Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί ΔΕΗ
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί ΔΕΗ
    • 1
    • 2
    • 50
    • 51
    • 52
    • 53
    • 54
    • 191
    • 192
    • 52 / 192
    Αντίλογος
    50
    3839
    51726
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      skullone last edited by

Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:

Αν βάλουμε μόνο τη μητρική το μέσο κόστος φτάνει τα ~49000 € (~85% αυτού στη ΔΕΗ ΑΝ ισχύει το 57000 €).

η S&B δουλεύει 24/7? έχει κάποιες υποχρεώσεις ως προς το μέσο χρόνο αποκαταστάσης βλάβης πχ κοινώς έχει συμβόλαια ποιότητας υπηρεσίας? (φαντάζομαι ούτε η ΔΕΗ έχει)

ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε τα ίδια νουμερα και για τη Γερμανία πχ μεταξύ εταιρλιας ηλεκτρισμού και εξορύξεων, για όποιον τα ψάχνει αυτά.

Δεν έχω χρόνο να ψάξω το όλο ζήτημα αλλά νομίζω ότι είναι στο ίδιο thread (αρχικές σελίδες). Κάποτε είχε γίνει η σύγκριση των εργασιακών μεγεθών της ΔΕΗ με την EDF. Παρόλο που η EDF έχει και είχε το μειονέκτημα από πλευράς εργασιακού μεγέθους των πυρηνικών* κατάφερνε να παράγει 3 φορές περισσότερα χρήματα ανά εργαζόμενο και να πληρώνει διπλάσιους μισθούς. Κοινώς 1,5 μεγαλύτερη παραγωγικότητα ανά υπάλληλο και φυσικά δεν στηρίζεται μόνον στα τιμολόγια της Γαλλικής Κυβέρνησης αλλά πουλά ηλεκτρικό ρεύμα πρακτικά σε όλους τους γείτονες (Ιταλία έμμεσα, Ελβετία άμεσα, Ισπανία κ.λπ.)

Τώρα περί συμβολαίου ποιότητας. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο η ΔΕΗ θα έπρεπε κανονικά να αποζημιώνει τους πελάτες της για το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει καθώς**:

α. Δεν μπορεί να εξασφαλίσει ρεύμα 24/7. Μάλιστα ανακοινώνει και διακοπές για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο καθώς έπρεπε να καλύψει τις ανάγκες με Υδροηλεκτρικά την ώρα των απεργιών της ΓΕΝΟΠ. Βέβαια εδώ ποσώς με ενδιαφέρει αν τους διακόπτες του έκλεισε η ΔΕΗ ή η ΓΕΝΟΠ ή όποιος άλλος πούστης. Εμένα που πληρώνω σαν μ@λ@κ@ς τον λογαριασμό μου στην ώρα του για μία υπηρεσία που πρέπει να είναι διαθέσιμη 24/7 γιατί θα πρέπει να ανεχτώ να πληρώσω το σύνολο του παγίου όταν με βεβαιότητα η εταιρεία δεν θα τηρήσει τον όρο της για συνεχή και χωρίς διακοπή τροφοδοσία???
      β. Το ρεύμα που προσφέρει είναι χείριστης ποιότητας. Οι εταιρίες που πουλάνε UPS και εξομαλυντές τάσεις κάνουν χρυσές δουλειές εν Ελλάδι. Να μιλήσω για τα spikes που καίνε ηλεκτρικές συσκευές και η ΔΕΗ σφυρίζει αδιάφορα??? Να μιλήσω για τα προβλήματα στη συχνότητα που αποσυχρονίζουν συσκευές και προκαλούν πρόωρη φθορά???

• Οι απαιτήσεις σε προσωπικό ασφαλείας της ΕΑΕ είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Είναι υποχρέωση της εταιρείας παραγωγής να έχει το δικό της νοσηλευτικό προσωπικό, τη δική της αρχή ασφάλειας και το δικό της πυροσβεστικό τμήμα. Αυτά καθώς θεωρείται ότι δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί ο επιθυμητός βαθμός απόδοσης από τις τοπικές Υπηρεσίες.

** Όταν βλέπεις κάποιο συνεργείο της ΔΕΗ να εργάζεται για να αποκαταστήσει μία βλάβη μην το θεωρείς ότι το κάνουν γιατί νοιάζονται για τον πολίτη. Το κάνουν γιατί για κάθε λεπτό που δεν υπάρχει διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια στην περιοχή η ΔΕΗ χάνει ευρώ. Πολλά ευρώ από την κατανάλωση που δεν υπάρχει και δεν αποκαθίσταται. Και φυσικά θα έχανε και περισσότερα το όλο σύστημα αν το Ελληνικό Δημόσιο για λόγους πραγματικού Δημοσίου Συμφέροντος και όχι 'ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ' επέβαλε στην ΔΕΣΜΗΕ - ΔΕΗ Α.Ε. - Ιδιώτες Παραγωγούς (να μην τους πετάμε και έξω γιατί μας κατηγορούν ως υπαλλήλους και του Μυτηλιναίου κάποιοι...) να πληρώνει ποινικές ρήτρες για κάθε ώρα που δεν προσφέρεται το συγκεκριμένο αγαθό στους καταναλωτές τουλάχιστον με ισόποση μείωση του παγίου κόστους.

@ lazarefa

Επιχειρήματα Αγαπητέ! Όχι χλευασμούς και δηλώσεις. Όμως όταν τα επιχειρήματα λείπουν και αρχίσει σιγά-σιγά να απογυμνώνεται το σαθρό οικοδόμημα μίας σκέψης που κρύβεται πίσω από συντεχνιακά συμφέροντα (θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι στις Πολεοδομίες δεν υπάρχει διαφθορά και για όλα φταίει το κακούργο κράτος και η κοινωνία γενικότερα αλλά δεν είμαι και ΤΟΣΟ ΤΥΦΛΟΣ). Όταν λοιπόν δεν μας βολεύει να κλείσει το thread??? ΟΚ ας το κλείσουμε λοιπόν!!! Έτσι και αλλιώς εσύ το άνοιξες ΚΛΕΙΣΤΟ!

Ααα κάτι ακόμα. Το ότι δεν είναι εργαζόμενος στη ΔΕΗ δεν είναι ανάγκη να μας το γράφεις με μικρότερα γράμματα. Γράψτο κανονικά ώστε να φαίνεται κιόλας για κάποιο μελοντικό thread καθώς τα γραπτά μένουν (και κρίνονται).

@ aserf

Δεν είναι ανάγκη να ρωτάς. Φυσικά και η ΔΕΗ όπως και οι λοιπές ΔΕΚΟ είναι από τους καλύτερους εργοδότες. Αν δε συγκρίνεις ωρομισθιακά το θέμα (ως προς τις ώρες απασχόλησης) τότε το Δημόσιο γενικότερα δεν συγκρίνεται.

+1000000, ΕΙΔΙΚΑ σε ό,τι αφορά το συμβόλαιο ποιότητας. Καλά, αν υπήρχε κάτι τέτοιο, η ΔΕΗ θα'χε βάλει λουκέτο απ'τις πολλές αποζημιώσεις...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • L
        lazarefa last edited by

Αν βάλουμε μόνο τη μητρική το μέσο κόστος φτάνει τα ~49000 € (~85% αυτού στη ΔΕΗ ΑΝ ισχύει το 57000 €).

η S&B δουλεύει 24/7? έχει κάποιες υποχρεώσεις ως προς το μέσο χρόνο αποκαταστάσης βλάβης πχ κοινώς έχει συμβόλαια ποιότητας υπηρεσίας? (φαντάζομαι ούτε η ΔΕΗ έχει)

ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε τα ίδια νουμερα και για τη Γερμανία πχ μεταξύ εταιρλιας ηλεκτρισμού και εξορύξεων, για όποιον τα ψάχνει αυτά.

Δεν έχω χρόνο να ψάξω το όλο ζήτημα αλλά νομίζω ότι είναι στο ίδιο thread (αρχικές σελίδες). Κάποτε είχε γίνει η σύγκριση των εργασιακών μεγεθών της ΔΕΗ με την EDF. Παρόλο που η EDF έχει και είχε το μειονέκτημα από πλευράς εργασιακού μεγέθους των πυρηνικών* κατάφερνε να παράγει 3 φορές περισσότερα χρήματα ανά εργαζόμενο και να πληρώνει διπλάσιους μισθούς. Κοινώς 1,5 μεγαλύτερη παραγωγικότητα ανά υπάλληλο και φυσικά δεν στηρίζεται μόνον στα τιμολόγια της Γαλλικής Κυβέρνησης αλλά πουλά ηλεκτρικό ρεύμα πρακτικά σε όλους τους γείτονες (Ιταλία έμμεσα, Ελβετία άμεσα, Ισπανία κ.λπ.)

Τώρα περί συμβολαίου ποιότητας. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο η ΔΕΗ θα έπρεπε κανονικά να αποζημιώνει τους πελάτες της για το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει καθώς**:

α. Δεν μπορεί να εξασφαλίσει ρεύμα 24/7. Μάλιστα ανακοινώνει και διακοπές για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο καθώς έπρεπε να καλύψει τις ανάγκες με Υδροηλεκτρικά την ώρα των απεργιών της ΓΕΝΟΠ. Βέβαια εδώ ποσώς με ενδιαφέρει αν τους διακόπτες του έκλεισε η ΔΕΗ ή η ΓΕΝΟΠ ή όποιος άλλος πούστης. Εμένα που πληρώνω σαν μ@λ@κ@ς τον λογαριασμό μου στην ώρα του για μία υπηρεσία που πρέπει να είναι διαθέσιμη 24/7 γιατί θα πρέπει να ανεχτώ να πληρώσω το σύνολο του παγίου όταν με βεβαιότητα η εταιρεία δεν θα τηρήσει τον όρο της για συνεχή και χωρίς διακοπή τροφοδοσία???
        β. Το ρεύμα που προσφέρει είναι χείριστης ποιότητας. Οι εταιρίες που πουλάνε UPS και εξομαλυντές τάσεις κάνουν χρυσές δουλειές εν Ελλάδι. Να μιλήσω για τα spikes που καίνε ηλεκτρικές συσκευές και η ΔΕΗ σφυρίζει αδιάφορα??? Να μιλήσω για τα προβλήματα στη συχνότητα που αποσυχρονίζουν συσκευές και προκαλούν πρόωρη φθορά???

• Οι απαιτήσεις σε προσωπικό ασφαλείας της ΕΑΕ είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Είναι υποχρέωση της εταιρείας παραγωγής να έχει το δικό της νοσηλευτικό προσωπικό, τη δική της αρχή ασφάλειας και το δικό της πυροσβεστικό τμήμα. Αυτά καθώς θεωρείται ότι δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί ο επιθυμητός βαθμός απόδοσης από τις τοπικές Υπηρεσίες.

** Όταν βλέπεις κάποιο συνεργείο της ΔΕΗ να εργάζεται για να αποκαταστήσει μία βλάβη μην το θεωρείς ότι το κάνουν γιατί νοιάζονται για τον πολίτη. Το κάνουν γιατί για κάθε λεπτό που δεν υπάρχει διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια στην περιοχή η ΔΕΗ χάνει ευρώ. Πολλά ευρώ από την κατανάλωση που δεν υπάρχει και δεν αποκαθίσταται.
        Το πρόβλημα δεν κατάλαβα ποιο είναι; Ότι η ΔΕΗ θέλει να κερδίζει; Μα για αυτό δεν την κατηγοράμε/τε τόσο καιρό, ότι δεν κερδίζει όσο πρέπει; Ότι δε λειτουργεί σαν εταιρεία με αμιγώς ιδιωτικοικονομικά κριτήρια, όπως πχ θα έκανε μια μεγάλη ιδιωτική εταιρεία;
        Τελικά, η ΔΕΗ, και η κάθε ΔΕΗ, πρέπει ή όχι να λειτουργεί έτσι; Αν στη θέση της ΔΕΗ ήταν πχ η ΕΝΕLCO ή η ΕΝDESA ή ο Μυτιληναίος, θα σκιζόταν να αποκαταστήσει τη βλάβη από ειλικρινές ενδιαφέρον για τον πολίτη; Το ρεύμα είναι ή δεν είναι αγαθό που σαφώς ξεφεύγει από τη λογική του όσο περισσότερα κερδίζω τόσο καλύτερο για μένα, οπότε θα δίνω ρεύμα όταν κι όπως κρίνω εγώ σκόπιμο; Λέτε να είναι κοινωνικό αγαθό;

Και φυσικά θα έχανε και περισσότερα το όλο σύστημα αν το Ελληνικό Δημόσιο για λόγους πραγματικού Δημοσίου Συμφέροντος και όχι 'ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ' επέβαλε στην ΔΕΣΜΗΕ - ΔΕΗ Α.Ε. - Ιδιώτες Παραγωγούς (να μην τους πετάμε και έξω γιατί μας κατηγορούν ως υπαλλήλους και του Μυτηλιναίου κάποιοι...) να πληρώνει ποινικές ρήτρες για κάθε ώρα που δεν προσφέρεται το συγκεκριμένο αγαθό στους καταναλωτές τουλάχιστον με ισόποση μείωση του παγίου κόστους.
        ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ

**@ lazarefa

Επιχειρήματα Αγαπητέ! Όχι χλευασμούς και δηλώσεις. Όμως όταν τα επιχειρήματα λείπουν και αρχίσει σιγά-σιγά να απογυμνώνεται το σαθρό οικοδόμημα μίας σκέψης που κρύβεται πίσω από συντεχνιακά συμφέροντα (θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι στις Πολεοδομίες δεν υπάρχει διαφθορά και για όλα φταίει το κακούργο κράτος και η κοινωνία γενικότερα αλλά δεν είμαι και ΤΟΣΟ ΤΥΦΛΟΣ). Όταν λοιπόν δεν μας βολεύει να κλείσει το thread??? ΟΚ ας το κλείσουμε λοιπόν!!! Έτσι και αλλιώς εσύ το άνοιξες ΚΛΕΙΣΤΟ!

Ααα κάτι ακόμα. Το ότι δεν είναι εργαζόμενος στη ΔΕΗ δεν είναι ανάγκη να μας το γράφεις με μικρότερα γράμματα. Γράψτο κανονικά ώστε να φαίνεται κιόλας για κάποιο μελοντικό thread καθώς τα γραπτά μένουν (και κρίνονται).**

@ aserf

Δεν είναι ανάγκη να ρωτάς. Φυσικά και η ΔΕΗ όπως και οι λοιπές ΔΕΚΟ είναι από τους καλύτερους εργοδότες. Αν δε συγκρίνεις ωρομισθιακά το θέμα (ως προς τις ώρες απασχόλησης) τότε το Δημόσιο γενικότερα δεν συγκρίνεται.

Φαντάζομαι όταν αναφέρεσαι σε επιχειρήματα και την έλλειψή τους δεν εννοείς εμένα. Κάνω λάθος; Προσωπικά το μόνο που εγώ προσωπικά έκανα σε σχέση με σένα, ήταν ότι αναδημοσίευσα (ελπίζω να μη μου το κρατάς γινάτι αυτό, είναι δημόσιο το αρχείο των threads του forum άλλωστε), παλιότερες δηλώσεις σου περί των ασφαλιστικών ταμείων σε σχετικό Thread όπου και είχες γράψει πριν 3-4 περίπου μήνες. ΔΕΝ αλλοίωσα τίποτα απολύτως από τα εκεί γραφόμενά σου. Αν κάποιες απ τις εκεί απόψεις σου είτε τις ανασκεύασες, είτε τις είχες απλοποιημένα εκφράσει τότε και σήμερα μετά τη δημοσιοποίηση και ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου για το ΤΣΜΕΔΕ τις επικαιροποίησες και/ή τις αναλύεις έτσι ώστε πρακτικά τα ίδια που έλεγες και τότε να εννοείς/υπερασπίζεσαι και τώρα, σου ζητώ ειλικρινά συγνώμη για τη θεωρούμενη κατ εσέ παραποίηση/χλευασμό, ωστόσο εγώ προσωπικά με το δικό μου μυαλό και κρίση αυτά που έγραψα ότι κατάλαβα και είναι αναγνωστέα εκεί άλλωστε, αυτά και κατάλαβα-αντιλήφθηκα ότι είχες στο μυαλό, δηλ. τη ΜΗ συγχώνευση του ΤΣΜΕΔΕ και γενικότερα των ταμείων μεταξύ τους. Επ ουδενί δεν είπα να κλείσει το thread ελλείψει δικής μου επιχειρηματολογίας. Απλά είδα ότι κάπου από το επίπεδο της απλής παράθεσης επιχειρημάτων περάσαμε (κάποιοι εξ ημών τουλάχιστον) στο επίπεδο της αντιπαράθεσης ωσάν οι μεν να είναι πληρωμένοι (τρόπος του λέγειν) εκπρόσωποι του στείρου κρατισμού και οι δε του στείρου φιλελευθερισμού. Προσωπικά το θεώρησα κρίμα για τα άτομα του forum, να διαβάζουν εδώ τους υπαινιγμούς του τάδε ή του δείνα για την Παπαρήγα που (σχήμα λόγου) εκπροσωπεί ο Α ή το Μυτιληναίο που εργάζεται ο Β κλπ.
        Τα μικρά γράμματα που χρησιμοποίησα επίσης φαίνονται και δεν απαλείφονται...Προφανώς δεν κατανόησες τον αστεισμό της εν λόγω παράθεσης. Όντως ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΟΥ ΣΧΕΣΗ ΕΜΜΙΣΘΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ πέραν του γεγονότος ότι έζησα 19 συναπτά έτη στην Πτολεμαίδα από όπου και κατάγομαι, (δίπλα στα εργοστάσια και στα ορυχεία) κι έκανα δίμηνη πρακτική ως τελειόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός στον ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα το 1996. Α, ναι, επίσης το ελληνικό δημόσιο τις δεκαετίες 60, 70 και 80 απαλλοτρίωσε υποχρεωτικά αρκετές αγροτικές εκτάσεις ιδιοκτησίας των αγροτών παππούδων μου, προκειμένου να δεσμευθούν για ορυχεία.

Μιας που μίλησες για κουβέντα χωρίς επιχειρήματα, να παραθέσω το κορυφαίο που έγραψε εδώ σχετικά σε αιτίασή μου για αναπάντητα ερωτήματα, ο φίλος Go for Pole:

*lazarefa έγραψε:
        Περιμένω από τους σοβαρούς αρθρογράφους του παρόντος thread έναν επί της ουσίας σχολιασμό στα καταμαρτηρούμενα της γάγγραινας ΔΕΗ σε σχέση με τους επίδοξους ενεργειακούς μας σωτήρες (τύπου Μυτιληναίου)

Go_For_Pole έγραψε:
        Epi tis ousias, katarxin auti i epistoli den exei noima na paratithetai (pera apo ti dimiourgia entiposewn) afou einai meros mias dikastikis dieneksis pou exei proxwrisei kapia episodia parakatw. Deuteron o Mitilinaios einai toso enoxos pou proaspizei ta simferonta tou oso k oi enallaktikoi otan ta bazoun me ton OTE (k to anapodo fisika). Me alla logia den einai katholou enoxos, afou exoume dimokratia o kathenas exei to dikaiwma na zita otidipote k apo ekei k pera einai thema twn dikastiria k twn rithmistikwn arxwn gia to ti tha ginei. Etsi ginetai ston politismo.*
        Σε σχέση με τα γραφόμενά σου για την ποιότητα του ρεύματος, συμπεριφορά ΔΕΗ κλπ, αυτονόητο είναι πως συμφωνώ απόλυτα, όπως όταν κι όπου υπάρχει ευθύνη της ΔΕΗ για κακή ποιότητα υπηρεσίας και (πολύ περισσότερο) ζημιές σε πελάτες, όχι απλά να πληρώνει, αλλά να της κόβουν τον κώλο. Της ΔΕΗ και της κάθε ΔΕΚΟ ή ιδιώτη που προσφέρει υπηρεσίες τύπου ΔΕΗ (κι όχι μόνο).

Τέλος, αναφορικά, με τα ψιλά γράμματα, θα επανορθώσω: Από την επόμενη δημοσίευσή μου, σκέφτομαι να βάλω link στην υπογραφή μου, κανονικού μεγέθους γραμματοσειράς, όπου ο αναγνώστης θα μπορεί να δει ένα πλήρες βιογραφικό μου και να διαπιστώσει με ντοκουμέντα ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑ ΠΟΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΕΗ.

• 8
          888888 last edited by

Ο χρήστης ratanplan έγραψε:

888888, αυτο που προσπαθεις να κανεις ειναι να μας πεις οτι Η ΔΕΗ μαμει και δερνει, οτι οι σκλάβοι...σορυ οι Δεητζιδες ειναι θυματα, και οτι μονο η ΔΕΗ εχει ατομα που δουλευουν σκληρα?

Oχι φιλε μου.Απλως αντιδρω σε δυο πραγματα:

1. Στο γενικο τσουβαλιασμα περι 'τεμπεληδων' και 'υψηλομισθων' που γινεται με στοχο να πεισθουμε οτι η εξισωση προς τα κατω ειναι απολυτα δικαιολογημενη και επιβαλλεται 'για να σωσουμε το συστημα' για τα χαλια του οποιου ΚΑΝΕΙΣ απο εμας ουτε οι 'υψηλομισθοι' ουτε οι 'χαμηλομισθοι' εχουμε την παραμικρη ευθυνη ή αν θελεις εχουμε τη μικροτερη.

2)Στο ξεπουλημα και την εκποιηση οτιδηποτε Δημοσιου το οποιο χτιστηκε απο τις προηγουμενες γενιες σαν το μοναδικο μεσον που θα φερει τη πολυποθητη αναπτυξη.

-Εχει λοιπον στραβα κι αναποδα η ΔΕΗ??
          Αναμφισβητητα ναι.Οπως καθε ζωντανη επιχειρηση της χωρας εξαλλου
          -Ειναι ολοι οι εργαζομενοι της παραγωγικοι και ευσυνειδητα εργαζομενοι??
          Αναμφισβητητα οχι.Κι 'εδω' υπαρχουν οι λουφαδοροι οπως στην καθε επιχειρηση που απασχολει περαν των...2 ατομων υπαρχει ο τσατσος του αφεντικου εναντι αμοιβης ή εκ πεποιθησεως.

Αυτα τα ζει ο καθενας εργαζομενος οπουδηποτε και μακαρι να ζουσαμε σε ενα κοσμο αγγελικα πλασμενο στον οποιο η ΔΕΗ, το συνεργειο, το σουπερ μαρκετ, θα δουλευαν υποδειγματικα.

Και δυο κουβεντες επι...προσωπικου.
          -Για οσους μιλανε περι ειρωνιας και προσβλητικες εκφρασεις:
          Μηπως να κανω μια ανασκοπηση για να δουμε ποιον εχω προσβαλει και τι εχω 'ακουσει'??

-Για οσους μιλανε περι ερωτηματων που, και καλα, αφηνω αναπαντητα.
          Δεν απαντω σε ερωτησεις για τις οποιες δεν ειμαι σιγουρος 100% για την αληθεια της απαντησης την οποια θα δωσω.
          Δε δισταζω να πω οτι εχω αδικο ή να ζητησω συγνωμη αν καποιος νομιζει οτι τον εθιξα.

Να κανω παλι μιαν ανασκοπηση παλι για τα ποσα ερωτηματα εχω θεσει και εμειναν αναπαντητα και ποσα αφησα εγω αναπαντητα??

Μιλαω παντα με βαση τις ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ προσωπικες εμπειρειες, στα περιπου 30 χρονια του εργασιακου μου βιου* και οχι με βαση του τι ακουσα/ μου ειπαν/ νομιζω οτι συμβαινει.

*Για τους απορουντες ειμαι 43, τελειωσα το λυκειο εργαζομενος στον Ιδιωτικο τομεα, εχω πτυχιο ηλεκτρολογου δικτυων απο ιδιωτικη σχολη ενω παραλληλα εργαζομουν παλι στον Ιδιωτικο τομεα, και απο φετος αν η τυχη βοηθησει θα ειμαι φοιτητης στο ΕΑΠ.

• 8
            888888 last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
            Είμαι ένας αγανακτισμένος πολίτης.

ΔΕΗ, σήμερα. Πήγα για να πληρώσω λογαριασμό ρεύματος που δεν μπορούσε να πληρωθεί σε τράπεζα γιατί τον είδα καθυστερημένα και είχε λήξει.
            Στην ουρά (χωρίς ηλ. σύστημα με χαρτάκια) περίμενε ένας σαλίγκαρος με καμιά 200ριά άτομα λόγω του ότι πολύς κόσμος δεν μπόρεσε να πληρώσει το τελευταίο διάστημα λόγω της απεργίας.
            Ρωτάω 'Πειράζει να πληρώσω τον λογαριασμό όταν μου έρθει επόμενη ειδοποίηση;'
            'Ναι, ΣΗΜΕΡΑ είναι η τελευταία προθεσμία, θα σας κοπεί το ρεύμα αν δεν πληρώσετε'
            45' στην ουρά, με τις υγείες μου.

Τωρα εγω γιατι να σε πιστεψω μου λες??
            Η πρωτη ανακοινωση:
            http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=4295&nt=18&lang=1

H δευτερη ανακοινωση:
            http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=4307&nt=18&lang=1

Συν το οτι κανεις λογαριασμος που ληγει σημερα δε βγαινει σε διακοπη αυριο.

Οσο για τις... πιστωτικες καρτες:
            Φαντασου τωρα να εισαι δεκατος ας πουμε, σε ενα ταμειο της ΔΕΗ και οι προηγουμενοι εννια να πληρωνουν με πιστωτικη και μεσο χρονο επεξεργασιας της πραξης απο τον εκδοτη της καρτας, πληκτρολογηση pin, υπογραφη, 3-5 λεπτα....

• I
              ililias last edited by

Ο χρήστης Λίγο πιό πάνω, lazarefa έγραψε:
              ...Τελικά, η ΔΕΗ, και η κάθε ΔΕΗ, πρέπει ή όχι να λειτουργεί έτσι; Αν στη θέση της ΔΕΗ ήταν πχ η ΕΝΕLCO ή η ΕΝDESA ή ο Μυτιληναίος, θα σκιζόταν να αποκαταστήσει τη βλάβη από ειλικρινές ενδιαφέρον για τον πολίτη; ...

...Προσωπικά έχω βαρεθεί...
              Απλά μια ερώτηση για τον αγαπητό κατά τα άλλα ililias...Με δεδομένο ότι κατοικείς στην όμορφη Ηλεία που δοκιμάστηκε άγρια από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού Αυγούστου κι επίσης με δεδομένο ότι ένα μεγάλο τμήμα του δικτύου ηλεκτροδότησης της περιοχής καταστράφηκε ολοσχερώς, πως θα σου φαινόταν αν δεν ήταν δεδομένη η ταχεία επαναφορά του δικτύου στην πρότερη κατάσταση λειτουργίας, αλλά, αντιθέτως, έπρεπε να πληρώσετε όλοι οι Ηλείοι τα μαλλιοκέρατά σας στην (ιδιωτική ας πούμε) επιχείρηση ηλεκτρισμού για την αποκατάσταση των ζημιών;

Αν και δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, σου απαντάω σε δυο σκέλη:
              Η εταιρία δεν θα πληρωνόταν μέχρι να ξαναφτιάξει το δίκτυο, άρα ... θα τσακιόταν να το φτιάξει άμεσα. Το κόστος θα πήγαινε στα έξοδά της και θα το πλήρωναν έτσι όλοι οι πελάτες της. Άσε που αν ευθυνόταν για πυρκαϊές (σαν αυτή που έκαψε το λιοστάσι μου) θα πλήρωνε άμεσα αντί να κάνει τον Ινδιάνο ('αδύνατον να ξεκίνησε από εμάς, έχουν αποστάτες τα καλώδια'. Έχουν βέβαια, αλλά τους έβαλαν μετά την κατάσβεση της φωτιάς, όπως λένε και οι πυροσβέστες στην αναφορά τους)...
              Αν καεί το Μετρο στον Πύργο, λες να βάλουμε όλοι οι Ηλείοι το χέρι στην τσέπη για να επισκευαστεί;

Τουλάχιστον σ' αυτό φαίνεται ότι συμφωνήσαμε!

• D
                di0 last edited by

Ο χρήστης 888888 έγραψε:
                Φαντασου τωρα να εισαι δεκατος ας πουμε, σε ενα ταμειο της ΔΕΗ και οι προηγουμενοι εννια να πληρωνουν με πιστωτικη και μεσο χρονο επεξεργασιας της πραξης απο τον εκδοτη της καρτας, πληκτρολογηση pin, υπογραφη, 3-5 λεπτα....

Με πάγια εντολή όμως δε θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα! Απλά:

'Ο λογαριασμός σας θα εξοφληθεί αυτόματα στις χχ/χχ/200χ μέσω πιστωτικής κάρτας'.

Μια φορά είπα να προσπαθήσω να αποζημιωθώ για ένα βίντεο που το είχα χρόνια και έσκασε όταν επανήρθε το ρεύμα μετά από διακοπή, και ενώ το είχα σε πρίζα με μια συσκευή προστασίας των 15 Ευρώ (τόσα ήξερα). Αφού έκανα γραπτή αίτηση για αποζημίωση και έδωσα μαζί CD με φωτογραφίες με το σκασμένο τροφοδοτικό του video και την πρίζα προστασίας όπου ήταν συνδεδεμένο, η απάντηση της ΔΕΗ ήταν ότι 'η συσκευή δε φαίνεται να προστατεύεται από κατάλληλες διατάξεις προστασίας, άρα η ΔΕΗ δε μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τη βλάβη'. Αυτό απλά για να φανεί πόσο υπολογίζει τον πελάτη της.

• M
                  mousatos last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:

web banking, πληρωνεις και 'ληγμενα'...

Και η τελευταία εταιρειούλα παροχής υπηρεσιών δίνει τη δυνατότητα άμεσης και ανέξοδης πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας. Η ΔΕΗ δεν κάνει τη χάρη στους καταναλωτές, πρέπει να στήνονται στις ουρές σαν πρόβατα ή να πληρώνουν 1,5 ευρώ (500 ελληνικές δραχμούλες παρακαλώ) στις τράπεζες.

Μισό ευρώ μέσω ΑΤΜ, πληκτρολογείς απλά τον ειδικό κωδικό που υπάρχει σε κάθε λογαριασμό.

• 8
                    888888 last edited by

Τώρα περί συμβολαίου ποιότητας. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο η ΔΕΗ θα έπρεπε κανονικά να αποζημιώνει τους πελάτες της για το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει

Kι ομως, για ορισμενες υπηρεσιες της η ΔΕΗ εχει υιοθετησει πρωτη απο Ολες τις επιχειρησεις τον Χαρτη Υποχρεωσεων προς τον Καταναλωτη (ΧΥΚ).

α. Δεν μπορεί να εξασφαλίσει ρεύμα 24/7.

Καμμια ηλεκτρικη εταιρεια δεν μπορει να εξασφαλισει κατι τετοιο και φυσικα (πολυ περισσοτερο) να το εγγυηθει.Το γιατι ειναι προφανες.

Μάλιστα ανακοινώνει και διακοπές για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο καθώς έπρεπε να καλύψει τις ανάγκες με Υδροηλεκτρικά την ώρα των απεργιών της ΓΕΝΟΠ.

Για συνδυασε τις δηλωσεις του 'επιτυχημενου μανατζερ' με τις προθεσεις του για μνημονια συνεργασιας λογω ανεπαρκειας ισχυος....

Εμένα που πληρώνω σαν μ@λ@κ@ς τον λογαριασμό μου στην ώρα του για μία υπηρεσία που πρέπει να είναι διαθέσιμη 24/7 γιατί θα πρέπει να ανεχτώ να πληρώσω το σύνολο του παγίου όταν με βεβαιότητα η εταιρεία δεν θα τηρήσει τον όρο της για συνεχή και χωρίς διακοπή τροφοδοσία???

Εδω ειμαι μαζι σου και εχεις απολυτο δικιο!!!!

β. Το ρεύμα που προσφέρει είναι χείριστης ποιότητας. Οι εταιρίες που πουλάνε UPS και εξομαλυντές τάσεις κάνουν χρυσές δουλειές εν Ελλάδι.

Παντου σ'ολον το κοσμο κανουν χρυσες δουλειες αυτοι.Και να γιατι:

Να μιλήσω για τα spikes που καίνε ηλεκτρικές συσκευές και η ΔΕΗ σφυρίζει αδιάφορα??? Να μιλήσω για τα προβλήματα στη συχνότητα που αποσυχρονίζουν συσκευές και προκαλούν πρόωρη φθορά???

Βεβαια εδω μηπως εχουμε και μεις καποια ευθυνη??Δινουμε επι παραδειγματι 1000 και περισσοτερα ευρω για υπολογιστη και λυπομαστε να δωσουμε αλλα 50 για ενα ups το οποιο θα προστατεψει αν μη τι αλλο τη δουλεια μας που ειναι μεσα σε αυτο.Δινουμε ενα σακκι λεφτα για dvd, plasma, home cinema, ψυγειο αμερικαν σταϋλ, και λυπομαστε τα 10 ευρω για ενα πολυμπριζο ασφαλειας.

Οπως δινουμε 1500 ευρα περισσοτερα να παρουμε αμαξι με 27 αεροσακους αντι των στανταρ 18 και δε φοραμε ζωνες...

Όταν βλέπεις κάποιο συνεργείο της ΔΕΗ να εργάζεται για να αποκαταστήσει μία βλάβη μην το θεωρείς ότι το κάνουν γιατί νοιάζονται για τον πολίτη. Το κάνουν γιατί για κάθε λεπτό που δεν υπάρχει διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια στην περιοχή η ΔΕΗ χάνει ευρώ. Πολλά ευρώ από την κατανάλωση που δεν υπάρχει και δεν αποκαθίσταται.

Τωρα αυτο καλο ειναι ή κακο??Κατηγορειται η ΔΕΗ γιατι προσπαθει να κερδιζει μειωνοντας τους χρονους αποκαταστασης των βλαβων??

Και φυσικά θα έχανε και περισσότερα το όλο σύστημα αν το Ελληνικό Δημόσιο για λόγους πραγματικού Δημοσίου Συμφέροντος και όχι 'ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ' επέβαλε στην ΔΕΣΜΗΕ - ΔΕΗ Α.Ε. - Ιδιώτες Παραγωγούς να πληρώνει ποινικές ρήτρες για κάθε ώρα που δεν προσφέρεται το συγκεκριμένο αγαθό στους καταναλωτές τουλάχιστον με ισόποση μείωση του παγίου κόστους.

Καλομελετα κι ερχεται.Οταν βεβαια αποφασισει η ηγεσια του υπουργειου αναπτυξης και η ΡΑΕ να εκδοσουν τους κωδικες διαχειρησης και να δημιουργησουν το ΔΕΣΔHΕ.

Αρκει οι ρητρες να μην ειναι σαν κι αυτες που θα επρεπε να πληρωσουν οι κατεχοντες αδειες ηλεκτροπαραγωγης και με διαφορες 'δικαιολογιες' δεν εχουν υλοποιησει τις 'επενδυσεις', δηλαδη μηδενικες

• M
                      mousatos last edited by

Η χαζομάρα της υπόθεσης είναι οτι τώρα τρώνε(καλά) π.χ 10,000 εργαζόμενοι.
                      Όταν ιδιωτικοποιηθεί θα τρώνε 100 μεγαλομέτοχοι και το ρεύμα φυσικά θα ακριβύνει.

• I
                        ililias last edited by

Ο χρήστης mousatos έγραψε:
                        Η χαζομάρα της υπόθεσης είναι οτι τώρα τρώνε(καλά) π.χ 10,000 εργαζόμενοι.
                        Όταν ιδιωτικοποιηθεί θα τρώνε 100 μεγαλομέτοχοι και το ρεύμα φυσικά θα ακριβύνει.

Χαζομάρα είναι να περιμένουμε ότι το Κράτος που αδυνατεί να διαχειριστεί τις δικές του επιχειρήσεις, θα τις 'ελέγχει' ως ιδιωτικές...
                        Και μάλιστα μέσα σε παντελή έλλειψη συνειδητοποιημένων Πολιτών - καταναλωτών...

• S
                          skullone last edited by

Ο χρήστης Di0 έγραψε:

Με πάγια εντολή όμως δε θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα! Απλά:

'Ο λογαριασμός σας θα εξοφληθεί αυτόματα στις χχ/χχ/200χ μέσω πιστωτικής κάρτας'.

Μια φορά είπα να προσπαθήσω να αποζημιωθώ για ένα βίντεο που το είχα χρόνια και έσκασε όταν επανήρθε το ρεύμα μετά από διακοπή, και ενώ το είχα σε πρίζα με μια συσκευή προστασίας των 15 Ευρώ (τόσα ήξερα). Αφού έκανα γραπτή αίτηση για αποζημίωση και έδωσα μαζί CD με φωτογραφίες με το σκασμένο τροφοδοτικό του video και την πρίζα προστασίας όπου ήταν συνδεδεμένο, η απάντηση της ΔΕΗ ήταν ότι 'η συσκευή δε φαίνεται να προστατεύεται από κατάλληλες διατάξεις προστασίας, άρα η ΔΕΗ δε μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τη βλάβη'. Αυτό απλά για να φανεί πόσο υπολογίζει τον πελάτη της.

Και γιατί παρακαλώ πρέπει να αγοράζουμε ΚΑΙ διατάξεις προστασίας; Η ΔΕΗ δεν είναι ικανή να δίνει σωστό ρεύμα;

• L
                            lazarefa last edited by

Ηλία, το ζητούμενο είναι να γίνεται καλόπιστος διάλογος (από όλες τις πλευρές) και να μη χαρακτηρίζουμε αβίαστα άτομα απλά επειδή έχουν διαφορετική άποψη, ή επειδή έχουν απλά και μόνο την ιδιότητα να ανήκουν κάπου (όπως ο 888888) ή να εργάζονται κάπως (ως ελεύθεροι επαγγελματίες πχ, όπως ο κατά τα άλλα αξιόλογος και αξιοπρεπής Χρήστος -christosdimou).
                            Προφανώς, για μένα δεν είναι συλλήβδην ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, ειδικά και ιδιαίτερα σε επίπεδο μεσαίων, χαμηλομεσαίων στελεχών και προσωπικού βάσης (ιδιαίτερα τεχνικού) διεφθαρμένος, ούτε θεωρώ πως είναι κατά βάση τεμπέληδες, αργόσχολοι (αν και, δυστυχώς, το 80-90% όσων προσλήφθηκαν πριν το 1998 σε τέτοιες εταιρείες ήταν από το παράθυρο , άσχετα αν κάποιοι από δαύτους ήταν αξιόλογοι-ενδεχομένως ως υπάλληλοι)...Από την άλλη, επ ουδενί δε θεωρώ ούτε και ποτέ δεν άφησα να εννοηθεί ότι ο ιδιωτικός τομέας γενικά πίνει το αίμα του κοσμάκη, των καημένων εργαζομένων κλπ, όπως επίσης με κατηγόρησαν κάποιοι εδώ...Είμαι υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού, με κοινούς κανόνες για όλους, με κοινούς κανόνες, αποδεκτούς κι εφαρμοστέους από όλους, σε οποιοδήποττε τομέα της οικονομίας μπορεί κάτι τέτοιο να ισχύσει...
                            Εϊμαι παράλληλα υπέρ ενός διακριτικά (ενίοτε, όταν απαιτείται, ίσως όχι και τόσο διακριτικά...) ρυθμιστικού ρόλου του Κράτους, του δημοσίου δηλαδή, στην περίπτωση της διακύβευσης αγαθών και υπηρεσιών που άπτονται της βασικής ευημερίας, ευταξίας, υγείας παιδείας κλπ του λαού, δηλαδή όλων μας. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν το ηλεκτρικό ρεύμα, το πόσιμο νερό και η αποχέτευση και ως αγαθά καθαυτά και ως δίκτυα υποδομής, η ανάπτυξη αξιόπιστου και σχετικά προσιτού στους πολλούς συστήματος αστικών μεταφορών αλλά και αυτοκινητοδρόμων αρτηριακού χαρακτήρα, σιδηροδρομικών γραμμών, περιφερειακών αεροδρομίων και λιμανιών, νοσοκομείων, δημοσίων σχολείων κλπ. Όπου ο ιδιωτικός τομέας μπορεί και θέλει να μπει σε τροχιά ανταγωνισμού με τυχόν υπάρχουσες δημόσιες υπηρεσίες, φορείς κλπ, φυσικά και να το κάνει, αλλά όχι ασύδοτα, και με όρους διαπλοκής με το σύστημα (βλέπε πχ αποδόμηση και διάλυση ΔΕΚΟ εκ των έσω, επικοινωνιακά πλασαρίσματα στη κοινή γνώμη κλπ).
                            Σέβομαι τις σοβαρές ιδιωτικές εταιρείες που αμοίβουν το προσωπικό τους αξιοκρατικά και το αναβαθμίζουν αξιοκρατικά. Θαυμάζω εταιρείες τύπου Siemens (μη μου πείτε για τις μίζες, μιλώ για την εσωτερική λειτουργία της γερμανικής μητρικής που είχα την τύχη να ζήσω πριν 4 χρόνια για 45 μέρες περίπου σε εγκατάσταση βαριάς βιομηχανίας της εν λόγω στη Βαυαρία κι όχι για το ελληνικό μαγαζί με τα φρούτα τύπου Μαυρίδη (κυρίως αυτός), Χριστοφοράκου κλπ), ή τύπου Bombardier πχ που επίσης είχα την τύχη να δω τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της όπως επίσης και την εταιρική κουλτούρα της....
                            Δε θαυμάζω εταιρείες τύπου ελληνικής Texaco πχ (της μετά 2000 περιόδου), όπου σε διαδικασία πρόσληψης του κλάδου βιομηχανικών λιπαντικών το 2001 για την (τότε) νέα μονάδα του Ασπροπύργου, παρότι είχα περάσει και τα 3 στάδια επιλογής με άριστα (κατά τα λεγόμενα των συνεντευξιαστών μου) αποτελέσματα, δε μπήκαν στον κόπο ούτε τηλέφωνο να με πάρουν για να μου πουν ότι δεν επελέγην, προσλάβανε όμως έναν ωραίο βυσματία, του οποίου ο πατέρας ήταν παράγοντας της ζωής επαρχιακής περιοχής της χώρας με καλές διασυνδέσεις στο πολιτικό σύστημα, όπως έμαθα αργότερα από σπόντα, από το συνάδελφό μου στην εταιρεία που προσλήφθηκα, ο οποίος, εν αγνοία μου, ήταν ανταγωνιστής μου στη διαδικασία επιλογής στην εν λόγω και είχε επίσης αποκλειστεί από τη διαδικασία επιλογής κατά το δεύτερο στάδιο, αλλά παράλληλα γνώριζε και τον επιτυχόντα, δεδομένου ότι ήταν συμφοιτητές στην Αγγλία και γνωστοί, και ήξερε τις άκρες του, τις οποίες ο άλλος του χε εκμυστηρευθεί στο μεταξύ...
                            Επίσης, δε θαυμάζω εταιρείες τύπου Πετρόλα που επίσης το 2001, σε διαδικασία επιλογής τεχνικού προσωπικού για την εγκατάσταση της Ελευσίνας που τότε (πριν δηλαδή την εκ των έσω απορρόφηση των ΕΛΠΕ που ακολούθησε μετά τις περιβαλλοντικές αντιδράσεις που προέκυψαν, για όσους θυμούνται) προγραμματιζόταν να ανακαινισθεί, και στην οποία ζητούνταν Διπλ Μηχανικοί δίχως προυπηρεσία, ενώ είχα όλα τα τυπικά ζητούμενα από την προκήρυξη των εφημερίδων προσόντα συν ένα μεταπτυχιακό ενός έτους στην Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας, ούτε στον κόπο να με ειδοποιήσουν για τις ημερομηνίες διεξαγωγής της διαδικασίας επιλογής δεν μπήκαν στον κόπο...(έπαιρνα επανειλημμένα τηλέφωνο στη διεύθυνση προσωπικού της εταιρείας και μου λέγανε, θα σας ειδοποιήσουμε όταν είναι-ακόμα, 6,5 χρόνια μετά με ειδοποιούν....Το αστείο είναι πως ένας από τα αδέρφια του πατέρα μου ήταν επί σειρά ετών εργοδηγός της Πετρόλα, πρώτα στη Σαουδική Αραβία και μετά στη μονάδα της Ελευσίνας...Ο συγκεκριμένος το 2001 που συνέβησαν αυτά είχε λίγα χρόνια συνταξιούχος και όταν, εκ των υστέρων του είπα για τα χάλια της εν λόγω μεγάλης και σοβαρής εταιρείας, μου είπε επί λέξει: Καλά ευλογημένε, αφού ήταν να πας εκεί για υποψήφιος, δε μου πες τίποτε να πω σε κάποιους που ξέρω ότι είσαι ανηψιός μου; Αφού μια ζωή έτσι προσλαμβάνει η εταιρεία...Αν δε σε προτείνει κάποιος υπάλληλός τους...
                            Τυχαία περιστατικά; Σίγουρα...
                            Πάντως Ηλία, σίγουρα δε θα μπορούσα να διανοηθώ για την ηλεκτροδότηση της Ηλείας τους ντόπιους να πληρώνουν από την τσέπη τους για την αποκατάσταση...

• G
                              go_for_pole last edited by

Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
                              Μιας που μίλησες για κουβέντα χωρίς επιχειρήματα, να παραθέσω το κορυφαίο που έγραψε εδώ σχετικά σε αιτίασή μου για αναπάντητα ερωτήματα, ο φίλος Go for Pole:

Μη επιχειρημα; Μη επιχειρημα ειναι να υιοθετεις ακριτα την αποψη του ενος σε μια πορεια προς δικαστικη/ρυθμιστικη διαμαχη. Ξαναλεω, το κομματι που παρεθεσες ηταν ετεροχρονισμενο και μονο για δημιουργεια εντυπωσεων θα μπορουσε να χρησιμευσει. Ενας σοβαρος συνομιλητης - οπως λες - ειναι αυτονοητο οτι θα σου υποδειξει τουλαχιστον αυτο. Αν μη τι αλλο, πες μας αν οντως ειναι ετσι και τι νοημα ειχε να βαλεις αυτο το κομματι στη συζητηση μας.

Επισης σε περιπτωση που δεν το εχεις αντιληφθει σε πολυ παρομοιες καταστασεις τοσο ο ΟΤΕ οσο και οι εναλλακτικοι εβγαλαν αναλογα αιχμηρες ανακοινωσεις με απιθανες υπερβολες. Λογω επαγγελματικης θεσης μου ειναι σχετικα απλο να εντοπισω αυτες τις υπερβολες αλλα προφανως λογω αυτου του βιωματος μου ειναι εξαιρετικα δυσκολο να υιοθετησω οποιαδηποτε τετοια ανακοινωση σε μια αναλογη διαμαχη σε ξενο για μενα κλαδο ειτε απο την πλευρα της ΔΕΗ ειτε απο την πλευρα της Εντεσα. Αυτο που τελικα εχει σημασια και θα μου μεινει ειναι τι σταση θα κρατησει η ρυθμιστικη αρχη.

Αν λοιπον σε κολαζει που δινω σημασια στη σταση του ρυθμιστη και οχι στις υπερβολες των δυο αντιδικων, τοτε λυπαμαι.

• 8
                                888888 last edited by

Ο χρήστης skullone έγραψε:

Και γιατί παρακαλώ πρέπει να αγοράζουμε ΚΑΙ διατάξεις προστασίας; Η ΔΕΗ δεν είναι ικανή να δίνει σωστό ρεύμα;

Δυο τρια μονο παραδειγματα που μπορουν να συμβουν ανεξαρτητα απο το αν το ρευμα εχει τη σωστη ταση και συχνοτητα.
                                1)Εναερια δικτυα:
                                Σε καταιγιδα με κεραυνους ειναι πολυ ευκολο να υπαρχει αυξηση τασης αν ενας κεραυνος χτυπησει στο δικτυο και η ηλεκτρικη εγκατασταση δεν εχει σωστη γειωση,ακομα και αν λειτουργησουν οι διαταξεις προστασιας της γραμμης.
                                Ακομα και ενα αυτοκινητο να πεσει πανω σε κολωνα του Δικτυου ειναι εξαιρετικα πιθανο λογω των λειτουργιων προστασιας της γραμμης ('βλεπουν' γειωση ως προς γη και ανοιγοκλεινουν δυο τρεις φορες μεχρι να διακοψουν οριστικα ) να εχεις ζημιες.

1. Υπογεια δικτυα. Παρομοιες καταστασεις απο εκσκαφες κοντα στα δικτυα με αποτελεσμα να κοβονται αγωγοι, πλυμμηρισμενους υπογειους υποσταθμους κλπ...
                                • 8
                                  888888 last edited by

Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:

Μη επιχειρημα; Μη επιχειρημα ειναι να υιοθετεις ακριτα την αποψη του ενος σε μια πορεια προς δικαστικη/ρυθμιστικη διαμαχη. Ξαναλεω, το κομματι που παρεθεσες ηταν ετεροχρονισμενο και μονο για δημιουργεια εντυπωσεων θα μπορουσε να χρησιμευσει. Ενας σοβαρος συνομιλητης - οπως λες - ειναι αυτονοητο οτι θα σου υποδειξει τουλαχιστον αυτο. Αν μη τι αλλο, πες μας αν οντως ειναι ετσι και τι νοημα ειχε να βαλεις αυτο το κομματι στη συζητηση μας.

Επισης σε περιπτωση που δεν το εχεις αντιληφθει σε πολυ παρομοιες καταστασεις τοσο ο ΟΤΕ οσο και οι εναλλακτικοι εβγαλαν αναλογα αιχμηρες ανακοινωσεις με απιθανες υπερβολες. Λογω επαγγελματικης θεσης μου ειναι σχετικα απλο να εντοπισω αυτες τις υπερβολες αλλα προφανως λογω αυτου του βιωματος μου ειναι εξαιρετικα δυσκολο να υιοθετησω οποιαδηποτε τετοια ανακοινωση σε μια αναλογη διαμαχη σε ξενο για μενα κλαδο ειτε απο την πλευρα της ΔΕΗ ειτε απο την πλευρα της Εντεσα. Αυτο που τελικα εχει σημασια και θα μου μεινει ειναι τι σταση θα κρατησει η ρυθμιστικη αρχη.

Αν λοιπον σε κολαζει που δινω σημασια στη σταση του ρυθμιστη και οχι στις υπερβολες των δυο αντιδικων, τοτε λυπαμαι.

Σιγα, περιμενε λιγο και μη βιαζεσαι.

Καταρχην το συγκεκριμενο κομματι το αναρτησα εγω.

Kατα τελος η ανακοινωση αυτη απαντουσε σε Δελτιο τυπου του ομιλου Μυτηληναιου**AΦΟΥ ** εχασε τα ασφαλιστικα μετρα ενωπιον του Πολυμελους Πρωτοδικειου το οποιο ανακαλεσε αποφαση του Μονομελους Πρωτοδικειου.

Και εδω ειναι η διαφορα.Η ΔΕΗ στη πρωτη εκδικαση ασφαλιστικων μετρων δεν εκανε δημοσια κριση της αποφασης της Δικαιοσυνης αλλα προσεφυγε εκ νεου.

Αντιθετα ο ομιλος Μυτηληναιου, που εκανε τη παπια οσο η αποφαση της Δικαιοσυνης τον ευνοουσε, μολις εχασε τη δευτερη εκδικαση αρχισε τις κραυγες και τις ΑΠΕΙΛΕΣ οτι θα κλεισει το εργοστασιο αφηνοντας μερικες εκατονταδες ανθρωπους ανεργους, προσπαθωντας ετσι να προκαταλαβει μελλοντικες αποφασεις τοσο της Δικαιοσυνης, οσο και της Πολιτειας.

Στις κραυγες αυτες απαντησε η ΔΕΗ.

Kαι ειναι στη κριση του καθενος να κρινει και να σχολιασει τα επιχειρηματα της καθε πλευρας.Ειναι αυτο που λεμε το κοινο περι δικαιου αισθημα, κοινη γνωμη κλπ

• I
                                    ililias last edited by

Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
                                    Ηλία, το ζητούμενο είναι να γίνεται καλόπιστος διάλογος (από όλες τις πλευρές) και να μη χαρακτηρίζουμε αβίαστα άτομα απλά επειδή έχουν διαφορετική άποψη, ή επειδή έχουν απλά και μόνο την ιδιότητα να ανήκουν κάπου (όπως ο 888888) ή να εργάζονται κάπως (ως ελεύθεροι επαγγελματίες πχ, όπως ο κατά τα άλλα αξιόλογος και αξιοπρεπής Χρήστος -christosdimou)...

Βλέπεις - λες 'ο κατά τα άλλα αξιόλογος και αξιοπρεπής'. Δλδ κατ' αυτά δεν είναι;
                                    Μάλλον ήθελες να πεις 'ο καθ' όλα...'.
                                    Εδώ ο όποιος διάλογος ξεκίνησε από το κατέβασμα των διακοπτών μόνο και μόνο για να κάνουν κάποιοι αισθητή την απεργία τους. Θερμόαιμα παιδιά με το 2 μπροστά (R Asimov) είπαν μια κουβέντα παραπάνω κι εμείς οι 'ώριμοι' με το 4 μπροστά τι κάναμε;
                                    Μ' αυτά που λες εννοείται ότι συμφωνώ!

• A
                                      asimov last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:
                                      Θερμόαιμα παιδιά με το 2 μπροστά (R Asimov) είπαν μια κουβέντα παραπάνω κι εμείς οι 'ώριμοι' με το 4 μπροστά τι κάναμε;

Περα απο την επι ματαιω χρηση του ονοματος μου , εδω σε χανω...
                                      Σε γενικες γραμμες οφειλω να ομολογησω οτι κι εγω θαυμαζω την προσηλωση του 888888 στην αμυνα επι συντονισμενων πυρων... Χαρας το κουραγιο του!
                                      Α! Οι καλοι ιδιωτες πηγαν καρφι τα διοδια 2,75, ετσι; Δρομο, βεβαια, δεν εχουν φτιαξει ακομα και οι τρυπες στην ευθεια της Θηβας, με βαση το πρωινο δελτιο , χασκουν ορθανοικτες... Αλλα τα 2,75, 2,75

• I
                                        ililias last edited by

Εδώ σ' έχασα κι εγώ: Ποιά διόδια; Της ΕΟ είχαν 2,70. Μόνο 5 λεπτά αύξηση; Αυτή είναι πείνας!

• A
                                          asimov last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:
                                          Εδώ σ' έχασα κι εγώ: Ποιά διόδια; Της ΕΟ είχαν 2,70. Μόνο 5 λεπτά αύξηση; Αυτή είναι πείνας!

Νομιζεις! 2 ειχαν σε Κιουρκα και Σχηματαρι Μαλιστα ο καλος ΥΠΕΧΩΔΕ ειχε πει περσι οτι στο Σχηματαρι ΔΕ θα πληρωναμε για 1,5 χρονο... Ναι, καλα...
                                          Ψευτες....

• I
                                            ililias last edited by

Πληρώνεις σ' εκείνο το δρόμο ρε;
                                            Αλλά μήπως ο Κόρινθος - Πάτρα είναι καλύτερος;

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 50
                                            • 51
                                            • 52
                                            • 53
                                            • 54
                                            • 191
                                            • 192