-
Ο χρήστης nass έγραψε:
To Internet στην Ελλάδα το έφερε το ITE (το 1986-7 με σύνδεση 19.2 Kbps με Γαλλία)Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε ότι η FORTHNET είναι spinoff του ΙΤΕ (FORTH) και ήταν η πρώτη εταιρεία που έβγαλε/έφερε στην αγορά υπηρεσίες Ίντερνετ.
Αφού πέρασε μια μακρά περίοδος όπου Πανεπιστήμιο Κρήτης και Ερευνητικό Κέντρο Κρήτης (από το '87 ΙΤΕ) παρήχαν δωρεάν υπηρεσίες στα ακαδημαϊκά ιδρύματα. -
Ρεύμα με προπληρωμένες κάρτες ρεύματος και χρονοχρέωση
*Παρελθόν θα αποτελούν σε λίγα χρόνια τα «ρολόγια» της ΔΕΗ με την εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος, που προωθεί ο Διαχειριστής των Δικτύων Διανομής, ο ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος στις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα εντός του Ιουλίου, πρόκειται να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την εγκατάσταση των πρώτων 160.000 ηλεκτρονικών μετρητών σε νοικοκυριά και.. επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται στη Χαμηλή Τάση.
*
http://www.planetnews.gr/ρε%C ... %B1%CF%84/ -
Ωραίο θα ήταν να υπήρχε και η δυνατότητα να βλέπεις online τις καταναλώσεις σου κλπ. Να δώσουν και κανα API για απλιτέτοια.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ρεύμα με προπληρωμένες κάρτες ρεύματος και χρονοχρέωση
*Παρελθόν θα αποτελούν σε λίγα χρόνια τα «ρολόγια» της ΔΕΗ με την εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος, που προωθεί ο Διαχειριστής των Δικτύων Διανομής, ο ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος στις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα εντός του Ιουλίου, πρόκειται να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την εγκατάσταση των πρώτων 160.000 ηλεκτρονικών μετρητών σε νοικοκυριά και.. επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται στη Χαμηλή Τάση.
*
http://www.planetnews.gr/ρε%C ... %B1%CF%84/Αυτό το σχέδιο με την προπληρωμένη κάρτα μου το είχε περιγράψει η ξαδέρφη μου για την Νοτια Αφρική .
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Ωραίο θα ήταν να υπήρχε και η δυνατότητα να βλέπεις online τις καταναλώσεις σου κλπ. Να δώσουν και κανα API για απλιτέτοια.Αυτό το κάνεις και χωρίς να χρειάζεσαι τη ΔΕΗ. Απλά παίζοντας με τον πίνακά σου.
-
Στην Αγγλία έχουν αυτό το σύστημα και γώ δεν ξέρω απο πότε. Τις κάρτες τις παίρνεις απο τα ψιλικατζήδικα και τα supermarket. Οι πιό παλιοι μετρητές δέχονταν κέρματα.
Παλιός μετρητής με κέρματα:
Καινούριος με κάρτα:
-
Κι εγω με κερματα ειχα στο τελευταιο μου σπιτι πανω. Αγχος να μην ξεμεινεις απο μονολιρα...
Πολλες φορες τελειωναν μεσα στη νυχτα και ξυπνουσες σε σπιτι χωρις ρευμα...Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ωραίο θα ήταν να υπήρχε και η δυνατότητα να βλέπεις online τις καταναλώσεις σου κλπ. Να δώσουν και κανα API για απλιτέτοια.
Αυτό το κάνεις και χωρίς να χρειάζεσαι τη ΔΕΗ. Απλά παίζοντας με τον πίνακά σου.
Παιχνιδιαρη αντρα μη παιζεις με τετοια, δεν ειναι mA
-
Τώρα που λέτε για κέρματα, κάτι για να ευθυμήσουμε. Το Σαββατοκύριακο βρέθηκα με πατριωτάκι που την έχει κάνει για Ούσα από το 1988. Εκεί κάποιο φεγγάρι έπαιζε το εξής : τα παρκόμετρα, και τα αυτόματα διόδια αργότερα, δέχονταν κέρματα των 25 σεντς τα οποία έτυχε να είχαν παραπλήσιο βάρος και διάμετρο με το ελληνικό δίφραγκο με τον Καραισκάκη. Τη συνέχεια τη φαντάζεστε, είχαν βαρεθεί η αμερικάνοι να μαζεύουν δίδραχμα αφού οι επιτήδειοι ελ με αυτό τον τρόπο έδιναν ...30 φορές λιγότερα από το κανονικό. Ο ίδιος μου είπε ότι όταν ερχόταν για διακοπές έπαιρνε μαζί του στην επιστροφή ότι δίφραγκο μάζευε όλο το χρόνο η μάνα του και ο πατέρας του από ρέστα.
Πέρασε ο καιρός, οι αμερικάνοι απηύδησαν, μάζεψαν όλα τα δίφραγκα και τα πήγαν στην ελ πρεσβεία, και απαίτησαν (και πέτυχαν) την ανταλλαγή τους με κουόρτερς. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τώρα που λέτε για κέρματα, κάτι για να ευθυμήσουμε. Το Σαββατοκύριακο βρέθηκα με πατριωτάκι που την έχει κάνει για Ούσα από το 1988. Εκεί κάποιο φεγγάρι έπαιζε το εξής : τα παρκόμετρα, και τα αυτόματα διόδια αργότερα, δέχονταν κέρματα των 25 σεντς τα οποία έτυχε να είχαν παραπλήσιο βάρος και διάμετρο με το ελληνικό δίφραγκο με τον Καραισκάκη. Τη συνέχεια τη φαντάζεστε, είχαν βαρεθεί η αμερικάνοι να μαζεύουν δίδραχμα αφού οι επιτήδειοι ελ με αυτό τον τρόπο έδιναν ...30 φορές λιγότερα από το κανονικό. Ο ίδιος μου είπε ότι όταν ερχόταν για διακοπές έπαιρνε μαζί του στην επιστροφή ότι δίφραγκο μάζευε όλο το χρόνο η μάνα του και ο πατέρας του από ρέστα.
Πέρασε ο καιρός, οι αμερικάνοι απηύδησαν, μάζεψαν όλα τα δίφραγκα και τα πήγαν στην ελ πρεσβεία, και απαίτησαν (και πέτυχαν) την ανταλλαγή τους με κουόρτερς.Πιθανότητες η ανταλλαγή να έγινε στην πραγματικότητα;
Οσες και ότι η σαμσουνγκ πληρωσε προστιμο με κερματα. -
Δεν μπορώ να σου απαντήσω, ειδικά και σε σύγκριση με κάποιον άλλον. Μεταφέρω ότι μου ειπώθηκε.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δεν μπορώ να σου απαντήσω, ειδικά και σε σύγκριση με κάποιον άλλον. Μεταφέρω ότι μου ειπώθηκε.ΓΙα την σαμσουνγκ είναι hoax παντως.
-
Ελπιζω να αντιλαμβανεσαι η πιθανοτητα οτι του να πηγαν καποιοι στην πρεσβεια να ζητησουν ανταλλαγη ειναι το πολυ μηδεν
-
Δυστυχώς όχι.
-
Απηυδησες κι εσυ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Παιχνιδιαρη αντρα μη παιζεις με τετοια, δεν ειναι mA -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αυτό το κάνεις και χωρίς να χρειάζεσαι τη ΔΕΗ. Απλά παίζοντας με τον πίνακά σου.
Το θέμα είναι να μην χρειάζεται να εγκαταστήσεις 500 μαντζαφλαράκια στον πίνακα.
-
Αν έχεις μονοφασική παροχή, αρκεί ένας επιτηρητής ρεύματος σαν αυτόν παραπάνω στο καλώδιο της φάσης και μπορείς να μετράς κατανάλωση.
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν έχεις μονοφασική παροχή, αρκεί ένας επιτηρητής ρεύματος σαν αυτόν παραπάνω στο καλώδιο της φάσης και μπορείς να μετράς κατανάλωσηκαι για την τριφασική απλώς έχεις άλλα δύο.
-
Χαίρω πολύ ρε παλικάρια
Το θέμα είναι να μην απαιτεί παπαριές πάνω στον πίνακα και να έχεις και αλλες δυνατότητες χωρίς πολλά πολλά.
[ψιλοάσχετο] BTW ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη ΔΕΗ στο να μετατραπεί το δίκτυο του σπιτιού σε balanced??
Περί ΔΕΗ