-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Μια ερώτηση.
Τον ΚΟΚ θα τον εφαρμόσουν τα περιπολικά στα οποία οι επιβαίνοντες ουδέποτε φοράνε ζώνη και τακτικότατα παραβιάζουν τον κόκινο σηματοδότη ή τα ταξί που και ζώνη δε φοράνε και συνεχείς παραβάσεις κάνουν με τις στάσεις ανα 50 μ? Αν εφαρμοστεί εκεί τότε ναι και σε όλους εμάς. Ποιος θα είναι ο 'μάγκας' πολιτικός που θα επιβάλλει τον ΚΟΚ σε αυτές τις 2 κατηγορίες ευνοούμενων συμπολιτών μας?+1
+1
-
Το νομοσχέδιο πάσχει... Από κάπου χάνει...
Προτείνω πρόστιμο 700€ σε όσουν οδηγούν ακούγωντας Πάνο Κιάμο και Κέλυ Κελεκίδου στη διαπασών, ειδικά στην περίπτωση που η συγκεκριμένη πράξη συνοδεύεται από led-άκια στα πιτσιλιστήρια και μάυρη-κατράμι ζελατίνα στα παράθυρα
-
[quote='SPITFIRE']Το νομοσχέδιο πάσχει... Από κάπου χάνει...
Προτείνω πρόστιμο 700
-
Αφού δεν μειώνονται τα ατυχήματα με 'οικονομικούς τσαμπουκάδες', παρακαλώ να μου πείτε πότε οι Έλληνες οδηγοί έμαθαν να οδηγούν εφαρμόζοντας τους κανόνες ασφαλείας (κόκκινο, ζώνη/κράνος, στάθμευση εκτός θέσεων αναπήρων/ράμπας/κολλητά στον τοίχο, υπερφόρτωση οχήματος, σωστά λάστιχα, συντηρημένα οχήματα κλπ) επειδή έτσι τους είπαν; Ο κάθε μάγκας της ασφάλτου φόρτωνε το αμάξι όπως το γαϊδούρι στο χωριό του, δεν φόραγε ζώνη γιατί 'τον ενοχλούσε', πέταγε τα κουτσούβελα χύμα στην καρότσα και άλλα πολλά.
Το λέω καιρό τώρα: ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. Αυτό δεν το λέω με ικανοποίηση αλλά με θλίψη.Καλό θα ήταν να έριχναν 300άρες σε όσους έχουν μάθει να μπαίνουν μπροστά από τη σειρά που περιμένει να στρίψει στο φανάρι (μωρέ 1000άρες χρειάζονται, αλλά ας ξεκινήσουμε από τα 300), 700άρες σε όσους κινούνται ανασφάλιστοι καθώς και σε όσους κινούνται χωρίς πινακίδες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αφού δεν μειώνονται τα ατυχήματα με 'οικονομικούς τσαμπουκάδες', παρακαλώ να μου πείτε πότε οι Έλληνες οδηγοί έμαθαν να οδηγούν εφαρμόζοντας τους κανόνες ασφαλείας (κόκκινο, ζώνη/κράνος, στάθμευση εκτός θέσεων αναπήρων/ράμπας/κολλητά στον τοίχο, υπερφόρτωση οχήματος, σωστά λάστιχα, συντηρημένα οχήματα κλπ) επειδή έτσι τους είπαν; Ο κάθε μάγκας της ασφάλτου φόρτωνε το αμάξι όπως το γαϊδούρι στο χωριό του, δεν φόραγε ζώνη γιατί 'τον ενοχλούσε', πέταγε τα κουτσούβελα χύμα στην καρότσα και άλλα πολλά.
Το λέω καιρό τώρα: ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. Αυτό δεν το λέω με ικανοποίηση αλλά με θλίψη.Καλό θα ήταν να έριχναν 300άρες σε όσους έχουν μάθει να μπαίνουν μπροστά από τη σειρά που περιμένει να στρίψει στο φανάρι (μωρέ 1000άρες χρειάζονται, αλλά ας ξεκινήσουμε από τα 300), 700άρες σε όσους κινούνται ανασφάλιστοι καθώς και σε όσους κινούνται χωρίς πινακίδες.
Έχεις δει πολλές κλήσεις για τα έντονα; έχεις δει πολλές κλήσεις σε χάρους αγροτικά/τρακτέρ/νταλίκες; κλήσεις για παιδιά που παίζουν μπάλα στο πίσω κάθισμα;
Αν δεν είναι εισπρακτικά τα μέτρα, γιατί δεν ακινητοποιούν τα επικίνδυνα χρέπια -με την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ επισκευή- και απλώς να παίρουν διπλώματα για σοβαρές παραβάσεις;
Να τα αφαιρούν πραγματικά όμως και για ΟΛΟΥΣ, όχι είμαι ο τάδε 'επώνυμος' -αν ποτέ τον γράψουν- και δώστε μου το δίπλωμα πίσω.
Επειδή τίποτα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να γίνει, τα μέτρα είναι εισπρακτικά και θα συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από ΠΑΡΑΝΟΜΑ παρκαρισμένα πούλμαν στη Β. Κωνσταντίνου για... υπερβολική ταχύτητα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Να τα αφαιρούν πραγματικά όμως και για ΟΛΟΥΣ, όχι είμαι ο τάδε 'επώνυμος' -αν ποτέ τον γράψουν- και δώστε μου το δίπλωμα πίσω.
To άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;;
Εγώ έχω διαπιστώσει ότι όποτε κάποιος επώνυμος με καλό βίσμα έχει γάμο στην παραλιακή ή οποιαδήποτε κοσμική εκδήλωση, τα αλκοτέστ εξαφανίζονται ως δια μαγείας...Τυχαίο θα είναι
-
Και να προσθεσω στους αστυνομικους, ταριφες κτλ που ΔΕΝ θα φορεσουν ποτε ζωνη τις εγκυους που αν ειναι δυνατον να τους επιβαλεται τετοιος νομος! Δηλαδη αυτοι οι γιατροι που τις απαλλαξαν επειδη υπαρχει σοβαρος κινδυνος για το εμβρυο ακομα και απο μικρο φρεναρισμα ειναι ασχετοι και οι τροχαια ξερει το καλο του εμβρυου;;; Πριν λιγο καιρο πηρα μια ξαδερφη μου εγκυο για μια μικρη διαδρομη, την εβαλα να κατσει πισω και προφανως δεν της ειπα να βαλει ζωνη... Ετσι και με σταματαγε κανας μπατσος και μου το επεβαλε θα του την εβαζα στον κ**ο!!! Οσον αφορα τα προστιμα φανταζομαι ποσοι θα φαληρισουν επειδη λογω χαζων οριων (50 και κατω) θα πληρωνουν 350 ευρω γιατι πηγαιναν με 80... Τελος εχω κατι μηνες να δω μπλοκο για αλκοτεστ αυτοι οι μεθυσμενοι δηλαδη δεν ειναι επικινδυνοι;;;;
-
Αν τρακάρεις με 50 χλμ, η έγκυος πιθανότατα θα πάθει τέτοια ζημιά από τον αερόσακο και το ταμπλό που η συνέχιση της εγκυμοσύνης θα είναι εξαιρετικά αμφίβολη - για να μη μιλήσουμε για την υγεία της ίδιας.
Η ζώνη μπορεί να σώσει και την ίδια και το έμβρυο. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν πρέπει η ζώνη να τοποθετείται χαμηλά στην κοιλιά ή ψηλά - το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου λέει ψηλά, αλλά νομίζω ότι αν τοποθετηθεί χαμηλά δεν θα χτυπήσει το έμβρυο εκεί που κάθεται αλλά θα σφιχτεί στη μέση μακρυά από αυτό. -
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες περί εισπρακτικών μέτρων προσθέτοντας ένα λόγο ακόμη. Το εμφανώς αντιλαϊκό της όλης υπόθεσης.
Όταν τα πρόστιμα συγκρίνονται με το 50% του μέσου μισθού είναι φανερό ότι για μία ακόμη φορά προκρίνονται οι 'έχοντες' παρανομούντες.Κάντε το ρε μάγκες της ΝΔ (αν σας κοτάει) όπως στην Φινλανδία. Δηλαδή, πόσο δηλώνεις κύριε;
-
Ο ιδιώτης γιατρός και ο δικηγόρος μάλλον θα πληρώνουν το 1/3 του μισθού νεοπροσλαμβανόμενου στα ταμεία του Σκλαβενίτη.
Ωραίο το φινλανδικό σύστημα, αλλά προϋποθέτει σωστή εφορία που τους τσιμπάει όλους. Εδώ είναι δυνατόν να δεις άνθρωπο με cayenne που να δηλώνει ετησίως 30.000 μεικτά. Ελλάς, η χώρα του μαύρου χρήματος. Να βλέπει δηλαδή κλήση για 500 ευρώ ένας μισθωτός με ένσημα 30 ετών και ο γιατρός του που του παίρνει 5 μεροκάματα για 30' εξέταση να πληρώνει 200; Θα γίνει επανάαααστασηηηη...
Όσον αφορά το αντιλαϊκό της υποθέσεως, συμπαθάτε με αλλά πιο αντιλαϊκό θεωρώ το να σκοτώνεται 1 άνθρωπος και να τραυματίζονται 3 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Ή κάθε 'έξοδος' και αντίστοιχη 'είσοδος' να συνοδεύεται από κλισέ του τύπου 'βάφτηκε κόκκινη η άσφαλτος στο τριήμερο που μας πέρασε'.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο ιδιώτης γιατρός και ο δικηγόρος μάλλον θα πληρώνουν το 1/3 του μισθού νεοπροσλαμβανόμενου στα ταμεία του Σκλαβενίτη.Ωραίο το φινλανδικό σύστημα, αλλά προϋποθέτει σωστή εφορία που τους τσιμπάει όλους. Εδώ είναι δυνατόν να δεις άνθρωπο με cayenne που να δηλώνει ετησίως 30.000 μεικτά. Ελλάς, η χώρα του μαύρου χρήματος. Να βλέπει δηλαδή κλήση για 500 ευρώ ένας μισθωτός με ένσημα 30 ετών και ο γιατρός του που του παίρνει 5 μεροκάματα για 30' εξέταση να πληρώνει 200; Θα γίνει επανάαααστασηηηη...
Όσον αφορά το αντιλαϊκό της υποθέσεως, συμπαθάτε με αλλά πιο αντιλαϊκό θεωρώ το να σκοτώνεται 1 άνθρωπος και να τραυματίζονται 3 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Ή κάθε 'έξοδος' και αντίστοιχη 'είσοδος' να συνοδεύεται από κλισέ του τύπου 'βάφτηκε κόκκινη η άσφαλτος στο τριήμερο που μας πέρασε'.
Για ποιους λόγους όμως 'βάφτηκε' με αίμα η έξοδος, σε ποια σημεία έγιναν τα τροχαία κλπ κλπ
Στον άξονα ΠΑΘΕ, -ΠΑΛΙ- μόνο ΕΝΑ θανατηφόρο έγινε, με πολύ αυξημένη κυκλοφορία λόγω των ημερών και υψηλότερες γενικά ταχύτητες
-
Ολα τα προστιμα ειναι φοροεισπρακτικα !!! Φωναζουν για τις υπερφορτωμενες νταλικες που τρεχουν σαν διαολοι και τους επιβαλλον προστιμα χρηματικα...Σιγα μην σκασει μια ΑΕ για μερικες εκατονταδες ευρω.
Ας τους αφαιρουσαν τις πινακιδες για μερικες μερες μονο και να διτε πως θα πηγαιναν σαν κοτες και δεν θα εκβιαζαν τους φουκαραδες τους οδηγους να πανε Θεσσαλονικη σε 5 ωρες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όσον αφορά το αντιλαϊκό της υποθέσεως, συμπαθάτε με αλλά πιο αντιλαϊκό θεωρώ το να σκοτώνεται 1 άνθρωπος και να τραυματίζονται 3 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Ή κάθε 'έξοδος' και αντίστοιχη 'είσοδος' να συνοδεύεται από κλισέ του τύπου 'βάφτηκε κόκκινη η άσφαλτος στο τριήμερο που μας πέρασε'.Αν παρατηρήσεις τα στατιστικά θα δεις ότι τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα κατά τις μεγάλες εξόδους γίνονται πλεόν είτε στο αστικό είτε στο επαρχιακό δίκτυο...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο ιδιώτης γιατρός και ο δικηγόρος μάλλον θα πληρώνουν το 1/3 του μισθού νεοπροσλαμβανόμενου στα ταμεία του Σκλαβενίτη.Ωραίο το φινλανδικό σύστημα, αλλά προϋποθέτει σωστή εφορία που τους τσιμπάει όλους. Εδώ είναι δυνατόν να δεις άνθρωπο με cayenne που να δηλώνει ετησίως 30.000 μεικτά. Ελλάς, η χώρα του μαύρου χρήματος. Να βλέπει δηλαδή κλήση για 500 ευρώ ένας μισθωτός με ένσημα 30 ετών και ο γιατρός του που του παίρνει 5 μεροκάματα για 30' εξέταση να πληρώνει 200; Θα γίνει επανάαααστασηηηη...
Και γιατί πρέπει να με νοιάξει εμένα αυτό δηλαδή;
ΑΣ ΠΑΤΑΞΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!
Γι' αυτό αυτοί είναι ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ κι εγώ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ.Στα διάλα πια με τους κυβερνήτες να αρκούνται στις διαπιστώσεις που μπορεί να κάνει κι ένα πεντάχρονο παιδί.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο ιδιώτης γιατρός και ο δικηγόρος μάλλον θα πληρώνουν το 1/3 του μισθού νεοπροσλαμβανόμενου στα ταμεία του Σκλαβενίτη.αναλογα τον ιδιωτη γιατρο.
για το δημοσιο παντως, ετσι ειναι οπως τα λες, αν εξαιρεσουμε ορισμενους γιατρους συγκεκριμενων ειδικοτητων που μπορουν να παρουν φακελακι
ορισμενοι ακομα νομιζουν οτι ολοι οι γιατροι ειναι πλουσιοι.. επειδη δεν εχουν ιδεα. για ρωτηστε ποσα παιρνει ενας γιατρος σε νοσοκομειο ή ΙΚΑ (ειδικα με τους δευτερους, αντιμετωπιζουν και το προβλημα των συμβασεων αλλα τελοσπαντων, αλλη κουβεντα αυτη)Ολα τα προστιμα ειναι φοροεισπρακτικα !!! Φωναζουν για τις υπερφορτωμενες νταλικες που τρεχουν σαν διαολοι και τους επιβαλλον προστιμα χρηματικα...Σιγα μην σκασει μια ΑΕ για μερικες εκατονταδες ευρω.
Ας τους αφαιρουσαν τις πινακιδες για μερικες μερες μονο και να διτε πως θα πηγαιναν σαν κοτες και δεν θα εκβιαζαν τους φουκαραδες τους οδηγους να πανε Θεσσαλονικη σε 5 ωρες.
αυτο κανουν (οταν εφαρμοζεται ο νομος τουλαχιστον)
αν δεν εχουν περασει κτεο (τα επαγγελματικα περνανε κτεο κανονικα καθε χρονο ή 2 χρονια), βαζουν χρηματικο προστιμο και παιρνουν πινακιδες κ επιστρεφονται μονο αφου περασει ΚΤΕΟ το οχημα. αρα το οχημα ακινητοποιειται, με φυσικα ζημιεςω στην ΑΕ.
τωρα, αν αυτο 'παρακαμπτεται', δεν το γνωριζω -
Ο χρήστης skye έγραψε:
αυτο κανουν (οταν εφαρμοζεται ο νομος τουλαχιστον)
αν δεν εχουν περασει κτεο (τα επαγγελματικα περνανε κτεο κανονικα καθε χρονο ή 2 χρονια), βαζουν χρηματικο προστιμο και παιρνουν πινακιδες κ επιστρεφονται μονο αφου περασει ΚΤΕΟ το οχημα. αρα το οχημα ακινητοποιειται, με φυσικα ζημιεςω στην ΑΕ.
τωρα, αν αυτο 'παρακαμπτεται', δεν το γνωριζωΚΤΕΟ περνανε καθε δυο χρονια ...Δρομολογια θανατου κανουν ομως σχεδον καθε μερα και δεν νομιζω να τους επιβαλλετε τιποτα αλλο απο χρηματικο προστιμο κι αυτο στη χαση και στη φεξη.
-
Η χρήση κινητου τηλεφώνου κατ΄εμέ θέλει ένα μήνα αφαίρεση διπλώματος επι τόπου!!!
-
cpp
Ωπα μαστορα...
Οπως σε ολα τα πραγματα, αλλοι ειναι πιο ικανοι απο καποιους αλλους. Θεωρεις απιθανο καποιος να μπορει να μιλαει στο κινητο ΚΑΙ να εχει 100% την προσοχη του στον δρομο, αρα να μην επηρεαζεται καθολου η οδηγικη του ικανοτητα εκεινη την στιγμη? Εγω σου λεω οτι γινεται.Σαφεστατα συμφωνω οτι ο αστυνομικος δεν μπορει να γνωριζει αν εγω ή εσυ μπορουμε ή δεν μπορουμε, αλλα για τον παραπανω λογο ισως οι εξοντωτικες ποινες να πρεπει να κρατηθουν για παραβασεις που ειναι το ιδιο (και σιγουρα) επικινδυνες απο ολους και για ολους (πχ κοκκινο και στοπ).
Αντιστοιχα και επειδη τα ορια ταχυτητας ειναι αποτελεσμα συμβιβασμου (τι ειναι ασφαλες για το καθε διαφορετικο αυτοκινητο απο σαπακια μεχρι supercars, ποσο ειναι ασφαλες αναλογα με τις εκαστοτε συνθηκες, αναλογα με την ικανοτητα του καθε οδηγου οδηγου κλπ κλπ), και επειδη ολοι ξερουμε οτι τα εξοντωτικα αυτα προστιμα θα εφαρμοζονται εκει που κανεις δεν το περιμενει (=εκει που τα συγκεκριμενα ορια καμμια ουσια δεν εχουν αρα τα παραβιαζουν πολλοι=περισσοτερα εσοδα), προστιμα τυπου 'σου βουταω εναν μισθο' καλυτερα να μην υπαρξουν ποτε.
manosk
ο ελληνας δεν μαθαινει με κανεναν οικονομικο τσαμπουκα, οπως και κανενας ανθρωπος. Ειπαμε, εξοντωτικες ποινες ΔΕΝ εχουν αποτελεσμα. Αμα τα ηδη υπαρχοντα προστιμα και νομοι εφαρμοζονταν ΣΩΣΤΑ, μια χαρα αποτελεσμα θα ειχαν. -
Παιδια ειναι και σε τι αστυνομικο θα πεσεις...
Μια φορα στο τελος της Ι.Δροσοπουλου που αρχιζει η Λ.Ηρακλειου εχει διπλο φαναρι για αριστερα και ευθεια...Σταμματημενος στο κοκκινο για ευθεια και με το περιπολοκο διπλα μου σταματημενο εγω ξαφνικα ξεκινησα....Με ακολουθησαν με φωτα να σταματησω και με ρωτησαν γιατι ξεκινησα με κοκκινο....Ειχε αναψει πρασινο για αριστερα και αφηρημενος καθως ημουν καποιο θερμο Αυγουστο οπως τωρα παρασυρθηκα.Τους το εξηγησα δεχτηκαν οτι καπως ετσι εγινε και αφου μου συστησαν να προσεχω με αφησαν και εφυγα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
cppΩπα μαστορα...
Οπως σε ολα τα πραγματα, αλλοι ειναι πιο ικανοι απο καποιους αλλους. Θεωρεις απιθανο καποιος να μπορει να μιλαει στο κινητο ΚΑΙ να εχει 100% την προσοχη του στον δρομο, αρα να μην επηρεαζεται καθολου η οδηγικη του ικανοτητα εκεινη την στιγμη? Εγω σου λεω οτι γινεται.Ε όχι ρε Ζούπερμαν! Δε γίνεται!
Εκτός και αν έχει κάποια περίεργη δομή ο εγκέφαλός του...
ΠΡΟΣΤΙΜΑ