-
Λεωνίδα αυτό που λες δεν ισχύει σε γενικές γραμμές, ίσως είναι κάποια ιδιαιτερότητα της μητρικής σου/chipset ή να χρειάζεται ειδικούς drivers, αν και αμφιβάλλω έντονα ότι το usb 2.0 δεν εγκαθίσταται απ'τα windows από default απ'τη στιγμή που το βρουν
Χάρη κάτι άλλο θα τρέχει εκτός απ'τους drivers, δε δύναται να βγάζει τέτοιο πρόβλημα λόγω οδηγών αν και μόνο αν όλα τα υπόλοιπα είναι σωστά σεταρισμένα
-
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Σπύρο, τι έγινε με το NTFS; Με τη Miranda;
Τίποτα και τίποτα
Δεν πείραξα τίποτα από τα δύο, εφόσον κάνω τη δουλειά μου και έτσι (FAT32 και msn 7.0).Σωστός ο παίκτης
Το NTFS κάντο πάντως, τουλάχιστον στο κεντρικό σου partition (αυτό με τα Windows). Και πιο γρήγορα θα σου ανοιγοκλείνουν τα αρχεία/προγράμματα και λιγότερο χώρο θα πιάνουν στον δίσκο (λόγω καλύτερης δομής του NTFS από το FAT32).
Ok, converted και οι δύο. Ελπίζω να μην χάθηκε τίποτα, η πορεία θα δείξει.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Λεωνίδα αυτό που λες δεν ισχύει σε γενικές γραμμές, ίσως είναι κάποια ιδιαιτερότητα της μητρικής σου/chipset ή να χρειάζεται ειδικούς drivers, αν και αμφιβάλλω έντονα ότι το usb 2.0 δεν εγκαθίσταται απ'τα windows από default απ'τη στιγμή που το βρουνΧάρη κάτι άλλο θα τρέχει εκτός απ'τους drivers, δε δύναται να βγάζει τέτοιο πρόβλημα λόγω οδηγών αν και μόνο αν όλα τα υπόλοιπα είναι σωστά σεταρισμένα
Ο Χάρης έχει δίκιο το κοίταξα τώρα, χρειάζεται SP1 για να ενεργοποιήσουν τα windows USB 2.0 (όχι sp2 που έγραφα).
Χωρίς SP1 δεν έχεις USB 2.0
-
Λεωνίδα αυτό που λες δεν ισχύει σε γενικές γραμμές, ίσως είναι κάποια ιδιαιτερότητα της μητρικής σου/chipset ή να χρειάζεται ειδικούς drivers, αν και αμφιβάλλω έντονα ότι το usb 2.0 δεν εγκαθίσταται απ'τα windows από default απ'τη στιγμή που το βρουνΔημήτρη (?), έχει ένα δίκιο ο Λεωνίδας στο ότι τα XP πριν από το SP2 δεν αναγνωρίζουν αυτόματα USB 2.0... χρειάζονται drivers από το site της μητρικής/chipset.
Χάρη κάτι άλλο θα τρέχει εκτός απ'τους drivers, δε δύναται να βγάζει τέτοιο πρόβλημα λόγω οδηγών αν και μόνο αν όλα τα υπόλοιπα είναι σωστά σεταρισμένα
Δεν ξέρω, τι να πω; Κάπου είχα όλα τα error-codes ων Windows αλλά δεν μπορώ να τα βρω
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ok, converted και οι δύο. Ελπίζω να μην χάθηκε τίποτα, η πορεία θα δείξει.
Ωχ, ωχ !!!
ΥΓ. Πλάκα κάνω, αν το έκανες με 'convert' από τη γραμμή εντολών μια χαρά θα σου είναι.
-
Σάββα, τελικά έχεις ξανασυνδέσει USB περιφερειακό στο laptop σου ή είναι η πρώτη φορά που το επιχειρείς;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Λεωνίδα αυτό που λες δεν ισχύει σε γενικές γραμμές, ίσως είναι κάποια ιδιαιτερότητα της μητρικής σου/chipset ή να χρειάζεται ειδικούς drivers, αν και αμφιβάλλω έντονα ότι το usb 2.0 δεν εγκαθίσταται απ'τα windows από default απ'τη στιγμή που το βρουν
Δημήτρη (?), έχει ένα δίκιο ο Λεωνίδας στο ότι τα XP πριν από το SP2 δεν αναγνωρίζουν αυτόματα USB 2.0... χρειάζονται drivers από το site της μητρικής/chipset.
ίσως παίζει ρόλο το chipset για την άμεση αναγνώριση του 2.0 ή όχι δηλαδή η μη υποστήριξη απ΄το SP1 είναι ειδικό θέμα και όχι γενικό
ναι, Δημήτρης -
Γνωρίζετε κάποιο πρόγραμμα για να κλειδώνεις τα αρχεία σου?
WinXP->Φτιάχνεις ένα δικό σου account κι ένα ή περισσότερα για τους υπόλοιπους χρήστες(όχι όμως administrators)->Πας στο φάκελο που θες να κλειδώσεις(εφόσον το partition είναι σε NTFS)->δεξί κλικ Sharing and Security->Security και στη λίστα τα κάνεις remove όλα και βάζεις μόνο το username σου σε full control
Αν ρωτάς για κάποιο aftermarket πρόγραμμα λογικά κάτι θα υπάρχει δε το έχω ψάξει
Βασικά για aftermarket πρόγραμμα έλεγα επειδή θέλω να αποφύγω να έχω πολλούς χρήστες στον υπολογιστή. Ευχαριστώ πάντως!
-
Λοιπόν, back στο πρόβλημα του Σάββα.
Από ότι είδα στην Transcend, η θήκη είναι USB 2.0.
Από ότι μας είπε ο Σάββας, το λαπτοπ του υποστηρίζει USB 1.1.Άρα, ή πρέπει να τσεκάρει στη Toshiba (ή στον κατασκευαστή της μητρικής) αν έχουν βγει drivers USB 2.0 ή πρέπει να τσεκάρει στην Transcend για κανά software utility που να κάνει downgrade τη θήκη σε USB 1.1. ή πρέπει να αγοράσει μια άλλη θήκη 6για το σκληρό του που να είναι (ή να γίνεται downgrade σε) USB 1.1
Η σελίδα που έδωσε ο Δημήτρης με τα downloads της συγκεκριμένης θήκης, έχει κάτω-κάτω δυο downloads, αλλά δεν λέει τι ακριβώς κάνουν. Κατέβασέ τα Σάββα, μπας κι έχουν κανά readme file μέσα τους (διάβασε και το manual της θήκης σου όμως, μπορεί να βρεις εκεί μέσα τη λύση)
ΥΓ. Kid, το νέο σου άβαταρ με έχει στείλει
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ο Χάρης έχει δίκιο το κοίταξα τώρα, χρειάζεται SP1 για να ενεργοποιήσουν τα windows USB 2.0 (όχι sp2 που έγραφα).
Χωρίς SP1 δεν έχεις USB 2.0
Το ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ USB2.0 καθιερώθηκε μετά την έλευση των ΧΡ. Ως εκ τούτου ΔΕΝ περιλαμβάνεται στα αρχικά ΧΡ.
Παρόλα αυτά μπορείς να βάλεις USB2.0 και χωρίς Σέρβις Πακς.
Αρκεί να δώσεις το αρχείο του πρωτοκόλλου. Είναι ένα αρχείο που λέγεται usbehi.sys ή κάπως έτσι, το οποίο μπορείς να το βρείς στο ίντερνετ. Μετά αρκεί να το σώσεις στον φάκελο με τα .sys αρχεία (βασικά είναι 2 τέτοιοι φάκελοι, ο ένας μέσα στον άλλο, εγώ το είχα βάλει και στους δύο...)Πέρσι που πήρα τον φορητό είχα USB2.0, αλλά μιας και δεν είχα Σέρβις Πακ έψαξα, το κατέβασα, και το πέρναγα 'χειροκίνητα'. Όποιος θέλει ας μου στείλει εμαιλ να του το στείλω το αρχείο.
Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να βρείτε και να εγκαταστήσετε κανένα Σέρβις Πακ, γιατί οι τρύπες πλέον είναι πολλές...
-
Μα Χάρη διάβασα το ίδιο το manual που παρέθεσα παραπάνω και έλεγε ότι αν συνδεθεί σε μια USB 1.1 θύρα θα λειτουργήσει αυτόματα στην κατάλληλη ταχύτητα.
Τέλος πάντων, ας περιμένουμε να μας πει ο Σάββας τα νέα
-
Μα Χάρη διάβασα το ίδιο το manual που παρέθεσα παραπάνω και έλεγε ότι αν συνδεθεί σε μια USB 1.1 θύρα θα λειτουργήσει αυτόματα στην κατάλληλη ταχύτητα.Τέλος πάντων, ας περιμένουμε να μας πει ο Σάββας τα νέα
Σωστό, αλλά θα σέρνεται ΑΓΡΙΑ...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
ΥΓ. Kid, το νέο σου άβαταρ με έχει στείλειΔεν είσαι ο μόνος..
-
Παιδιά δούλεψε!!!!!
Ακολούθησα πιστά το pdf του dmitsan και δούλεψε!!!
ΥΕSSSSSSSS!
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον...μάλλον κάποιο pin δεν έκανε επαφή!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παιδιά δούλεψε!!!!!Ακολούθησα πιστά το pdf του dmitsan και δούλεψε!!!
ΥΕSSSSSSSS!
Θα μας πεις και μας ποιό ήταν τελικά το πρόβλημα;
ΥΓ1. Χρειάζονται τελικά τα άτιμα τα manuals, έτσι δεν είναι;
ΥΓ2. Ωραίος ο Γιώργος για τα USB! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παιδιά δούλεψε!!!!!Ακολούθησα πιστά το pdf του dmitsan και δούλεψε!!!
ΥΕSSSSSSSS!
τέλεια
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Παιδιά δούλεψε!!!!!
ΥΕSSSSSSSS!
ΥΓ1. Χρειάζονται τελικά τα άτιμα τα manuals, έτσι δεν είναι;
ΥΓ2. Ωραίος ο Γιώργος για τα USB! -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Παιδιά δούλεψε!!!!!
ΥΕSSSSSSSS!
Ουπς, άκυρο (δεν το πρόσεξα)
Με γειες λοιπόν ΚΑΙ η νέα σου θήκη
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Σάββα, τελικά έχεις ξανασυνδέσει USB περιφερειακό στο laptop σου ή είναι η πρώτη φορά που το επιχειρείς;εννοείται ρε Χάρη...εάν δεις τι έχω πάνω...αφού οι 3 usb δεν μου έφταναν κι έχω και 7άρι hub
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#4]