-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Και ρωτω εγω, ποιος απο εμας κοινουμενος με 50 χ.α.ω. αντιληφθει στα 20 μετρα πριν απο το φαναρι πορτοκαλι παταει ποτε του φρενο?
Εγώ...Πάντα σταματάω στο πορτοκαλί. Πάντα.
Δεν εχω λογο να σε αμφησβητησω κ μπραβο σου, αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα τρως κορνα βρισιμο,για να μην αναφερω το οτι θα εισαι επιρεπης στο να σε χτυπησουν απο πισω!
Όχι φίλε. Στοιχειωδώς εάν κοιτάς μπροστά σου , προλαβαίνεις να φρενάρεις. Εάν πάλι κάποιος πέσει επάνω μου. . . τι να κάνουμε. . .
τιποτα, το πολυ- πολυ να ερχεται με καμια 100σταρα πατημενος, να μην προλαβαινει να φρεναρει και να γινει πολυνεκρο.. αφου ειναι απο πισω αρα φταιει δε μας νοιαζει.. ΨΟΦΟΣ!
να σοβαρευτουμε λιγο παιδια, μη βλεπετε μονο τους νομους.
πρωτα κοιταμε τι λεει η κοινη λογικη και μετα οι νομοι.Και να γίνομαι παράνομος με τον φόβο ότι κάποιος θα έρθει να με σκοτώσει ; Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για το γεγονός ότι ο από πίσω πλησιάζει με την ταχύτητα του φωτός φανάρι ( που μπορεί εκείνη τη στιγμή να περάσει και ένα παιδάκι ξεφεύγοντας από τη μαμά του ) και δεν κοιτάζει τι κάνει ο μπροστινός του. Ή μηπως είμαι ; Εάν πέσει πάνω μου με 100 ( τι στιγμή που κουβεντιάζουμε για 50 χαω το πολύ ) τότε είναι ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ και ευχαριστώ τον Θεό που δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο.
Τέλος η κοινή λογική λέει ότι πλησιάζοντας σε φανάρι κόβεις ακόμη λίγο ( εκτός εάν έχεις τον Η/Υ που ρυθμίζει το φανάρι στο αμάξι σου ) γιατί δεν γνωρίζεις τι θα γίνει στα επόμενα δευτερόλεπτα. Δεν πας σαν τρελός και κυρίως δεν την λες σε αυτούς που προσέχουν και την προσωπική ασφάλειά τους και της οικογενείας τους αλλά και των συνανθρώπων τους.
-
πωπω ρε συ
νιωσε λιγο μη με κανεις να εξηγω τα αυτονοητα.
ο κοσμος μας δεν ειναι τελειος.
σε καποια πραγματα καλως ή κακως πρεπει να προσεχεις διπλα για το δικο σου καλο και ολων γιατι ο θεος εδωσε σε καποιους περισσοτερη 'λογικη' μυαλο και ωριμοτητα. δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο ουτε σημαινει οτι θα περνας ολα τα φαναρια κοκκινα. σημαινει πως οταν πλησιαζεις το φαναρι ριχνεις μια ματια στον καθρευτη να δεις αν ερχεται απο πισω σου πυροβολημενος τυπας και σκασει πανω σου με οσα.
τεσπα δικος σου λογαριασμος ειναι, δε θα σου πω εγω τι θα κανεις..
απλα σκεψου το λιγο αν θες αυτο που σου λεω -
Ο χρήστης skye έγραψε:
πωπω ρε συ
νιωσε λιγο μη με κανεις να εξηγω τα αυτονοητα.
ο κοσμος μας δεν ειναι τελειος.
σε καποια πραγματα καλως ή κακως πρεπει να προσεχεις διπλα για το δικο σου καλο και ολων γιατι ο θεος εδωσε σε καποιους περισσοτερη 'λογικη' μυαλο και ωριμοτητα. δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο ουτε σημαινει οτι θα περνας ολα τα φαναρια κοκκινα. σημαινει πως οταν πλησιαζεις το φαναρι ριχνεις μια ματια στον καθρευτη να δεις αν ερχεται απο πισω σου πυροβολημενος τυπας και σκασει πανω σου με οσα.
τεσπα δικος σου λογαριασμος ειναι, δε θα σου πω εγω τι θα κανεις..
απλα σκεψου το λιγο αν θες αυτο που σου λεωΗ δημοσίευσή σου δεν μου έδωσε να καταλάβω ότι αυτό εννοείς. Είναι απολύτως σαφές ότι κοιτάζω τον καθρέφτη μου. Το γράφω και πιο πάνω : Ενδιαφέρομαι και για την ασφάλεια των οικείων και των συνανθρώπων μου.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
**1.Και να γίνομαι παράνομος με τον φόβο ότι κάποιος θα έρθει να με σκοτώσει ; Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για το γεγονός ότι ο από πίσω πλησιάζει με την ταχύτητα του φωτός φανάρι **( που μπορεί εκείνη τη στιγμή να περάσει και ένα παιδάκι ξεφεύγοντας από τη μαμά του ) και δεν κοιτάζει τι κάνει ο μπροστινός του. Ή μηπως είμαι ; 2. Εάν πέσει πάνω μου με 100 ( τι στιγμή που κουβεντιάζουμε για 50 χαω το πολύ ) τότε είναι ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ και ευχαριστώ τον Θεό που δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο.
**3.Τέλος η κοινή λογική λέει ότι πλησιάζοντας σε φανάρι κόβεις ακόμη λίγο **( εκτός εάν έχεις τον Η/Υ που ρυθμίζει το φανάρι στο αμάξι σου ) γιατί δεν γνωρίζεις τι θα γίνει στα επόμενα δευτερόλεπτα. Δεν πας σαν τρελός και κυρίως δεν την λες σε αυτούς που προσέχουν και την προσωπική ασφάλειά τους και της οικογενείας τους αλλά και των συνανθρώπων τους.
1)Όταν κάποιος πέσει πίσω σου και καταστρέψει το αυτοκίνητο ή ακόμα και να χτυπήσεις άσχημα ΕΣΥ (απο μπάμ βρέθηκες στη μέση της διαστάυρωσης και σε χτύπησε στο πλάϊ ο άλλος που οδηγούσε νόμιμα και αυτός!!!) τότε βγές και πές 'μα εγώ οδηγούσα νόμιμα'. Απο το να βρεθώ σε αυτή την κατάσταση ναί θα περάσω με πορτοκαλί και ίσως κόκκινο που μόλις ανάψε (ενώ είμαι στο φανάρι σε αποσταση 2-4μ.
2)Το να οδηγάς νόμιμα και 'pollitically correct' όπως λένε και οι άγγλοι χωρίς να νοιάζεσαι για το τι συμβαίνει πίσω σου είναι χειρότερο. 'Μα αφου εγώ σταμάτησα στο φανάρι' ναι αλλα ο πίσω σου ερχόταν με φόρα και νόμιζε οτι θα περάσεις με πορτοκαλί αφου είσουν ~10μ. απο το φανάρι. Μήπως θα έπρεπε σαν σωστός οδηγός να τον είχες δεί απο τον καθρέπτη οτι έρχεται μαλλιοκούβαρα και να έκανες την 'παρανομία' για να αποφύγεις το ατύχημα???
3)Την κοινή λογική που αναφέρεις την έχει δεί ποτέ στην Έλλαδα? Αλλα δεν νομίζω πως ούτε και στο εξωτερικο έχουν πουθενά αυτη την λογική. Όταν είσαι σχετικά κοντα στο φανάρι ~50μ. και είναι πράσινο, δεν κόβεις πατάς λίγο γκάζι ακόμα ωστε να περάσεις και να μην καθυστερήσεις την κίνηση απο πίσω σου.
Και λίγαμαθηματικά για το τέλος. Έστω οτι είσαι στα 20μ.(όπως είπατε πιο πάνω) απο το φανάρι, και κινήστε με 50χλμ. Ανάβει το πορτοκαλί. Θέλει 0,5' για να το αντιλιφθεί ο μέσος έλληνας οδηγός (και λίγο λέω). Άρα έχουμε διανύσει ήδη 7μ. (14μ./δ. στα 50χλμ). Τα σύχρονα αυτοκίνητα λέτε οτι εχουν 50-0 σε 12-14μ , ναι αλλα σε φρενάρισμα πανικού (όπως το ίδιο ισχυει και για τα 40μ σε 100-0). Δηλαδή έχετε κάνει ένα φρενάρισμα πανικού για να μην περάσετε με πορτοκαλι, απο τη στιγμή που θα μπορούσατε να περάσετε χωρίς καν να πατήσετε παραπάνω το γκάζι. Το πορτοκαλί στα περισσότερα φανάρια κρατάει 2 εως 3' ή ακόμα και παραπάνω σε ορισμένους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Προτιμάτε τον πανικό απο το φυσιολογικό? Είστε απλά απιστευτοι.
υγ. 2 φορές μου το έχουν φορέσει απο πίσω γιατι αντέδρασα όπως και εσείς. Τη μια μάλιστα έμεινα 1 μήνα χωρίς αμάξι. Εγω πλέον σε πορτοκαλί αν είμαι κόντα στο φανάρι δεν σταματάω ποτέ.
-
Ρε παιδιά , συννενούμαστε ή δεν συννενούμαστε ;
Γράφω πουθενά ότι αδιαφορώ για το εάν θα έρθει κάποιος από πίσω μου ;
Γράφω : Κοιτάζω τον καθρέπτη μου και σταματάω ασφαλής.
Όταν είχα πρωτοπάρει το δίπλωμα ( είχα ακόμη το χαρτάκι της βεβαίωσης και όχι το κανονικό δίπλωμα ) τράκαρα όπως ακριβώς αναφέρεις. Επειδή νόμιζα ότι ο μπροστινός θα περάσει αλλά ο άνθρωπος σταμάτησε ( χωρίς ζημιές ). Ήταν και το μοναδικό τρακάρισμα που ευθύνομαι εγώ. Από τότε έμαθα να μην νομίζω αλλά να βλέπω και να προβλέπω. Είναι ανόητο να μου φέρνετε ως παράδειγμα τον κάθε τυχάρπαστο ζωντόβολο που θα έρθει να πέσει πάνω μου και γι' αυτό το λόγο να γίνομαι και εγώ ίδιος ή χειρότερος με το ζωντόβολο και εν δυνάμει δολοφόνος ( εάν περάσω με κόκκινο ). Και για να καταλάβεις , σε κάθε περίπτωση που πλησιάζω φανάρι , η ταχύτητά μου μειώνεται ( ρολάρω ) και τσιμπάω το πεντάλ των φρένων ( προκειμένου να ανάψουν τα φρένα πίσω και να καταλάβει ο πιθανός π@π@ρ@ς που νομίζει ό,τι θέλει , ότι θα φρενάρω ). Όλη η κίνηση συνοδεύεται από κοίταγμα στον καθρέπτη για λήψη μέτρων έκτακτης ανάγκης.
Όλα τα παραπάνω που αναφέρεις τα αντιλαμβάνομαι για οδηγούς μειωμένης αίσθησης ευθύνης και όχι για οδηγούς έστω κατά τι , συνειδητοποιημένους και με πραγματική αίσθηση της ευθύνης του να οδηγείς.
Στο σημείο #1 , προτιμώ να καταστραφεί το αυτοκίνητό μου παρά να ρισκάρω για τον κάθε βλαμμένο που θα έρχεται με χίλια σε πορτοκαλί ( και άρα θα με αναγκάσει να περάσω με κόκκινο 2 ή 4 μέτρων ) να χτυπήσω τον μοτοσυκλετιστή που αντιλαμβανόμενος από κάποια μέση απόσταση ( ή εκκινώντας κανονικά από ) το πράσινο , έχει ξεκινήσει.
Το σημείο #2 είναι ακυρότερο γιατί αναφέρω ότι ελέγχω σε κάθε περίπτωση τον καθρέπτη.
Το σημείο #3 είναι το πλέον άκυρο γιατί οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας ( ναι και ο ΚΟΚ ) σου επιβάλλουν να πλησιάζει φωτεινούς σηματοδότες με προσοχή και μειωμένη ταχύτητα.
Τα μαθηματικά έχουν λογική ισχύ αλλά όχι σε κάθε περίπτωση. Μόνο στην περίπτωση που δεν έλαβες τα μέτρα σου , πλησιάζοντας το φανάρι. Εάν έχεις λάβει τα μέτρα σου δεν σε ακουμπάνε ( και ξέχασες και τη βασική παράμετρο : κακή ποιότητα οδοστρώματος ).
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αν δεν περνάς ποτέ το φανάρι με κόκκινο κτλ τι σε νοιάζει πόσο είναι το πρόστιμο;
Με πορτοκαλί περνάς? γιατί αν περνάς με πορτοκαλί έχεις αρκετές πιθανότητες να πληρώσεις πρόστιμο για κοκκινο....αν πιστεύεις ότι είναι τραβηγμένο αυτό που λέω, μπορούν να βοηθήσουν αρκετοί απο εω μέσα, που πέρασαν με πορτοκαλί και ο μπατσούλης που ήταν μετά το φανάρι, τους έγραψε για κόκκινο!
+1
-
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N12&aa=2
το emoticon δικό σας
-
Αντίθετοι οι αξιωματικοί
Μ. Λιάπης: «Από τα πρόστιμα, το υπουργείο Μεταφορών δεν παίρνει ούτε δεκάρα»
Στο θέμα παρενέβη χθες και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών της Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), τονίζοντας ότι είναι αντίθετη «στην περαιτέρω αύξηση των ήδη υπερβολικών προστίμων του ΚΟΚ», ενώ θεωρεί «υποκριτική τη στάση της Πολιτείας, η οποία αντί να μεριμνήσει για τη βελτίωση των οδικών υποδομών και την καλύτερη εκπαίδευση των οδηγών, προσπαθεί να καλύψει τα ταμειακά ελλείμματά της επιβαρύνοντας αυτούς στους οποίους θα έπρεπε να απολογείται».
Επίσης, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους, «με την κάθε πριμοδότηση ή χρηματοδότηση αστυνομικών που βεβαιώνουν τροχονομικές παραβάσεις, καθώς κάτι τέτοιο θα ναρκοθετούσε τα θεμέλια της υγιούς σχέσης και συνεργασίας τους με τους πολίτες».
-
Για εμένα το θέμα δεν είναι τί πρόστιμο θα πληρώσεις, αλλά η σωστή αστυνόμευση των δρόμων, που εξυπακούεται ότι δεν θα έχει εισπρακτικό χαρακτήρα.
Εγώ και 100 ευρώ να πλήρωνα για μια παράβαση θα με έτσουζε και θα το σκεφτόμουνα πριν παρανομήσω.
Και στην τελική γιατί απέτυχε η προηγούμενη πολιτική; Επειδή δεν ήταν αρκετά τσουχτερά τα πρόστιμα ή επειδή κανείς δεν υπήρχε για να εφαρμόσει τους νόμους και τον κώδικα; -
Ο χρήστης tony έγραψε:
Για εμένα το θέμα δεν είναι τί πρόστιμο θα πληρώσεις, αλλά η σωστή αστυνόμευση των δρόμων, που εξυπακούεται ότι δεν θα έχει εισπρακτικό χαρακτήρα.
Εγώ και 100 ευρώ να πλήρωνα για μια παράβαση θα με έτσουζε και θα το σκεφτόμουνα πριν παρανομήσω.
Και στην τελική γιατί απέτυχε η προηγούμενη πολιτική; Επειδή δεν ήταν αρκετά τσουχτερά τα πρόστιμα ή επειδή κανείς δεν υπήρχε για να εφαρμόσει τους νόμους και τον κώδικα;+1
-
Τα προστιμα πρεπει να προσαρμοζονται πχ στην φορολογικη δηλωση (βεβαια στην χωρα της φοροδιαφυγης.. )
Τι να πουν 700Ε στον Βαρδινογιαννη;;;Οσην ωρα κοβει την κληση ο μπατσος,αυτος εχει βγαλει 3.000Ε!
Τα προστιμα επισης δεν αγγίζουν πχ τον Καραμανλή ή τον Βουλγαράκη,γι αυτους ισχυει αλλο καθεστως
Για τον 20χρονο που χρωσταει το 1.200cc που οδηγει,700Ε ειναι ο κοσμος ολοκληρος.
Κανεις δεν δικαιολογει την παρανομια,αλλα επειδη ολοι καποια στιγμη παρανομούμε (απροσεξια,κακη εκτιμηση κτλ) πρεπει να υπαρχει μια δημοκρατικη λογικη απο πισω. -
Επίσης, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους, «με την κάθε πριμοδότηση ή χρηματοδότηση αστυνομικών που βεβαιώνουν τροχονομικές παραβάσεις, καθώς κάτι τέτοιο θα ναρκοθετούσε τα θεμέλια της υγιούς σχέσης και συνεργασίας τους με τους πολίτες».
Λοιπόν, εμένα θα μού άρεσε (λίγο) η ιδέα να παίρνουν πριμ οι αστυνομικοί.
Εξηγούμαι:
-
Θα δίνει κίνητρο σε κάποιον αστυνομικό να σταματάει τους παραβάτες και να τούς δίνει κλήσεις, χωρίς να χρειάζεται να έχει εντολή από ανώτερο για να το κάνει αυτό ('φέρε 50 κλήσεις σήμερα' vs 'ας τσιμπήσω κάνα πριμ τώρα, μετά από το σάντουιτς στο Εβερεστ').
-
Οι αστυνομικοί, για να το διασκεδάζουν, θα μπορούν να κάνουν και εσωτερικούς διαγωνισμούς μεταξύ τους, για το ποιος έκανε το μεγαλύτερο πριμ κ.λπ.
-
Για να αποκτήσουν τα πριμ, θα γίνουν πιο δημιουργικοί στην εύρεση των παρανόμων, π.χ. θα κρύβονται πίσω από τη στάση λεωφορείου στο Χίλτον ή πίσω από κάνα δεντράκι, για να πιάνουν αυτούς που περνούν με κόκκινο, αντί να τη στήνουν κάθε φορά στα ίδια σημεία.
-
Το επιχείρημα ότι 'κάτι τέτοιο θα ναρκοθετούσε τα θεμέλια της υγιούς σχέσης και συνεργασίας τους με τους πολίτες' είναι άκυρο. Κατά τη γνώμη μου δεν υφίστανται τέτοια θεμέλια ούτως ή άλλως. Πώς να χαλάσεις κάτι που δεν υπάρχει;
Οι αξιωματικοί είναι εναντίον. Οι αστυνομικοί άραγε τι θέση να έχουν; ΟΚ, προηγουμένως λέγανε ότι ήταν αντίθετοι στα υψηλά πρόστιμα γιατί θα τσακωνόντουσαν καθημερινά με πολίτες, αλλά στην περίπτωση που παίρνουν πριμ, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν.
Το μεγάλο αρνητικό φυσικά θα ήταν ότι μερικοί ίσως να έδειχναν 'υπερβάλλοντα ζήλο' πιο εύκολα....
-
-
Καλά εδώ δείχνει υπερβάλοντα ζήλο η ζαρντινιέρα...δεν θα δείξουν οι μπάτσοι....που παίζουν και φράγκα?
Το πρόβλημα μου είναι ότι τα πορτοκαλί θα τα κάνουν κόκκινα και λοιπές ωραίες ιστορίες, το να με πιάσουν ενώ έχω κάνει παράβαση το θεωρώ οκ.....αλλά επειδεί τους ξέρω καλά θα πρέπει να σταματάμε και σε πράσσινο που πάει να γίνει πορτοκαλί, και να πηγαίνουμε με 20χλμ κάτω απο το όριο!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Το πρόβλημα μου είναι ότι τα πορτοκαλί θα τα κάνουν κόκκινα και λοιπές ωραίες ιστορίες, το να με πιάσουν ενώ έχω κάνει παράβαση το θεωρώ οκ.....αλλά επειδεί τους ξέρω καλά θα πρέπει να σταματάμε και σε πράσσινο που πάει να γίνει πορτοκαλί, και να πηγαίνουμε με 20χλμ κάτω απο το όριο!Εγώ βάζω το cruise control 10-15 χαω πάνω από το όριο και δεν με σταματούν σε μπλόκα. Σταματούν αυτούς που τρέχουν περισσότερο.
-
Χθες το απογευμα στην Αθηνων-Πατρων, στο ρευμα προς Αθηνα.
Μια μαυρη ML Class με τερμα μαυρα τζαμια εχοντας στον προφυλακτηρα της μια ασημι SLK με προσπερναν με +200χλμ/ω και εξαφανιζονται. Λιγο μετα σε μια ευθεια εχει μπλοκο και σταματανε την ML. Η SLK την γλιτωσε αφου ειχε ασπιδα το ΜL.
Κανα εικοσαλεπτο μετα η ιδια ML με προσπερναει με +200χλμ/ω.Σεναριο 1ο
Ηταν καποιος διασημος,'ισχυρος' κλπ και δεν τον εγραψαν.Σεναριο 2ο
Τον εγραψαν, αλλα τι να του πουν τα -
Έχω δει κι εγώ το ίδιο σκηνικό, με τα ίδια αυτοκίνητα (χωρίς το μπλόκο) στην Λαμία - Θεσσαονίκη. Υποθέτω ότι το τζιπ είναι της ασφάλειας και το σπορ του αφεντικού...
-
Τελικα αυτος ο Λιαπης αποδειχθηκε για μια ακομη αφορα οτι δεν ξερει τι του γινεται.
Στον νεο ΚΟΚ τελικα θεωρειται παρανομο να οδηγεις και να μιλας με hands free ενω με bloetooth OXI.
Ας μας εξηγησουν ποια η διαφορα, εκτος το οτι το Bluetooth στοιχιζει την πενταπλασια απο το hands free τιμη, συν οτι πολλες συσκευες δεν δεχονται τετοια συσκευη.
Tι στοκοι ειναι τουτοι......
-
Θεωρουν οτι το προβλημα ειναι να μπλεκεις με καλωδια κλπ. Οταν ασχετοι μαλακες (ακριβως οπως το εγραψα) αποφασιζουν για πραγματα για τα οποια δεν εχουν ιδεα, και το μονο που ξερουν να κανουν ειναι να πετανε προστιμο 2 χ μεσο μισθο νομιζωντας οτι ετσι δειχνουν οτι 'θα προαγουν την οδικη ασφαλεια', γινονται μεγαλυτερα ανεκδοτα απο αυτα που ειναι ηδη.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Τελικα αυτος ο Λιαπης αποδειχθηκε για μια ακομη αφορα οτι δεν ξερει τι του γινεται.Στον νεο ΚΟΚ τελικα θεωρειται παρανομο να οδηγεις και να μιλας με hands free ενω με bloetooth OXI.
Ας μας εξηγησουν ποια η διαφορα, εκτος το οτι το Bluetooth στοιχιζει την πενταπλασια απο το hands free τιμη, συν οτι πολλες συσκευες δεν δεχονται τετοια συσκευη.
Tι στοκοι ειναι τουτοι......
Το ακουσα κ εγω σημερα, ετοιμαζομουν να ρωτησω αν τα απλα hands free ειναι παρανομα αλλα απο οτι διαβαζω μαλλον ειναι. Μα ειναι τοσο μ@λ@κες?
Επισης ακουσα οτι αυξανονται τα ορια στον αυτοκινητιδρομο δεν ακουσα ομως ποσο,ακουσε κανεις ποσο αυξηθικε? -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Επισης ακουσα οτι αυξανονται τα ορια στον αυτοκινητιδρομο δεν ακουσα ομως ποσο,ακουσε κανεις ποσο αυξηθικε?Πρόσεξε να δεις..... επειδη η άνθρωποι του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι επιστήμονες και όχι αγράμματοι σαν όλους εμάς, στη πραγματικότητα θα μειώσουν τα όρια, μιας και στα μαθηματικά ακόμα και η αφαίρεση είναι μια πρόσθεση....και στο τέλος θα μας πείσουν οτι έτσι είναι το σωστό
ΠΡΟΣΤΙΜΑ