-
DVI = Digital Visual Interface. Είναι η έξοδος για ψηφιακό οπτικό σήμα, που χρησιμοποιούν οι περισσότερες TFT και plasma οθόνες.
Είσαι σίγουρος ότι η κάρτα δεν έχει VIVO;Για το θέμα που σε απασχολεί, αν δηλαδή η συγκεκριμένη κάρτα θα παίζει στη μητρική σου, για απόλυτη σιγουριά ρώτα στην αντιπροσωπεία ή στείλε mail στην κατασκευάστρια εταιρεία. Προσωπικά περισσότερο θα ανησυχούσα για το αν το τροφοδοτικό μου αντέχει τέτοια κάρτα (340 W έχω και είμαι μάλλον σε οριακή κατάσταση με 4 συσκευές IDE, 2 κάρτες PCI και επεξεργαστή Athlon64 3000+).
Σχετικά με την καρτούλα τηλεόρασης, έχε υπόψη ότι σημαντικό ρόλο παίζει η κεραία. Δηλαδή δεν θα παίζει καλά αν δεν τη συνδέσεις με κάποια έστω φορητή κεραία TV, γι' αυτό η φορητότητα είναι σχετικό πράγμα, πρέπει να υπάρχει κοντά καλώδιο εξωτερικής κεραίας ή να κουβαλάς κάτι τέτοιο:
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
DVI = Digital Visual Interface. Είναι η έξοδος για ψηφιακό οπτικό σήμα, που χρησιμοποιούν οι περισσότερες TFT και plasma οθόνες.
Είσαι σίγουρος ότι η κάρτα δεν έχει VIVO;Είμαι, δυστυχώς (μόνο VO παρέχουν).
-
Χάρη, έχεις αυτό το HEC που λέει με
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Στην ταχύτητα και στην ποιότητα. Για Video/TV ειδικά real time είναι σχεδόν υποχρεωτικό το firewire. Υπάρχουν αντίστοιχα εξωτερικές συσκευές με εξόδους f/w και όλες τις εισόδους S-Video/RCA και κλασική αντένα.
Μα τα πρότυπα USB2 και Firewire1 είναι ισοδύναμα στο data transder rate (περίπου 400Μb/sec). Μόνο το Firewire2 έχει περίπου διπλάσιο data transfer rate.
-
Θεωρητικά, στην πράξη το Firewire είναι κάπως πιο γρήγορο.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Χάρη, έχεις αυτό το HEC που λέει με -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θεωρητικά, στην πράξη το Firewire είναι κάπως πιο γρήγορο.`Αρα με μία λέξη πρακτικά, ε?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είσαι σίγουρος ότι η κάρτα δεν έχει VIVO;Είμαι, δυστυχώς (μόνο VO παρέχουν).
Να συμπληρώσω Μάνο, πως κάρτες αντίστοιχες της 7800GS για AGP με VI είναι μόνο κάτι X800series της ATI που ξεκινάνε ούτε λίγο ούτε πολύ από τα €400 (και βάλε) ... BOING!
-
-
`Αρα με μία λέξη πρακτικά, ε?
Ρε παιδιά, ειλικρινά δεν νομίζω πως υπάρχει ουσιώδης διαφορά μεταξύ firewire1 και usb2. Ιδιαίτερα μάλιστα αν το tuner έχει και δικό του MPEG2 encoding/decoding τσιπάκι πάνω του (που τα περισσότερα έχουν, αλλά και πάλι αυτό χρειάζεται μονάχα σε ψηφιακές λήψεις ή αν θέλεις να εγγράψεις on-the-fly το πρόγραμμα της TV σε μορφή DVD ή SVCD... το VCD είναι MPEG-1).
Αφού όμως υπάρχει καi VI είσοδος σε όλους του παραπάνω tuners, μπορείς απλά να εγγράψεις σε AVI και να το μετατρέψεις αργότερα σε MPEG-2. Δνε είναι εκεί το πρόβλημα.
Εγώ ρωτάω αν οι υλοποιήσεις σε USB2 έχουν τίποτα προβλήματα στην απεικόνιση του σήματος που λαμβάνουν (μα που είναι ο corsair που μας έβαλε ψύλλους στα αυτιά, επιτέλους; )
-
-
Θεωρητικά [έχουν ίδια ταχύτητα], στην πράξη το Firewire είναι κάπως πιο γρήγορο.
-
Μάνο. μπορείς να τσεκάρεις την peak κατανάλωση ρεύματος στο PC σου στην παρακάτω σελίδα:
http://www.extreme.outervision.com/index.jsp
Πάντως όντως τα 340 Watt ειναι λίγα...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θεωρητικά [έχουν ίδια ταχύτητα], στην πράξη το Firewire είναι κάπως πιο γρήγορο.
το ίδιο πράγμα λέμε, απλώς το διατύπωσες λάθος αρχικά
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Μάνο. μπορείς να τσεκάρεις την peak κατανάλωση ρεύματος στο PC σου στην παρακάτω σελίδα:Πολύ καλή σελίδα.
243 W λέει ότι χρειάζομαι μόνο. Πάλι καλά. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μάνο. μπορείς να τσεκάρεις την peak κατανάλωση ρεύματος στο PC σου στην παρακάτω σελίδα:
Πολύ καλή σελίδα.
243 W λέει ότι χρειάζομαι μόνο. Πάλι καλά.258W δίνει σε μένα (του έβαλα επίτηδες 3 USB συσκευές μόνιμα συνδεδεμένες... που δεν ισχύει).
Καλή σελιδούλα όντως!
-
Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα απεικόνισης του λαμβανόμενου σήματος στους USB δέκτες ρε παιδιά;
-
manosk
το Executer ως τσιπ πόσο σου κόστισε; επίσης το ΚΑΛΩΔΙΟ ADVANCED SCART ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ME ΟΠΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΗΧΟ DOLBY DIGITAL τι ρόλο παίζει;
μου αποκωδικοποιείς και τα XBMC, XBMP, DVD2XBOX..;
ευχαριστώ!
-
XBMC :XBOX Media Center
XBMP: XBOX Media Player
DVD2XBOX: πρόγραμμα που αντιγράφει περιεχόμενα ενός DVD στον σκληρό δίσκο του XBOX. Πχ παιχνίδια, ταινίες κλπ. Δεν ξέρω αν προσπερνά τυχόν προστασίες.To καλώδιο που λες είναι κάτι που δεν έχω και θέλω να πάρω. Το ηχητικό σήμα που βγάζει το XBOX είναι καταρχήν αναλογικό, αν όμως βγάλεις οπτικό καλώδιο και το συνδέσεις σε ενισχυτή (αν υπάρχει τέτοιος με τέτοια είσοδο), τότε ακούς πολυκάναλο ήχο υψηλής πιστότητας DDigital σε ταινίες και παιχνίδια που υποστηρίζουν το πρότυπο. Προς το παρόν βολεύομαι με τον ήχο της TV γιατί βαριέμαι ακόμα και αναλογικά καλώδια να τραβήξω προς τον ενισχυτή/αποκωδικοποιητή. Με ένα όμως οπτικό καλωδιάκι γίνεται η δουλειά στο άψε σβήσε.
Edit: το Executer μου είχε κοστίσει με τα μεταφορικά γύρω στα 60 ευρώ, αν θυμάμαι καλά.
-
manosk
thank u again!
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#4]