-
nasos79
Ποτέ δεν εμπιστευόμαστε μαγνητικό/μηχανικό μέσο για δεδομένα. Βρες το Ontrack easy recovery pro 6.04 και τεστάρισε τον σκληρό. Αν τα έχει παίξει, υπάρχει μια πιθανότητα να ανακτήσεις τα αρχεία. Προς το παρόν ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. Αν έχει ζημιά, τότε οδεύει προς το οριστικό τέλος του κάθε φορά που δουλεύεται.SirGus
ποια έκδοση; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
nasos79
Ποτέ δεν εμπιστευόμαστε μαγνητικό/μηχανικό μέσο για δεδομένα. Βρες το Ontrack easy recovery pro 6.04 και τεστάρισε τον σκληρό. Αν τα έχει παίξει, υπάρχει μια πιθανότητα να ανακτήσεις τα αρχεία. Προς το παρόν ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. Αν έχει ζημιά, τότε οδεύει προς το οριστικό τέλος του κάθε φορά που δουλεύεται.SirGus
ποια έκδοση;Μα πώς να τον τεστάρω όταν δεν μπορώ να τον συνδέσω σε κανένα μου μηχάνημα;;;
Το θέμα είναι το εξής: Στον μεγάλο υπολογιστή, απ' την αρχή δεν δούλεψε. Αν ήταν βλάβη του δίσκου, δεν θα δούλευε ούτε για λίγο στο κουτί, σωστά;
Επίσης, αν ήταν βλάβη του δίσκου, το κουτί που είναι USB συσκευή, θα το έβλεπε ο υπολογιστής τουλάχιστον, έστω και χωρίς το περιερχόμενο του δίσκου. Τώρα λέει ότι malfunctioned και USB device not recognized.Έχω χάσει τον ύπνο μου!!!
EDIT: Αυτή τη στιγμή ο δίσκος δουλεύει στο εξωτερικό κουτί του, με δανεικό τροφοδοτικό από άλλο εξωτερικό κουτί. Υπάρχει περίπτωση όλη αυτή η ιστορία να οφείλεται σε κακή τροφοδοσία;;;
(Φτύστε το μην το ματιάσετε, τουλάχιστον μέχρι να γράψω τα 5-6 DVD που χρειάζομαι για να πάρω backup...)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
SirGus
ποια έκδοση;Μου το είχε δώσει ένας φίλος μου με σπάσιμο αλλά τώρα λέει πάλι ότι έχουν περάσει 30 μέρες
2.50.41
στείλε pm για να είμαστε οκ
-
nasos79
δοκίμασε να καταργήσεις τη συσκευή και τους USB controller στο Device Manager και κάνε επανεκκίνηση.
Η βλάβη ενός σκληρού δεν συνεπάγεται τη μη λειτουργία του. Έχω έναν καταστραμμένο 40άρη που 'δουλεύει' κανονικά.
Ναι, μπορεί το τροφοδοτικό σου να μην αντέχει επιπλέον σκληρό δίσκο.
Το καλύτερο σενάριο είναι να τα έχουν παίξει οι οδηγοί USB/USB controller. -
Ξερει κανεις πως στο Excel (ή καλυτερα) στο OpenOffice Calc μπορουμε να ρυθμισουμε ωστε στις πραξεις να κραταει 6 δεκαδικα?
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεξί κλικ στα κελιά που επιθυμείς, Μορφοποίηση κελιών και...1000 ευχαριστω! με σωσες!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
nasos79
δοκίμασε να καταργήσεις τη συσκευή και τους USB controller στο Device Manager και κάνε επανεκκίνηση.
Η βλάβη ενός σκληρού δεν συνεπάγεται τη μη λειτουργία του. Έχω έναν καταστραμμένο 40άρη που 'δουλεύει' κανονικά.
Ναι, μπορεί το τροφοδοτικό σου να μην αντέχει επιπλέον σκληρό δίσκο.
Το καλύτερο σενάριο είναι να τα έχουν παίξει οι οδηγοί USB/USB controller.Μάνο μου, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου, αλλά φοβάμαι ότι δεν έχεις καταλάβει εντελώς καλά το πρόβλημα...
Ας τα πάρουμε ανάποδα...
Τροφοδοσία = τροφοδοσία του εξωτερικού κουτιού του σκληρού δίσκου, δηλαδή ο μετασχηματιστής. Τον άλλαξα και (προς το παρόν) δουλεύει και αντιγράφει...
Όσο για τις συσκευές... Το έκανε σε 2 υπολογιστές! Αν ήταν πρόβλημα των drivers, δεν θα το έκανε και στους 2!
Αν αντιγράψει όλο το περιεχόμενό του στον άλλον δίσκο, θα δοκιμάσω άλλες συνδέσεις και ό,τι δουλέψει θα σας το αναφέρω.
Ευχαριστώ πολύ... Τώρα θέλω μόνο τις προσευχές σας!!!
-
Λοιπόν παιδιά, επειδή βαρέθηκα να ψάχνω για λόγους απόδοσης/κόστους αποφάσισα να αγοράσω την nVidia 7800GS για AGP. Από €300 μέχρι €350 παίζουν οι διάφορες εκδόσεις αλλά μάλλον καταλήγω στην πουσαρισμένη έκδοση της XFX (τη λέει XT ή Extreme Edition) και το my-shop.gr την πουλάει €340,0
Το μόνο μου άγχος είναι αν θα παίζει όντως στη μητρική μου που είναι AGP 4x. Μπορεί κάποιος να μου πει σίγουρα (αν βοηθάει, το manual της μητρικής μου [Asus p4pe] γράφει ΜΟΝΟ agp κάρτες με voltage 1.5V).
ΥΓ1. Νάσο θα ήθελα πολύ να σε βοηθήσω, αλλά δεν έχω ιδέα για το πρόβλημά σου
ΥΓ2. Μην μου ξαναρχίσετε τα μη δίνεις τόσα λεφτά για AGP παιδιά, γιατί πάει και τελείωσε, το πήρα απόφαση Το πολύ-πολύ να χάσω €150-€200 σε βάθος 1ος, 1μιση χρόνου όταν (και αν) αναβαθμίσω όλο το PC. Μη σας πω ότι μάλλον μαζί με τηn 7800GS θα δώσω κι άλλα €100 να πάρω 1Gb ακόμα μνήμης (σύνολο 2Gb) και να μείνω με αυτό το σύστημα για 2-3 χρόνια ακόμα
-
Νάσο,
παίζει να υπάρχει κάποιο κενό στο icy box και να κουνάει ο σκληρός και να φεύγει να ξεκουμπώνει απ'τη θέση του. Αν ανοίγοντάς το βλέπεις κάποιο καινό, βάλε κάτι, ένα πλαστικό, ένα χαρτόνι για να μένει σταθερό. Αν έχει πρόβλημα ο σκληρός ή δεν είναι συνδεδεμένος σωστά στον controller, τότε λογικά σου βγάζει το σχετικό μήνυμα για το usb. `Οσον αφορά τη χρήση του σαν εσωτερικό δίσκο, δηλαδή πάνω στην motherboard, σε μερικές μητρικές πρέπει να ρυθμίσεις το BIOS για την ύπαρξη sata σκληρού. Για κοίταξέ το κι αυτό.Πάντως καλού κακού με το που σου δουλέψει πάρε αμέσως backup
Χάρη, μεγειές
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Νάσο,
παίζει να υπάρχει κάποιο κενό στο icy box και να κουνάει ο σκληρός και να φεύγει να ξεκουμπώνει απ'τη θέση του. Αν ανοίγοντάς το βλέπεις κάποιο καινό, βάλε κάτι, ένα πλαστικό, ένα χαρτόνι για να μένει σταθερό. Αν έχει πρόβλημα ο σκληρός ή δεν είναι συνδεδεμένος σωστά στον controller, τότε λογικά σου βγάζει το σχετικό μήνυμα για το usb. `Οσον αφορά τη χρήση του σαν εσωτερικό δίσκο, δηλαδή πάνω στην motherboard, σε μερικές μητρικές πρέπει να ρυθμίσεις το BIOS για την ύπαρξη sata σκληρού. Για κοίταξέ το κι αυτό.Πάντως καλού κακού με το που σου δουλέψει πάρε αμέσως backup
Χάρη, μεγειές
Καλημέρα. Ο δίσκος είναι βιδωμένος με 4 βίδες μέσα στο κουτί, παρά τα μεγάλα κενά, δεν έχει να πάει πουθενά. Άρα ξεχνάμε το θέμα της κακής τοποθέτησης. Χτες το βράδυ πήρα αντίγραφα στον άλλο μου δίσκο, απ' τα σημαντικότερα δεδομένα μου. Τώρα, αν χαλάσει σήμερα, ευτυχώς οι απώλειες θα περιοριστούν σε mp3 και φωτογραφίες... Δηλαδή τίποτα, άρα είμαι οκ.
Η μητρική μου είναι πολύ παλιά, πριν τους SATA. Γενικά ΔΕΝ υποστηρίζει, τους βλέπει ως SCSI, ακόμα και με το τελευταίο BIOS (το οποίο btw είναι του 2001). Η πλάκα είναι ότι με μόνο τον SATA (χωρίς τον IDE δηλαδή), το μηχάνημα αρχικά δουλεύει. Μπορώ να βάλω τα windows και να σετάρω το σύστημα. Απλά μετά από λίγο (ώρες, μέρες, ανάλογα τη διάθεσή του) αρχίζει να μην εκκινεί σε ποσοστό 50-70% των προσπαθειών και τελικά βγάζει πρόβλημα στον boot sector που δεν διορθώνεται ούτε με το fix boot των windows. Άρα καταστρέφεται το σύστημα. Έτσι εγκατέλειψα οριστικά την ιδέα να τον έχω εσωτερικό...
Η πλάκα είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ απ΄όσους ρώτησα δεν ήξερε να μου πει κάτι σίγουρο! Οπότε, με αυτό το δεδομένο και ελλείψει μηχανήματος και χρόνου, για να δοκιμάσω τον SATA δίσκο σε άλλη σύνθεση, πήρα το εξωτερικό κουτί, θεωρώντας πιο πιθανό να έχει το πρόβλημα η μητρική κ όχι ο δίσκος. Τώρα παραδίδει το πνεύμα ΚΑΙ αυτή η υλοποίηση...
Α, ξέχασα... Τώρα, το εξωτερικό κουτί λειτουργεί ΜΟΝΟ στο laptop μου. Όταν το βάλω στο desktop, μία απ' τα ίδια... Και φοβάμαι ότι σε λίγο θα πάψει να λειτουργεί ΚΑΙ στο laptop...
A, κάτι άσχετο...
Τα σκούρα μπλε TDK DVD-R 1-16x (), γιατί δεν τα γράφει το laptop μου, έχει κανείς ιδέα; Υποστηρίζει τα -R και μάλιστα τα προηγούμενα της TDK (1-8x) τα έγραφε κανονικότατα... Τώρα, ... Τα γράφει το NEC του desktop μου... WTF???
-
Α, μη μου λες τέτοια. Χθες πήρα 50 σκούρα μπλε TDK +R. Στο PC τα γράφει κανονικά το Plextor, στον φορητό δεν τα δοκίμασα ακόμα.
-
Ξέρετε αν μπορώ να βάλω SATA δίσκο να δουλεύει μαζί με τους IDE μου (2 80άρηδες σχεδόν γεμάτοι-άτιμη adsl ) ;
Η m/b είναι αυτή μια gigabyte 8S661FXMP-RZ
http://us.giga-byte.com/motherboard/pro ... xmp-rz.htmOι υποδοχές της sata αυτές δεν είναι; http://img.ezguide.co.kr/spec_img/boa/G ... Port-O.jpg
Έχετε να μου προτείνετε κάτι για σκληρό; Με ενδιαφέρει κυρίως η αξιοπιστία και έπειτα η ταχύτητα...Θέλω χωρητικότητα 200-250 GB. Πρέπει να προσέξω κάποιο χαρακτηριστικό; Αν κατάλαβα καλά η μητρική μου υποστηρίζει SerialATA και όχι SATA2 ή SATA Raid κλπ...
Ευχαριστώ!
-
Ναι, αυτές είναι οι υποδοχές SATA. Ναι, οι SATA δουλεύουν χωρίς πρόβλημα με τους PATA. Δες αν έχεις το ειδικό καλωδιάκι τροφοδοσίας για SATA συσκευές.
Πάρε τον σκληρό με τη μεγαλύτερη εγγύηση, πχ κανέναν Seagate Barracuda που έχει 5 χρόνια.
Ό,τι σκληρό SATA κι αν πάρεις (SATA-1, SATA-2) θα δουλεύει με τον controller σου, απλώς αν πάρεις SATA-2 θα δουλεύει σε ταχύτητες SATA-1. -
Μην πάρεις Barracuda πριν εξακριβώσω ότι τα προβλήματα που έχω ΔΕΝ προέρχονται απ' αυτόν...
Πλάκα κάνω, πάρε Seagate... 5 χρόνια είναι αυτά! Αν δεν πάθει κάτι σε 5 χρόνια, δεν θα πάθει ΠΟΤΕ!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, αυτές είναι οι υποδοχές SATA. Ναι, οι SATA δουλεύουν χωρίς πρόβλημα με τους PATA. Δες αν έχεις το ειδικό καλωδιάκι τροφοδοσίας για SATA συσκευές.
Πάρε τον σκληρό με τη μεγαλύτερη εγγύηση, πχ κανέναν Seagate Barracuda που έχει 5 χρόνια.
Ό,τι σκληρό SATA κι αν πάρεις (SATA-1, SATA-2) θα δουλεύει με τον controller σου, απλώς αν πάρεις SATA-2 θα δουλεύει σε ταχύτητες SATA-1.Ευχαριστώ πολύ (για πολλοστή φορά) !
Δεν έχω το ειδικό καλωδιάκι τροφοδοσίας! Δεν πάει πακέτο μαζί με τον σκληρό; Αν όχι, φαντάζομαι θα είναι πολύ φτηνό για να αγοράσω ένα...
-
Ναι, είναι φθηνό αρκεί να μην πέσεις σε ληστή. Εγώ το έψαχνα σε όλη τη Στουρνάρη και τελικά το πήρα 6,5 ευρώ από ένα ηλεκτρονικάδικο στην Πατησίων (γδάρτης ο κερατάς). Όμως διαπίστωσα αργότερα ότι μου είχαν δώσει τέτοιο καλωδιάκι με τη μητρική. Δες εκεί πρώτα.
Edit: επίσης χρειάζεσαι και τέτοιο (το αντίστοιχο της καλωδιοταινίας IDE).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, είναι φθηνό αρκεί να μην πέσεις σε ληστή. Εγώ το έψαχνα σε όλη τη Στουρνάρη και τελικά το πήρα 6,5 ευρώ από ένα ηλεκτρονικάδικο στην Πατησίων (γδάρτης ο κερατάς). Όμως διαπίστωσα αργότερα ότι μου είχαν δώσει τέτοιο καλωδιάκι με τη μητρική. Δες εκεί πρώτα.Εγώ ρε παιδιά, αν θυμάμαι καλά, δεν έχω πληρώσει ποτέ μου για τέτοια μικροκαλώδια... Όλο και κάποιος γνωστός βρίσκεται σε κάποιο κατάστημα και ενώ επιμένω να πληρώσω, μου τα κερνάει (να 'ναι καλά ο άνθρωπος)... Αλλά όχι και 6.5
-
Να σας απασχολήσω με ένα θεματάκι ακόμα;;;
Η κοπέλα μου ενδιαφέρεται για PDA. Ανάμεσα στις άλλες επιθυμίες της είναι και το navigation...
Το ερώτημα είναι:
Τι κοιτάμε όταν επιλέγουμε PDA; Τι ισχύ έχουν αυτά συνήθως; Τι συνοδευτικά; Τι κόστος; Κάποια γνώμη;Ευχαριστώ
-
Τι είναι ετούτο ωρε αδέρφια; Μιλάμε κουφάθηκα!
Η κεραία που μπαίνει; Πάνω του; Α, και τι εστί DVB-T, για φωτίστε με πλιζ.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#4]