απο μένα....Τι σκληρό θα προτείνατε στα 200GB ??? Καπου είχε αναφερθεί οτι είχατε καποιοι πολλά προβλήματα με συγκεκριμένες μάρκες....(χάος με τις 367 σελίδες... ) Πείτε καμμια γνώμη....Τι να αποφύγω??Ευχαριστώ....
Είχα αντιμετωπίσει παλιότερα πρόβλημα με Seagate SATA 200gb αλλά δε ξέρω αν έφταιγε αυτός ή κάτι άλλο, πάντως μου έκανε βλακείες και πήγα και τον άλλαξα στην εγγύηση πριν βρεθώ εκτός απροόπτου! Αν και τους έχω εμπιστοσύνη καθώς παλιότερα κουβάλαγα πέρα δώθε Ελλάδα Αγγλία τον Seagate 20gb δίχως πρόβλημα μέσα από αεροδρόμια, ακτίνες Χ, κουνήματα μπλα μπλα αλλά τίποτα αυτός, σκυλί, ενώ φίλοι πέρνανε κάτι wd και τους χτυπούσαν.
Είναι μη σου τύχει, γιατί σε κάποιον άλλον μπορεί να έχει συμβεί το ίδιο με άλλες μάρκες, είναι πολλά που παίζουν ρόλο
-
Πάρε έναν με μεγάλη εγγύηση. Όλοι μπορεί να 'χτυπήσουν', αναλόγως της χρήσης που τους γίνεται, αλλά κάποιον που έχει μεγάλη εγγύηση (πχ Seagate) μπορείς να τον αλλάξεις χωρίς οικονομική επιβάρυνση έως 5 χρόνια μετά την αγορά. Γενικά καλοί θεωρούνται οι Seagate και WD ενώ και οι Hitachi αποδεικνύονται ΟΚ. Προσωπικά θα απέφευγα μόνο τους Maxtor από διάφορα που έχω ακούσει.
-
Ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταποκριση κύριοι !!!
Να σας πω (ετσι για την ιστορία), τι σκοπεύω να παρω τις προσεχείς μέρες...Είμαι για καινουριο μηχάνημα και είμαι ολο χαρά !!!
Μητρική: GA 8I945G-MF S775 (FSB1066/800/533)
Eπεξεργαστής: ΙNTEL P4 PRESCOTT 3.2GB H.T. 800 FSB/2MB cache 0.09 LGA775
Μνήμη: DIMMS 512 MB DDR II 533MHz TWINMOS LIFETIME
Σκληρός: WD 2000JS (200 GB) SERIAL ATA II 7200 rpms 8mb cache
FLOPPY - ZIP: Floppy drive 1.44 SONY 3.5 inch
CDROM: DVD +- RW LG (16x8x16) CDRW (48X32X48)
DVD ROM LG 16X52 (GDR-8163RBB) Bulk BLACKVGA-TVTUNER: GeForce PCX 6600 256MB DDRAM PCIEX16 Vo+DVI 128bit-R
Oθόνη: EIZO M 1700K (Black)- Multimedia
Λειτουργικό: WINDOWS XP Home Edition SP2 Greek
Πληκτρολόγιο: Microsoft Black Value Pack
Tώρα, ανάθεμα κι αν καταλαβαίνω τα μισά απο αυτά , αλλα καλό μηχανηματάκι μου φάινεται..!!!
Τι λέτε??
-
Για το σκληρό δίσκο, κι εγώ θα πω μία κουβέντα μόνο: Είναι ό,τι σου κάτσει!!!
Έχω έναν Maxtor 60Gb εδώ και κάμποσα χρόνια (ούτε που θυμάμαι πόσα)... Του έχω κάνει τα πάντα, αλλά μιλάμε για τα ΠΑΝΤΑ!!! Ενώ στην αρχή ανησυχούσα ότι θα την παίξει, γιατί έκανε έναν ύποπτο μεταλλικό ήχο όταν έκλεινε, ο δίσκος έχει αποδειχτεί σκυλί!!!
Μετά, πήρα έναν SATA Seagate 250GB, ο οποίος δεν συνεργάστηκε ποτέ με τη μητρική μου. Τον έχω και κάθεται, περιμένοντας τον επόμενο υπολογιστή... Για αντικατάσταση του SATA, πήρα έναν IDE Seagate 250 GB, ο οποίος λειτουργεί μια χαρά, αλλά κάθε τόσο πετάει και ένα 'τσακ' ή 'τσαφ', ανάλογα πώς θα το ακούσετε... Τώρα, τι μπορεί να είναι αυτό; Ιδέα δεν έχω κι εγώ...
Οπότε, η πιο απλή συμβουλή είναι, πάρε αυτόν με τη μεγαλύτερη εγγύηση... Με δεδομένο ότι θα κλαις το περιεχόμενό του (αν δεν έχεις πάρει backup, καλή ώρα σαν μερικούς-μερικούς, ονόματα δεν λέμε ), τουλάχιστον δεν θα κλαις και τα λεφτά σου...
Άλλο θέμα τώρα και σας παρακαλώ για απάντηση...
Με δεδομένο ότι δεν θα πάρω σύντομα καινούριο υπολογιστή και ότι η υπολογιστική ισχύς του δικού μου δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για να του βάλω κάρτα εισόδου βίντεο και επίσης, αφού οι ανάλογες USB συσκευές είναι της πλάκας, σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά ενός DVD-Recorder...
Λέω επίσης, αυτό να είναι ένα με σκληρό δίσκο. Αυτά που ρωτάω εσάς είναι τα εξής:
α) Πώς σας φαίνεται γενικά σας ιδέα;
β) Αν το πάρω, αξίζει να το πάρω με σκληρό δίσκο ή και σκέτο θα κάνει τα ίδια πράγματα;
γ) Οι σκληροί δίσκοι αυτοί, είναι κανονικοί σαν των υπολογιστών; Αλλάζουν;
δ) Τι δυνατότητες editing δίνουν;
ε) Σε περίπτωση που οι παραπάνω απαντήσεις που μου δώσετε, οδηγούν στην αγορά μιας τέτοιας συσκευής, πώς σας φαίνεται αυτή;
-
Ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταποκριση κύριοι !!!Να σας πω (ετσι για την ιστορία), τι σκοπεύω να παρω τις προσεχείς μέρες...Είμαι για καινουριο μηχάνημα και είμαι ολο χαρά !!!
DVD ROM LG 16X52 (GDR-8163RBB) Bulk BLACKVGA-TVTUNER: GeForce PCX 6600 256MB DDRAM PCIEX16 Vo+DVI 128bit-R
Tώρα, ανάθεμα κι αν καταλαβαίνω τα μισά απο αυτά , αλλα καλό μηχανηματάκι μου φάινεται..!!!
Τι λέτε??
Ξεκινησαμε πολυ ασχημα....
ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ ξηλωνουμε τον INTEL και τα παρελκομενα του.... πολλα λεφτα για το τιποτα.
Συνεχιζουμε προσθετωντας ακομα μια 512DDR DUAL CHANNEL ωστε να φτασουμε το 1GB το οποιο πρεπει να θεωρειτε ως το ελαχιστο...
Eizo... ΞΗΛΩΜΑ.... τζαμπατζιδικα λεφτα. Επι CRT εποχης ειχε καποιο νοημα. Πλεον κανενα. Θα σου λεγα να κοιταξεις πρωτα απο ολα 19αρα οθονη που επισης θα πρεπει να θεωρειται minimum... και απο 19αρα θα προτεινω την Philips 190x6fb η οποια και σε καλη τιμη ειναι, και καλη αποδοση εχει, και καλη εγγυηση.
Αυτα για να πιασουν τοπο τα λεφτα σου και να χαρεις την επενδυση σου για ενα καλο χρονικο διαστημα.
-
nasos79
Σε τι θα χρειαστείς το DVD recorder;Spartan
Παράτα τον Prescott, πάρε σύστημα με AMD Athlon 64.
Για οθόνη είναι καλή η EIZO, αλλά για λίγη οικονομία δες σε λειτουργία μια LG που έχει 3ετή εγγύηση καμμένων pixel. Οι EIZO έχουν εγγύηση 5 ετών, αλλά για καμμένα pixel μόνο 6 μήνες. -
Ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταποκριση κύριοι !!!Να σας πω (ετσι για την ιστορία), τι σκοπεύω να παρω τις προσεχείς μέρες...Είμαι για καινουριο μηχάνημα και είμαι ολο χαρά !!!
Τι λέτε??
Κι εγώ λέω να πας σε λύση AMD 64 (μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξεις και μητρική), πρόσθεσε ακόμα 512 RAM (οι Twinmos δεν έχουν πολύ καλή φήμη, θα προτιμούσα Kingston). Αν έχεις σκοπό να παίξεις σύγχρονα παιχνίδια η 6600 ΔΕΝ αρκεί (κοίτα για 7600GT). Επίσης, γιατί παίρνεις ΚΑΙ DVD R+- KAI DVD-ROM (δεν αρκεί το πρώτο; )
Από σκληρό μια χαρά σε βρίσκω. Σε ότι αφορά την οθόνη, τη θεωρώ μακροπρόθεσμη επένδυση οπότε αν αντέχει το πορτοφόλι σου πάρε αυτή που τραβάει η ψυχή σου!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
nasos79
Σε τι θα χρειαστείς το DVD recorder;Κάποιος ξέχασε να πει το βασικότερο, ε;
α) Έχω ένα κάρο αναλογικές βιντεοκασέτες από κάμερα που θέλω να τις κάνω DVD πριν απομαγνητιστούν και σκέφτομαι ότι αν τις δώσω έξω, αφ ενός θα είναι απλή αντιγραφή, χωρίς μενού κτλ, αφετέρου, δεν θα είναι κομμένα τα μέρη που δεν με ενδιαφέρουν και τελικά, τόσες που είναι, μπορεί και να μου κοστίσει περισσότερο απ' το να αγοράσω τη συσκευή!
β) Θέλω να γράφω τους αγώνες F1...
γ) Ορισμένες εκπομπές της τηλεόρασης...
δ) Έχω καβατζώσει κάτι λεφτά και με τρώνε... (σοβαρά...) -
Κι εγώ προτείνω Athlon 64, μια Asus μητρική, μίνιμουμ 1 γίγα μνήμης (2Χ512ΜΒ) και απο οθόνη κάποια με καλή εγγύηση όσον αφορά τα καμένα πίξελ. Η καλύτερη σε αυτό το τομέα ειναι η LG. Πολύ καλά λόγια έχω ακούσει επίσης για τις Samsung.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
nasos79
α) Έχω ένα κάρο αναλογικές βιντεοκασέτες από κάμερα που θέλω να τις κάνω DVD πριν απομαγνητιστούν και σκέφτομαι ότι αν τις δώσω έξω, αφ ενός θα είναι απλή αντιγραφή, χωρίς μενού κτλ, αφετέρου, δεν θα είναι κομμένα τα μέρη που δεν με ενδιαφέρουν και τελικά, τόσες που είναι, μπορεί και να μου κοστίσει περισσότερο απ' το να αγοράσω τη συσκευή!
δ) Έχω καβατζώσει κάτι λεφτά και με τρώνε... (σοβαρά...)Γιατί δεν παίρνεις τότε μια PCI Κάρτα Τηλεόρασης με ενσωματωμένο τσιπάκι MPEG2;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
nasos79
δ) Έχω καβατζώσει κάτι λεφτά και με τρώνε... (σοβαρά...)Γιατί δεν παίρνεις τότε μια PCI Κάρτα Τηλεόρασης με ενσωματωμένο τσιπάκι MPEG2;
Ξέχασες το α) και το γεγονός ότι μιλάμε για έναν PIII @ 733, που καλά-καλά δεν δουλεύει σωστά την PCI to USB 2.0 κάρτα του... Δεν ρισκάρω να δώσω κι άλλα λεφτά που θα μείνουν στην άκρη περιμένοντας ΠΟΟΟΟΟΤΕ και ΑΑΑΑΑΝ θα πάρω καινούριο υπολογιστή!
Επίσης, η ποιότητα της κάρτας τηλεόρασης δεν έχει καμία σχέση!!! Έχει η κοπέλα μου και είναι εντελώς μέτρια! Όσο για ψηφιοποίηση αναλογικού σήματος, ακόμα χειρότερα... Και με την υπολογιστική ισχύ, τι κάνουμε;
-
Τη καλύτερη δουλειά θα τη κάνεις με μια βιντεοκάμερα που έχει DV IN/OUT. Θα βάλεις τη κάμερα να γράφει ενδιάμεσα στο βίντεο και στο PC.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τη καλύτερη δουλειά θα τη κάνεις με μια βιντεοκάμερα που έχει DV IN/OUT. Θα βάλεις τη κάμερα να γράφει ενδιάμεσα στο βίντεο και στο PC.Η βιντεοκάμερά μου έχει μόνο DV-out. Έτσι κι αλλιώς, αυτή η συνδεσμολογία χάνει σε ποιότητα κατά τις μετατροπές...
-
Νάσο, σε ότι αφορά την ψηφιοποπoίηση των VHS, ΟΤΙ εξοπλισμπό και να έχεις και όποια μεθδολογία μετατροπής και να χρησιμοποιήσεις, η τελική ποιότητα του αποτελέσματος θα είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από τις original VHS.
Εκτός αν πας σε post-editing, αλλά δεν αξίζει καν να ασχοληθείς.Τώρα, με τέτοιο πισι όντως δεν υφίσταται λόγος για αγορά οποιασδήποτε κάρτας. Οπότε πήγαινε για την αγορά DVD-Recorder (πόσα λεφτά έχεις σκοπό να διαθέσεις; )
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Νάσο, σε ότι αφορά την ψηφιοποπoίηση των VHS, ΟΤΙ εξοπλισμπό και να έχεις και όποια μεθδολογία μετατροπής και να χρησιμοποιήσεις, η τελική ποιότητα του αποτελέσματος θα είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από τις original VHS.
Εκτός αν πας σε post-editing, αλλά δεν αξίζει καν να ασχοληθείς.Τώρα, με τέτοιο πισι όντως δεν υφίσταται λόγος για αγορά οποιασδήποτε κάρτας. Οπότε πήγαινε για την αγορά DVD-Recorder (πόσα λεφτά έχεις σκοπό να διαθέσεις; )
Οι τιμές των συσκευών που δείχνω παραπάνω μου φαίνονται ήδη αρκετά υψηλές... Περίπου 300
-
[quote='nasos79']Οι τιμές των συσκευών που δείχνω παραπάνω μου φαίνονται ήδη αρκετά υψηλές... Περίπου 300
-
[quote='migf1']Δεν νομίζω ότι υπάρχουν επιτραπέζιοι ρικόρντερς στα
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Έτσι κι αλλιώς, αυτή η συνδεσμολογία χάνει σε ποιότητα κατά τις μετατροπές...Καλύτερη ποιότητα δίνει η βιντεοκάμερα από πολλές κάρτες.
Να ξέρεις ότι το ψηφιακό βίντεο (AVI) στο PC θα κάνει ώρες να συμπιεστεί σε mpeg με PIII (η κάθε κασέτα). Ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για τη συμπίεση εκεί θα δεις τις μεγαλύτερες διαφορές στη ποιότητα. Μετά θέλεις ένα editor για να κάνεις τα αρχεία vob (πολύ γρήγορο) και τα γράφεις σε DVD.
-
Έχω μείνει πίσω ρε γαμωτο
Μεταξύ των δυο, εγώ θα έπαιρνα ασυζητητί τον LiteOn.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταποκριση κύριοι !!!
Να σας πω (ετσι για την ιστορία), τι σκοπεύω να παρω τις προσεχείς μέρες...Είμαι για καινουριο μηχάνημα και είμαι ολο χαρά !!!
Τι λέτε??
Κι εγώ λέω να πας σε λύση AMD 64 (μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξεις και μητρική), πρόσθεσε ακόμα 512 RAM (οι Twinmos δεν έχουν πολύ καλή φήμη, θα προτιμούσα Kingston). Αν έχεις σκοπό να παίξεις σύγχρονα παιχνίδια η 6600 ΔΕΝ αρκεί (κοίτα για 7600GT). Επίσης, γιατί παίρνεις ΚΑΙ DVD R+- KAI DVD-ROM (δεν αρκεί το πρώτο; )
Από σκληρό μια χαρά σε βρίσκω. Σε ότι αφορά την οθόνη, τη θεωρώ μακροπρόθεσμη επένδυση οπότε αν αντέχει το πορτοφόλι σου πάρε αυτή που τραβάει η ψυχή σου!
Και πάλι ευχαριστώ ολους σας για τη βοήθεια....
Mig....Για το DVD R και DVD ROM δε μπορώ να σου απαντήσω.... Αυτά μου τα πρότεινε το παιδί που έχει το κατάστημα με τους υπολογιστές...
Οσο για τη RAM και μένα τα 512 λίγα μου φάνηκαν.... , ενω όντως οι Kingston έχουν μάλλον καλύτερη φήμη.Και ναι, με ενδιαφέρουν πολύ τα παιχνίδια !! Αρα θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου...
Για τον επεξεργαστή προτέινετε βλέπω κατα γενική ομολογία AMD Αthlon 64.....Με τι μητρική όμως????Τέλος σε ο,τι αφορά την οθόνη, νομίζω οτι οι EIZO εξακολουθούν να είναι κορυφαίες και στην εποχή των TFT οθονών....Η συγκεκριμμένη, είναι και σε σχετικά λογική τιμή (350 Ευρώ με το ΦΠΑ), οπότε θέμα χρημάτων δε τίθεται....Αλλωστε, κάτι που δεν ανέφερα, η αγορά του Η/Υ θα γίνει μέσω του προγράμματος ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ του ΕΟΜΜΕΧ, οπότε θεωρητικά μπορώ να ......ανοιχτώ στο θέμα των χρημάτων...
Και πάλι ευχαριστώ για την ανταπόκριση....
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#4]